

FEHÉR CSOKOLÁDÉ LENCSE 34%
A fehér csokoládé mindig hamar eltünik. Különösen, ha természetes vaníliát tartalmaz teljes tejjel, és különösen, ha minőségi ghánai kakaóval készült. Ez a csokoládés lencse pontosan ilyen. Van, aki séta közben majszolja, mások zabkásába dobják, vagy desszertet készítenek belőle. Válassza ki, mit szeret a legjobban, a minőségi fehér csokoládé nem fog csalódást okozni.
Összetétel
Kakaó vaj 34%, Cukor, Szárított félzsíros tej, Szárított sovány tejpor, Szója lecitin, Természetes vanília kivonatÍz
Fehér csokoládé lencse 34% gyönyörű, édes és tejes íze van, amelyben egyértelműen felismerhető az illatos vanília.
Eredet
Ghána nem újonc a kakaótermelők között. Ez a fő mezőgazdasági exportcikke, és Elefántcsontpart után a második legnagyobb kakaóexportőr a világon. Az első kakaófákat (Theobroma cacao) állítólag 1879-ben ültette Tetteh Quarshie földműves. A magokat egy egyenlítői-guineai expedícióról hozta haza, és elültette őket az Accra melletti Mampong körzet talajába.
A jelenlegi ghánai ültetvények nem nagyobbak három hektárnál, a földművesek pedig elhanyagolt infrastruktúrával, munkaerőhiánnyal és egyéb nehézségekkel szembesültek (és gyakran még mindig szembesülnek). A helyi kormányzat már régóta próbálkozik - több-kevesebb sikerrel - a kakaótermesztés szerkezetátalakításával, az öreg fák újakkal való helyettesítésével, az utak korszerűsítésével, a tápvezetékek építésével, a szárazság és a műtrágya termésre gyakorolt hatásának kutatásával... Ezeknek az intézkedéseknek az eredménye már kezd megmutatkozni a minőségi ghánai kakaó növekvő termelésében.
Hosszú időbe telik azonban, mire a kakaóbabból csokoládélencse lesz. A folyamat leegyszerűsítése érdekében a kakaóbab betakarítása és a magvaknak a pépből való nehézkes "kivonása" kezdetben meglehetősen nehézkes. Ezután következik a kakaóbab erjesztése, majd a szárítás. A termést a feldolgozóüzembe szállítják, ahol a babot pörkölik és őrlik. A nyersanyagot összetett eljárással tovább feldolgozzák, hogy tiszta kakaót és kakaóvajat állítsanak elő. A két alapanyagot különböző arányban keverik össze, például tejport, természetes vaníliakivonatot, cukrot stb. hozzáadva. A keveréket ezután temperálni kell, lehűteni, újra felmelegíteni, újra felmelegíteni... amíg el nem éri a kívánt paramétereket.
A minőségi csokoládé nemcsak finom, hanem antioxidánsokban, vitaminokban és ásványi anyagokban is gazdag. Csak a tejre, kakaóra és vanillinre allergiásoknak kell óvatosnak lenniük a fogyasztásával.
A csokoládélencsét 12-20 ̊C hőmérsékleten ajánlott tárolni.
Csokoládé és kakaó csomagolásának bemutatása
Csokoládéink és kakaóink jó minőségű alumíniumcsomagolásba vannak csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A minőségi csomagolás megőrzi a kakaó és a csokoládé jellegét. A kakaó és a csokoládé mindig hermetikusan lezártak, hogy ellenálljanak a nedvességnek, a fénynek és az idegen szagoknak.
Használati útmutató
A csokoládé lencse "csak úgy" fogyasztható, de forró tejben megolvasztva vagy különböző desszertekben, fondükben is nagyszerű ízű.










Tanácsra van szüksége?

energia érték: | 2443 kj / 587 kcal |
Zsírok: | 40 g |
ebből telített zsírok: | 24 g |
Szénhidrátok: | 48 g |
ebből cukrok: | 48 g |
Fehérjék: | 8,4 g |
Só: | 0,31 g |
Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:

CSOKOLÁDÉ LENCSÉK SUMATRA ORIGIN 72%

RÓZSASZÍN CSOKOLÁDÉ LENCSÉK 47,3% - ruby csokoládé
