06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

Costa Rica Palmichal Micro-Mill Villa Sarchi Honey - szemes kávé

Kód: 1774

A Honey-módszerrel feldolgozott kávé mindig rendkívül vonzó. A Costa Rica-i Palmichal Micro-Mill Villa Sarchi Honey esetében gyönyörű, összetett és édes ízről, valamint nagyszerű aromáról beszélhetünk. Miguel Diaz gazda pontosan tudja, miért ragaszkodik apja legjobb gyakorlataihoz. Ennek köszönhetően egy selymes testű, érett gyümölcsökre emlékeztető jegyekkel rendelkező kávét ad a világnak.

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
22 592 Ft /1000 g 2 259 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk szerdáig, 2024. 04. 17.
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Costa Rica
Fajta
Fajta:
Villa Sarchi
Vidék
Vidék:
Tarrazu
Tengerszint f. m.
Tengerszint f. m.:
1700m
Íz
Íz:
Édes, Csonthéjas gyümölcsök jegyei
Feldolgozás
Feldolgozás:
Honey

Összetétel

Arabica 100%

Crema és a kávé íze

A Costa Rica Palmichal Micro-Mill Villa Sarchi Honey a feldolgozás módjának köszönhetően harmonikusan édes, kerek és ízletes. Ha figyelmesen kóstoljuk, könnyen felismerhetjük az érett gyümölcsök, különösen a szilva, a cseresznye, a sárgabarack és az őszibarack jegyeit.

Ezt a kávét például filterrel, mokafőzőben vagy cold brew-ként ajánlott elkészíteni. Édessége és lédús íze szépen kifejlődik.

A kávé eredete

A Costa Rica-i Palmichal Micro-Mill Villa Sarchi Honey sok mindenben különleges. Az elsők között említsük meg az úgynevezett Honey-feldolgozási módszert. Gyönyörű, összetett és édes ízt ad a kávénak. A szokásos eljárás nem használ vizet, és a következőképpen zajlik: közvetlenül a szüret után a munkások lefejtik az érett kávécseresznyék felső héját, amely alatt csak a kávébabot körülvevő édes gyümölcshús található.
A kávét betonlapokra terítik, és közvetlen napfényben, gyakori gereblyézéssel szárítják. Fontos, hogy a termést éjszakára nagy ponyvával takarják le, hogy ne nedvesedjen. A szemes kávé édes ízét a nyálkás gyümölcshús adja. A szárítás befejezése után, körülbelül 20 nap elteltével a száraz pergament kézzel vagy egyszerű gépekkel eltávolítják.

Egy másik különlegesség a kávé termőhelye. Costa Rica Tarrazu régiója az ország egyik fő kávétermő területe. Nem meglepő, hogy körülbelül 100-szor több kávéfája van, mint lakosa. A vulkanikus, ásványi anyagokban gazdag talajba ültetett bokrokon fejlődő termést a hosszú napsütéses napok és a tenger felől érkező enyhe szellők is előnyösen befolyásolják.

A Villa Sarchi kávéfajta sem tipikus. A Bourbon fajta természetes mutációja, amely nagy tengerszint feletti magasságban is jól fejlődik, és ellenáll az erős szélnek. Növekedésére a törpeség jellemző. A Villa Sarchit az 1950-es években fedezték fel Costa Ricában. Costa Ricán kívül sehol a világon nem termesztik.

Végül megemlítjük a La Falda gazdaságot, amelyet Miguel Diaz vett át apjától. San Josétól körülbelül két órányira van, a La Falda, azaz a (szoknya) lábánál. A hegy alakja hasonlít erre a bizonyos ruhadarabra. Miguel Diaz átvette apja tudásának legjavát, és modern technikákkal egészítette ki. Ennek eredményeként kiváló minőségű kávét elő, melyett az egészen kicsiny Palmichal-Micro Malom dolgozza fel.

Hatásai - kávék

Arabica
Hatásai - arabica

Kávé csomagolásának bemutatása

A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.

Használati útmutató

1. A kávét a fajtájának megfelelően őrölje le.
2. Egy csésze kávéhoz  használjon legalább 1,5-2 teáskanál (kb. 7 g) őrölt kávét.
3. Kb. 95 °C-os vízzel  öntse le a kávét.

Íz és tónus:
Intenzitás
Savasság
Pörkölés
Szem
Feldolgozás

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manucafe.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


KOLUMBIA SUPREMO MEDELIN ANDEANO szemes kávé
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

KOLUMBIA SUPREMO MEDELIN ANDEANO szemes kávé

Száz százalék arabika, száz százalékos élmény! Az elegáns Kolumbia Supremo Medelin feledhetetlen találkozást biztosít az egzotikus gyümölcsökkel és csokoládéval. Bár erős és aromás, harmonikus, sőt enyhe hatással rendelkezik. Exkluzív és szabályos kávészemek sötéten vannak pörkölve, ez által hangsúlyossá válnak a finom olajak és a vonzó illatok. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
15 485 Ft /1000 g 1 548 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk szerdáig, 2024. 04. 17.

COSTA RICA SAN RAFAEL TARRAZU SHB RZ szemes kávé
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

COSTA RICA SAN RAFAEL TARRAZU SHB RZ szemes kávé

Még nem kóstolt Costa Ricai kávét? Akkor tegye meg minél hamarabb! A közép-amerikai vulkanikus talaj testes, nemes ízt kölcsönöz. A Tarazu régióból a San Raffaell fajta estében a hatás bársonyosan édes karamell árnyalatú. Adja át ízlelőbimbóit a szakértőknek,hiszen Costa Ricán 400 millió kávécserje nő. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
17 943 Ft /1000 g 1 794 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk szerdáig, 2024. 04. 17.

TOJÁSLIKŐR szemes kávé
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

TOJÁSLIKŐR szemes kávé

Emlékszik, hogyan járt az anyukája tojáslikőrjét iszogatni a hűtőbe? Olyan édes volt, hogy összeragadt tőle a szája. Most torkoskodhat lelkiismeret furdalás nélkül és ráadásul majdnem kalóriamentesen. A kedvenc tojásos konyak ízt fogyassza, mint luxuspontot az ízletes ebéd után. Vagy illatos kávéval kezdje a napot. Ön hozza a döntést, hogy milyen formában fogja fogyasztani az isteni italt. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
15 117 Ft /1000 g 1 512 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk szerdáig, 2024. 04. 17.
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozással »