

Costa Rica Palmichal Micro-Mill Villa Sarchi Honey - szemes kávé
A Honey-módszerrel feldolgozott kávé mindig rendkívül vonzó. A Costa Rica-i Palmichal Micro-Mill Villa Sarchi Honey esetében gyönyörű, összetett és édes ízről, valamint nagyszerű aromáról beszélhetünk. Miguel Diaz gazda pontosan tudja, miért ragaszkodik apja legjobb gyakorlataihoz. Ennek köszönhetően egy selymes testű, érett gyümölcsökre emlékeztető jegyekkel rendelkező kávét ad a világnak.
Összetétel
Arabica 100%Crema és a kávé íze
A Costa Rica Palmichal Micro-Mill Villa Sarchi Honey a feldolgozás módjának köszönhetően harmonikusan édes, kerek és ízletes. Ha figyelmesen kóstoljuk, könnyen felismerhetjük az érett gyümölcsök, különösen a szilva, a cseresznye, a sárgabarack és az őszibarack jegyeit.
Ezt a kávét például filterrel, mokafőzőben vagy cold brew-ként ajánlott elkészíteni. Édessége és lédússága szépen kifejlődik.
A kávé eredete
A Costa Rica-i Palmichal Micro-Mill Villa Sarchi Honey sok mindenben különleges. Az elsők között említsük meg az úgynevezett Honey-feldolgozási módszert. Gyönyörű, összetett és édes ízt ad a kávénak. A szokásos eljárás nem használ vizet, és a következőképpen zajlik: közvetlenül a szüret után a munkások lefejtik az érett kávécseresznyék felső héját, amely alatt csak a kávébabot körülvevő édes pép található.
A kávét betonlapokra terítik, és közvetlen napfényben, gyakori gereblyézéssel szárítják. Fontos, hogy a termést éjszakára nagy ponyvával takarják le, hogy ne nedvesedjen. A szemes kávé édes ízét a nyálkás hús adja. A szárítás befejezése után, körülbelül 20 nap elteltével a száraz pergament kézzel vagy egyszerű gépekkel eltávolítják.
Egy másik különlegesség a kávé termőhelye. Costa Rica Tarrazu régiója az ország egyik fő kávétermő területe. Nem meglepő, hogy körülbelül 100-szor több kávéfája van, mint embere. A vulkanikus, ásványi anyagokban gazdag talajba ültetett bokrokat a hosszú napsütéses napok és a tenger felől érkező enyhe szellők is előnyösen befolyásolják.
A Villa Sarchi kávéfajta sem tipikus. A Bourbon fajta természetes mutációja, amely nagy tengerszint feletti magasságban is jól fejlődik, és ellenáll az erős szélnek. Növekedését törpeként írják le. A Villa Sarchit az 1950-es években fedezték fel Costa Ricában. Costa Ricán kívül sehol a világon nem termesztik.
Végül megemlítjük a La Falda gazdaságot, amelyet Miguel Diaz vett át apjától. San Josétól körülbelül két órányira van, a La Falda, azaz a (szoknya) lábánál. A hegy alakja hasonlít erre a bizonyos ruhadarabra. Miguel Diaz átvette apja tudásának legjavát, és modern technikákkal egészítette ki. Ennek eredményeként kiváló minőségű kávét állít elő. Ezt a az egészen kicsiny Palmichal-Micro Malom dolgozza fel.
Kávé csomagolásának bemutatása
A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.
Használati útmutató
1. A kávét a fajtájának megfelelően őrölje le.
2. Egy csésze kávéhoz használjon legalább 1,5-2 teáskanál (kb. 7 g) őrölt kávét.
3. Kb. 95 °C-os vízzel öntse le a kávét.

























Tanácsra van szüksége?

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok
Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:

BRAZÍLIA SANTOS NY2 SSFC 17/18 szemes kávé

COSTA RICA SAN RAFAEL TARRAZU SHB RZ szemes kávé
