06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

CSOKOLÁDÉ LENCSÉK MEXICO ORIGIN 66%

Kód: 997

Mexikó - fehér tengerpartok, ízletes ételek, vadállatok, kultikus helyek és... fantasztikus kakaóbabok. Ezekből készül ez a keserű csokoládé. Oldja fel tejben, készítsen belőle tortára csoki mázat, vagy öntse csoki figurába. Ha tanácsolhatjuk, tegye meg rögtön, amint kinyitotta a zacskót. Mert, ha egyenként fogja a lencséket kóstolgatni, nem fogja tudni abbahagyni.

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
28 796 Ft /1000 g 2 880 Ft /100 g
Szállítjuk hétfő, 2025. 04. 28.
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Mexikó
Íz
Íz:
Keserű csokoládé

Összetétel

Kakaó Mexikó 66%, Kakaó vaj, Szója lecitin, Cukor, Természetes vanília por

Az ízéről

A Mexiko Origin csokoládé lencsék nagyon keserűek és telt ízűek. Amikor forró tejben feloldja őket, sima, de erős italt fog kapni. Az igazi mexikói kakaó íze tagadhatatlan.

Származása

A csokoládé a nevét az aztékoktól kapta. Úgy hívták, hogy xocolātl, vagyis keserűvíz. A spanyolok a megnevezésén kicsit lágyítottak, így Európában már a barna, édes és illatos tömeg már a chocolate név alatt utazott. Azt, hogy mikor készítették el először nehéz kitalálni. A csokoládéból készült italt úgy tűnik, hogy már a maják és az aztékok is fogyasztották. A kakaóból készült italt meleg vízzel készítették paprika, méz és chilli hozzáadásával. Magát a kakaót por formájában a régészek cserepek szélein fedezték fel Colha területén (mostani Belize-ben, Közép-Amerikában). A szakértők szerint a maják már körülbelül 600 körül fogyasztották az italt.

Azonban a csokoládéról az első említés 1519-ből származik, amikor Hernán Cortés az új Spanyolország partjain először látta a csokoládéból készített ital fogyasztását. Körülbelül 8 évvel később hozta el Spanyolországba az elkészítésének a receptjét, látszólag ekkor kezdődött a globális csokoládé forradalom. Azonban a 18. században az emberek rájöttek, hogy a csokoládé tejben feloldva sokkal finomabb, mint vízben. Az első tábla csokoládéra pedig 1847-ig vártak. Hogyan is készül a csokoládé? Az első helyen az eredeti kakaófa (Theobroma cacao) magvai állnak, melyeknek az eredeti hazája az Amazonas-medencéje körül keresendő. Miután több napos fermentációs folyamaton is átestek, a szárításuk, előpörkölésük a héjuk és a csírák eltávolítása következik, és csak ezek után kerülhetnek a gyárakba. Miután a kakaómagok a gyárakba kerülnek, újra megpörkölik, és leőrlik őket. Ez a folyamat megváltoztatja színüket, ízüket és illatukat. A megőrlésük során kapott kakaómassza kakaóvajjá alakul, a fennmaradt kakaó tömegből pedig önmagát a kakaóport állítják elő. Mindkét alapanyagot a csokoládé készítéséhez használják fel. A csokoládé ezen kívül cukrot, tejet, és sok más összetevőket tartalmaz. A keveréket ezután emulgeálják, dagasztják, felverik, temperálják és hűtik. Végül persze csomagolják.

Most már szinte mindent tudnak a csokoládéról. Végezetül hozzá kell tenni, hogy bár az orvosok által kivételes alkalmakkor ajánlott finomságok egyike, számos egészségügyi előnnyel jár. Flavonoidokban, ásványi anyagokban (magnézium, kálium, nátrium, cink vagy vas) és természetesen D, B, A és E vitaminokban gazdag. Koffeint és teobromint is tartalmaz. Ezért a csokoládé fogyasztása növelheti a szellemi jólétet, támogatja a szervezetet a fertőzések és civilizációs betegségek elleni küzdelemben.

Ami az allergéneket illeti, óvatosnak kell lenniük a tejallergia, kakaó és vanillin allergiában szenvedő embereknek. A termék nyomokban dióhéjat tartalmazhat.

A Mexico Origin csokoládé lencse fogyasztása vegetáriánusok és vegánok számára alkalmas. Ami az allergéneket illeti, óvatosnak kell lenniük a tejallergia, kakaó és vanillin allergiában szenvedő embereknek. A termék nyomokban dióhéjat tartalmazhat.

12-20 ° C-on tárolandó.

Figyelem

Ha a csokoládét nagyon forró nyári napokon rendeli meg, előfordulhat, hogy a szállítás során eldeformálódnak vagy részben megolvadnak. A csokoládé minőségét ez a változás nem befolyásolja.

Csokoládé és kakaó csomagolásának bemutatása

Csokoládéink és kakaóink jó minőségű alumínium tasakba vannak csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A minőségi csomagolás megőrzi a kakaó és a csokoládé jellegét. A kakaó és a csokoládé mindig hermetikusan lezártak, hogy ellenálljanak a nedvességnek, a fénynek és az idegen szagoknak.

Használati útmutató

A csokoládé lencsét lehet "csak úgy", enni nagyszerű ízű forró tejben feloldva vagy különböző desszertekben.

Íz és tónus:
Intenzitás
Feldolgozás

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manucafe.hu
Tápérték / 100g csokoládé pasztilla
energia érték: 2 281 kJ / 545 kcal
Zsírok: 38,6 g
ebből telített zsírok: 23,2 g
Szénhidrátok: 34,7 g
ebből cukrok: 30,9 g
Fehérjék: 7,8 g
Só: 0,02 g
Segítsen másoknak is a választásban:

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


Csokoládés - Mogyorós szemes kávé
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

Csokoládés - Mogyorós szemes kávé

A konzervatív ízek kedvelőinek áll rendelkezésre ez a kitűnően aromázott arabika, amely magában hordozza a csokoládé érintésének a varázsát a diós meglepetéssel együtt. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
19 247 Ft /1000 g 1 925 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk hétfő, 2025. 04. 28.

INDIE ROBUSTA PARCHMENT AB
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

INDIE ROBUSTA PARCHMENT AB

Indiai mosott kávé fontos szerepet játszik a finom ízesített kávé keverékek elkészítésében, főleg az olasz piacon. A legtöbb presszót, amelyet Európában fogyaszthatunk, a telt, könnyedén csokoládés íze és a gyönyörű, kompakt crema-ja miatt használják. Most lehetősége van Önnek is egyedülálló kávé elkészítésére a saját íz világának megfelelően. Keverje a robustát arabikával, vagy akár külön-külön. Az élmények garantáltak! Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
16 957 Ft /1000 g 1 696 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk hétfő, 2025. 04. 28.

FORRÓ CSOKOLÁDÉ PORBAN 42% BIO
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

FORRÓ CSOKOLÁDÉ PORBAN 42% BIO

Felrázva. Nem keverve. Vagy fordítva. A forró csokoládé por előnye, hogy az elkészítése pontosanannyi időt vesz igénybe, amennyit csak rá szán. Aki szeret játszadozni az kakaó kását készíthet, amitaztán felönt forró tejjel. Akinek nincs ennyi ideje pár kanál kakaó port rázzon össze forró tejjel egyzárt pohárban. Ha viszont ki akar rúgni a hámból adjon hozzá rumot, és ha ezen felül még ínyenc is díszítse azt tejszínhabbal. Lássuk csak, Ön, hogy fogja elkészíteni? Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
11 622 Ft /1000 g 1 162 Ft /100 g
Szállítjuk hétfő, 2025. 04. 28.
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozással »