06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

COSTA RICA SAN RAFAEL TARRAZU SHB RZ szemes kávé

Kód: 16
Értékelés: kitűnő, 2 vélemény

Még nem kóstolt Costa Ricai kávét? Akkor tegye meg minél hamarabb! A közép-amerikai vulkanikus talaj testes, nemes ízt kölcsönöz. A Tarazu régióból a San Raffaell fajta estében a hatás bársonyosan édes karamell árnyalatú. Adja át ízlelőbimbóit a szakértőknek,hiszen Costa Ricán 400 millió kávécserje nő.

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
17 943 Ft /1000 g 1 794 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk csütörtökig, 2024. 06. 27.
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Costa Rica
Fajta
Fajta:
Caturra
Vidék
Vidék:
Tarrazu
Tengerszint f. m.
Tengerszint f. m.:
1600m
Íz
Íz:
Karamella
Feldolgozás
Feldolgozás:
Nedves

Összetétel

Arabica 100%

A KÁVÉ ÍZE ÉS HABJA

A Costa Rica-ból származó kávé gazdag, harmonikus ízű. Puha, kissé savanykás behatással rendelkezik.

Különösen népszerű a nők körében  és azok számára, akik  most kezdik felfedezni az ültetvényes kávék világát. A San Rafael kávé remek édes ízű egy kis karamell utóízzel. A habja lágy, de sűrű.

A KÁVÉ SZÁRMAZÁSA

Egy másik kiváló kávéültetvényről beszélünk , Közép-Amerika - Costa Rica egyik országban, ahol a kávé termesztése és előállítása  szinte tökéletes.

A kávé 25 százalékát  a külföldi exporton keresztül értékesítik. Az ültetvényeken  lakosság nagy részét foglalkoztatják  így a kávétermelésből jelentős hasznot húznak az országban, így ez  egy egyedülálló kutatóközpont a mezőgazdaság számára is.

A Costa Ricaban a  kávét 1779-ben kezdték el termelni, gyorsan a legfontosabb termése vált az országban. Az eladásából származó bevételből  például az első vasútat is kiépítették ,amely  összekötte államokat az Atlanti-óceán partján, az úgynevezett. Ferrocarril al Atlántico.

A San Jose Nemzeti Színházat is a kávé termelésből származó bevételekből sikerült felépíteni és híressé tenni. Nagyon fontos az is  mennyire oda figyel az állam,  hogy a kávé minősége hibátlan és nagymértékű legyen  Costa Ricán.Ezért például betiltotta a kevésbé minőségi robuszta kávé  termelését.

Costa Rica kávéjának egyedülálló íze nagyrészt a vulkáni talajnak és a csendes-óceáni víznek köszönhető. A trópusi nap erőt ad a kávénak, a puha szél lágysággal ajándékozza meg a kávét.

Tarrazu mintegy 70 km-re található meg  délre a fővárostól  San Jose-tól, érintetlen természettel és hegyekkel körülvéve. A kávé a helyi emberek megélhetésének létfontosságú forrása, ezért a termesztésére és feldolgozására nagy figyelmet fordítanak. A kávébabokat , amelyek cseresznye méretű vörös bogyók  az érlelési időszak alatt többször is leszüretelik. A  San Rafaelből származó kávébabokat  mosási eljárással válogatják, amely során  a  bogyókat megszabadítják  héjuktól, ezután  fermentálják a kávészemeket, majd szárítják azokat. Nagy hangsúlyt helyeznek a végső válogatásra a kávébab minősége és mérete alapján.

Hatásai - kávék

Arabica
Hatásai - arabica

Kávé csomagolásának bemutatása

A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.

Használati útmutató

1. A kávét a fajtájának megfelelő durvaságúra daráljuk le .
2. 1 pohár kávé elkészítéséhez 1,5 -2 teáskanálnyi ( kb .7 gramm kávé) őrölt kávét használjon.
3. A kávét kb. 95°C -os vízzel ajánlatos leforralni .

Íz és tónus:
Intenzitás
Savasság
Pörkölés
Szem
Feldolgozás

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manucafe.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

2. 8.

Értékelés: kitűnő
A kávé nagyon jó. Ízletes, illatos és finom. És nagyon köszönöm, hogy megrendelésünket nagyon gyorsan feldolgozták. Valóban látható hogy törődnek a vásárlókkal. Nagyon köszönöm.

7. 7.

Értékelés: nagyon jó
Meglepően finom kávé, finom, nagyon lágy savassággal. Az íze enyhén karamellás és vastag krémje van.

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


KUBA SERRANO SUPERIOR szemes kávé
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

KUBA SERRANO SUPERIOR szemes kávé

Mesés íz élmény! Ez az ültetvény-kávé Kuba déli partjáról csaknem nulla savassággal dicsekedhet, de telt ízzel és kiemelkedően csokoládé és karamell árnyalattal. A Sierra Maestra hegységeiben született, ami édesen mézes és nádcukor illattal gazdagította. Ha megkóstolja, felfedezi a füstös árnyalatokat és a kubai rumot is. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
17 040 Ft /1000 g 1 704 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk csütörtökig, 2024. 06. 27.

COLUMBIA HUILA WOMEN´S COFFEE PROJECT - Micro Lot
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

COLUMBIA HUILA WOMEN´S COFFEE PROJECT - Micro Lot

Dél-nyugat Kolumbiában, a magas hegyek vulkanikus talajában érik a kávé. Ezen még semmi különös nincs. A piros bogyók magukban egyedülálló ízeket és illatokat takarnak. Ilyenek máshol a világon nem nőnek. Ezért tarozik a mikrolot a Huila területről a leglátogatottabbak közé. A színfalak mögött 21 farm női állnak, akik a mi torkosságunknak köszönhetően tudják iskolába járatni gyerekeiket és biztosítani az orvosi ellátást. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
20 535 Ft /1000 g 2 054 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk csütörtökig, 2024. 06. 27.

Brazil Cemorrado Chocolate Edition NY2 scr. 17/18
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

Brazil Cemorrado Chocolate Edition NY2 scr. 17/18

A brazil ültetvényekről származó legjobb tételek mostantól az Ön keze ügyében vannak. A híres Cerrado és Alta Mogiana régiókból származó arabicák még a legnagyobb ínyenceknek sem fognak csalódást okozni. A csokoládé és a kakaó ízével, valamint karamellás utóízzel fognak gyönyörködtetni. A Cemorrado Chocolate Edition NY2 scr. 17/18 kiváló eszpresszó készítésére alkalmas és filteren is csodálatos. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
14 783 Ft /1000 g 1 478 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk csütörtökig, 2024. 06. 27.
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozással »