

PÁRIZSI ÉJSZAKA szemes kávé
Párizs híres a stílusos kávéházairól. Kiránduljon egyet a szerelmesek városába és élvezze minden kortyát a nemesen ízesített kávénak. A francia likőr ízesítés a száz százalékos arabikát érzékivé varázsolja. A romantikus élmények nem váratnak magukra sokáig. Akár az irodában vagy a nyaralóban is átadhatja magát a Párizsi éjszakának.
Összetétel
Arabica 100%, Természetes aroma, KaramellA kávé íze és habja
A perui Puno régióból származó Arabica Typica teljes, kerek testű kávé, melyet könnyed édesség jellemez. A finom ízű szemeskávét francia likőr aromájával ajándékoztuk meg. Az ízesítése nem befolyásolja a kávé savasságát vagy a habját. Minden tökéletes harmóniában van. A Párizsi Éjszaka-ból készült eszpresszó sűrű, könnyű és kompakt habbal rendelkezik.
A kávé származása
Puno az Andokban található, a Titicaca-tó közelében, amely a világ legnagyobb és legmagasabban fekvő tava. A kávé termesztését Peruban szinte kizárólag csak a kistermelők végzik. A kis ültetvényeiket leginkább nehezen elérhető terepen alakítják ki, így termelésüket bio minőségűnek mondhatjuk. Az Andok vad lejtőire az ipari műtrágya, vagy permetező szerek szállítása szinte lehetetlen. Még a kávébogyók betakarítása, amelyek úgy néznek ki, mint a cseresznyék, sem könnyű folyamat. Ez azt jelenti, hogy a meredek lejtőkre kell fel és le mászniuk a földművelőknek. Akár hatvan kilogrammos zsákokat, teli kávébogyókkal cipelnek lefele a hátukon a poros utakig. A peruiak a kávé gyümölcseit úgynevezett átmosási technikával dolgozzák fel, ami a kávé magas minőségének a garanciája. A kávészemeket végül a napon szárítják, minőségük szerint válogatják és csomagolják. A még zöld kávébabok kerülnek a tőzsdére eladásra.
A kávébabok ízesítése kétféle módon hajtható végre – az egyik módja a kávészemek pörkölés utáni ízesítése a másik, amelyet mi is alkalmazunk. A még zöld kávészemeket a pörkölőmesterünk természetes olajjal permetezi be és csak ez után kerül sor a pörkölésre. Az eredménye finoman ízesített kávé, amely megőrzi természetes ízét és jellemzőit a területről, ahonnan származik.
Ízesített kávé elkészítése automata kávéfőzőben
Ha ízesített kávét kíván használni automatikus adagolóval ellátott automata kávéfőzőben, javasoljuk, hogy győződjön meg róla, hogy ez lehetséges a kávéfőző használati útmutatójában. Ha a készülék gyártója nem ad információt az ízesített kávéról, kérjük, kövesse az alábbi ajánlásokat. A természetes aroma, amellyel a kávé ízesített, hosszabb ideig tartó érintkezés esetén reakcióba léphet a tartályban lévő műanyagokkal, és kifehéredhet.
Ugyanezt a szabályt kell betartani az ízesített kávé őrlésénél (kézi és elektromos). |
Kávé csomagolásának bemutatása
A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.
Használati útmutató
- A kávét a fajtájának megfelelően őröljük le.
- Egy csésze kávéhoz használjon legalább 1,5-2 teáskanál (kb. 7 g) őrölt kávét.
- Kb. 95 °C-os vízzel öntse le a kávét.

























Tanácsra van szüksége?

12. 20.
2. 11.
A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok
Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:

BELGA PRALINÉ szemes kávé

IRISH CREAM szemes kávé
