06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

EL SALVADOR SHG FINCA LOMA LA GLORIA - Micro Lots

Kód: 713

Ennek a kávénak a története legalább annyira hihetetlen, mint amennyire lenyűgöző az íze. A Loma La Gloria ültetvényről származó mikrolot mögött ugyanis nem egy sötét, izmos farmer áll. A termelő egy mosolygós, hosszú hajú nő, akinek hitvallása: "Az élet túl rövid. A legjobb, ha azt csinálom, amit szeretek, és szeretem, amit csinálok". A San Salvador vulkán lejtőin termeszt, és a helyiekkel együtt szüretel és dolgoz fel egy csodálatos arabica fajtát.

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
22 659 Ft /1000 g 2 266 Ft /100 g
Szállítjuk csütörtökig, 2024. 06. 27.
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
El Salvador
Fajta
Fajta:
Bourbon
Vidék
Vidék:
La Libertad
Tengerszint f. m.
Tengerszint f. m.:
1350-1750 m
Íz
Íz:
Gyümölcs, Tejes csokoládé
Feldolgozás
Feldolgozás:
Nedves

Összetétel

Arabica 100%

Crema és a kávé íze

A kávé fantasztikus ízében tejcsokoládé, maláta, dinnye és málna érződik. Illata testes és elegáns.

A kávé eredete

Salvador trópusi éghajlatú ország, ahol az esős és száraz évszakok váltakoznak. Közép-Amerikában, a csendes-óceáni partvidéken található. Aki a Loma La Gloria ültetvényt keresi, annak Alvaréz falut kell keresnie, majd észak felé kell mennie. A csodálatos természetű tájon biztosan találkozna valakivel, aki ismerte Anna Ruth Pimentelt. Hírneve bizonyára nem korlátozódik La Libertad régiójára, de még csak nem is El Salvadorra vagy Amerikára. És az ő limitált tételű kávéi az egész világon híresek. Amellett, hogy mintegy 30 embernek ad munkát, nagy örömét leli abban, hogy minden jutazsákot kézzel festhet.
Mind a talaj, mind a környezet rendkívül kedvező a kávéfák számára. A San Salvador vulkáni alapkőzet nitrogénben gazdag, a magas fák pedig kellemesen párás mikroklímát biztosítanak. A kávécseresznye árnyékban érik. Szüretelésük, ahogyan a mikroparcellák esetében is szokás, kizárólag kézzel történik. Gyakran a férfiak dolga, mert nekik van erejük az érett kávébogyókat elszállítani a feldolgozáshoz. Ahhoz, hogy minden tökéletes legyen, a bokorról való leszedéstől számított 24 órán belül kell elvégezni.A kávét speciális víztartályokba öntik, majd a felső héjat és a gyümölcshús egy részét eltávolítják az úgynevezett teljes mosás (fully-washed, wet-processed) során. Ezután következik az erjesztés, amelynek során a kávébabok akár 36 órán át erjednek, szintén vízben. Ekkor az enzimek felszabadítják a maradék ragacsos réteget és a pergamenborítást. A szárítás a Loma La Gloria farmon történik, a kávé napozóteraszokon történő kiterítésével. A kávét több napon keresztül rendszeresen meg kell forgatni, és ha a nap túl erős, vagy ha esik az eső, illetve éjszaka, akkor a termést ponyvával kell letakarni.Anna Ruth Pimentel szívét-lelkét beleadja a mikrolotokba. Ez minden csészén látszik - kemény munka, szeretet és a kávé iránti szenvedély van mögötte.

 

Használati útmutató

  1. A kávét a fajtájának megfelelően őrölje le.
  2. Egy csésze kávéhoz használjon legalább 1,5-2 teáskanál (kb. 7 g) őrölt kávét.
  3. Kb. 95 °C-os vízzel öntse le a kávét.
Íz és tónus:
Intenzitás
Savasság
Pörkölés
Szem
Feldolgozás

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manucafe.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


KAKAÓPOR - ECUADOR (22/24)
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

KAKAÓPOR - ECUADOR (22/24)

Ecuadorban a saját kakaójukat annyira kedvelik, hogy az ország szimbolikus termékének tekinthető. És jó okuk van erre. Az ecuadori kakaó az Amazonas - medencében egyedülálló ökoszisztémájában növekszik, ami gyümölcseik egyedi ízében tükröződik,és az őslakos közösségeknek  tisztességes megélhetést biztosít. Mivel  varázsolja el önt? Dicsőségesen finom illatú és exkluzív intenzív ízű. Az Ecuadorból származó kakaópor minden ételt vagy italt felemel az isteni mannához. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
15 301 Ft /1000 g 1 530 Ft /100 g
Szállítjuk csütörtökig, 2024. 06. 27.

FRISSÍTŐ KVARTETT -  eszpresszó keverék minőségi szemes kávé
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

FRISSÍTŐ KVARTETT - eszpresszó keverék minőségi szemes kávé

Amikor szeretne egy igazán örömteli élményt amikor vágyakozik egy kedves pillanatra, mint egy röpke mosoly, akkor itt lesz. Aktív, elfoglalt munkával teli, a sportos és a pihenő napjain értékelni fogja az eszpresszó Frissítő kvartettet. A prémium egyfajta brazil és guatemalai arabicák kombinációja bájos, kellemesen frissítő kávét eredményezett. Az egyes fajtákatkat külön-külön pörköltük, oly módon, hogy tökéletes harmóniában működjenek együtt. Az eszpresszóban megtalálható a… Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
14 532 Ft /1000 g 1 453 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk csütörtökig, 2024. 06. 27.
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozással »