Zöld Kávé Kolumbia Supremo Medelin - kávébab
A Karib-térségből egyenesen önhöz. A zöld kávébabot általában vagy pörkölik, vagy őrlik (nagyon kemény, ezért speciális őrlőgépre van szükség). Így a vásárlók készterméket kapnak, amelyből elkészíthetik az általuk választott italt. Ezúttal kivételt tettünk. Azoknak, akik szeretnek kísérletezni, és szeretnék kipróbálni az otthoni pörkölést, nyers állapotban kínáljuk a kávét. A Villa Maria termés az édesebbek közé tartozik, és jó pörköléssel egzotikus gyümölcsökkel és csokoládéval harmonizáló kávét lehet kapni.
Összetétel
Arabica 100%A kávé íze
A tiszta zöld kávé íze nem túl erős. Ha infúziót készítünk, enyhe zöld tea jegyeit kapjuk, egyesek számára az ilyen ital egy gyenge babfőzetre emlékeztethet.
Sokkal érdekesebb kóstolási élmény vár Önre, ha úgy dönt, hogy otthon pörköli ezeket a babokat. A Colombia Supremo Medelin akkor adja a legjobb formáját, ha közepes fokon pörkölik, és ha minden jól megy, egzotikus gyümölcsök és csokoládé jegyeit, erős testet és ízletes savasságot élvezhet.
A kávé eredete
A Villa Maria egy magasan a hegyekben fekvő ültetvényeket művelő farm. A Caldas régióban található, amelyen keresztül a Nyugati- és a Középső-Kordillerák masszívumai haladnak. A termékeny talaj, a gyakori esőzések és a hűvösebb hőmérséklet ideális a kávéfák számára. Ennek eredményeként a gyümölcsnek hosszabb ideig tart az érése, és így sokkal több aromát gyűjt, mintha a forró alföldön termett volna.
Kolumbiában mintegy félmillió kisbirtokos termeszt kávéfákat. Pedig az ország a világ harmadik legnagyobb kávétermelője. A kolumbiai kávébab nagyon népszerű az USA-ban, Japánban, Franciaországban, Németországban és Olaszországban.
A kávéfákat a 18. század vége óta termesztik a kolumbiaiak, és ma a Kávétermesztők Nemzeti Szövetsége a kávétermesztés és a kávékexport elkötelezett híve, és a marketingkampányt Juan Valdez fiktív farmer karakterével vezeti. A farmer és öszvérének képe, hátán a kávés zsákokkal, kizárólag a kolumbiai kávétermelésre utal. Kiemeli a kolumbiai kávé sajátosságait és azt a tényt, hogy a kávé kiváló ízét a talaj, a tengerszint feletti magasság, a fajta és a feldolgozási módszer adja.
A Colombia Supremo Medelin zöld kávébabot többféleképpen is felhasználhatja. A kísérletező kedvűek számára lehetőséget kínálnak saját kávé otthoni pörkölésére. Számos utasítás létezik arra vonatkozóan, hogyan kell ezt megtenni. Egyesek a serpenyőben, mások a sütőben való pörkölést ajánlják. Vannak popcorngéppel kapcsolatos kísérletek is. A legbiztosabb megoldás azonban egy kis házi pörkölő használata.
Az egész zöldbabból antioxidánsokban, koffeinben és klorogénsavban (CGA) gazdag ital is készíthető. A babot meg kell párolni, a főzetet le kell önteni, és naponta legfeljebb kétszer egy csészével meginni.
Természetesen lehetőség van arra is, hogy a szemeket apró tárgyak díszítésére használjuk. Hogy mit választ, az csak önön múlik.
Még többet megtudhat a zöld kávéról itt.
A Zöld kávé csomagolásának bemutatása
A zöld kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A minőségi csomagolás megőrzi a zöld kávé karakterét. A zöld kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.