

DELIKÁT TANDEM - eszpresszó keverék minőségi szemes kávé
Ki nem szeretné a nektarint, csokoládét és mandulát egy kis csészébe? Különösen akkor, ha hosszú ideig kellemes az érzékekeinknek. A Delikát tandemt a brazil és guatemalai arabicaból készítettük, amelyet gyönyörűen egészít ki a mosott indiai robusta. Az eszpresszó csodálatos ízét tekintve keressük meg az egyes kávék és pörkölő természetes tulajdonságait. Mindegyikkel külön-külön foglalkoztak és pontosan úgy, ahogy szükség volt rá. A kifinomult íz ideális a pihenésre.
Összetétel
Arabica 85%, Robusta 15%KRÉM ÉS KÁVÉ ÍZ
Az eszpresszó szemes kávé Delikát tandem nyugtató, könnyű és gyengéd. Az egyes összetevők pontos hangolásának köszönhetően gyümölcsös íz várja Önt, amelyben könnyen felfedezheti a nektarin édességét. Ezután az ét csokoládé gyengéd feljegyzése alakul ki, amelyet pörkölt mandula követ. A nyomuk hosszú - hosszú ideig marad a szájában. A kiegyensúlyozott savasság és keserűség, beleértve egy rendkívül hosszú aftertaste, szokatlan, finom élményt biztosít. Ez az eszpresszó keverék tökéletes minden típusú kávéhoz.
A KÁVÉ SZÁRMAZÁSA
Ízében fontos szerepet játszik hogyan és hol termesztették a szüretelték és milyen körülmények között szállították a kávét. A következő döntő pillanat előtt ki választott Arabica és Robusta a pörkölőben kapja. És itt kezdjük a delikát tandem eszpresszó részletes ismertetésével. Pörkölőnk szinte a fő szerepet játszik. Ügyesség, lelkesedés és játékosság nélkül ezt jó értelemben véve, alkimisták nem tudja megtenni. Ezenkívül az eszpresszókeverékek esetében rendkívüli találékonyságra és sokéves tapasztalatra van szükség.
Mi olyan bonyolult az eszpresszó keverék elkészítésében? Úgy döntöttünk, hogy az egyes összetevők egyediségére alapozzuk, amelynek azonban a kapott összetételben következetesnek kell lennie. Minden egyes egyedi kávé (egy prémium prémium Arabica vagy Robusta) különleges pörkölési hőmérsékletet, pörkölési időt és levegő áramlási sebességet igényel a pörkölőben. Ezért mindig külön pörköljük a fajtákat egy adott pörkölési profilhoz. Eddig a kávé pörkölése egyetlen fajként bemutatva teljesen világos.
Az eszpresszó keverékben azonban minden ízt be kell hangolni, hogy az összetétel ne tűnjön szögletesnek, keserűnek, száraznak vagy savanyúnak. A pörkölőnek tehát a sajátos ízre és aromára kell összpontosítania, úgy, hogy a pörköléssel néhány tónust kiemel a többit elnyomja. Ezért a keverékben lévő szemek világosabb és sötétebbek is. És ezért voltunk képesek az össze keverésükkel egy finom, delikát és kiegyensúlyozott eszpresszót elkészíteni.
Pörkölésünk hasonlít az egyre népszerűbb „skandináv stílusra”, amely a lassú és hosszabb pörkölésre épül. Ennek eredményeként a kávé lehet szükségtelenül savas. A legismertebb módszerek között szerepel az „olasz pörkölés” jellegzetes sötét szemű színű és gyakran keserű ízű. Hozzá sem hasonlítunk az eszpresszó készítésében.
Az eszpresszó Delikát tandem önmagában pörkölt kávéból készül, így az így kapott ízösszetétel édes, gyümölcsös és csokoládés mandula benyomást kelt. Ebből sokféleképpen készíthet kávét. Klasszikusan alkalmas automatikus és karos kávéfőzőkhöz, de a finom íz-árnyalatok nagyszerűek, ha szűrőn, bialettben,vákuumban vagy hasonlóban használják. A legtöbb „olasz” vagy „skandináv” pörkölt keverék nem tesz lehetővé ilyen élményt és széles alkalmazási lehetőségeket.
Ahogyan külön figyelmet fordítunk a pörkölésre, ügyelünk arra is, hogy egyedi kávékat válasszunk erre az espresso keverékre. Ahhoz, hogy teljes körű legyen az információ röviden ismertetjük azokat.
A Brazil arabica világszerte kiváló névvel rendelkezik. A kávéfák ültetvényeit főként kis gazdák gondozzák, gyakran a hegyekben. A vulkáni alapkőzetnek, a napfénynek és a nedvességnek köszönhetően szó szerint bársonyos kávét állítanak elő. Az íze finom, édes, gyümölcsös gyakran csokoládés vagy diós.
Guatemala az egyik legnagyobb gyártója a minőségi arabicának. A kis ültetvényeket elsősorban az ország délnyugati részén, egy barlangokkal, folyókkal összefonódott, erdőkkel borított dombos tájban találják. Az arabica ízét befolyásolják a gyakori esők és a tiszta természet, a kávébab gondos betakarítása és feldolgozása. A guatemalai szemes kávé teljes ízt, alacsony savtartalmat és kellemes gyümölcsösséget ad az italnak.
Az indiai mosott robustát fantasztikusan teljes, sűrű íz jellemzi, amely még a csokoládé pudingra is emlékeztet. A kávéfákat árnyékban, alacsonyabb magasságban termesztik, fűszer- és gyümölcskertek veszik körül, amelyek aromája elkerülhetetlenül tükröződik a szemes kávéban.
Összetétel
Brazília Dolce Diamantina
Guatemala Santa Rosa
India Robusta Parchment AB
Kávé csomagolásának bemutatása
A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.
Használati útmutató
A kávét a fajtájának megfelelően őröljük meg.
Egy csésze kávéhoz használjon legalább 1,5-2 teáskanál (kb. 7 g) őrölt kávét.
Kb. 95 ° C-os vízzel öntsük le a kávét.

























Tanácsra van szüksége?

12. 20.
7. 1.
Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:

KUBA SERRANO SUPERIOR szemes kávé

ERŐS HÁRMAS - eszpresszó keverék minőségi szemes kávé
