Cikória kávé tönkölybúzával, ashwagandhával és ginkgo bilobával
Ez a cikóriakávé a pörkölt cikória hagyományos ízét ötvözi a tápláló tönkölybúzával és az adaptogén ashwagandhával. A kognitív funkciókat fokozó képességéről ismert Ginkgo biloba hozzáadásával nagyszerű alternatívája a hagyományos koffeinmentes kávénak. Ideális azok számára, akik mélyebb ízvilágot keresnek, miközben élvezik a természetes összetevők előnyeit.
Összetétel
Cikória gyökér, Tönkölybúza, Ashwagandha, Ginko biloba levelekInfúzió és íz
Ez a tönkölybúzával, ashwagandhával és ginkgo bilobával készült cikóriakávé gazdag, testes ízű, egy csipetnyi gabonás és diós jegyekkel. Az Ashwagandha kesernyés hangsúlyt ad, míg a ginkgo biloba enyhe gyógynövényes árnyalatot kölcsönöz.
Eredet
A cikória kávé tönkölybúzával, ashwagandhával és ginkgo bilobával a hagyományos kávéőrlemény és a népszerű gyógynövények kombinálásával jött létre.
A cikória (Cichorium intybus) a csillagvirágúak családjába tartozó évelő gyógynövény. Egy méter magasra nő, merev szárú, kék virágai vannak. A növény könnyen termeszthető, és szinte az egész világon megtalálható az utak, mezők, rétek és erdők környékén. A cikóriagyökeret pörkölve használják a cikória néven ismert kávépótló készítéséhez. A gyökér inulint tartalmaz, amelyet különösen a cukorbetegek értékelnek. Történelmileg a cikóriát gazdasági és kávékrízisek idején használták, különösen a világháborúk idején, amikor nem álltak rendelkezésre a kávétermesztéshez szükséges általános nyersanyagok.
A tönkölybúza egy olyan búzafajta, amelyet Európában már 8 000 évvel ezelőtt is termesztettek. Ma a nemesített búza egészségesebb alternatívájaként tartják számon. Több ásványi anyagot és fehérjét tartalmaz. A kemény héja miatt – ami jobban védi a magot – magasabb a tápértéke, mint a normál búzáé.
Az indiai ginzengként ismert Ashwagandha (Withania somnifera) az Ayurvéda szerint egyike a legfontosabb ayurvédikus alapanyagoknak, amelyet ősidők óta széles körben használnak elsősorban erősítő, fiatalító tulajdonságai miatt. A népszerű gyógynövény, amelynek gyökerét az emberek már több mint 3000 éve használják, elsősorban trópusi és szubtrópusi régiókban terem. Merev, tojásdad levelek és sárgászöld virágok jellemzik, termése narancssárga bogyó, benne barna magvakkal. A növény legértékesebb része azonban a fent említett gyökér, amelyet szárítva porrá őrölnek. Íze határozottan keserű, szaga pedig a lószőrre emlékeztethet. Az Ashwagandhát általában 180 nappal az ültetés után takarítják be, és egy hektárnyi ültetvényből akár 400 kg szárított gyökér is nyerhető. Figyelem! Nem ajánlott a fogyasztása várandós és szoptatós anyáknak. Továbbá ajánlott orvos tanácsát kérni az ashwaganda fogyasztásával kapcsolatban cukorbetegség kezelésére szolgáló gyógyszerek, vérnyomáscsökkentő gyógyszerek, immunrendszert elnyomó gyógyszerek, nyugtatók vagy pajzsmirigy-problémák kezelésére szolgáló gyógyszerek szedése esetén.
A Ginkgo biloba egy 30-40 méter magasra növő, kúp alakú koronával rendelkező, erős fa. Levelei levélnyélszerűek, fürtökben nőnek a megrövidült gallyakon, lapos, ék alakú, két lebenyre osztott, legyező alakú erezettel. Bioaktív hatóanyagai miatt értékes növény.
Kávé csomagolásának bemutatása
A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.
Használati útmutató
Öntse fel a Cikória kávét tönkölybúzával, ashwagandhával és ginkgo bilobával 90-100 °C hőmérsékletű vízzel 100 ml vízhez 2 g/ 100 ml arányban.