06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

ZIMBABWE AA - szemes kávé

Kód: 1212
Értékelés: kitűnő, 1 vélemény

Szafari, vízesések és kővárosok. A Zimbabwei Köztársaság számos csodálatos élményt kínál. Hogy több ezer kilométert kell megtennünk azért, hogy mindezt átéljük? Egyszerű a segítség. A gyönyörű természet, a dél-afrikai napsütés, a csillogó patakok és folyók fénye megtalálható a helyi kávéjukban is. A kivételes Arabica a karamell és a gyümölcsök ízeivel a világ egyik legkiemelkedő kávéjává vált. Tetszeni fog Önnek is!

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
13 254 Ft /1000 g 1 325 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk szerdáig, 10. 6. 2021
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Zimbabwe
Fajta
Fajta:
Caturra
Vidék
Vidék:
Eastern Highlands
Tengerszint f. m.
Tengerszint f. m.:
1100 - 1300m
Íz
Íz:
Gyümölcs, Karamella
Feldolgozás
Feldolgozás:
Nedves

Összetétel

Arabica 100%

A kávé íze és habja

Zimbabwe AA egy igazi ínyenc kávé. A kevésbé savas kávék közé tartozik, amelynek szépen kiegyensúlyozott a teljes teste, nagyon vonzó karamelles, gyümölcsös aromája van. Ha figyelmesen kóstolgatja a kávéját, felfedezheti ízében az Afrikára jellemző fűszereket, mint például a fahéj, és a virágok kellemes fuvallatát. Készítse el eszpresszóként és gyönyörködhet lágy, könnyed habjában. A kávé nevében két AA a magas minőségű kávébabokat jelöli.

A kávé származása

Zimbabwe (Zimbabwe Köztársaság) Afrika délkeleti részén fekszik. Tengerparttal nem rendelkező ország több mint 13 millió a lakosságának a száma. Az elmúlt évszázadban nagy politikai változások mentek végbe a köztársaságban, amelyek negatív hatással voltak természetesen a kávétermesztésre is.

Az ország története a 3.századba nyúlik vissza, amikor mezőgazdálkodó törzsek telepedett le az országban. Az itt uralkodó éghajlat természetesen trópusi, bár helyenként nem kizárt hidegebb csapadékosabb időjárás sem. Zimbabwé-ban az esős időszak októbertől-márciusig tart, az átlag éves hőmérséklet körülbelül 23 ° C. A legnagyobb területét szavanna borítja a keleti felföldön áthaladva örökzöld erdőre lelünk. Zimbabwében körülbelül 350 féle emlős, több mint 500 madárfaj és 130 faj hal él. Zimbabwei területének kevesebb mint 13 százalékát nemzeti parkok fedik. A 10 fokozottan védett területek közé tartoznak a legnépszerűbb parkok Hwange, Mana Pools (az UNESCO által a Világörökség része) és a Victoria Falls (lenyűgöző vízesés, a világ a hét csodájának az egyike). Az ország már pár éve kiváló kávét exportál, különösen az Amerikai Egyesült Államokba. A kávécserjéket főleg a hegyekben Zimbabwe keleti régiójában Chipinge termesztik. A terület kiváló, hűvösebb éghajlati viszonyokkal rendelkezik. A terményt úgynevezett nedves eljárással-átmosással dolgozzák fel. Ez azt jelenti, hogy az érett kávé cseresznyéket a dolgozók nagyméretű, vízzel teli tartályokba öntik és speciális zúzólemezeken keresztül átpréselik azokat. Az elkülönített kávébabokat ezután fermentálják és lassan szárítják a napon.

Az 1990-es években a kávé exportja az ország GDP-jének 2-3 százalékát alkotta. Napjainkban a gazdasági válság miatt sok feldolgozó üzemet bezártak, a kávétermelés újraindítása nagyon lassú folyamat. A zimbabwei termelők és kávéfeldolgozók, a hatalmas nehézségek ellenére, próbálják visszaállítani a helyi kávé elismerését a világon. Javul az ország nemzetközi hírneve is. Néhány évvel ezelőtt az amerikai szankciókat eltörölték, 2013-ban az Európai Unió pénzügyi támogatást nyújtott a kis kávétermelőknek (12 millió dollár).

Hatásai - kávék

Arabica
Hatásai - arabica

Kávé csomagolásának bemutatása

A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.

Használati útmutató

  1. A kávét a fajtájának megfelelően őröljük le.
  2. Egy csésze kávéhoz  használjon legalább 1,5-2 teáskanál (kb. 7 g) őrölt kávét.
  3. Kb. 95 °C-os vízzel  öntse le a kávét.
Íz és tónus:
Intenzitás
Savasság
Pörkölés
Szem
Feldolgozás

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manucafe.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

9. 16.

Értékelés: kitűnő
Remek kávé. Alacsony savtartalom és intenzív íz. Imádom a tejes kávét, de anélkül is finom. Jelenleg number 1.

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


PERU ANDES GOLD szemes kávé
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

PERU ANDES GOLD szemes kávé

Azok számára, akik szeretik a megtartani a tempót, de a kávéház rajongóinak is gazdag és személyre szabott ínyencséget hoztunk. A dél-amerikai kávé valódi öröm forrás - megtalálhatjuk benne a kedvenc kombinációt, az édes csokoládét és gyümölcsöt minimális mogyoró utóízzel. Az alacsony savasság adja a kellemes könnyedséget ennek a száz százalékos arabikának. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
9 451 Ft /1000 g 945 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk szerdáig, 10. 6. 2021

TANZANIA AA North Fine Quality szemes kávé
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

TANZANIA AA North Fine Quality szemes kávé

Afrika a legtisztább változatban! Ha az édes kényeztetők imádói közé tartozik, akkor biztos a kedvence a magas minőségű kávé Tanzániából. A száz százalékos arabika megszólítja a varázslatos aromájával, lágy savasságával és telt ízével. Az AA osztályozás világosan jelzi, hogy különlegesen nagy szemekről van szó. A Fine Qulaityt nem szükséges különösebben magyarázni - egyszerűen első osztályú. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
15 296 Ft /1000 g 1 530 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk szerdáig, 10. 6. 2021

15% KEDVEZMÉNY
KUBA SERRANO SUPERIOR szemes kávé
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

KUBA SERRANO SUPERIOR szemes kávé

Mesés íz élmény! Ez az ültetvény-kávé Kuba déli partjáról csaknem nulla savassággal dicsekedhet, de telt ízzel és kiemelkedően csokoládé és karamell árnyalattal. A Sierra Maestra hegységeiben született, ami édesen mézes és nádcukor illattal gazdagította. Ha megkóstolja, felfedezi a füstös árnyalatokat és a kubai rumot is. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
12 858 Ft /1000 g 10 930 Ft /1000 g 1 093 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk szerdáig, 10. 6. 2021
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozásra »