06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

TEJCSOKOLÁDÉ LENCSE PERU ORIGIN 41%

Kód: 1709

A perui kakaónak nagyszerű híre van, akárcsak a csokoládélencsének, amelyből készül. Jellemző rájuk a hagyományosan feldolgozott kakaóbabok hiteles, finom és tiszta íze. A BIO Perui eredetű 41%-os tejcsokoládé lencse a jellegzetes Trinitario kakaófajta és az aromás Chuncho kakaófajta kombinálásával jött létre, amelyhez csak finomítatlan nádcukrot és teljes zsírtartalmú tejszínt adtak. Elolvadnak a nyelven!

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
16 371 Ft /1000 g 1 637 Ft /100 g
Szállítjuk szerdáig, 2023. 09. 27.
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Peru
Vidék
Vidék:
Cuzco
Íz
Íz:
Tejes, Lágy
BIO
BIO:
Igen

Összetétel

Természetes kakaó Peru 41%, Természetes kakóvaj, Természetes nádcukor, Bio tejpor, Bio szójalecitin

Íz

Tejcsokoládé lencse BIO Perui eredetű 41% nagyon finom ízű. Nyoma sem lesz keserűségnek, de felfedezhet egy határozott kakaós vonalat, amelyet krémes lágyság egészít ki.

Eredet

Mindenki tudja, hogy Peru termeli a világ legjobb csokoládéit. Ezt bizonyítják a nemzetközi versenyeken elnyert díjak, és mindenekelőtt a fogyasztók érdeklődése, amely hosszú távon sem csökkent. Mi a titka ennek? Számos oka van, a kakaótermesztés és a babfeldolgozás hosszú történelmétől kezdve a kakaó különleges ízén át, amely az Amazonas egyedülálló természeti adottságain alapul, egészen a peruiak kakaó és csokoládé iránti szeretetéig.
Ha van egy ország, ahol a kakaó és a csokoládé igazán összetartozik, az Peru. A világ kakaófajtáinak 60 százaléka az Amazonas-medencéből származik, így Peru a világ 13. legnagyobb kakaóexportőre, és ha a biocímkével ellátott kakaóról van szó, akkor a második helyen áll.A perui termelés teljes negyede bio- vagy Fair Trade élelmiszer-minősítésű.

Arról, hogy ki "fedezte fel" először a kakaóbabot, eltérőek az információk. A legkorábbi bizonyítékok azonban az inkákra és a majákra utalnak, akik gyógyító ital készítésére használták. A spanyol hódítók tőlük tanulták meg, majd egész Európa. Említésre méltó az is, hogy a maják, aztékok és olmékok erjesztett alkoholos csokoládéitalt készítettek a babból. Végül is az erjedés elengedhetetlen a kakaó és végső soron a csokoládé ízéhez.

Az erjesztett ételeknek (joghurt, savanyú káposzta, kimchi vagy sör, bor és kávé) különleges varázsa van. És úgy tűnik, hasonlóan hatékony a kakaó világában is, amely szintén erjesztési folyamaton megy keresztül. A kakaófa (Theobroma cacao) terméséből nyert kakaóbabot több napig kell erjedni hagyni, hogy kifejlődjön az íze és az aromája. "Az erjesztési folyamat nagyon fontos lépés a csokoládé ízének előanyagainak kialakulásában, ami az egymást követő szervezetek anyagcseréjének tulajdonítható" - írja az intechopen.com, hozzátéve, hogy a nyers kakaónak rendkívül keserű és fanyar íze van, amit az erjesztés finomít és hangol.

Az így előkészített és szárított kakaóbabot gyárakba szállítják, ahol feldolgozzák és őrlik, hogy kakaóport és kakaóvajat állítsanak elő belőle. A csokoládétól még messze van. A csokoládégyárak mindkét nyersanyaggal dolgoznak, más összetevők hozzáadásával, keveréssel, melegítéssel, hűtéssel - amíg csokoládét nem állítanak elő tábla, figura, lencse stb. formájában. Minél több kakaómasszát tartalmaz a csokoládé, annál intenzívebb az íze.

A csokoládét szuperélelmiszernek tartják, antioxidánsokat, ásványi anyagokat és vitaminokat tartalmaz. A teobromin serkentőszert is tartalmaz. Végül, a tejre, kakaóra és vanillinre allergiás embereknek óvatosnak kell lenniük a csokoládé fogyasztásával.

A csokoládélencsét 12-20 ̊C-os hőmérsékleten javasolt tárolni.

Figyelem

Ha a csokoládét nagyon forró nyári napokon rendeli meg, előfordulhat, hogy a szállítás során eldeformálódnak vagy részben megolvadnak. A csokoládé minőségét ez a változás nem befolyásolja.

Csokoládé és kakaó csomagolásának bemutatása

Csokoládéink és kakaóink jó minőségű alumíniumcsomagolásba vannak csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A minőségi csomagolás megőrzi a kakaó és a csokoládé jellegét. A kakaó és a csokoládé mindig hermetikusan lezártak, hogy ellenálljanak a nedvességnek, a fénynek és az idegen szagoknak.

Használati útmutató

A csokoládé lencsét lehet "csak úgy", enni nagyszerű ízű forró tejben feloldva vagy különböző desszertekben.

Íz és tónus:
Intenzitás
Feldolgozás

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manucafe.hu
Tápérték / 100g csokoládé lencse
energia érték: 2 465 kj / 592 kcal
Zsírok: 41 g
ebből telített zsírok: 25 g
Szénhidrátok: 48 g
ebből cukrok: 46 g
Fehérjék: 6,5 g
Só: 0,21 g
Segítsen másoknak is a választásban:

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


CSOKOLÁDÉ LENCSÉK SUMATRA ORIGIN 72%
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

CSOKOLÁDÉ LENCSÉK SUMATRA ORIGIN 72%

Az indonéz Szumátra-sziget nemcsak nagyszerű kávét küld a világba, hanem csodálatos kakaót is. Épp ezekből készülnek a csokoládélencsék, amelyek kakaó tömege 72%. Ha igazán teljes, csokoládés, kellemesen keserű ízre vágyik, akkor Szumátra eme kincsét fel kell vennie a Must have listájára. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
12 508 Ft /1000 g 1 251 Ft /100 g
Szállítjuk szerdáig, 2023. 09. 27.

RÓZSASZÍN CSOKOLÁDÉ LENCSÉK 47,3% - ruby csokoládé
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

RÓZSASZÍN CSOKOLÁDÉ LENCSÉK 47,3% - ruby csokoládé

Vörös rózsa, vörösbor és vörös csokoládé. Egy újdonság, ami után nagy a kereslet, tetszeni fog önnek is. A csodálatos megjelenésű és kifinomult ízű csokoládé lencsék meghódítsák a világot. Az úgynevezett rubin csokoládé ugyanakkor édes és gyümölcsös. A színe mögött csak vörös kakaóbab van. Az ecuadori specialitás teljesen új típusú csokoládét eredményez. Kóstolja meg! Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
22 542 Ft /1000 g 2 254 Ft /100 g
Szállítjuk szerdáig, 2023. 09. 27.

 FEHÉR CSOKOLÁDÉ LENCSÉK VANÍLIA DARABOKKAL BIO
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

FEHÉR CSOKOLÁDÉ LENCSÉK VANÍLIA DARABOKKAL BIO

Fehér csokoládé lencsék vaníliadarabokkal Madagaszkárról valódi finomság. Bio kakaóvajból, nádcukorból, tejporból és vaníliából készülnek. Yum! Oldja fel a tejben, vagy adja hozzá desszertekhez, lágysága elbűvöli. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
16 890 Ft /1000 g 1 689 Ft /100 g
Szállítjuk szerdáig, 2023. 09. 27.
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozásra »