

Zambia Washed Arabica Plus Catimor - szemes kávé
A zambiai kávé népszerűsége egyre nő. Ez az arabica nem csak nagyméretű babjaival, hanem alacsonyabb koffeintartalmával és kivételes ízével is kitűnik. A Catimor fajtát finom keserűség, gyümölcsös frissesség és igazán finom aroma jellemzi. Ha Ön az elegáns, minőségi italok igazi kedvelője, akkor ez egy telitalálat!
Összetétel
Arabica 100%Crema és a kávé íze
A Zambia Washed Arabica Plus Catimor ízletes, telt testtel és kellemes savassággal. A bab feldolgozásának köszönhetően a lédús gyümölcsök, különösen a citrusfélék jegyei érződnek. Az összhatás elegáns és kiegyensúlyozott.
A kávé eredete
A kávé a Zambiai Köztársaság egyik legfontosabb exportcikke. A kávéfákat a helyi gazdák az 1950-es évek óta termesztik, amikor elültették az első, Tanzániából és Kenyából hozott magokat. De csak 30 évvel később vált az afrikai ország hivatalos kávéexportőrré. Ekkor a Nemzetközi Kávészervezet megadta a szükséges exportkvótát.
Azóta a zambiai kávéültetvények száma egyre nő, és ma már mintegy 20 nagy ültetvény működik. A kisebb, magánkézben lévő földek azonban lassan eltűnnek - nem tudnak versenyezni a nagy termelőkkel. A Zambiában termesztett kávéfák túlnyomó többsége arabica fajtájú. Ennek a kávénak az esetében a Catimor fajtáról van szó. Jellemzője a törpe termet, a nagy babok és a kiváló ízű ital. A catimor 1 000 és 1 600 méteres tengerszint feletti magasságban él, és Indonéziában és Vietnamban a legelterjedtebb. Brazíliában azonban először 1970-ben vezették be.
Az északi tartomány, ahonnan a Zambia Washed Arabica Plus Catimor kávé származik, egy nagy fennsíkon fekszik, amely kiváló mikroklímát biztosít a kávécserjék számára. A hosszú napsütéses napok hűvösebb hőmérséklettel és sok csapadékkal párosulva lehetővé teszik a kávécseresznye lassú érését. Ez alatt az idő alatt tárolódik az egyedi aroma és a jellegzetes íz.
Zambiában a kávéfák feldolgozásának tipikus módja a mosás, az úgynevezett nedves módszer. A szürethez gondos (gyakran kézzel végzett) szüretelés szükséges, majd a bogyók szétválogatása és megtisztítása, például a kövektől, levelektől vagy a sártól. A kávét ezután tiszta vízzel le kell öblíteni, és az éretlen bogyókat el kell távolítani. A felső héj eltávolítása a "pépesítőben" történik, amely egy dob, amelyben a kávé forog. Ezután a munkások a kávét vízzel teli erjesztő tartályokba töltik, és néhány órán vagy napon át ott hagyják. Természetes folyamatok biztosítják, hogy a kávébabokat körülvevő édes pép feloldódjon. Ezeket alaposan ki kell mosni, majd meg kell szárítani. A kávét leggyakrabban betonlapokra terítik, és 8-10 napig közvetlen napfénynek teszik ki. Amikor elkészül, a dolgozók újra szétválogatják és csomagolják a kávét.
Kávé csomagolásának bemutatása
A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.
Használati útmutató
A kávét a fajtájának megfelelően őrölje le.
Egy csésze kávéhoz használjon legalább 1,5-2 teáskanál (kb. 7 g) őrölt kávét.
Kb. 95 °C-os vízzel öntse le a kávét.

























Tanácsra van szüksége?

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok
Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:

GUATEMALA - ANTIQUA SAN JUAN SCR90 szemes kávé

TANZANIA AA KILIMANJARO RAINFOREST ALIANCE
