06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

Zambia Washed Arabica Plus Catimor - szemes kávé

Kód: 1780

A zambiai kávé népszerűsége egyre nő. Ez az arabica nem csak nagyméretű babjaival, hanem alacsonyabb koffeintartalmával és kivételes ízével is kitűnik. A Catimor fajtát finom keserűség, gyümölcsös frissesség és igazán finom aroma jellemzi. Ha Ön az elegáns, minőségi italok igazi kedvelője, akkor ez egy telitalálat!

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
18 763 Ft /1000 g 1 876 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk szerdáig, 2024. 04. 17.
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Zambia
Fajta
Fajta:
Catimor
Vidék
Vidék:
Nothern Provincie
Tengerszint f. m.
Tengerszint f. m.:
1300 - 1600m
Íz
Íz:
Gyümölcsös, Markáns
Feldolgozás
Feldolgozás:
Nedves

Összetétel

Arabica 100%

Crema és a kávé íze

A Zambia Washed Arabica Plus Catimor ízletes, telt testtel és kellemes savassággal. A bab feldolgozásának köszönhetően a lédús gyümölcsök, különösen a citrusfélék jegyei érződnek. Az összhatás elegáns és kiegyensúlyozott.

A kávé eredete

A kávé a Zambiai Köztársaság egyik legfontosabb exportcikke. A kávéfákat a helyi gazdák az 1950-es évek óta termesztik, amikor elültették az első, Tanzániából és Kenyából hozott magokat. De csak 30 évvel később vált az afrikai ország hivatalos kávéexportőrré. Ekkor a Nemzetközi Kávészervezet megadta a szükséges exportkvótát.

Azóta a zambiai kávéültetvények száma egyre nő, és ma már mintegy 20 nagy ültetvény működik. A kisebb, magánkézben lévő földek azonban lassan eltűnnek - nem tudnak versenyezni a nagy termelőkkel. A Zambiában termesztett kávéfák túlnyomó többsége arabica fajtájú. Ennek a kávénak az esetében a Catimor fajtáról van szó. Jellemzője a törpe termet, a nagy babok és a kiváló ízű ital. A catimor 1 000 és 1 600 méteres tengerszint feletti magasságban él, és Indonéziában és Vietnamban a legelterjedtebb. Brazíliában azonban először 1970-ben vezették be.

Az északi tartomány, ahonnan a Zambia Washed Arabica Plus Catimor kávé származik, egy nagy fennsíkon fekszik, amely kiváló mikroklímát biztosít a kávécserjék számára. A hosszú napsütéses napok hűvösebb hőmérséklettel és sok csapadékkal párosulva lehetővé teszik a kávécseresznye lassú érését. Ez alatt az idő alatt tárolódik az egyedi aroma és a jellegzetes íz.

Zambiában a kávéfák feldolgozásának tipikus módja a mosás, az úgynevezett nedves módszer. A szürethez gondos (gyakran kézzel végzett) szüretelés szükséges, majd a bogyók szétválogatása és megtisztítása, például a kövektől, levelektől vagy a sártól. A kávét ezután tiszta vízzel le kell öblíteni, és az éretlen bogyókat el kell távolítani. A felső héj eltávolítása a "pépesítőben" történik, amely egy dob, amelyben a kávé forog. Ezután a munkások a kávét vízzel teli erjesztő tartályokba töltik, és néhány órán vagy napon át ott hagyják. Természetes folyamatok biztosítják, hogy a kávébabokat körülvevő édes pép feloldódjon. Ezeket alaposan ki kell mosni, majd meg kell szárítani. A kávét leggyakrabban betonlapokra terítik, és 8-10 napig közvetlen napfénynek teszik ki. Amikor elkészül, a dolgozók újra szétválogatják és csomagolják a kávét.

Hatásai - kávék

Arabica
Hatásai - arabica

Kávé csomagolásának bemutatása

A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.

Használati útmutató

A kávét a fajtájának megfelelően őrölje le.
Egy csésze kávéhoz használjon legalább 1,5-2 teáskanál (kb. 7 g) őrölt kávét.
Kb. 95 °C-os vízzel öntse le a kávét.

Íz és tónus:
Intenzitás
Savasság
Pörkölés
Szem
Feldolgozás

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manucafe.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


Brazília Yellow B. Fazenda da Lagoa
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

Brazília Yellow B. Fazenda da Lagoa

Szuper lágy, kivételesen illatos és édesen csokoládés. A kávé a népszerű Fazenda da Lagoa (Farm a tónál) brazil ültetvényről a világ leglátogatottabbjai közé tartozik. Az esőerdő karjai között érik, hegyekkel és kristálytiszta tóval körbevéve. Közepes intenzitással pörköljük, hogy megmaradjon a tökéletesen sima testessége és gyümölcsös aromája.  Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
18 612 Ft /1000 g 1 861 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk szerdáig, 2024. 04. 17.

ROBUSTA INDIA MONSOONED szemes kávé
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

ROBUSTA INDIA MONSOONED szemes kávé

Rengeteg koffein és keserű íz. Az indiai robusta a nagy fiúk és lányok kávéja.  Hosszú utakon nagyon praktikus. Az unalmas gyűléseken és az éjszakai műszak során fogja a legjobban értékelni. De ne féljen, a csípős íz alatt a keserű csoki és a crema egyenesen figyelemreméltó. A robustát használja alapnak az eszpresszóhoz. A megfelelő arányban az arabicával óriási nyalánkságot  kaphat. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
15 201 Ft /1000 g 1 520 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk szerdáig, 2024. 04. 17.

KENYA AA SZUPERSZTÁR szemes kávé
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

KENYA AA SZUPERSZTÁR szemes kávé

A dupla ás szupersztár nagyon intenzív koffein élményt nyújt. Ez a száz százalékos kenyai arabika a garancia a kiemelkedő aromára, a kellemes savasságra és a gyümölcsös harmóniára. A bársonyos lágyságba rögtön az első korty után beleszeret. A második igazolja, hogy a legjobbat választotta. A harmadik kóstolással a mennyország felé repül. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
21 622 Ft /1000 g 2 162 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk szerdáig, 2024. 04. 17.
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozással »