

ZIMBABWE AA - szemes kávé
Szafari, vízesések és kővárosok. A Zimbabwei Köztársaság számos csodálatos élményt kínál. Hogy több ezer kilométert kell megtennünk azért, hogy mindezt átéljük? Egyszerű a segítség. A gyönyörű természet, a dél-afrikai napsütés, a csillogó patakok és folyók fénye megtalálható a helyi kávéjukban is. A kivételes Arabica a karamell és a gyümölcsök ízeivel a világ egyik legkiemelkedő kávéjává vált. Tetszeni fog Önnek is!
Összetétel
Arabica 100%A kávé íze és habja
Zimbabwe AA egy igazi ínyenc kávé. A kevésbé savas kávék közé tartozik, amelynek szépen kiegyensúlyozott a teljes teste, nagyon vonzó karamelles, gyümölcsös aromája van. Ha figyelmesen kóstolgatja a kávéját, felfedezheti ízében az Afrikára jellemző fűszereket, mint például a fahéj, és a virágok kellemes fuvallatát. Készítse el eszpresszóként és gyönyörködhet lágy, könnyed habjában. A kávé nevében két AA a magas minőségű kávébabokat jelöli.
A kávé származása
Zimbabwe (Zimbabwe Köztársaság) Afrika délkeleti részén fekszik. Tengerparttal nem rendelkező ország több mint 13 millió a lakosságának a száma. Az elmúlt évszázadban nagy politikai változások mentek végbe a köztársaságban, amelyek negatív hatással voltak természetesen a kávétermesztésre is.
Az ország története a 3.századba nyúlik vissza, amikor mezőgazdálkodó törzsek telepedett le az országban. Az itt uralkodó éghajlat természetesen trópusi, bár helyenként nem kizárt hidegebb csapadékosabb időjárás sem. Zimbabwé-ban az esős időszak októbertől-márciusig tart, az átlag éves hőmérséklet körülbelül 23 ° C. A legnagyobb területét szavanna borítja a keleti felföldön áthaladva örökzöld erdőre lelünk. Zimbabwében körülbelül 350 féle emlős, több mint 500 madárfaj és 130 faj hal él. Zimbabwei területének kevesebb mint 13 százalékát nemzeti parkok fedik. A 10 fokozottan védett területek közé tartoznak a legnépszerűbb parkok Hwange, Mana Pools (az UNESCO által a Világörökség része) és a Victoria Falls (lenyűgöző vízesés, a világ a hét csodájának az egyike). Az ország már pár éve kiváló kávét exportál, különösen az Amerikai Egyesült Államokba. A kávécserjéket főleg a hegyekben Zimbabwe keleti régiójában Chipinge termesztik. A terület kiváló, hűvösebb éghajlati viszonyokkal rendelkezik. A terményt úgynevezett nedves eljárással-átmosással dolgozzák fel. Ez azt jelenti, hogy az érett kávé cseresznyéket a dolgozók nagyméretű, vízzel teli tartályokba öntik és speciális zúzólemezeken keresztül átpréselik azokat. Az elkülönített kávébabokat ezután fermentálják és lassan szárítják a napon.
Az 1990-es években a kávé exportja az ország GDP-jének 2-3 százalékát alkotta. Napjainkban a gazdasági válság miatt sok feldolgozó üzemet bezártak, a kávétermelés újraindítása nagyon lassú folyamat. A zimbabwei termelők és kávéfeldolgozók, a hatalmas nehézségek ellenére, próbálják visszaállítani a helyi kávé elismerését a világon. Javul az ország nemzetközi hírneve is. Néhány évvel ezelőtt az amerikai szankciókat eltörölték, 2013-ban az Európai Unió pénzügyi támogatást nyújtott a kis kávétermelőknek (12 millió dollár).
Kávé csomagolásának bemutatása
A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.
Használati útmutató
- A kávét a fajtájának megfelelően őröljük le.
- Egy csésze kávéhoz használjon legalább 1,5-2 teáskanál (kb. 7 g) őrölt kávét.
- Kb. 95 °C-os vízzel öntse le a kávét.

























Tanácsra van szüksége?

9. 16.
Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:

TANZANIA AA North Fine Quality szemes kávé

KUBA SERRANO SUPERIOR szemes kávé
