

PERU GRADE 1 SWISS WATER DECAFE BIO - szemes kávé
Lehet, hogy azok közé tartozik, akik szeretik a kávét, de egy kicsit vissza kellene fognia a mennyiségből. Az ilyen esetekre a hagyományos perui régióból származó, koffeinmentesített ültetvényes arabicát ajánljuk. Különleges, szabadalmaztatott svájci eljárással veszítette el stimuláló hatását, de megőrizte csodálatos ízét és kiváló aromáját. A csokoládé, a diófélék és a piros gyümölcsök selymes jegyeit fogja megtalálni.
Összetétel
Arabica 100%Crema és a kávé íze
A Peru Grade 1 Swiss Water Decafe az egyik legfinomabb kávé. A finom élmények kedvelői élvezhetik a csokoládéval és dióval teli selymes ízt, amelyet végül a piros bogyós gyümölcsök frissessége egészít ki. Minden árnyalata tökéletesen kitűnik, amikor a szűrőn készül, de a teáskanna mokájából is csodálatos. A krém puha és tömör.
A kávé eredete
Cajamarca Perutól északra, egy hegyvidéki terület, amelyen keresztül a Mashcón folyó folyik, és amelyet 1460-ban, az inkák birodalmának részévé vált. A régió fővárosának közelében találhatók Los Baños del Inca gyógyhőforrásai, a Cumbemayo régészeti komplexum és a Yanacocha aranybánya. Tehát amikor meglátogatja Cajamarcát, tudni fogja, mely turistalátványosságokat nem szabad kihagyni.
Eltekintve attól, hogy a régió híres a számos legelőről és a burgonyával, kukoricával és gabonával rendelkező mezőkről, az egyik legnagyobb kávétermelő, Peru egyik legnagyobb. A helyi kávéipar, csakúgy, mint az ország más részein, a kistermelőktől függ, akik általában 2-3 hektár területű ültetvényeket gazdálkodnak. A kávéfák népszerű fajtái közé tartozik a Caturra is, amely a Bourbon faj természetes mutációja.
Caturrát először a 20. század elején azonosították a brazil Mina Gerais régióban. Törpe, azaz alacsony termetűség jellemzi, így Nanico néven is megtalálható. Különösen az 1940-es években kezdték el kereskedelmi forgalomban bővíteni és használni, ma Közép-Amerika gazdaságilag egyik legfontosabb változatához tartozik. A Caturra kávéfák termesztésének optimális feltételei nagyobb magasságokban vannak, ahol jó hozamot mutat. Másrészt a kávé rozsda iránti nagy érzékenysége és a talaj felhasználhatóságára vonatkozó normákhoz képest viszonylag magasabb követelmények is meghatározzák.
Cajamarca perui régiója teljesíti az összes szükséges feltételt, ezért számos gazdaság vesz részt e fajta termesztésében. A termés minősége azonban számos tényezőtől függ, nemcsak a kávéfák magasságától, talajviszonyaitól és gondozásától. Cajamarcán az időjárás jelentős szerepet játszik a betakarítás során. Nem kivétel, hogy a gyakori viharok akkor jönnek, amikor a kávéfák gyümölcse a legérettebb. A hosszan tartó eső miatt a cseresznye túl sok vizet szív fel, és vagy megreped, vagy leesik a bokrokról a földre, ami drámai módon rontja a minőséget, vagy akár rontja az egész szüretet. Szerencsére a perui 1. fokozatú svájci vízmentes koffein esetében ez nem történt meg, így most kiváló ízparaméterekkel és ráadásul koffein nélkül kényeztethetjük a kávét.
Az úgynevezett koffeinmentesítés megfosztja a zöld kávébabot az stimulánstól, ami bizonyos esetekben gátat szabhat a kávéfogyasztásnak. Például állapotos vagy szoptató nők, magas vérnyomásban szenvedők vagy olyan kávébarátok számára, akik "liter számra" isszák, a koffeinmentes kávé kiváló és biztonságos választás. A koffein eltávolításának számos módja van a kávéból. Mi a Swiss Water eljárást részesítjük előnyben, amely kémiai oldószerekkel nem működik, és a koffein vízben való oldhatóságán alapul. A zöld kávébabot ez idő alatt forró vízben áztatják. Azonban nemcsak a koffein oldódik benne, hanem a cukrok és egyéb vegyszerek is, amelyekért szeretjük a kávét. Ezért a kávéból származó víz átmegy egy szénszűrőn, amely csak nagy koffeinmolekulákat képes befogni, miközben a szemekben a ritka aromáért felelős cukrok, olajok és egyéb vegyületek maradnak.
Kávé csomagolásának bemutatása
A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.
Használati útmutató
1. A kávét a fajtájának megfelelő durvaságúra daráljuk le .
2. 1 pohár kávé elkészítéséhez 1,5 -2 teáskanálnyi ( kb .7 gramm kávé) őrölt kávét használjon.
3. A kávét kb. 95°C -os vízzel ajánlatos leforralni

























Tanácsra van szüksége?

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:

BRAZÍLIA MINAS SWISS WATER DECAF - SZEMES

MEXICO CHIAPAS SWISS WATER DECAF BIO - szemes

COLUMBIA EXCELSO SWISS WATER DECAFE - koffeinmentes szemes kávé
Megtekintette
