CSOKOLÁDÉ LENCSÉK PERU ORIGIN KESERŰ 80%
Peru és a kakaó, olyan, mint Franciaország és a bor vagy Ausztrália és a kenguruk. A perui Andokban már több ezer éve nőnek a kakaóbabok. Hogy mikortól is tartozott az aztékok és az inkák étlapjára a kakaóbab, vagy a kakaó, csak tippelhetjük. Az biztos, hogy a csokoládé Peruból a legkeresettebb. Mi több, BIO tanúsítvánnyal, magas szilárd anyag tartalommal és kesernyés-édes ízzel is rendelkezik.
Összetétel
Kakaómassza Peru 80%, Cukor, Kakaó vaj, Szója lecitin, Természetes vanília kivonatAz ízéről
A 80%-os perui étcsokoládé lencsék teljes mértékben megfelelnek az elnevezésüknek. A származási helyéről és a kakaótartalmáról már felismerhette, hogy a csokoládé kivételesen jó minőségű és íz-exkluzív ízű.
Származása
A kakaóbabok születési helyével kapcsolatosan nagyok konkrétak tudunk lenni. A perui amazóniai erdő szívében Saavedra del Castillo családja termeszti őket. A kakaófáikra méltón büszkék. Ezt mindazok elismerik, akik már legalább egyszer megízlelték a fa magvaiból készült csokoládét, amelyet Alto El Sol-i termelőinek köszönhetünk. Nagyon intenzív és egyedi ízű. Minden csokoládét imádó ember beleszeret ebbe a remek csokoládéba.
A kakaóbabokból készült első italát a maják állítólag már a 4. században fogyasztották. A perui csokoládé előfutára keserű volt, tartósan több száz évig, amíg az eredeti amerikai nép receptje Európába nem érkezett. Ez körülbelül 1500-as évek körül történhetett a spanyol telepeseknek köszönhetően.
A majáktól induló útját a csokoládénak Európába már ismerjük, de mi a helyzet az elkészítésével? Ez nem könnyű folyamat. Miután az eredeti kakaófák (Theobroma cocoa) terméseit betakarították, a belsejéből ki kell válogatni a kakaómagokat. Körülbelül 2 centiméter hosszú magvaknak többnapos erjedésen kell átesniük, majd szárítják és előpörkölik őket. A következő lépés a szétzúzásuk, amíg kakaótömeg nem keletkezik, melyből sajtolás segítségével nyerik ki a kakaóvajat és kakaóport. Ez a kulcsa a csokoládé elkészítésének.
Különböző összetevőket adnak a porhoz a csokoládé típusától függően. Nem hagyhatják ki a kakaóvajat, a cukrot, néha hozzáadhatnak vaníliát és tejet is. Az így kapott tömeg finomításon, konsírozáson, temperáláson megy keresztül. Folyamat eredménye a táblás csokoládé, csokoládélencsék, vagy a különböző formákba öntött csokoládé. Bár a csokoládét általában ínyencségnek tartják, amelyet jobb elkerülni, mégis sok-sok okát ismerjük annak, hogy miért is előnyös a fogyasztása. Azon élelmiszerek közé tartozik, melyeknek a koncentrált antioxidáns tartalma a legmagasabb. Segítenek a testnek a természetes öregedése és a DNS- sejtváltozásai elleni küzdelemben. Ráadásul a csokoládé fogyasztása öröm érzését és a fizikai és szellemi teljesítmény javítását szolgálja.
A 80%-os perui étcsokoládé lencsék fogyasztása vegetáriánusok és vegánok számára alkalmas. 80% kakaó szárítmányt tartalmaz.
Ami az allergéneket illeti, óvatosnak kell lenniük a tejallergiában, kakaó, vanília allergiában szenvedő
embereknek. A termék nyomokban dióhéjat és tejet tartalmazhat.
12-20 ° C-on tárolandó.
Figyelem
Ha a csokoládét nagyon forró nyári napokon rendeli meg, előfordulhat, hogy a szállítás során eldeformálódnak vagy részben megolvadnak. A csokoládé minőségét ez a változás nem befolyásolja. |
Hatásai - kávék
Csokoládé és kakaó csomagolásának bemutatása
Csokoládéink és kakaóink jó minőségű alumínium tasakba vannak csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A minőségi csomagolás megőrzi a kakaó és a csokoládé jellegét. A kakaó és a csokoládé mindig hermetikusan lezártak, hogy ellenálljanak a nedvességnek, a fénynek és az idegen szagoknak.
Használati útmutató
A csokoládé lencsét lehet "csak úgy", enni nagyszerű ízű forró tejben feloldva vagy különböző desszertekben .
Tanácsra van szüksége?
energia érték: | 2 331 kJ / 562 kcal |
Zsírok: | 41,3 g |
ebből telített zsírok: | 26,4 g |
Szénhidrátok: | 33,8 g |
ebből cukrok: | 30,1 g |
Rost: | 10,9 g |
Fehérjék: | 8,4 g |
Só: | 0,01 g |