

COSTA RICA SAN RAFAEL TARRAZU SHB RZ szemes kávé
Még nem kóstolt Costa Ricai kávét? Akkor tegye meg minél hamarabb! A közép-amerikai vulkanikus talaj testes, nemes ízt kölcsönöz. A Tarazu régióból a San Raffaell fajta estében a hatás bársonyosan édes karamell árnyalatú. Adja át ízlelőbimbóit a szakértőknek,hiszen Costa Ricán 400 millió kávécserje nő.
Összetétel
Arabica 100%A KÁVÉ ÍZE ÉS HABJA
A Costa Rica-ból származó kávé gazdag, harmonikus ízű. Puha, kissé savanykás behatással rendelkezik.
Különösen népszerű a nők körében és azok számára, akik most kezdik felfedezni az ültetvényes kávék világát. A San Rafael kávé remek édes ízű egy kis karamell utóízzel. A habja lágy, de sűrű.
A KÁVÉ SZÁRMAZÁSA
Egy másik kiváló kávéültetvényről beszélünk , Közép-Amerika - Costa Rica egyik országban, ahol a kávé termesztése és előállítása szinte tökéletes.
A kávé 25 százalékát a külföldi exporton keresztül értékesítik. Az ültetvényeken lakosság nagy részét foglalkoztatják így a kávétermelésből jelentős hasznot húznak az országban, így ez egy egyedülálló kutatóközpont a mezőgazdaság számára is.
A Costa Ricaban a kávét 1779-ben kezdték el termelni, gyorsan a legfontosabb termése vált az országban. Az eladásából származó bevételből például az első vasútat is kiépítették ,amely összekötte államokat az Atlanti-óceán partján, az úgynevezett. Ferrocarril al Atlántico.
A San Jose Nemzeti Színházat is a kávé termelésből származó bevételekből sikerült felépíteni és híressé tenni. Nagyon fontos az is mennyire oda figyel az állam, hogy a kávé minősége hibátlan és nagymértékű legyen Costa Ricán.Ezért például betiltotta a kevésbé minőségi robuszta kávé termelését.
Costa Rica kávéjának egyedülálló íze nagyrészt a vulkáni talajnak és a csendes-óceáni víznek köszönhető. A trópusi nap erőt ad a kávénak, a puha szél lágysággal ajándékozza meg a kávét.
Tarrazu mintegy 70 km-re található meg délre a fővárostól San Jose-tól, érintetlen természettel és hegyekkel körülvéve. A kávé a helyi emberek megélhetésének létfontosságú forrása, ezért a termesztésére és feldolgozására nagy figyelmet fordítanak. A kávébabokat , amelyek cseresznye méretű vörös bogyók az érlelési időszak alatt többször is leszüretelik. A San Rafaelből származó kávébabokat mosási eljárással válogatják, amely során a bogyókat megszabadítják héjuktól, ezután fermentálják a kávészemeket, majd szárítják azokat. Nagy hangsúlyt helyeznek a végső válogatásra a kávébab minősége és mérete alapján.
Kávé csomagolásának bemutatása
A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.
Használati útmutató
1. A kávét a fajtájának megfelelő durvaságúra daráljuk le .
2. 1 pohár kávé elkészítéséhez 1,5 -2 teáskanálnyi ( kb .7 gramm kávé) őrölt kávét használjon.
3. A kávét kb. 95°C -os vízzel ajánlatos leforralni .

























Tanácsra van szüksége?

2. 8.
7. 7.
Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:

BRAZÍLIA SANTOS NY2 SSFC 17/18 szemes kávé

PERU ANDES GOLD szemes kávé
