06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

ETHIOPIA SIDAMO GRADE1 szemes kávé

Kód: 21
Értékelés: kitűnő, 1 vélemény

Mindig frissen pörkölt, mindig a legjobb minőség! Következő etiópiai finomság különleges gyümölcsös aromával és hazával, amely a világ egyik legöregebb farmjáról jutott el a mi piacunkra. Sidamo az eredeti királyi lakosok, Kaffa után kapta a nevét. Hogy mi történt velük, azt már nem fogjuk megtudni, de azt biztosra tudjuk, hogy a kivételesen érdekes Sidamo kávé az egész világon nagyon keresett.

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
17 140 Ft /1000 g 1 714 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk csütörtökig, 2024. 03. 07.
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Etiópia
Fajta
Fajta:
Forest Coffee
Vidék
Vidék:
Sidamo
Tengerszint f. m.
Tengerszint f. m.:
2200m
Íz
Íz:
Citrus
Feldolgozás
Feldolgozás:
Nedves

Összetétel

Arabica 100%

A KÁVÉ ÍZE ÉS HABJA

100% -os Arabica kiváló a könnyedséggel, gyönyörű fényes és egyenletes szemcsékkel és közepes savassággal. Oly módon pörkölik , hogy egyedülálló illatát és fényes krémességét  kiemeljék. A citruszos íz szépen lezárja minden kortyot és a szájban hosszú ideig tart. A hab, amelyet Sidamo készítésekor kapunk, ha  a kávét megfelelően készítjük el, kompakt, sűrű és stabil.

A KÁVÉ SZÁRMAZÁSA

Az etiópiai Sidamo a világ egyik legrégibb kávéültetvényeiből származik.

Délnyugat-Etiópia hegyvidéki erdei közt rejtőznek az arabkávé kultúrájára összpontosító kis hagyományos gazdaságok.

A Forest Coffee egyike a 80 arabica kávé fajtáiból. Minden gazdálkodó kiválasztja a neki legmegfelelőbbet a természeti feltételek és más sajátosságok alapján. Az ország déli részén elhelyezkedő Sidamói régió termesztői leginkább a FOREST COFFEE -t termesztik.

Egysoros kávéültetvényükből származó kávék  az ínyencek között nagy  sikert aratnak .

A kávébab (Coffea arabica) összehasonlítható a cseresznyével. Hasonló színűek és méretűek. A jól ismert gyümölccsel ellentétben azonban minket a kávé babunk húsa nem érdekel, de a magja annál inkább, pontosabban két kávébab elrejtve a szilárd bőr és a húsa alatt.

Etiópiában a legtöbb kávébabot  úgynevezett nedves módszerrel dolgozzák fel. A kávébabokat nagy víztartályokba öntik. Azok, amelyek a felszínen maradnak, eltávolításra kerülnek (rossz minőségűek), az aljára eső bogyókat aztán zúzó tányérokkal zúzzák össze, hogy kiszedjék őket a testből. Ezután a kávét fermentálják, eltakarítják az utolsó bőröket és a nyálkát a kávészemekről, majd megszárítják. Először a nap segítségével természetes úton, majd a szárító helyiségekben szárítják tovább.

A KÁVÉ HATÁSAI

A kávé javítja a hangulatot, növeli az energiát,  növeli a mentális és fizikai teljesítményt. A száz százalékos arabica kávé 0,7-1,4% koffeint tartalmaz, ami keserű, így meghatározza a kávé általános ízét.

Alapvetően ez egy természetes gyógyszer, amely nagyon kedvező hatással van az emberi egészségre.Másrészről, a használat során mindig figyelembe kell venni a fogyasztó jelenlegi egészségi állapotát.Szakértők szerint 3 csésze  jó minőségű kávé ártalmatlan az emberi szervezetre.

A koffein elősegíti az emésztést és a zsírok felbomlását , feloldja a simaizmokat.

A kávé több mint 100 féle antioxidánst tartalmaz ,amely a szív- és érrendszeri betegedéseket javítják, a neurodegeneratív betegségek, mint például az Alzheimer-kór és a Parkinson-kór ellen kiválóan hatnak, kedvezően befolyásolják a szív és az érrendszer működését. A kávé rendszeres fogyasztása csökkenti bizonyos rákos megbetegedések kockázatát is.

Hatásai - kávék

Arabica
Hatásai - arabica

Kávé csomagolásának bemutatása

A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.

Használati útmutató

1. A kávét a fajtájának megfelelő durvaságúra daráljuk le .
2. 1 pohár kávé elkészítéséhez 1,5 -2 teáskanálnyi ( kb .7 gramm kávé) őrölt kávét használjon.
3. A kávét kb. 95°C -os vízzel ajánlatos leforralni .

Íz és tónus:
Intenzitás
Savasság
Pörkölés
Szem
Feldolgozás

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manucafe.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

12. 21.

Értékelés: kitűnő
Pontosan olyan, ahogy a leírásban is szerepel. Igazi élmény. És mindez minden részletre figyelő, elegáns csomagolásban.

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


ETHIOPIA DJIMMAH szemes kávé
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

ETHIOPIA DJIMMAH szemes kávé

Kávé telt testtel és érzéki bor és gyümölcs ízzel. Már nem kell a város legjobb kávézójába mennie, ha ilyen kávét szeretne. Készítse el otthon! Amint megrendeli, rögtön pörköljük és küldjük is az asztalára. Ha a megfelelő darálásnak és elkészítésnek nagyobb figyelmet szentel, remek kávé lesz a csészéjében kompakt cremmel és gazdag aromával. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
14 381 Ft /1000 g 1 438 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk csütörtökig, 2024. 03. 07.

ETHIOPIA YIRGA CHEFFE szemes kávé
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

ETHIOPIA YIRGA CHEFFE szemes kávé

Az emberek két csoportját különböztetjük meg, a kávé imádók csoportját és akik csak most kezdik a kávé ízét megkedvelni. Készítse a Yirga Cheffe válogatott  kávét nagyobb társaság számára. A virágos aromájával több jelenlévőt is odacsalogat.  Az egyik legnemesebb etiópiai kávé forró, mint az ottani napocska és olyan változatos, mint a kelet-afrikai táj. Örömöt, energiát és a természet csodáit találhatja benne. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
17 809 Ft /1000 g 1 781 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk csütörtökig, 2024. 03. 07.

ETHIOPIA DJIMMAH szemes kávé BIO & Fair Trade
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

ETHIOPIA DJIMMAH szemes kávé BIO & Fair Trade

A kávé hazájából, a Nagy-tavak hegyvidéki tájáról hoztuk el Önnek eme kiemelkedő királynőt. Az etiópiai kávé pótolhatatlan helyet foglal el a piacon. Azt, hogy mennyire ízlett a Kaldi nevű kecskepásztor lánynak, aki először kóstolhatta meg eme remek italt már sajnos nem tudhatjuk meg. A mi tapasztalatunk a kávéval kapcsolatosanviszont egyértelmű: Etiópia Djimmah BIO harmonikus, teljes, enyhén virág ízű, átitatva a szőlő aromájával. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
A megfigyelő elküldésével egyetért a személyes adatok feldolgozásával.
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozással »