06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

PERU GRADE 1 SWISS WATER DECAFE BIO - szemes kávé

Kód: 1672

Lehet, hogy azok közé tartozik, akik szeretik a kávét, de egy kicsit vissza kellene fognia a mennyiségből. Az ilyen esetekre a hagyományos perui régióból származó, koffeinmentesített ültetvényes arabicát ajánljuk. Különleges, szabadalmaztatott svájci eljárással veszítette el stimuláló hatását, de megőrizte csodálatos ízét és kiváló aromáját. A csokoládé, a diófélék és a piros gyümölcsök selymes jegyeit fogja megtalálni.

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
21 739 Ft /1000 g 2 174 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk csütörtökig, 2024. 06. 27.
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Peru
Fajta
Fajta:
Caturra
Vidék
Vidék:
Cajamarca
Tengerszint f. m.
Tengerszint f. m.:
900 - 1600m
Íz
Íz:
Csokoládé , Dió, Sötét bogyós gyümölcsök
Feldolgozás
Feldolgozás:
Nedves

Összetétel

Arabica BIO 100%

Crema és a kávé íze

A Peru Grade 1 Swiss Water Decafe az egyik legfinomabb kávé. A finom élmények kedvelői élvezhetik a csokoládéval és dióval teli selymes ízt, amelyet végül a piros bogyós gyümölcsök frissessége egészít ki. Minden árnyalata tökéletesen kitűnik, amikor a szűrőn készül, de a teáskanna mokájából is csodálatos. A krém puha és tömör.

A kávé eredete

Cajamarca Perutól északra, egy hegyvidéki terület, amelyen keresztül a Mashcón folyó folyik, és amelyet 1460-ban, az inkák birodalmának részévé vált. A régió fővárosának közelében találhatók Los Baños del Inca gyógyhőforrásai, a Cumbemayo régészeti komplexum és a Yanacocha aranybánya. Tehát amikor meglátogatja Cajamarcát, tudni fogja, mely turistalátványosságokat nem szabad kihagyni.

Eltekintve attól, hogy a régió híres a számos legelőről és a burgonyával, kukoricával és gabonával rendelkező mezőkről, az egyik legnagyobb kávétermelő, Peru egyik legnagyobb. A helyi kávéipar, csakúgy, mint az ország más részein, a kistermelőktől függ, akik általában 2-3 hektár területű ültetvényeket gazdálkodnak. A kávéfák népszerű fajtái közé tartozik a Caturra is, amely a Bourbon faj természetes mutációja.

Caturrát először a 20. század elején azonosították a brazil Mina Gerais régióban. Törpe, azaz alacsony termetűség jellemzi, így Nanico néven is megtalálható. Különösen az 1940-es években kezdték el kereskedelmi forgalomban bővíteni és használni, ma Közép-Amerika gazdaságilag egyik legfontosabb változatához tartozik. A Caturra kávéfák termesztésének optimális feltételei nagyobb magasságokban vannak, ahol jó hozamot mutat. Másrészt a kávé rozsda iránti nagy érzékenysége és a talaj felhasználhatóságára vonatkozó normákhoz képest viszonylag magasabb követelmények is meghatározzák.

Cajamarca perui régiója teljesíti az összes szükséges feltételt, ezért számos gazdaság vesz részt e fajta termesztésében. A termés minősége azonban számos tényezőtől függ, nemcsak a kávéfák magasságától, talajviszonyaitól és gondozásától. Cajamarcán az időjárás jelentős szerepet játszik a betakarítás során. Nem kivétel, hogy a gyakori viharok akkor jönnek, amikor a kávéfák gyümölcse a legérettebb. A hosszan tartó eső miatt a cseresznye túl sok vizet szív fel, és vagy megreped, vagy leesik a bokrokról a földre, ami drámai módon rontja a minőséget, vagy akár rontja az egész szüretet. Szerencsére a perui 1. fokozatú svájci vízmentes koffein esetében ez nem történt meg, így most kiváló ízparaméterekkel és ráadásul koffein nélkül kényeztethetjük a kávét.

Az úgynevezett koffeinmentesítés megfosztja a zöld kávébabot az stimulánstól, ami bizonyos esetekben gátat szabhat a kávéfogyasztásnak. Például állapotos vagy szoptató nők, magas vérnyomásban szenvedők vagy olyan kávébarátok számára, akik "liter számra" isszák, a koffeinmentes kávé kiváló és biztonságos választás. A koffein eltávolításának számos módja van a kávéból. Mi a Swiss Water eljárást részesítjük előnyben, amely kémiai oldószerekkel nem működik, és a koffein vízben való oldhatóságán alapul. A zöld kávébabot ez idő alatt forró vízben áztatják. Azonban nemcsak a koffein oldódik benne, hanem a cukrok és egyéb vegyszerek is, amelyekért szeretjük a kávét. Ezért a kávéból származó víz átmegy egy szénszűrőn, amely csak nagy koffeinmolekulákat képes befogni, miközben a szemekben a ritka aromáért felelős cukrok, olajok és egyéb vegyületek maradnak.

Hatásai - kávék

Arabica
Hatásai - arabica

Kávé csomagolásának bemutatása

A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.

Használati útmutató

1. A kávét a fajtájának megfelelő durvaságúra daráljuk le .
2. 1 pohár kávé elkészítéséhez 1,5 -2 teáskanálnyi ( kb .7 gramm kávé) őrölt kávét használjon.
3. A kávét kb. 95°C -os vízzel ajánlatos leforralni

Íz és tónus:
Intenzitás
Savasság
Pörkölés
Szem
Feldolgozás

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manucafe.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


15% KEDVEZMÉNY
BRAZÍLIA MINAS SWISS WATER DECAF - SZEMES
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

BRAZÍLIA MINAS SWISS WATER DECAF - SZEMES

A brazíl kávét már biztosan kóstolta Ön is. Talán a hagyományos Sul de Minas régióból származott. Mi lenne, ha ezúttal koffeinmentes? A gyengéd svájci módszer megfosztotta a kávét a népszerű alkaloidtól, de természetesen finom ízét és aromáját meghagyta. A csészéje tele lesz csokoládéval és diófélékkel, édes, kiegyensúlyozott és illatos. Megengedheti magának, ahányszor csak akarja. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
17 332 Ft /1000 g 14 732 Ft /1000 g 1 473 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk csütörtökig, 2024. 06. 27.

MEXICO CHIAPAS SWISS WATER DECAF BIO - szemes
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

MEXICO CHIAPAS SWISS WATER DECAF BIO - szemes

Az egyetlen dolog, ami hiányzik belőle a koffein. A mexikói finomság megfelel az ínyencek és a kávészakértők legmagasabb igényeinek. A hegyek ennek a kávénak lédús gyümölcsöt, sötét csokoládét és finom dohányt adtak, a helyiek biztosították az egyes babok tökéletes feldolgozását. Önön múlik, hogy tetszés szerint élvezheti a Chiapas minőséget. Még este is. Ahol nincs koffein, ott édesen és hosszú ideig alszanak. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
21 187 Ft /1000 g 2 119 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk csütörtökig, 2024. 06. 27.

COLUMBIA EXCELSO SWISS WATER DECAFE - koffeinmentes szemes kávé
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

COLUMBIA EXCELSO SWISS WATER DECAFE - koffeinmentes szemes kávé

Kényeztesse magát a kiváló minőségű ültetvény kávé minden árnyalatával és aromás örömével. Reggel, délben és még este? Miért ne! Amikor a koffeinmentes Columbia Excelso Swiss Water Decafé-t kortyolgatja nem kell aggódnia alvási problémák vagy magas vérnyomás miatt. Édes, mint a méz, friss gyümölcsös és kellemesen keserű, mint a legjobb csokoládé. Ebből a kávéból a koffeinen kívül abszolút semmi nem hiányzik. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
23 980 Ft /1000 g 2 398 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk csütörtökig, 2024. 06. 27.
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozással »