

Zöld Kávé Kolumbia Supremo Medelin - csak darálva
A magas hegységű ültetvény kávé a népszerűség legfelső fokán áll. Ez a zöld kávé esetében sincs másképp. A száz százalékos arabika a kolumbiai Villa Maria ültetvényről nem okoz csalódást. Ha nem pörköljük, magasabb koncentrációjú egészségre jó hatással lévő anyagot tartalmaz. És ezek segítenek a fogyásban, a baktériumokkal szembeni harcban és a rosszkedv legyőzésében is.
Összetétel
Arabica 100%A KÁVÉ ÍZE ÉS HABJA
A zöld kávé elkészítése során szinte semmiféle hab nem alakul ki. Amire biztosan számíthatunk, finom, enyhén édes íz, kicsit olyan, mint a zöld tea íze. Egyáltalán nem keserű, a savassága is minimális. Néhány fogyasztónak a zöld kávé ízét meg kell szoknia, de minden egyes korttyal ízletesebb lesz a kávé.
A KÁVÉ SZÁRMAZÁSA
E zöld kávé eredetét Dél-Amerikában, Kolumbia ültetvényein találjuk. Az úgynevezett Karib-térséget változatos tengerszint feletti magasság és az ehhez alkalmazkodó hőmérséklet jellemzi. Andokban található a Villa Maria régió, ahol gyakoriak az esőzések és jellemző az alacsonyabb hőmérséklet is. Kolumbiában az átlag hőmérséklet 18°C.
Az arab kávécserjéket (Coffea arabica) Kolumbiában a kistermelők termesztik. A kávéjukat tiszta szívvel hasonlíthatjuk a biogazdálkodásokból származó kávékkal, mivel az ültetvényeikhez a hozzáférés nagyon nehéz, műtrágyázásuk, vagy a kémiai permetezésük szinte lehetetlen. Ezenkívül anyagi szempontból sem elérhetők a kistermelők számára. A kávékat folyamatosan takarítják be, ahogy a gyümölcsök megérnek. A cseresznyéhez hasonló bogyókat Kolumbiában átmosási technikával dolgozzák fel.
Ez egy olyan folyamat, amelyhez nagy mennyiségű vizet használnak fel, 1 kg kávéhoz 150 liter víz szükség.
Az eredmény, rendkívüli minőségű kávé, teljes és tiszta kávészemekkel.
Az átmosás a kávé cseresznyék vízzel teli tartályokba való átöntésével kezdődik. A víz felszínen a rossz minőségű gyümölcsök lebegnek, amelyeket a gazdálkodók eltávolítanak. Az aljára eső gyümölcsöket speciális lemezeken keresztül átpréselik, így szabadítják ki a magokat a bevonatuktól. Ezt követi a fermentáció, melynek során a kávészemektől felszabadítják a fennmaradt bevonatot és a magvaktól eltávolítják a maghártyájukat is. A kávé száradása először közvetlen napfényen történik, majd a kávét a szárítóban szárítják tovább.
A zöld kávét nem pörkölik, sőt másképpen sem kezelik tovább. Így tartja meg az egészségre maximálisan előnyös tulajdonságait.
A KÁVÉ HATÁSAI
A zöld kávé a klorogénsav tartalma végett olyan népszerű a fogyasztói körében. A klorogénsavnak több típusa van, ez egy olyan vegyi anyag csoport, melyeknek hasonló a molekuláris szerkezete. Legnagyobb mennyiségben a kávé az úgynevezett klorogénsavat tartalmazza. A klorogénsavon kívül a kávéban jelentősen nagy koncentrációban van jelen a kinasav és a kávésav is. A kávé klorogénsavjai közé tartozik még a dikafeoilkinik sav, a feruolilkinik és a koumaroilikinik sav is. A klorogénsavak a koncentrációja befolyásolja a kávészemek ízét és aromáját.
Kisebb mennyiségben burgonyában, articsókában, almában, körtében és sárgabarackban is megtalálhatjuk. Egy csésze kávé 50-150 mg klorogénsavat tartalmaz.
És hogy mi mindenre van jó hatással?
- Megakadályozza a vérben áramló cukrok zsírokká való átalakulását, amelyek így nem tudnak lerakódni.
- Gyorsítja a zsírégetést, ezért úgy tekinthető, mint szupergyorsító a redukáló diéták esetében.
- Csökkenti az étvágyat.
- Méregtelenít (hatását a kávé elfogyasztása után 15 perccel figyelheti meg).
A CGA sav aránya 65 000 mg / 1 kg.
A zöld kávé második fő anyaga a koffein:
- Megszünteti a fáradtságot, javítja a koncentrációt, segít a stressz kezelésében.
- Támogatja a tanulást és a memóriát.
- Növeli a teljesítményt.
- Ellazítja a simaizmokat, így segít az asztmában szenvedő betegeknek.
A zöld kávé erős antibakteriális hatású, csökkenti a cukorbetegség kialakulásának kockázatát és csökkenti a vér koleszterinszintjét.
FIGYELEM: A zöld kávé magjai nagyon kemények, megőrlésükhöz nagyon jó minőségű őrlőgépet használjon. A rendelkezésükre álló átlagos eszközöket károsíthatják a zöld kávészemek.Ezért csak durvára őrölje meg a kávéját. A kávét csak forró vízzel öntse le, vagy a franche press kávéfőző használatát ajánljuk az elkészítéséhez
A Zöld kávé csomagolásának bemutatása
A zöld kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A minőségi csomagolás megőrzi a zöld kávé karakterét. A zöld kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.
Használati útmutató
- Egy adaghoz használjon körülbelül 7 g kávét (2 kávés kanál) adagonként.
- Öntse le (150 ml) forrásban lévő vízzel, és hagyja, kb 5 percig állni.




















Tanácsra van szüksége?

5. 5.
A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok
Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:

KOLUMBIA EXCELSO MEDELIN EP FANCY szemes kávé

KOLUMBIA SUPREMO MEDELIN ANDEANO szemes kávé
