06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

CSOKOLÁDÉ LENCSÉK SAINT DOMINIGUE ORIGIN 70%

Kód: 995

Csokis hab? Csokis brownies? Csokoládés szarvasgomba? Minden lehetséges! Ha 72 százalékos csokoládéból készíti a desszertet, egy-kettő elpusztítják. A lencsék Haitiről, ami régebben Santo Domingo néven szerepelt, a kulináris képességeit három fokkal feljebb viszi. Ha a keserű finomság ízét fogja ízlelgetni, jusson eszébe a sok földműves a Karib-szigetekről. A kemény munkájuk és kitartásuk...

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
26 120 Ft /1000 g 2 612 Ft /100 g
Szállítjuk szerdáig, 2024. 04. 17.
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Haiti
Íz
Íz:
Keserű csokoládé

Összetétel

Kakaó Santo Domingo 70%, Cukor, Kakaó vaj, Szója lecitin, Természetes vanília por

Az ízéről

A Karib-tenger térségéről származó keserű-csokoládé lencsék fogyasztása felmelegítik, sima, harmonikus, egzotikus ízűek. Készítsen belőlük egy italt, vagy egy desszertet az eredménye mindig nagyszerű lesz.

Származása

Haitit, ugyanúgy, mint számos más szomszédos országot az európaiak számára Kolumbusz Kristóf fedezte fel az első hajóútja során. Hispaniola nyugati részén fekszik. A 20. század elején a területének 60 százalékát eredetileg erdők borították. Sajnos ma a túlnyomó többségük ki van vágva. Ennek az oka a helyi lakosság jelentős szegénysége, akik tüzelőanyagként használják a fákat. 2010-ben pusztító földrengés sújtotta Haitit. A gazdasága a mai napig nem jött rendbe a földrengés után. Haiti ma egész Amerika legszegényebb állama- a lakossága 80 százaléka a szegénység határa alatt él. Épp ezért Haiti erős külföldi támogatásban részesül.

Az egyik megélhetési lehetőség a kistermelők számára a kakaófa (Theobroma cacao) termesztése. A világ kakaó iránti kereslete növekszik, a haitiaknak jó esélyük van a világpiacon jó eredményeket elérni. Nagy versenyelőnyük az ökológiai termesztésű fákról származó finom, aromás kakaó termelése. Az eredeti Criollo fajta fák terméseit és abból származó termékeket a cukrászok és a luxuscsokoládé gyártók egész Európában keresik.

Ahogy azt 2013-ban, a FOMIN-nak Nara Meli-t és Yolanda Strachan megírta, bár a kakaó Haiti második legnagyobb exportterméke, a mennyisége továbbra is nagyon alacsony. Az ország csak 4000 tonnát exportált évente. Ennek az oka a nagyon kis családi ültetvények (általában kb. 0,5 hektáron) és öreg fák (több mint 30 évesek), amelyek már nem termelnek olyan sok termést. A mezőgazdasági termelők kevesebb, mint egyötöde dolgozik szövetkezetekben, a szövetkezetek segítenek a kisgazdászoknak hozzáférni a kakaó piacokhoz.

A kakaófákat évente kétszer szüretelik. A nagy, barázdált hüvelyekből el kell távolítaniuk a kakaómagokat (babokat), 2-8 napig fermentálják, majd ki kell szárítaniuk a napsütésben. A csokoládé előállításához a babot pörkölni, zúzni és őrölni kell. Ez kakaómasszát eredményez, amely elválasztja a kakaóvajat és a kakaóport. További összetevők és kihívásokkal teli technológiai folyamat hozzáadásával jön létre a csokoládé.

A csokoládé gyakori fogyasztását az orvosok nem ajánlják. Azonban kimutatták, hogy ha nagy mennyiségű kakaót tartalmaz, akkor nagyon kedvező hatást gyakorolhat a fogyasztó szervezetére. A csokoládé javítja a hangulatot, elősegíti a fizikai és mentális harmóniát, segít a fertőzések leküzdésében és csökkenti a szív- és érrendszeri problémák kockázatát.

A Saint Dominigue origin csokoládé lencsék fogyasztása vegetáriánusok és vegánok számára alkalmas. Ami az allergéneket illeti, óvatosnak kell lenniük a tejallergia, kakaó és vanillin allergiában szenvedő embereknek. A termék nyomokban dióhéjat tartalmazhat.

12-20 ° C-on tárolandó.

Figyelem

Ha a csokoládét nagyon forró nyári napokon rendeli meg, előfordulhat, hogy a szállítás során eldeformálódnak vagy részben megolvadnak. A csokoládé minőségét ez a változás nem befolyásolja.

Csokoládé és kakaó csomagolásának bemutatása

Csokoládéink és kakaóink jó minőségű alumínium tasakba vannak csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A minőségi csomagolás megőrzi a kakaó és a csokoládé jellegét. A kakaó és a csokoládé mindig hermetikusan lezártak, hogy ellenálljanak a nedvességnek, a fénynek és az idegen szagoknak.

Használati útmutató

A csokoládé lencsét lehet "csak úgy", enni nagyszerű ízű forró tejben feloldva vagy különböző desszertekben.

Íz és tónus:
Intenzitás
Feldolgozás

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manucafe.hu
Tápérték / 100g csokoládé pasztilla
energia érték: 2 380 kJ / 569 kcal
Zsírok: 43,1 g
ebből telített zsírok: 25,9 g
Szénhidrátok: 30,7 g
ebből cukrok: 27 g
Fehérjék: 7,6 g
Só: 0,02 g
Segítsen másoknak is a választásban:

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


CSOKOLÁDÉ LENCSÉK MEXICO ORIGIN 66%
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

CSOKOLÁDÉ LENCSÉK MEXICO ORIGIN 66%

Mexikó - fehér tengerpartok, ízletes ételek, vadállatok, kultikus helyek és... fantasztikus kakaóbabok. Ezekből készül ez a keserű csokoládé. Oldja fel tejben, készítsen belőle tortára csoki mázat, vagy öntse csoki figurába. Ha tanácsolhatjuk, tegye meg rögtön, amint kinyitotta a zacskót. Mert, ha egyenként fogja a lencséket kóstolgatni, nem fogja tudni abbahagyni. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
28 796 Ft /1000 g 2 880 Ft /100 g
Szállítjuk szerdáig, 2024. 04. 17.

KAKAÓPOR - ECUADOR (22/24)
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

KAKAÓPOR - ECUADOR (22/24)

Ecuadorban a saját kakaójukat annyira kedvelik, hogy az ország szimbolikus termékének tekinthető. És jó okuk van erre. Az ecuadori kakaó az Amazonas - medencében egyedülálló ökoszisztémájában növekszik, ami gyümölcseik egyedi ízében tükröződik,és az őslakos közösségeknek  tisztességes megélhetést biztosít. Mivel  varázsolja el önt? Dicsőségesen finom illatú és exkluzív intenzív ízű. Az Ecuadorból származó kakaópor minden ételt vagy italt felemel az isteni mannához. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
15 301 Ft /1000 g 1 530 Ft /100 g
Szállítjuk szerdáig, 2024. 04. 17.

FORRÓ CSOKOLÁDÉ PORBAN 42% BIO - GYÖMBÉR
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

FORRÓ CSOKOLÁDÉ PORBAN 42% BIO - GYÖMBÉR

A gyömbér felmelegíti a testet. Ezen kívül, a gyömbér stimulálja és frissíti az elmét is. Néhány csepp természetes gyömbéraromát adtunk a Dominikai Köztársaságból származó kakaóhoz és a paraguayi nádcukorhoz. Az eredménye? Csodálatos ízű, és csábító illatú forró csokoládé. Alkalmas a reggeli munkához, valamint délutáni lazításhoz is. Forrón, és langyosan is egyformán kiváló. Kényeztesse magát a kellemes ízével. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
11 957 Ft /1000 g 1 196 Ft /100 g
Szállítjuk szerdáig, 2024. 04. 17.
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozással »