Cikória kávé tönkölybúzával és brahmival
Nemcsak finom, hanem funkcionális is lesz az ital, amelyet cikóriakávéból tönkölybúzával és brahmival készít. Gazdag természetes anyagokban, például antioxidánsokban és vitaminokban, mindennapi kortyolgatásra alkalmas, koffeinmentes... Egyszóval tökéletes társ a reggelikhez, uzsonnákhoz és vacsorákhoz.
Összetétel
Cikória gyökér, Tönkölybúza, BrahmiInfúzió és íz
A cikória kávé tönkölybúzával és brahmival érdekes ízprofilt kínál. A cikória enyhén kesernyés, földes ízt kölcsönöz a hagyományos kávéhoz hasonlóan. A tönkölybúza enyhe, enyhén édes és mogyorós ízt, míg a brahmi finom keserűséget ad hozzá.
Eredete
A cikóriakávé, gyakran cikória néven emlegetik, a múltban népszerű kávéhelyettesítő volt, különösen háborúk és élelmiszerválságok idején, amikor a valódi kávé nem volt elérhető vagy túl drága volt.
A cikória (Cichorium intybus) az őszirózsafélék családjába tartozó növény, amely 7 évelő, ritkábban egy- vagy kétnyári, kék, fehér vagy rózsaszín virágú gyógynövényfajt foglal magában. Európában, Nyugat- és Közép-Ázsiában, valamint Észak-Afrikában őshonos, de az embernek köszönhetően fokozatosan minden kontinensen elterjedt.
A kávé helyettesítésén kívül a cikóriát fűszerként és zöldségként is használják. Napjainkban a cikóriát számos célra termesztik, többek között kiváló minőségű kivonatok előállítására az egészséges táplálkozást kedvelő emberek számára. A tönkölybúza (Triticum spelta) egy olyan búzafajta, amelyet már 8 000 évvel ezelőtt az egyiptomiak, a kelták és a germánok is termesztettek. Idővel átadta helyét a jövedelmezőbb nemesített búzának, de ma a tönkölybúzát előnyösebb alternatívának tartják.
A tönkölybúzának mogyorós íze van, és széles körben használják a konyhában. A tönkölykávé mellett például egy különleges rizottófajtát is készítenek belőle. Az értékes anyagok tekintetében a tönkölybúza kis mennyiségben tartalmaz kalciumot, szelént, B1-, B6- és E-vitamint, nagy mennyiségű szénhidrátot, és nagyszerű élelmi rostforrás is. A közönséges búzával ellentétben, amelyből a liszt előállítása előtt eltávolítják a csírát és a héjat, a tönkölybúza több vitamint és ásványi anyagot tartalmaz.
A brahmi (Bacopa monnieri) egy fontos ayurvédikus gyógynövény, amelyet egy kicsi, kúszó, évelő szár jellemez, sok ággal és hosszúkás, viszonylag vastag levelekkel. Ez a gyógynövény általában természetes vizes élőhelyeken, sekély vizekben és nedves, iszapos partokon fejlődik. Számos aktív összetevője, például alkaloidái (brahmin, narkotin, herpesztin), mannit, hersaponin, bakapozid, cucurbutacin és triterpenoid szaponinok miatt nagyra értékelt. A brahmi különleges szerepet játszik ebben a cikóriakávéban - javítja a mentális egészséget, a koncentrációt és a memóriát, valamint hozzájárul a keringési rendszer és az epehólyag normális működéséhez.
Az összes összetevő, azaz a cikória, a tönkölybúza és a brahmi kombinációjának köszönhetően olyan táplálkozástanilag kiegyensúlyozott italt készíthet, amely pozitívan hat a mentális és fizikai jólétére.
Kávé csomagolásának bemutatása
A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.
Használati útmutató
Öntse fel a Cikória kávét tönkölybúzával és brahmi-val 90-100 °C hőmérsékletű vízzel 100 ml vízhez 2 g/ 100 ml arányban.