

ZAMBIA AA - szemes kávé
Lusaka a fővárosa, Khoinok az eredeti lakosai, a természeti szépségeinek jelentős felfedezője, Emil Holub. A dél-afrikai Zambia számos egyéb látnivalóval rendelkezik. Az egyik a kávé termesztése, amely az 1940-es évek óta a fejlődő országgal együtt fejlődik. A zambiai kávé napjainkban még nem nyerte el a megérdemelt elismerését, amit már megérdemelne. Mi már az egyedi minőségéről rég meg vagyunk győződve. Kóstolja meg, és győződjön meg róla saját maga. A zambiai kávéról hamarosan még sokat fogunk hallani.
Összetétel
Arabica 100%A kávé íze és habja
Zambia AA kávét közepes és magas savasság jellemzi, édes ízzel kombinálva, amely tükrözi a virágok és a citrusfélék tónusait. A szájban finom krémsávot hagy. Az eszpresszót sűrű, kohéziós hab borítja.
A kávé származása
Bár Zambia jelenleg újoncnak számít a kávétermelésben, klímája, tengerszint feletti magassága és a termőföldjének tulajdonságai megelőlegezik a kávé jövőbeli sikereit. Ha sikerülne, hogy a kávé termelése a kistermelőket anyagilag támogatná, bátran állítjuk, hogy a tíz legjobb afrikai kávéfajta közé jutna.
Sajnos jelenleg Zambiában a szituáció nagyon bonyolult. A fejlődő ország a bevételnövekedését bonyolultá teszi, és bár dél-afrikai régió legnagyobb vízkészlettel rendelkezik, egyáltalán nem használja a mezőgazdasági területek öntözésére.
Zambia kis mennyiségű kukoricát, cukornádat és dohányt produkál, de a világon a réz és a kobalt legnagyobb exportőre.
Ami a kávét illeti, a misszionáriusok 1940-es években hozták Zambiába. Az első kávécserjéket északkeleten ültették el, 40 éven keresztül azonban szinte senki sem foglalkozott a gyümölcsök betakarításával és feldolgozásával. A helyzet azonban lassan változik. Ma 18 nagy ültetvény található Zambiában, mindegyikük legalább 500 hektáros területen. Ez egyrészt jó hír, másrészt fel kell ismerni azt a problémát, hogy a nagy mezőgazdasági üzemek a kisgazdálkodókat kitaszítják. Így a kisgazdálkodók nem kapnak hitelt a banktól, így vállalkozásuk kudarcot vall. Zambiában csak Arabica kávét termesztenek, 50% -ban Bourbon alfaját. Majdnem az egész betakarítást átmosással dolgozzák fel. A legfontosabb ültetvények ma a Muchinga-hegység északi részén találhatók (Nakonde, Kasama, Isoka) és Lusaka főváros közelében. Az AA címke a kávé nevében extra nagy szemcsékre utal.
Kávé csomagolásának bemutatása
A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.
Használati útmutató
- A kávét a fajtájának megfelelően őröljük le.
- Egy csésze kávéhoz használjon legalább 1,5-2 teáskanál (kb. 7 g) őrölt kávét.
- Kb. 95 °C-os vízzel öntse le a kávét.

























Tanácsra van szüksége?

12. 27.
A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok
Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:

ETHIOPIA DJIMMAH szemes kávé BIO & Fair Trade

TANZANIA AA KILIMANJARO RAINFOREST ALIANCE
