Brazil Cemorrado Chocolate Edition NY2 scr. 17/18
A brazil ültetvényekről származó legjobb tételek mostantól az Ön keze ügyében vannak. A híres Cerrado és Alta Mogiana régiókból származó arabicák még a legnagyobb ínyenceknek sem fognak csalódást okozni. A csokoládé és a kakaó ízével, valamint karamellás utóízzel fognak gyönyörködtetni. A Cemorrado Chocolate Edition NY2 scr. 17/18 kiváló eszpresszó készítésére alkalmas és filteren is csodálatos.
Összetétel
Arabica 100%Crema és kávé íz
A Brazil Cemorrado Chocolate Edition NY2 scr. 17/18 kiemelkedik intenzív ízével, amelyben biztonsággal felismerhető az étcsokoládé és a kakaó, a végén pedig csodálatos karamellás utóízzel. A teste testesnek, az íze intenzívnek mondható. A crema könnyű és kohéziós.
Ez a kávé alkalmas eszpresszó készítésére, filter vagy mokkáskannába is alkalmas.
A kávé eredete
Tudja, hogy Brazília a világ legnagyobb kávétermelője. Talán már olvasta, hogy az első kávéfákat a 18. században ültették el ott. Tegyünk hát hozzá még néhány információt a helységről. Kezdetben a kávét a Santos régióban termesztették, São Paulo városának közelében. Ma már Minas Gerais, Espírito Santo, Bahia, Rondônia, Paraná, Cerrado és Alta Mogiana régiókban is vannak ültetvények. Ez utóbbi két régióból származik a Brazil Cemorrado Chocolate Edition NY2 scr. 17/18 csokoládé.
A Cerrado az ország keleti részén található, trópusi szavannákkal és hegyvidékekkel, de vizes élőhelyekkel és erdőkkel is borított terület. Az éghajlatot félnedves, trópusi éghajlatnak lehet nevezni, két uralkodó évszakkal - száraz (április-szeptember) és esős (október-március). Az éves átlaghőmérséklet 22 és 27 ⁰C között mozog. A Cerrado a növény- és állatfajok nagy változatosságával rendelkező élőhelyként ismert, ezért is áll nagy része szigorú védelem alatt. A kávé alacsony savtartalmú, kiegyensúlyozott és csokoládé-karamellás színű. Az ültetvényeket körülbelül 850 méteres magasságban telepítik, és igazán nagy mennyiségű kiváló kávét biztosítanak. Érdemes megemlíteni azt is, hogy a Cerrado lett az első olyan kávétermelő, aki tanúsíttatta kávéját - a kivételes minőségű fajtákhoz a Designated Origin elnevezést használja.
Alta Mogiana São Paulo közelében, Brazília északkeleti részén található. Ez egy stabil éghajlati viszonyokkal, szerves anyagokban gazdag talajjal és 800-1000 m tengerszint feletti magassággal rendelkező terület. Ezt a kávét nagyon kellemes édességéről, enyhe savasságáról és a keksz, kakaó és diófélék világos jegyeiről lehet felismerni.
Végül néhány információ az NY2 jelölésről. Ez azt jelzi, hogy egy 300 grammos kávémintában legfeljebb 6 szem látható hibával rendelkező kávébab található. A hibás kávébabok nagyon alacsony száma garantálja a finom és egyenletes ízt. És mit jelent az scr. 17/18? Az scr. (screen) rövidítés a kávébab méretét írja le, amely a minőség fontos mércéje. A nagy, tehát teljesen érett szemek kiváló ízt biztosítanak. A 17/18-as méret az egyik legjobb méret.
Kávé csomagolásának bemutatása
A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.
Használati útmutató
A kávét a fajtájának megfelelően őrölje meg.
Egy csésze kávéhoz használjon legalább 1,5-2 teáskanál (kb. 7 g) őrölt kávét.
Kb. 95 ° C-os vízzel öntsük le a kávét.
Tanácsra van szüksége?
6. 18.