

Forró csokoládépor kókuszcukorral BIO
Dominikai bio kakaó kókuszcukorral? Miért is ne! Készítsen egy gyors, jó és antioxidánsokkal teli italt. Adhat hozzá tejszínhabot, fahéjat, mályvacukrot vagy karamellszirupot, kortyolgathatja uzsonnára vagy csak úgy szórakozásból. A forró csokoládépor tökéletes a munkához és a kikapcsolódáshoz.
Összetétel
BIO kakaópor, Kókuszcukor BIOCREMA ÉS A CSOKOLÁDÉ ÍZE
A 30%-os kókuszcukorral készült forró csokoládépor rendkívül kellemes, könnyű és éppen elég édes.
Eredete
A forró csokoládé története a Kolumbusz előtti Amerikában kezdődött. A mai Mexikó területén a maják és az aztékok pörkölt kakaóbabot használtak az ital elkészítéséhez. Ők xocolātl-nak, azaz keserűvíznek nevezték, szentnek tartották, és különböző fűszerekkel felhabosítva és ízesítve fogyasztották. A rendelkezésre álló információk szerint ezt a "csokoládét" mézzel vagy agavé nektárral édesítették.
A 16. században a spanyolok meghódították Mexikót, és a xocolātl-t Európába hozták. Szinte azonnal felkarolták mind a nemesek, mind a vallási méltóságok. De további 200 évnek kellett eltelnie ahhoz, hogy a csokoládé úgy szülessen meg, ahogyan ma ismerjük.
A forró csokoládé kakaóból, cukorból és tejből készült ital, amelyet addig melegítünk és keverünk, amíg sima, selymes, forró italt nem kapunk. Természetesen minél jobb minőségű a kakaópor és a cukor, annál finomabb az eredmény.
A Dominikai Köztársaságból származó kakaó egyértelműen a legjobbak közé tartozik. Gyümölcsös és virágos jegyek jellemzik. Ezek az egyedülálló éghajlati és talajviszonyoknak köszönhetőek, amelyek között a valódi kakaófa (Theobroma cacao) terem. Az akár 10 méter magas fák hosszúkás bogyókat termelnek, amelyek több magot - kakaóbabot - tartalmaznak. A bogyókból való eltávolításuk meglehetősen nehéz, mivel a magokat vastag és kemény pép veszi körül. Amikor a munkások kiszabadítják a magokat, 1-6 napig erjedni hagyják, majd megszárítják és piacra küldik. A kakaófeldolgozók a babokból kakaóport és kakaóvajat készítenek.
Említsük meg azt is, hogy a Dominikai Köztársaságból, a világ egyik legnagyobb biokakaótermelőjéből származó kakaó rendkívül értékes. A prémium csokoládégyártók keresik, és az ára nem éppen a legalacsonyabb. A kakaó számos egyedülálló anyagot tartalmaz, többek között teobromint, koffeint, flavonoidokat, anandamidot, feniletilamint és ásványi anyagokat (magnézium, vas, cink).
A forró csokoládé második fontos összetevője a kókuszcukor, amely a kókuszpálma virágainak nektárjából készült természetes édesítőszer. Előnye az alacsonyabb glikémiás index, a karamellára emlékeztető gazdag és összetett ízprofil és a finom kókuszillat.
Csokoládé és kakaó csomagolásának bemutatása
Csokoládéink és kakaóink jó minőségű alumíniumcsomagolásba vannak csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A minőségi csomagolás megőrzi a kakaó és a csokoládé jellegét. A kakaó és a csokoládé mindig hermetikusan lezártak, hogy ellenálljanak a nedvességnek, a fénynek és az idegen szagoknak.
Használati útmutató
Olvasszon fel 30 g csokoládét körülbelül 150 ml forró tejben. Ha sűrűbb és erősebb ízű italt szeretne, keverjen össze 33 g csokoládét és 66 ml forró tejet. Természetesen az arányt tetszés szerint variálhatja.










Tanácsra van szüksége?

energia érték: | 1646 kj / kcal |
Zsírok: | 6,4 |
ebből telített zsírok: | 3,9 |
Szénhidrátok: | 71,5 |
ebből cukrok: | 63,2 |
Fehérjék: | 7,5 |
Só: | 0,29 |
Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:

KUBA SERRANO SUPERIOR szemes kávé

FRISSÍTŐ KVARTETT - eszpresszó keverék minőségi szemes kávé
