06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

TEJCSOKOLÁDÉ LENCSE PERU ORIGIN 41%

Kód: 1709

A perui kakaónak nagyszerű híre van, akárcsak a csokoládélencsének, amelyből készül. Jellemző rájuk a hagyományosan feldolgozott kakaóbabok hiteles, finom és tiszta íze. A BIO Perui eredetű 41%-os tejcsokoládé lencse a jellegzetes Trinitario kakaófajta és az aromás Chuncho kakaófajta kombinálásával jött létre, amelyhez csak finomítatlan nádcukrot és teljes zsírtartalmú tejszínt adtak. Elolvadnak a nyelven!

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
16 371 Ft /1000 g 1 637 Ft /100 g
Szállítjuk csütörtökig, 2024. 06. 27.
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Peru
Vidék
Vidék:
Cuzco
Íz
Íz:
Tejes, Lágy
BIO
BIO:
Igen

Összetétel

Természetes kakaó Peru 41%, Természetes kakóvaj, Természetes nádcukor, Bio tejpor, Bio szójalecitin

Íz

Tejcsokoládé lencse BIO Perui eredetű 41% nagyon finom ízű. Nyoma sem lesz keserűségnek, de felfedezhet egy határozott kakaós vonalat, amelyet krémes lágyság egészít ki.

Eredet

Mindenki tudja, hogy Peru termeli a világ legjobb csokoládéit. Ezt bizonyítják a nemzetközi versenyeken elnyert díjak, és mindenekelőtt a fogyasztók érdeklődése, amely hosszú távon sem csökkent. Mi a titka ennek? Számos oka van, a kakaótermesztés és a babfeldolgozás hosszú történelmétől kezdve a kakaó különleges ízén át, amely az Amazonas egyedülálló természeti adottságain alapul, egészen a peruiak kakaó és csokoládé iránti szeretetéig.
Ha van egy ország, ahol a kakaó és a csokoládé igazán összetartozik, az Peru. A világ kakaófajtáinak 60 százaléka az Amazonas-medencéből származik, így Peru a világ 13. legnagyobb kakaóexportőre, és ha a biocímkével ellátott kakaóról van szó, akkor a második helyen áll.A perui termelés teljes negyede bio- vagy Fair Trade élelmiszer-minősítésű.

Arról, hogy ki "fedezte fel" először a kakaóbabot, eltérőek az információk. A legkorábbi bizonyítékok azonban az inkákra és a majákra utalnak, akik gyógyító ital készítésére használták. A spanyol hódítók tőlük tanulták meg, majd egész Európa. Említésre méltó az is, hogy a maják, aztékok és olmékok erjesztett alkoholos csokoládéitalt készítettek a babból. Végül is az erjedés elengedhetetlen a kakaó és végső soron a csokoládé ízéhez.

Az erjesztett ételeknek (joghurt, savanyú káposzta, kimchi vagy sör, bor és kávé) különleges varázsa van. És úgy tűnik, hasonlóan hatékony a kakaó világában is, amely szintén erjesztési folyamaton megy keresztül. A kakaófa (Theobroma cacao) terméséből nyert kakaóbabot több napig kell erjedni hagyni, hogy kifejlődjön az íze és az aromája. "Az erjesztési folyamat nagyon fontos lépés a csokoládé ízének előanyagainak kialakulásában, ami az egymást követő szervezetek anyagcseréjének tulajdonítható" - írja az intechopen.com, hozzátéve, hogy a nyers kakaónak rendkívül keserű és fanyar íze van, amit az erjesztés finomít és hangol.

Az így előkészített és szárított kakaóbabot gyárakba szállítják, ahol feldolgozzák és őrlik, hogy kakaóport és kakaóvajat állítsanak elő belőle. A csokoládétól még messze van. A csokoládégyárak mindkét nyersanyaggal dolgoznak, más összetevők hozzáadásával, keveréssel, melegítéssel, hűtéssel - amíg csokoládét nem állítanak elő tábla, figura, lencse stb. formájában. Minél több kakaómasszát tartalmaz a csokoládé, annál intenzívebb az íze.

A csokoládét szuperélelmiszernek tartják, antioxidánsokat, ásványi anyagokat és vitaminokat tartalmaz. A teobromin serkentőszert is tartalmaz. Végül, a tejre, kakaóra és vanillinre allergiás embereknek óvatosnak kell lenniük a csokoládé fogyasztásával.

A csokoládélencsét 12-20 ̊C-os hőmérsékleten javasolt tárolni.

Figyelem

Ha a csokoládét nagyon forró nyári napokon rendeli meg, előfordulhat, hogy a szállítás során eldeformálódnak vagy részben megolvadnak. A csokoládé minőségét ez a változás nem befolyásolja.

Csokoládé és kakaó csomagolásának bemutatása

Csokoládéink és kakaóink jó minőségű alumínium tasakba vannak csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A minőségi csomagolás megőrzi a kakaó és a csokoládé jellegét. A kakaó és a csokoládé mindig hermetikusan lezártak, hogy ellenálljanak a nedvességnek, a fénynek és az idegen szagoknak.

Használati útmutató

A csokoládé lencsét lehet "csak úgy", enni nagyszerű ízű forró tejben feloldva vagy különböző desszertekben.

Íz és tónus:
Intenzitás
Feldolgozás

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manucafe.hu
Tápérték / 100g csokoládé pasztilla
energia érték: 2 465 kj / 592 kcal
Zsírok: 41 g
ebből telített zsírok: 25 g
Szénhidrátok: 48 g
ebből cukrok: 46 g
Fehérjék: 6,5 g
Só: 0,21 g
Segítsen másoknak is a választásban:

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


BRAZÍLIA SANTOS NY2 SSFC 17/18 szemes kávé
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

BRAZÍLIA SANTOS NY2 SSFC 17/18 szemes kávé

A forró Brazília a világnak nemcsak kitűnő focistákat ad, hanem természeti kincsekben és látnivalókban is gazdag. De a rendkívüli minőségű kávé exportja által is nagyon híres ország. A száz százalékos arabika Santos NY2 a klasszikusok közé tartozik, amelyet nem lehet megunni. Ki tud a csokinak és a mogyorónak ellenállni? Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
11 037 Ft /1000 g 1 104 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk csütörtökig, 2024. 06. 27.

BRAZÍLIA SOUTH OF MINAS szemes kávé
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

BRAZÍLIA SOUTH OF MINAS szemes kávé

Meghívást egy csésze jó kávéra nem szabad visszautasítani. Próbálja ki az egyik legjobbat, amelyet a piac kínál kóstoltassa meg azokkal is, kiket szeret. Egy csésze forró, csokoládé utóízű finomság mellett kellemesen telik az idő. A brazil arabica lehengerlő társaság lesz az Ön számára.  Megunhatatlan. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
14 716 Ft /1000 g 1 472 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk csütörtökig, 2024. 06. 27.

Brazília Yellow B. Fazenda da Lagoa
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

Brazília Yellow B. Fazenda da Lagoa

Szuper lágy, kivételesen illatos és édesen csokoládés. A kávé a népszerű Fazenda da Lagoa (Farm a tónál) brazil ültetvényről a világ leglátogatottabbjai közé tartozik. Az esőerdő karjai között érik, hegyekkel és kristálytiszta tóval körbevéve. Közepes intenzitással pörköljük, hogy megmaradjon a tökéletesen sima testessége és gyümölcsös aromája.  Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
18 612 Ft /1000 g 1 861 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk csütörtökig, 2024. 06. 27.
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozással »