

CSOKOLÁDÉ LENCSÉK SAINT DOMINIGUE ORIGIN 70%
Csokis hab? Csokis brownies? Csokoládés szarvasgomba? Minden lehetséges! Ha 72 százalékos csokoládéból készíti a desszertet, egy-kettő elpusztítják. A lencsék Haitiről, ami régebben Santo Domingo néven szerepelt, a kulináris képességeit három fokkal feljebb viszi. Ha a keserű finomság ízét fogja ízlelgetni, jusson eszébe a sok földműves a Karib-szigetekről. A kemény munkájuk és kitartásuk...
Összetétel
Kakaó Santo Domingo 70%, Cukor, Kakaó vaj, Szója lecitin, Természetes vanília porAz ízéről
A Karib-tenger térségéről származó keserű-csokoládé lencsék fogyasztása felmelegítik, sima, harmonikus, egzotikus ízűek. Készítsen belőlük egy italt, vagy egy desszertet az eredménye mindig nagyszerű lesz.
Származása
Haitit, ugyanúgy, mint számos más szomszédos országot az európaiak számára Kolumbusz Kristóf fedezte fel az első hajóútja során. Hispaniola nyugati részén fekszik. A 20. század elején a területének 60 százalékát eredetileg erdők borították. Sajnos ma a túlnyomó többségük ki van vágva. Ennek az oka a helyi lakosság jelentős szegénysége, akik tüzelőanyagként használják a fákat. 2010-ben pusztító földrengés sújtotta Haitit. A gazdasága a mai napig nem jött rendbe a földrengés után. Haiti ma egész Amerika legszegényebb állama- a lakossága 80 százaléka a szegénység határa alatt él. Épp ezért Haiti erős külföldi támogatásban részesül.
Az egyik megélhetési lehetőség a kistermelők számára a kakaófa (Theobroma cacao) termesztése. A világ kakaó iránti kereslete növekszik, a haitiaknak jó esélyük van a világpiacon jó eredményeket elérni. Nagy versenyelőnyük az ökológiai termesztésű fákról származó finom, aromás kakaó termelése. Az eredeti Criollo fajta fák terméseit és abból származó termékeket a cukrászok és a luxuscsokoládé gyártók egész Európában keresik.
Ahogy azt 2013-ban, a FOMIN-nak Nara Meli-t és Yolanda Strachan megírta, bár a kakaó Haiti második legnagyobb exportterméke, a mennyisége továbbra is nagyon alacsony. Az ország csak 4000 tonnát exportált évente. Ennek az oka a nagyon kis családi ültetvények (általában kb. 0,5 hektáron) és öreg fák (több mint 30 évesek), amelyek már nem termelnek olyan sok termést. A mezőgazdasági termelők kevesebb, mint egyötöde dolgozik szövetkezetekben, a szövetkezetek segítenek a kisgazdászoknak hozzáférni a kakaó piacokhoz.
A kakaófákat évente kétszer szüretelik. A nagy, barázdált hüvelyekből el kell távolítaniuk a kakaómagokat (babokat), 2-8 napig fermentálják, majd ki kell szárítaniuk a napsütésben. A csokoládé előállításához a babot pörkölni, zúzni és őrölni kell. Ez kakaómasszát eredményez, amely elválasztja a kakaóvajat és a kakaóport. További összetevők és kihívásokkal teli technológiai folyamat hozzáadásával jön létre a csokoládé.
A csokoládé gyakori fogyasztását az orvosok nem ajánlják. Azonban kimutatták, hogy ha nagy mennyiségű kakaót tartalmaz, akkor nagyon kedvező hatást gyakorolhat a fogyasztó szervezetére. A csokoládé javítja a hangulatot, elősegíti a fizikai és mentális harmóniát, segít a fertőzések leküzdésében és csökkenti a szív- és érrendszeri problémák kockázatát.
A Saint Dominigue origin csokoládé lencsék fogyasztása vegetáriánusok és vegánok számára alkalmas. Ami az allergéneket illeti, óvatosnak kell lenniük a tejallergia, kakaó és vanillin allergiában szenvedő embereknek. A termék nyomokban dióhéjat tartalmazhat.
12-20 ° C-on tárolandó.
Figyelem
Ha a csokoládét nagyon forró nyári napokon rendeli meg, előfordulhat, hogy a szállítás során eldeformálódnak vagy részben megolvadnak. A csokoládé minőségét ez a változás nem befolyásolja. |
Csokoládé és kakaó csomagolásának bemutatása
Csokoládéink és kakaóink jó minőségű alumíniumcsomagolásba vannak csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A minőségi csomagolás megőrzi a kakaó és a csokoládé jellegét. A kakaó és a csokoládé mindig hermetikusan lezártak, hogy ellenálljanak a nedvességnek, a fénynek és az idegen szagoknak.
Használati útmutató
A csokoládé lencsét lehet "csak úgy", enni nagyszerű ízű forró tejben feloldva vagy különböző desszertekben.










Tanácsra van szüksége?

energia érték: | 2 380 kJ / 569 kcal |
Zsírok: | 43,1 g |
ebből telített zsírok: | 25,9 g |
Szénhidrátok: | 30,7 g |
ebből cukrok: | 27 g |
Fehérjék: | 7,6 g |
Só: | 0,02 g |
A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok
Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:

ÁLMOS FEJ - gyógynövény keverék

CSOKOLÁDÉ LENCSÉK GRAND CRU BAGUA NATIVO PERU 81%
