

Az inkák kincse - ajándékdoboz 220 g
"Tapasztalja meg a kakaó ízét a tiszta perui természetből."
Összetétel
100% KakaóA kakaó íze
A Peru kakaópor íze lágy és finom. Sötét piros színű, 10-12 százalék a kakaóvajat tartalmaz.
Származása
Ahogy már említettük, a kakaófa (Theobroma cacao) Peruban valóban sok helyen növekszik. A legtermékenyebb területek Tumbesba Piura, San Martin, Amazonas, Ucayali, Cajamarca, Huanuco, Junin és Cusco. A kis ültetvények gondozását az egész család végzi, az értékesítéséből származó jövedelem általában az egyetlen bevételük. Ebből az okból kifolyólag általában szövetkezetekhez csatlakoznak.
A termelők a vételár egy részét szociális programokba, a helyi iskolákba, vagy az egészségügybe fektetik.
A kakaófa egy örökzöld trópusi fa. Természetes körülmények között 6-10 m magasságik növekszik, de az ültetvényeken a magasságukat 3-8 méteren tartják. A virágjai közvetlenül a törzsön nőnek, évente több ezerre is felnőhet a számuk. Csak különleges muslicák képesek beporozni a virágokat, 100 virágból csak 1 változik át termésé. Amikor ez bekövetkezik, 6 hónap elteltével 30 centiméteres sárga, vörös vagy lila színű termések jelennek meg a fa törzsén. A termések belsejében 20-60 darab magocska van elrejtve, azaz kakaóbab. A gyümölcsöket a termelők machete segítségével, vagy egy speciális késsel egy hosszú rúdon takarítják be. Rendkívül fontos, hogy ne sértsék meg a helyet, ahol a termés a fa törzséhez kapcsolódott, mivel a helyén egy másik virág fog életre kelni. A kakaóbabok betakarítását és átválogatását manuálisan végzik. A kakaóbabokat erjesztő tartályokba öntik. A
természetes fermentáció bekövetkeztével a cellulóz maradványok lebomlanak a babokról, így azok megszabadulnak a keserű ízüktől és a csersavtól is. Az erjesztés általában 1-6 napig tart. Termést végül a napon, vagy speciális szárítógépekben szárítják. A babok víztartalma 55ről -6 százalékra csökken.
Miután a fermentált kakaóbabokat a gyárakba szállították, meg kell tisztítani őket, eltávolítani a köveket, fadarabkákat, vagy a juta zsákokból származó rostokat. Ezután a babot kihámozzák, szétzúzzák és megpörkölik. Miután a kakaóbabok áthaladtak a kakaómalmon kakaó tömeg jön létre, amelyet 80-90 fokos hőmérsékleten préselnek. Ezzel az eljárással választják el a kakaóvajat. A megmaradt tömeget tovább zúzzák és keverik, amíg kakaópor nem keletkezik. A kakaót szuperélelmiszernek titulálják. Nem is csoda. Minden élelmiszer közül a legtöbb antioxidánst tartalmazza. Ezen kívül gazdag A és E vitaminokban, vasban, kalciumban, magnéziumban és cinkben. Hozzájárul a szellemi és fizikai jóléthez, regenerál, természetes antidepresszánsnak is minősül.
A kakaópor fogyasztása vegetáriánusok és vegánok számára alkalmas. A termék fogyasztása egészségkárosodást okozhat a kakaóallergiában szenvedőknek. A termék nyomokban dióhéjat tartalmazhat.
12-20 ° C-on tárolandó.
Hatásai - kávék
Használati útmutató
Alkalmas ízletes kakaó készítésére. Elkészíthető hagyományos tejjel, szójatejjel vagy rizstejjel. Tökéletes desszertek sütéséhez is.
Tanácsra van szüksége?

energia érték: | 1428kJ / 343 kcal |
Zsírok: | 11 g |
ebből telített zsírok: | 0,5 g |
Szénhidrátok: | 23 g |
ebből cukrok: | 0.5 g |
Fehérjék: | 22,5 g |
Só: | 0.05 g |
Rost: | 31 g |
A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok
Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:

Zöld kávé SZUPER KARCSÚ ALAK - FAHÉJ - csak darálva

CSOKOLÁDÉ LENCSÉK Grand Cru UGANDA Bundibugyo 78%
