

COOKIES - koffeinmentes szemes kávé
Koffeinmentes, de keksszel. Ez a kekszes arabica mindenkinek tetszeni fog, aki szereti a kávé, a tej, a csokoládé és a vanília kombinációját. A brazil koffeinmentes babok testesek, kiegyensúlyozottak és lágyak, enyhe dió- és csokoládéillattal. Pörkölés előtt a pörkölő természetes aromájú vivőolajjal permetezte be őket, ami a ropogós csokoládés sütemények extra jegyeit adta nekik. Kóstolja meg!
Összetétel
Arabica 100%, Természetes aromaKrém és a kávé íze
A Cookies koffeinmentes szemes kávé Arabica Brazil Minas Swiss Water Decaf alapú, így felismeri a csokoládét és a diót, élvezni fogja az egyensúlyt és a simaságot, elégedett lesz a hosszú utóízzel. A természetes aromának köszönhetően kapott valami pluszt - a ropogós csokoládéseksz ízét.
Eredet
A brazil kávé az egyik olyan klasszikus, amely soha nem öregszik meg. A Cookies az egyik változata, tegyük hozzá, egy nagyon sikeres változat. Mielőtt rátérnénk a koffeinmentes és ízesített kávé tényleges előállítására, álljunk meg a Sul de Minas régióban. A kávéültetvényeiről híres dombvidék Brazília déli részén található - a Sul de Minas területének 70 százalékát teszi ki.
Túlnyomó többségük bourbon kávéfa (Coffea arabica). Alacsony terméshozam jellemzi, de íze kiváló. A brazilok a 19. század vége óta termesztik a bourbont, amely a legjobban az 1 100 méter feletti magasságban fejlődik. Ez az oka annak is, hogy a bourbon-termelés nagy része az SHG (Strictly High Grown) címkével van ellátva. A kávé ízét (az egyes kávéfajtákét) befolyásolja a talaj összetétele, tápanyagtartalma, az ültetvény elhelyezkedése, a csapadék mennyisége, valamint a napsütés hossza és erőssége. Ebből a szempontból a Sul de Minas régió kiváló feltételeket biztosít a bourbon fajta termesztéséhez.
A kávécseresznyét Sul de Minasban júniustól szeptemberig szüretelik. A munkások mosással, azaz vízzel dolgozzák fel. A gyümölcsöt tartályokba töltik, ahol mechanikusan eltávolítják a felső héjat, megmossák és erjedni hagyják. A természetes erjedési folyamat során a kávébabok megszabadulnak a nyálkahártyától. A zöldbabot ezután jól meg kell szárítani.
Ha koffeinmentesíteni akarják őket, akkor további kezelésnek kell alávetni őket. Ebben az esetben egy tanúsított Swiss Water eljárást alkalmaztak. Ebben az eljárásban a kávét 10 órán át keringtetett forró vízben áztatják, ami segít a koffein fokozatos kioldásában. Aktívszénszűrőkkel fogják fel. Az eredmény egy olyan kávé, amely kevesebb mint 0,1 százalék koffeint tartalmaz. Ennek a viszonylag igényes és költséges technológiának az az előnye, hogy nem használ vegyi anyagokat, és nagyon kíméletes a kávé egyedi aromájához.
A feldolgozott kávét ismét megszárítják, majd egy ideig zsákokban "pihen". Miután a szakértők tudják, hogy lehet pörkölni, jön a következő alkímia. Ha a kávé tökéletesen pörkölt és ízesített is akar lenni, akkor aromás anyagokat tartalmazó vivőolajjal kell dolgozni. Pörkölőnk a természetes aromát részesíti előnyben. Pörkölés előtt ráfújja a kávéra. Ez biztosítja, hogy az aromák és ízek jól beépülnek a babba, és a pörkölés után is sokáig benne maradnak.
Kávé csomagolásának bemutatása
A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.
Használati útmutató
A kávét a fajtájának megfelelően őrölje meg.
Egy csésze kávéhoz használjon legalább 1,5-2 teáskanál (kb. 7 g) őrölt kávét.
Kb. 95 ° C-os vízzel öntsük le a kávét.

























Tanácsra van szüksége?

7. 14.
6. 27.
6. 7.
Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:

BRAZÍLIA MINAS SWISS WATER DECAF - SZEMES

GUATEMALA HB SWISS WATER DECAFE - szemes kávé
