

ETHIOPIA SIDAMO GRADE1 szemes kávé
Mindig frissen pörkölt, mindig a legjobb minőség! Következő etiópiai finomság különleges gyümölcsös aromával és hazával, amely a világ egyik legöregebb farmjáról jutott el a mi piacunkra. Sidamo az eredeti királyi lakosok, Kaffa után kapta a nevét. Hogy mi történt velük, azt már nem fogjuk megtudni, de azt biztosra tudjuk, hogy a kivételesen érdekes Sidamo kávé az egész világon nagyon keresett.
Összetétel
Arabica 100%A KÁVÉ ÍZE ÉS HABJA
100% -os Arabica kiváló a könnyedséggel, gyönyörű fényes és egyenletes szemcsékkel és közepes savassággal. Oly módon pörkölik , hogy egyedülálló illatát és fényes krémességét kiemeljék. A citruszos íz szépen lezárja minden kortyot és a szájban hosszú ideig tart. A hab, amelyet Sidamo készítésekor kapunk, ha a kávét megfelelően készítjük el, kompakt, sűrű és stabil.
A KÁVÉ SZÁRMAZÁSA
Az etiópiai Sidamo a világ egyik legrégibb kávéültetvényeiből származik.
Délnyugat-Etiópia hegyvidéki erdei közt rejtőznek az arabkávé kultúrájára összpontosító kis hagyományos gazdaságok.
A Forest Coffee egyike a 80 arabica kávé fajtáiból. Minden gazdálkodó kiválasztja a neki legmegfelelőbbet a természeti feltételek és más sajátosságok alapján. Az ország déli részén elhelyezkedő Sidamói régió termesztői leginkább a FOREST COFFEE -t termesztik.
Egysoros kávéültetvényükből származó kávék az ínyencek között nagy sikert aratnak .
A kávébab (Coffea arabica) összehasonlítható a cseresznyével. Hasonló színűek és méretűek. A jól ismert gyümölccsel ellentétben azonban minket a kávé babunk húsa nem érdekel, de a magja annál inkább, pontosabban két kávébab elrejtve a szilárd bőr és a húsa alatt.
Etiópiában a legtöbb kávébabot úgynevezett nedves módszerrel dolgozzák fel. A kávébabokat nagy víztartályokba öntik. Azok, amelyek a felszínen maradnak, eltávolításra kerülnek (rossz minőségűek), az aljára eső bogyókat aztán zúzó tányérokkal zúzzák össze, hogy kiszedjék őket a testből. Ezután a kávét fermentálják, eltakarítják az utolsó bőröket és a nyálkát a kávészemekről, majd megszárítják. Először a nap segítségével természetes úton, majd a szárító helyiségekben szárítják tovább.
A KÁVÉ HATÁSAI
A kávé javítja a hangulatot, növeli az energiát, növeli a mentális és fizikai teljesítményt. A száz százalékos arabica kávé 0,7-1,4% koffeint tartalmaz, ami keserű, így meghatározza a kávé általános ízét.
Alapvetően ez egy természetes gyógyszer, amely nagyon kedvező hatással van az emberi egészségre.Másrészről, a használat során mindig figyelembe kell venni a fogyasztó jelenlegi egészségi állapotát.Szakértők szerint 3 csésze jó minőségű kávé ártalmatlan az emberi szervezetre.
A koffein elősegíti az emésztést és a zsírok felbomlását , feloldja a simaizmokat.
A kávé több mint 100 féle antioxidánst tartalmaz ,amely a szív- és érrendszeri betegedéseket javítják, a neurodegeneratív betegségek, mint például az Alzheimer-kór és a Parkinson-kór ellen kiválóan hatnak, kedvezően befolyásolják a szív és az érrendszer működését. A kávé rendszeres fogyasztása csökkenti bizonyos rákos megbetegedések kockázatát is.
Kávé csomagolásának bemutatása
A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.
Használati útmutató
1. A kávét a fajtájának megfelelő durvaságúra daráljuk le .
2. 1 pohár kávé elkészítéséhez 1,5 -2 teáskanálnyi ( kb .7 gramm kávé) őrölt kávét használjon.
3. A kávét kb. 95°C -os vízzel ajánlatos leforralni .

























Tanácsra van szüksége?

12. 21.
A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok
Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:

ETHIOPIA YIRGA CHEFFE szemes kávé

ETHIOPIA LIMU GRADE 2
