

BURUNDI KINYOVU PROFILE szemes kávé
Hogy tetszene egy kis egzotika? Citrusok és fahéj kávéba csomagolva Afrika szívéből szállítva. A Tanganika tó északkeleti partján lévő Burundiban a kávé a fő export cikk. A helyi munkások ezért is fordítanak nagy figyelmet a minőségére, amelyre szüksége is van ennek a száz százalékos arabikának.
Összetétel
Arabica 100%A KÁVÉ ÍZE ÉS HABJA
A Burundi kávéról az a hír terjeng, hogy nagy potenciállal rendelkezik.A vad, de finom tónusainak köszönhetően a kávénak személyisége van.Miután megízlelték egyértelműen megkülönböztethetik a citrom félék ízét tökéletes harmóniában egy csipetnyi fahéjjal.Ez a kávé tökéletes egy jó eszpresszó elkészítéséhez. A habja kompakt, tökéletesen krémes.
A KÁVÉ SZÁRMAZÁSA
Burundi, afrikai ország, amely a kontinens keleti részén, Ruanda, Tanzánia és a Kongói Demokratikus Köztársaság között helyezkedik el.Éghajlatát befolyásolja az egyenlítő közelsége és a 800-2000 méteres tengerszint feletti magasság.Ennek köszönhetően a terület kedvező feltételeket biztosít a mezőgazdaságnak, ami a lakosság túlnyomó többségének a megélhetési formája.Az ország legfontosabb kiviteli terméke a kávé, amely a világpiacon rakéta gyorsasággal növekszik.
Burundiban túlnyomórészt magas minőségű Bourboun fajta kávét termesztenek. A kávé cserjéket (Coffea arabica) az országba a belgák hozták be, akik 1962-ig irányították Burundit. A magántulajdonban lévő feldolgozó üzemek tulajdonosai ebben a közép-afrikai országban csak a 2006-os polgárháború után profitálhattak a kávéból. A kistermelők általában 300-400 kávécserjékről gondoskodnak, és folyamatosan betakarítják őket a vegetációs időszakban (júniustól-szeptemberig), többnyire nem használnak gépeket a betakarításhoz.A cseresznye-szerű kávébogyókat az úgynevezett átmosási technikával, nedves úton dolgozzák fel.
A vörös húsától a magokat a mezőgazdasági termelők extrudálással (vízzel történő folyamat) speciális zúzólemezeken keresztül szabadítják meg.A kávészemek erjedése egy éjszakán át vízben történik, majd a kávébabok megszárítása a következő művelet.A helyiek az "afrikai ágyakat" használják erre a célra – magasított levegős ágyakat, ahol a kávét 5 cm magas rétegben szórják egymásra. Fontos, hogy folyamatosan átkeverjék-átrázzák a kávészemeket, különben a kávé megpenészedhet.Mi a kávéinkat csak közvetlenül a megrendelése után pörköljük. Ezért rendkívül friss és aromás.
Kávé csomagolásának bemutatása
A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.
Használati útmutató
- A kávét a fajtájának megfelelően őröljük le.
- Egy csésze kávéhoz használjon legalább 1,5-2 teáskanál (kb. 7 g) őrölt kávét.
- Kb. 95 °C-os vízzel öntse le a kávét.

























Tanácsra van szüksége?

8. 10.
4. 21.
6. 7.
Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:

MEXICO ALTURA szemes kávé

PERU ANDES GOLD szemes kávé
