

JAVA JAMPIT A/WP-1X Estates szemes kávé
"Frissíti az elmét és tisztítja a bőrt," - így definiálta a kávét ezer évvel ezelőtt a középkori perzsiai tanítvány Ibn Síná. Európában, kezdetben gyógyszerként használták és csak úgy nem engedhették meg maguknak. Amikor a piacra több kávé került, az ára is alacsonyabb lett. A frissítő ital nagy bumm-ot élt meg. Ma már válogathatunk - például a kivételes ínyencséget Jáva szigetéről.
Összetétel
Arabica 100%A KÁVÉ ÍZE ÉS HABJA
Édes ízű, csokoládé tónusú- ez a Java Arabica Jampit.Frissen pörkölve és jól elkészítve luxus minőségű italt kortyolgathat, gazdag és rugalmas habbal.Bársonyos teste és alacsony savassága egyből lenyűgözi.A kávé mélysége szokatlan, kiemeli az orientális aromák keverékeit. A kávé íze csokoládés, sima és pikáns.
A KÁVÉ SZÁRMAZÁSA
Blawan és Jampit ültetvényei, ahonnan ezt a fajta kávét felvásároljuk, gyönyörű tájon található, vulkánok és tavak veszik körül.
Jáva szigetének egzotikus keleti részére a kávét- a 17. század végén a hollandok hozták be. Az indonéz szigetvilágból a kávészemeket vitorlások segítségével juttatták Európába és az a hír járja, hogy a zsákokat szükséges terhelésként használták. A tengeri sónak köszönhetően a kávé egyedi ízt kapott.
A Jember fajta kávé Indonéziába Etiópiából érkezett, Indián keresztül.Jellemző rá a karamell, juharszirup és a csokoládé tónus.Minden kávébokrot gondosan átválogatnak és nagy odafigyeléssel gondoskodnak a bogyók minőségének maximalizálásáról.Gyakorlatilag egész évben találunk a cserjéken érett és begyűjtésre alkalmas bogyókat.Külsőleg a cseresznyére hasonlítanak. Ellentétben a cseresznyével, a kávé gyümölcsének (Coffea arabica) a legértékesebb része a magjai, nem pedig a húsa.Két jellegzetes bab alakú kemény magot tartalmaz.
A magoktól a bevonatot meglehetősen komplikált módon távolítják el, majd fermentálják, át ellenőrzik és csomagolják.Az eredménye a zöld kávé, amely megfelelő pörkölés után megkapja a kívánt kémiai és fizikai szerkezetét. A kávébabok jellegzetes barna árnyalata a cukrok karamellizálásából és a cellulóz karbonizálásából adódik.A pörkölésük rendkívül finom folyamat, amelyre ugyanolyan nagy figyelmet fordítunk, mint a minőségi ültetvényi kávé kiválasztására.
Kávé csomagolásának bemutatása
A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.
Használati útmutató
1. A kávét darálja le a megfelelő durvaságra, amely az elkészítéshez szükséges.
2. 1 kávé elkészítéséhez legalább 1,5-2 kávés kanál (kb.7g) darált kávé szükséges.
3. Öntse le 95°C-os vízzel.

























Tanácsra van szüksége?

4. 11.
4. 4.
4. 8.
A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok
Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:

Brazília Yellow B. Fazenda da Lagoa

KOLUMBIA SUPREMO MEDELIN ANDEANO szemes kávé
