06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manucafe.hu

Miért a mi termékünket?

  • Ingyenes kiszállítás 9900 Ft felett
  • Elégedett ügyfelek
  • Kiszállítás általában 48 órán belülBIO

 

 

 ZÖLD KÁVÉ - AZ EGÉSZSÉG, ÉS A SZÉPSÉG FELÉ VEZETŐ ÚT

2016. 01. 20. 2 perc olvasás
Ha azt hallják, hogy kávé, akkor mindenki először egy csésze hagyományos sötétbarna, és ízletes, kellemes illatú italra fog gondolni, amely nélkül sokan el sem tudják elképzelni a napjuk kezdetét. De, a zöld variánsa is sokat kínálhat.

Megjegyzés rögtön az elején: A zöld kávéról újabb cikket írtunk, amelyet tanulmányokkal egészítettünk ki.

A kávé bölcsője Etiópia, de a kávé legnagyobb fellendülése Arábiában volt, ahonnan az egész világba elterjedt, de leginkább a trópusi övezetekbe, mivel a kávécserjék jobban kedvelik a nedves, és a napos éghajlatot.

Jelenleg a kávé több alaptípusra oszlik - Arabica, Robusta, Liberica, és Excelsa - az utóbbi két változata a tulajdonságai végett nem túl elterjedtek. A Robusta a világpiac 25% -át teszi ki, ellentétben a Coffee Arabica-val dupla koffeintartalommal, kevésbé igényes termesztési, és előkészítési eljárással bír.

Másrészt az íze földesebb, és nem olyan kellemes, mint a legismertebb nővéréjé, az Arabica-jé. A Coffea Arabica, amelyből többek között a zöld kávét is készítenek, kiváló minőségének, és finom ízének köszönhetően a piacon a legjelentősebb helyet foglalja el. Fő exportőrei Brazília, és végül is az egész Dél-Amerika.

A zöld kincs

zöld kávé feldolgozási folyamata meglehetősen igényes és hosszú, de az eredménye mindenképpen magáért beszél. A kávécserjék élénkvörös gyümölcseit, amelyek a cseresznyére hasonlítanak, kézzel takarítják be.

Ezeket gondosan átválogatják, a legjobb minőségű gyümölcsöket ezután néhány héten keresztül a napfényben szárítják, hogy könnyebben eltávolíthassák belőlük a kávébabokat.

Ezeket azután „nedves módszerrel” dolgozzák fel, amely biztosítja a kávészemek tökéletes tisztaságát. Ezután a kávészemeket jutazsákokba csomagolják, hogy megőrizzék a frissességüket. A szokásos pörkölt (barna), és a pörköletlen (zöld) kávébabok közötti különbség nemcsak az ízükben, és az illatukban rejlik, hanem elsősorban az egészséges anyagok tartalmában is - ezek a hőkezelés során a pörkölt kávéból elvesznek.

A zöld kávé elkészítése és hatásai

Az őrölt zöld kávét forró vízzel kell leönteni, így nagyon specifikus, savanykás ízű italt fogunk kapni. Ha azonban nem őrölt zöld kávébabjai vannak, akkor azt javasoljuk, hogy pár tíz percig áztassa őket langyos vízben, mivel a pörköletlen kávébabok keményebbek, ebből kifolyólag károsíthatják a darálóját (ha otthon általános típusú darálója van, javasoljuk, hogy inkább az őrölt változatát vásárolja meg).

A zöld kávét az utóbbi időben a súlyveszteséggel kötik össze. Számos tudományos tanulmány (legutóbb 2012. januárjában az elhízással, és a cukorbetegséggel foglalkozó) megállapította, hogy a zöld kávé többek között klorogénsavat tartalmaz. Ez a sav segíti a testben levő cukor mennyiségének a csökkentését, és zsírrá alakítását, így csökkentve a túlsúlyt, a szívbetegség, és a cukorbetegség kialakulásának a kockázatát.

Ugyanakkor pozitív hatással van az epekő, és a narancsbőr elleni küzdelemben is, és csökkenti a testben a szabad gyökök mennyiségét. A pörkölt kávéhoz képest sokkal magasabb koffeintartalommal rendelkezik, így természetesebb, és egészségesebb alternatívaként fogyasztható a gyakran édesített energiaitalokkal szemben. A koffein, és a klorogénsav kombinációja méregteleníti, és el is pusztítja a baktériumokat - tanácsos megfázás, vagy torokfájás esetén fogyasztani, de figyelembe kell venni a magas koffein tartalmát. A magas koffein tartalma végett nem javasoljuk nagyobb mértékben fogyasztani terhes és szoptató nőknek, illetve súlyos szívproblémákkal küzdő embereknek.

Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozással »