06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

ZIMBABWE AA - szemes kávé

Kód: 1212
Értékelés: kitűnő, 1 vélemény

Szafari, vízesések és kővárosok. A Zimbabwei Köztársaság számos csodálatos élményt kínál. Hogy több ezer kilométert kell megtennünk azért, hogy mindezt átéljük? Egyszerű a segítség. A gyönyörű természet, a dél-afrikai napsütés, a csillogó patakok és folyók fénye megtalálható a helyi kávéjukban is. A kivételes Arabica a karamell és a gyümölcsök ízeivel a világ egyik legkiemelkedő kávéjává vált. Tetszeni fog Önnek is!

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
15 492 Ft /1000 g 1 549 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk hétfő, 2022. 07. 04.
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Zimbabwe
Fajta
Fajta:
Caturra
Vidék
Vidék:
Eastern Highlands
Tengerszint f. m.
Tengerszint f. m.:
1100 - 1300m
Íz
Íz:
Gyümölcs, Karamella
Feldolgozás
Feldolgozás:
Nedves

Összetétel

Arabica 100%

A kávé íze és habja

Zimbabwe AA egy igazi ínyenc kávé. A kevésbé savas kávék közé tartozik, amelynek szépen kiegyensúlyozott a teljes teste, nagyon vonzó karamelles, gyümölcsös aromája van. Ha figyelmesen kóstolgatja a kávéját, felfedezheti ízében az Afrikára jellemző fűszereket, mint például a fahéj, és a virágok kellemes fuvallatát. Készítse el eszpresszóként és gyönyörködhet lágy, könnyed habjában. A kávé nevében két AA a magas minőségű kávébabokat jelöli.

A kávé származása

Zimbabwe (Zimbabwe Köztársaság) Afrika délkeleti részén fekszik. Tengerparttal nem rendelkező ország több mint 13 millió a lakosságának a száma. Az elmúlt évszázadban nagy politikai változások mentek végbe a köztársaságban, amelyek negatív hatással voltak természetesen a kávétermesztésre is.

Az ország története a 3.századba nyúlik vissza, amikor mezőgazdálkodó törzsek telepedett le az országban. Az itt uralkodó éghajlat természetesen trópusi, bár helyenként nem kizárt hidegebb csapadékosabb időjárás sem. Zimbabwé-ban az esős időszak októbertől-márciusig tart, az átlag éves hőmérséklet körülbelül 23 ° C. A legnagyobb területét szavanna borítja a keleti felföldön áthaladva örökzöld erdőre lelünk. Zimbabwében körülbelül 350 féle emlős, több mint 500 madárfaj és 130 faj hal él. Zimbabwei területének kevesebb mint 13 százalékát nemzeti parkok fedik. A 10 fokozottan védett területek közé tartoznak a legnépszerűbb parkok Hwange, Mana Pools (az UNESCO által a Világörökség része) és a Victoria Falls (lenyűgöző vízesés, a világ a hét csodájának az egyike). Az ország már pár éve kiváló kávét exportál, különösen az Amerikai Egyesült Államokba. A kávécserjéket főleg a hegyekben Zimbabwe keleti régiójában Chipinge termesztik. A terület kiváló, hűvösebb éghajlati viszonyokkal rendelkezik. A terményt úgynevezett nedves eljárással-átmosással dolgozzák fel. Ez azt jelenti, hogy az érett kávé cseresznyéket a dolgozók nagyméretű, vízzel teli tartályokba öntik és speciális zúzólemezeken keresztül átpréselik azokat. Az elkülönített kávébabokat ezután fermentálják és lassan szárítják a napon.

Az 1990-es években a kávé exportja az ország GDP-jének 2-3 százalékát alkotta. Napjainkban a gazdasági válság miatt sok feldolgozó üzemet bezártak, a kávétermelés újraindítása nagyon lassú folyamat. A zimbabwei termelők és kávéfeldolgozók, a hatalmas nehézségek ellenére, próbálják visszaállítani a helyi kávé elismerését a világon. Javul az ország nemzetközi hírneve is. Néhány évvel ezelőtt az amerikai szankciókat eltörölték, 2013-ban az Európai Unió pénzügyi támogatást nyújtott a kis kávétermelőknek (12 millió dollár).

Hatásai - kávék

Arabica
Hatásai - arabica

Kávé csomagolásának bemutatása

A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.

Használati útmutató

  1. A kávét a fajtájának megfelelően őröljük le.
  2. Egy csésze kávéhoz  használjon legalább 1,5-2 teáskanál (kb. 7 g) őrölt kávét.
  3. Kb. 95 °C-os vízzel  öntse le a kávét.
Íz és tónus:
Intenzitás
Savasság
Pörkölés
Szem
Feldolgozás

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manucafe.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

9. 16.

Értékelés: kitűnő
Remek kávé. Alacsony savtartalom és intenzív íz. Imádom a tejes kávét, de anélkül is finom. Jelenleg number 1.

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


KUBA SERRANO SUPERIOR szemes kávé
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

KUBA SERRANO SUPERIOR szemes kávé

Mesés íz élmény! Ez az ültetvény-kávé Kuba déli partjáról csaknem nulla savassággal dicsekedhet, de telt ízzel és kiemelkedően csokoládé és karamell árnyalattal. A Sierra Maestra hegységeiben született, ami édesen mézes és nádcukor illattal gazdagította. Ha megkóstolja, felfedezi a füstös árnyalatokat és a kubai rumot is. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
15 354 Ft /1000 g 1 535 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk hétfő, 2022. 07. 04.

UGANDA AA MOUNT RWENZORI szemes kávé
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

UGANDA AA MOUNT RWENZORI szemes kávé

Fent a hó és a jég országa található, ám a keleti egyenlítő mentén az afrikai Rwenzori-hegysége alatt az esőerdő zöld, a folyók és a patakok kékesek. A lenyűgöző hegyvidék nagy részét nemzeti parkká nyilvánították. Valahol, a több mint 1000 méter magasságban a gazdák kakaót és harmonikus ízű kávét termesztenek. A frissen pirított AA Arabica az első korty után eljuttatja az afrikai gleccserek közelébe. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
12 723 Ft /1000 g 1 272 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk hétfő, 2022. 07. 04.

VIETNAM LAM DONG ARABICA G1 - szemes kávé
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

VIETNAM LAM DONG ARABICA G1 - szemes kávé

Ha meg akarja őrizni a stílusát, akkor készítse el ezt a csokoládésan-diós arabikát filteren keresztül egy kevés sűrített tejjel. Pontosan így készítenék el a hazájában is, Vietnamban. Az ország déli részén található Lam Dong régióból származó betakarítást jól kiegyensúlyozott, enyhén savas és általában gazdag test jellemzi. Az arabica-t a helyi gazdák viszonylag rövid ideje termesztik, de el kell ismerni, hogy különös érzésük van hozzá. Kóstolja meg, és igazat fog nekünk… Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
11 846 Ft /1000 g 1 185 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk hétfő, 2022. 07. 04.
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozásra »