06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

Cikória kávé tönkölybúzával és brahmival

Kód: 2073

Nemcsak finom, hanem funkcionális is lesz az ital, amelyet cikóriakávéból tönkölybúzával és brahmival készít. Gazdag természetes anyagokban, például antioxidánsokban és vitaminokban, mindennapi kortyolgatásra alkalmas, koffeinmentes... Egyszóval tökéletes társ a reggelikhez, uzsonnákhoz és vacsorákhoz.

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
21 304 Ft /1000 g 2 130 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk csütörtökig, 2024. 05. 23.
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
EU
Íz
Íz:
Keserédes

Összetétel

Cikória gyökér, Tönkölybúza, Brahmi

Infúzió és íz

A cikória kávé tönkölybúzával és brahmival érdekes ízprofilt kínál. A cikória enyhén kesernyés, földes ízt kölcsönöz a hagyományos kávéhoz hasonlóan. A tönkölybúza enyhe, enyhén édes és mogyorós ízt, míg a brahmi finom keserűséget ad hozzá.

Eredete

A cikóriakávé, gyakran cikória néven emlegetik, a múltban népszerű kávéhelyettesítő volt, különösen háborúk és élelmiszerválságok idején, amikor a valódi kávé nem volt elérhető vagy túl drága volt.

A cikória (Cichorium intybus) az őszirózsafélék családjába tartozó növény, amely 7 évelő, ritkábban egy- vagy kétnyári, kék, fehér vagy rózsaszín virágú gyógynövényfajt foglal magában. Európában, Nyugat- és Közép-Ázsiában, valamint Észak-Afrikában őshonos, de az embernek köszönhetően fokozatosan minden kontinensen elterjedt.

A kávé helyettesítésén kívül a cikóriát fűszerként és zöldségként is használják. Napjainkban a cikóriát számos célra termesztik, többek között kiváló minőségű kivonatok előállítására az egészséges táplálkozást kedvelő emberek számára. A tönkölybúza (Triticum spelta) egy olyan búzafajta, amelyet már 8 000 évvel ezelőtt az egyiptomiak, a kelták és a germánok is termesztettek. Idővel átadta helyét a jövedelmezőbb nemesített búzának, de ma a tönkölybúzát előnyösebb alternatívának tartják.

A tönkölybúzának mogyorós íze van, és széles körben használják a konyhában. A tönkölykávé mellett például egy különleges rizottófajtát is készítenek belőle. Az értékes anyagok tekintetében a tönkölybúza kis mennyiségben tartalmaz kalciumot, szelént, B1-, B6- és E-vitamint, nagy mennyiségű szénhidrátot, és nagyszerű élelmi rostforrás is. A közönséges búzával ellentétben, amelyből a liszt előállítása előtt eltávolítják a csírát és a héjat, a tönkölybúza több vitamint és ásványi anyagot tartalmaz.

A brahmi (Bacopa monnieri) egy fontos ayurvédikus gyógynövény, amelyet egy kicsi, kúszó, évelő szár jellemez, sok ággal és hosszúkás, viszonylag vastag levelekkel. Ez a gyógynövény általában természetes vizes élőhelyeken, sekély vizekben és nedves, iszapos partokon fejlődik. Számos aktív összetevője, például alkaloidái (brahmin, narkotin, herpesztin), mannit, hersaponin, bakapozid, cucurbutacin és triterpenoid szaponinok miatt nagyra értékelt. A brahmi különleges szerepet játszik ebben a cikóriakávéban - javítja a mentális egészséget, a koncentrációt és a memóriát, valamint hozzájárul a keringési rendszer és az epehólyag normális működéséhez.

Az összes összetevő, azaz a cikória, a tönkölybúza és a brahmi kombinációjának köszönhetően olyan táplálkozástanilag kiegyensúlyozott italt készíthet, amely pozitívan hat a mentális és fizikai jólétére.

Hatásai - kávék

Brahmi
Hatásai - brahmi

Kávé csomagolásának bemutatása

A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.

Használati útmutató

Öntse fel a Cikória kávét tönkölybúzával és brahmi-val 90-100 °C hőmérsékletű vízzel 100 ml vízhez 2 g/ 100 ml arányban.

Íz és tónus:
Intenzitás
Savasság
Feldolgozás

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manucafe.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


ETHIOPIA SIDAMO GRADE1 szemes kávé
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

ETHIOPIA SIDAMO GRADE1 szemes kávé

Mindig frissen pörkölt, mindig a legjobb minőség! Következő etiópiai finomság különleges gyümölcsös aromával és hazával, amely a világ egyik legöregebb farmjáról jutott el a mi piacunkra. Sidamo az eredeti királyi lakosok, Kaffa után kapta a nevét. Hogy mi történt velük, azt már nem fogjuk megtudni, de azt biztosra tudjuk, hogy a kivételesen érdekes Sidamo kávé az egész világon nagyon keresett. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
17 140 Ft /1000 g 1 714 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk csütörtökig, 2024. 05. 23.

FRANCIA VANÍLIA instant kávé
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

FRANCIA VANÍLIA instant kávé

A vanília a világ legelterjedtebb fűszere. Az európaiak a 16.századtól imádják, de az öreg aztékok és a toltékok már régebbtől ismerik. A francia vagy a bourbon vaníliát a Réunion szigetről szállítják. A termesztése, szüretelése és a feldolgozása nagyon igényes, ezért az ára sem alacsony. De Ön ne szalassza el - kávéban, Mexikóból! Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
14 281 Ft /1000 g 1 428 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk csütörtökig, 2024. 05. 23.

Cikória kávé tönkölybúzával és reishivel
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

Cikória kávé tönkölybúzával és reishivel

Milyen ízű a pörkölt cikória, a tápláló tönkölybúza és a reishi gomba keveréke? Minden tekintetben nagyon hasonlít a kávéhoz. Azonban nem tartalmaz koffeint, így bármikor élvezheti, amikor csak akarja. Az ital kellemes, keserédes, kicsit mogyorós ízű. Mi több, támogatja a szív és az egész keringési rendszer megfelelő működését. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
23 244 Ft /1000 g 2 324 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk csütörtökig, 2024. 05. 23.
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozással »