

BRAZÍLIA POCOS DE CALDAS BIO - szemes kávé
Talán nincs olyan ország, ahol a kávé ilyen kiváltságos helyzetben lenne. Brazília hagyományos italnak tartja; A kávét üzleti találkozón, étteremben vagy strandon szolgálják fel. Erős, meleg és édes. Ha azonban a Minas Gerais régió szemeiből készíti el, élvezze az italt díszítés nélkül. Megtudhatja, hogy szó szerint milyen „színes” lehet a kávé. Élvezheti a méz, a csokoládé, a szőlő és a virágok tónusát.
Összetétel
Arabica 100%Krém és a kávé íze
A Brazília Pocos de Caldas Minas Gerais BIO szemes kávé az édesebbek közé tartozik, ízében nagyon gazdag. Kiegyensúlyozott, és ennek ellenére számos árnyalattal felismeri a mézet, a szőlőt és az egzotikus virágokat, a csípős cédrusig. Mindez olyan, mintha öntene egy kis tejet és meghintené étcsokoládéval. Egyes kóstolók arról a „lenyűgözően laza érzésről” beszélnek, amelyet egy korty kávé hagy a szájában.
A kávé eredete
Pocos de Caldas egy város a Minas Gerais régióban, Brazília délkeleti részén. Ez önmagában nagyobb, mint Spanyolország egésze, és földrajzi és kulturális szempontból több zónára van felosztva. A falu délnyugati részén 1872-ben alakult Pocos de Caldas, ma körülbelül 166 ezer lakosa van. A Cataguases eredeti indiánjait az aranyásók űzték ki. Miután felfedezték a városban felmerülő forró forrásokat, Pocos de Caldas fontos gyógyvárossá vált, amelyet az ország minden tájáról látogatnak meg az emberek.
A források mellett a turistákat vonzzák a parkok és kertek a környéken. A fő attrakció azonban továbbra is a víz, mind a termikus, mind a helyi folyók. Nem csak gyógyfürdőkkel, hanem számos szökőkutakkal is szolgál. A fürdőipar a szappan és a nemzetközileg elismert üvegtermékek gyártásával függ össze.
Az éghajlatot a száraz tél és az enyhe nyarak jellemzik. A téli átlaghőmérséklet 15 ° C áprilistól szeptemberig tart, a nyár októberben jön, körülbelül 21 ° C hőmérsékleten. Az átlagos csapadékmennyiség körülbelül 1 430 mm.
A kávé szinte mindenütt megtalálható a Minas Gerais régióban. Néhány ültetvény kávé termeléssel foglalkozik biogazdálkodás során, azaz iparilag előállított műtrágyák és ápolószerek használata nélkül. Az ilyen kávé iránti igény nagy a piacon, gyártását kormányzati és nemzetközi programok támogatják. Nem csoda, hogy egyre több gazda kezd figyelni erre.
A régió egyik legmodernebb feldolgozó létesítménye Pocos de Caldas-ban található. A főszezon június és szeptember között jön, amikor a kávét Brazíliában betakarítják. Az úgynevezett nedves módszerrel, vagy mosással, a vörös kávébogyó feldolgozására szolgál. Vízzel töltött nagy edényekben a kávébab mechanikusan megszabadul a héjától és a bőrtől. Ezután néhány napig erjesztjik (ismét víztartályokban), lehetővé téve a pép teljes bomlását, és felszabadítva a kávébabot. Amit végül szárítani szükséges. Mielőtt a kávé belépne a piacra, néhány napig jutazsákokban pihen.
Brazília a világ összes kávéjának körülbelül egyharmadát termeli. Az ültetvények mintegy 27 000 km2 területűek, és elsősorban Minas, Gerais, São Paulo és Paraná délkeleti régióiban találhatók.
Kávé csomagolásának bemutatása
A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.
Használati útmutató
- A kávét a fajtájának megfelelően őröljük le.
- Egy csésze kávéhoz használjon legalább 1,5-2 teáskanál (kb. 7 g) őrölt kávét.
- Kb. 95 °C-os vízzel öntse le a kávét.

























Tanácsra van szüksége?

10. 17.
A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok
Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:

Brazília Yellow B. Fazenda da Lagoa

KOLUMBIA EXCELSO MEDELIN szemes kávé BIO
