

TEJCSOKOLÁDÉ LENCSE PERU ORIGIN 41%
A perui kakaónak nagyszerű híre van, akárcsak a csokoládélencsének, amelyből készül. Jellemző rájuk a hagyományosan feldolgozott kakaóbabok hiteles, finom és tiszta íze. A BIO Perui eredetű 41%-os tejcsokoládé lencse a jellegzetes Trinitario kakaófajta és az aromás Chuncho kakaófajta kombinálásával jött létre, amelyhez csak finomítatlan nádcukrot és teljes zsírtartalmú tejszínt adtak. Elolvadnak a nyelven!
Összetétel
Természetes kakaó Peru 41%, Természetes kakóvaj, Természetes nádcukor, Bio tejpor, Bio szójalecitinÍz
Tejcsokoládé lencse BIO Perui eredetű 41% nagyon finom ízű. Nyoma sem lesz keserűségnek, de felfedezhet egy határozott kakaós vonalat, amelyet krémes lágyság egészít ki.
Eredet
Mindenki tudja, hogy Peru termeli a világ legjobb csokoládéit. Ezt bizonyítják a nemzetközi versenyeken elnyert díjak, és mindenekelőtt a fogyasztók érdeklődése, amely hosszú távon sem csökkent. Mi a titka ennek? Számos oka van, a kakaótermesztés és a babfeldolgozás hosszú történelmétől kezdve a kakaó különleges ízén át, amely az Amazonas egyedülálló természeti adottságain alapul, egészen a peruiak kakaó és csokoládé iránti szeretetéig.
Ha van egy ország, ahol a kakaó és a csokoládé igazán összetartozik, az Peru. A világ kakaófajtáinak 60 százaléka az Amazonas-medencéből származik, így Peru a világ 13. legnagyobb kakaóexportőre, és ha a biocímkével ellátott kakaóról van szó, akkor a második helyen áll.A perui termelés teljes negyede bio- vagy Fair Trade élelmiszer-minősítésű.
Arról, hogy ki "fedezte fel" először a kakaóbabot, eltérőek az információk. A legkorábbi bizonyítékok azonban az inkákra és a majákra utalnak, akik gyógyító ital készítésére használták. A spanyol hódítók tőlük tanulták meg, majd egész Európa. Említésre méltó az is, hogy a maják, aztékok és olmékok erjesztett alkoholos csokoládéitalt készítettek a babból. Végül is az erjedés elengedhetetlen a kakaó és végső soron a csokoládé ízéhez.
Az erjesztett ételeknek (joghurt, savanyú káposzta, kimchi vagy sör, bor és kávé) különleges varázsa van. És úgy tűnik, hasonlóan hatékony a kakaó világában is, amely szintén erjesztési folyamaton megy keresztül. A kakaófa (Theobroma cacao) terméséből nyert kakaóbabot több napig kell erjedni hagyni, hogy kifejlődjön az íze és az aromája. "Az erjesztési folyamat nagyon fontos lépés a csokoládé ízének előanyagainak kialakulásában, ami az egymást követő szervezetek anyagcseréjének tulajdonítható" - írja az intechopen.com, hozzátéve, hogy a nyers kakaónak rendkívül keserű és fanyar íze van, amit az erjesztés finomít és hangol.
Az így előkészített és szárított kakaóbabot gyárakba szállítják, ahol feldolgozzák és őrlik, hogy kakaóport és kakaóvajat állítsanak elő belőle. A csokoládétól még messze van. A csokoládégyárak mindkét nyersanyaggal dolgoznak, más összetevők hozzáadásával, keveréssel, melegítéssel, hűtéssel - amíg csokoládét nem állítanak elő tábla, figura, lencse stb. formájában. Minél több kakaómasszát tartalmaz a csokoládé, annál intenzívebb az íze.
A csokoládét szuperélelmiszernek tartják, antioxidánsokat, ásványi anyagokat és vitaminokat tartalmaz. A teobromin serkentőszert is tartalmaz. Végül, a tejre, kakaóra és vanillinre allergiás embereknek óvatosnak kell lenniük a csokoládé fogyasztásával.
A csokoládélencsét 12-20 ̊C-os hőmérsékleten javasolt tárolni.
Figyelem
Ha a csokoládét nagyon forró nyári napokon rendeli meg, előfordulhat, hogy a szállítás során eldeformálódnak vagy részben megolvadnak. A csokoládé minőségét ez a változás nem befolyásolja. |
Csokoládé és kakaó csomagolásának bemutatása
Csokoládéink és kakaóink jó minőségű alumíniumcsomagolásba vannak csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A minőségi csomagolás megőrzi a kakaó és a csokoládé jellegét. A kakaó és a csokoládé mindig hermetikusan lezártak, hogy ellenálljanak a nedvességnek, a fénynek és az idegen szagoknak.
Használati útmutató
A csokoládé lencsét lehet "csak úgy", enni nagyszerű ízű forró tejben feloldva vagy különböző desszertekben.










Tanácsra van szüksége?

energia érték: | 2 465 kj / 592 kcal |
Zsírok: | 41 g |
ebből telített zsírok: | 25 g |
Szénhidrátok: | 48 g |
ebből cukrok: | 46 g |
Fehérjék: | 6,5 g |
Só: | 0,21 g |
A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok
Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:

CSOKOLÁDÉ LENCSÉK SUMATRA ORIGIN 72%

RÓZSASZÍN CSOKOLÁDÉ LENCSÉK 47,3% - ruby csokoládé
