06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

Zambia Washed Arabica Plus Catimor - szemes kávé

Kód: 1780

A zambiai kávé népszerűsége egyre nő. Ez az arabica nem csak nagyméretű babjaival, hanem alacsonyabb koffeintartalmával és kivételes ízével is kitűnik. A Catimor fajtát finom keserűség, gyümölcsös frissesség és igazán finom aroma jellemzi. Ha Ön az elegáns, minőségi italok igazi kedvelője, akkor ez egy telitalálat!

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
18 763 Ft /1000 g 1 876 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk szerdáig, 2023. 09. 27.
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Zambia
Fajta
Fajta:
Catimor
Vidék
Vidék:
Nothern Provincie
Tengerszint f. m.
Tengerszint f. m.:
1300 - 1600m
Íz
Íz:
Gyümölcsös, Markáns
Feldolgozás
Feldolgozás:
Nedves

Összetétel

Arabica 100%

Crema és a kávé íze

A Zambia Washed Arabica Plus Catimor ízletes, telt testtel és kellemes savassággal. A bab feldolgozásának köszönhetően a lédús gyümölcsök, különösen a citrusfélék jegyei érződnek. Az összhatás elegáns és kiegyensúlyozott.

A kávé eredete

A kávé a Zambiai Köztársaság egyik legfontosabb exportcikke. A kávéfákat a helyi gazdák az 1950-es évek óta termesztik, amikor elültették az első, Tanzániából és Kenyából hozott magokat. De csak 30 évvel később vált az afrikai ország hivatalos kávéexportőrré. Ekkor a Nemzetközi Kávészervezet megadta a szükséges exportkvótát.

Azóta a zambiai kávéültetvények száma egyre nő, és ma már mintegy 20 nagy ültetvény működik. A kisebb, magánkézben lévő földek azonban lassan eltűnnek - nem tudnak versenyezni a nagy termelőkkel. A Zambiában termesztett kávéfák túlnyomó többsége arabica fajtájú. Ennek a kávénak az esetében a Catimor fajtáról van szó. Jellemzője a törpe termet, a nagy babok és a kiváló ízű ital. A catimor 1 000 és 1 600 méteres tengerszint feletti magasságban él, és Indonéziában és Vietnamban a legelterjedtebb. Brazíliában azonban először 1970-ben vezették be.

Az északi tartomány, ahonnan a Zambia Washed Arabica Plus Catimor kávé származik, egy nagy fennsíkon fekszik, amely kiváló mikroklímát biztosít a kávécserjék számára. A hosszú napsütéses napok hűvösebb hőmérséklettel és sok csapadékkal párosulva lehetővé teszik a kávécseresznye lassú érését. Ez alatt az idő alatt tárolódik az egyedi aroma és a jellegzetes íz.

Zambiában a kávéfák feldolgozásának tipikus módja a mosás, az úgynevezett nedves módszer. A szürethez gondos (gyakran kézzel végzett) szüretelés szükséges, majd a bogyók szétválogatása és megtisztítása, például a kövektől, levelektől vagy a sártól. A kávét ezután tiszta vízzel le kell öblíteni, és az éretlen bogyókat el kell távolítani. A felső héj eltávolítása a "pépesítőben" történik, amely egy dob, amelyben a kávé forog. Ezután a munkások a kávét vízzel teli erjesztő tartályokba töltik, és néhány órán vagy napon át ott hagyják. Természetes folyamatok biztosítják, hogy a kávébabokat körülvevő édes pép feloldódjon. Ezeket alaposan ki kell mosni, majd meg kell szárítani. A kávét leggyakrabban betonlapokra terítik, és 8-10 napig közvetlen napfénynek teszik ki. Amikor elkészül, a dolgozók újra szétválogatják és csomagolják a kávét.

Hatásai - kávék

Arabica
Hatásai - arabica

Kávé csomagolásának bemutatása

A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.

Használati útmutató

A kávét a fajtájának megfelelően őrölje le.
Egy csésze kávéhoz használjon legalább 1,5-2 teáskanál (kb. 7 g) őrölt kávét.
Kb. 95 °C-os vízzel öntse le a kávét.

Íz és tónus:
Intenzitás
Savasság
Pörkölés
Szem
Feldolgozás

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manucafe.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


GUATEMALA - ANTIQUA SAN JUAN SCR90 szemes kávé
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

GUATEMALA - ANTIQUA SAN JUAN SCR90 szemes kávé

A híres Bourbon fajtát kicsi és egyenletes szemek, összetett savasság és teljes testesség jellemzi. A guatemalai ültetvény-kávé nem hiányozhat a kedvenc finomságai portfóliójából. Kivételesen intenzív, gyümölcsösen aromás és közepesen pörkölt - ízletes lesz ristrettoként és klasszikus eszpresszóként is. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
14 649 Ft /1000 g 1 465 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk szerdáig, 2023. 09. 27.

TANZANIA AA KILIMANJARO RAINFOREST ALIANCE
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

TANZANIA AA KILIMANJARO RAINFOREST ALIANCE

Jamhuriy ya Muungano wa Tanzania. Itt termesztik az egyik legjobb kávét a világon. Legyen nyugodt, a szuahéli nyelvet meghagyjuk a helyieknek. Nekünk elég, ha a Mount Kilimanjaro lejtőjéről származó hihetetlenül lágy finomságot az európai csészékből kóstolgathatjuk. És ezt tegye meg. Csak úgy, sietés nélkül, örömszerzés céljából. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
18 060 Ft /1000 g 1 806 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk szerdáig, 2023. 09. 27.

Peru Diamante Verde SHB EP - szemes kávé
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

Peru Diamante Verde SHB EP - szemes kávé

A Diamante Verde olyan gazdák szövetsége, akik díjnyertes és certifikált kávét termesztenek a perui hegyekben. Ne hagyja ki a lehetőséget, hogy megkóstoljon egy ilyen különlegességet. Egy csésze tele tejcsokoládéval, zöld szőlővel és almával, egy kis lime-mal. A kávé nagyon jó egyensúlyt mutat, kellemes, krémes textúrával. A Diamante Verde híre biztosan nem hazudtolja meg a szóbeszédet! Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
18 328 Ft /1000 g 1 833 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk szerdáig, 2023. 09. 27.
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozásra »