06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

TEJCSOKOLÁDÉ LENCSE PERU ORIGIN 41%

Kód: 1709

A perui kakaónak nagyszerű híre van, akárcsak a csokoládélencsének, amelyből készül. Jellemző rájuk a hagyományosan feldolgozott kakaóbabok hiteles, finom és tiszta íze. A BIO Perui eredetű 41%-os tejcsokoládé lencse a jellegzetes Trinitario kakaófajta és az aromás Chuncho kakaófajta kombinálásával jött létre, amelyhez csak finomítatlan nádcukrot és teljes zsírtartalmú tejszínt adtak. Elolvadnak a nyelven!

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
27 542 Ft /1000 g 2 754 Ft /100 g
Szállítjuk szerdáig, 2025. 07. 16.
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Peru
Vidék
Vidék:
Cuzco
Íz
Íz:
Tejes, Lágy
BIO
BIO:
Igen

Összetétel

41 % Természetes kakaó Peru, Természetes kakóvaj, Természetes nádcukor, Bio tejpor, Bio szójalecitin

Íz

Tejcsokoládé lencse BIO Perui eredetű 41% nagyon finom ízű. Nyoma sem lesz keserűségnek, de felfedezhet egy határozott kakaós vonalat, amelyet krémes lágyság egészít ki.

Eredet

Mindenki tudja, hogy Peru termeli a világ legjobb csokoládéit. Ezt bizonyítják a nemzetközi versenyeken elnyert díjak, és mindenekelőtt a fogyasztók érdeklődése, amely hosszú távon sem csökkent. Mi a titka ennek? Számos oka van, a kakaótermesztés és a babfeldolgozás hosszú történelmétől kezdve a kakaó különleges ízén át, amely az Amazonas egyedülálló természeti adottságain alapul, egészen a peruiak kakaó és csokoládé iránti szeretetéig.
Ha van egy ország, ahol a kakaó és a csokoládé igazán összetartozik, az Peru. A világ kakaófajtáinak 60 százaléka az Amazonas-medencéből származik, így Peru a világ 13. legnagyobb kakaóexportőre, és ha a biocímkével ellátott kakaóról van szó, akkor a második helyen áll.A perui termelés teljes negyede bio- vagy Fair Trade élelmiszer-minősítésű.

Arról, hogy ki "fedezte fel" először a kakaóbabot, eltérőek az információk. A legkorábbi bizonyítékok azonban az inkákra és a majákra utalnak, akik gyógyító ital készítésére használták. A spanyol hódítók tőlük tanulták meg, majd egész Európa. Említésre méltó az is, hogy a maják, aztékok és olmékok erjesztett alkoholos csokoládéitalt készítettek a babból. Végül is az erjedés elengedhetetlen a kakaó és végső soron a csokoládé ízéhez.

Az erjesztett ételeknek (joghurt, savanyú káposzta, kimchi vagy sör, bor és kávé) különleges varázsa van. És úgy tűnik, hasonlóan hatékony a kakaó világában is, amely szintén erjesztési folyamaton megy keresztül. A kakaófa (Theobroma cacao) terméséből nyert kakaóbabot több napig kell erjedni hagyni, hogy kifejlődjön az íze és az aromája. "Az erjesztési folyamat nagyon fontos lépés a csokoládé ízének előanyagainak kialakulásában, ami az egymást követő szervezetek anyagcseréjének tulajdonítható" - írja az intechopen.com, hozzátéve, hogy a nyers kakaónak rendkívül keserű és fanyar íze van, amit az erjesztés finomít és hangol.

Az így előkészített és szárított kakaóbabot gyárakba szállítják, ahol feldolgozzák és őrlik, hogy kakaóport és kakaóvajat állítsanak elő belőle. A csokoládétól még messze van. A csokoládégyárak mindkét nyersanyaggal dolgoznak, más összetevők hozzáadásával, keveréssel, melegítéssel, hűtéssel - amíg csokoládét nem állítanak elő tábla, figura, lencse stb. formájában. Minél több kakaómasszát tartalmaz a csokoládé, annál intenzívebb az íze.

A csokoládét szuperélelmiszernek tartják, antioxidánsokat, ásványi anyagokat és vitaminokat tartalmaz. A teobromin serkentőszert is tartalmaz. Végül, a tejre, kakaóra és vanillinre allergiás embereknek óvatosnak kell lenniük a csokoládé fogyasztásával.

A csokoládélencsét 12-20 ̊C-os hőmérsékleten javasolt tárolni.

Figyelem

Ha a csokoládét nagyon forró nyári napokon rendeli meg, előfordulhat, hogy a szállítás során eldeformálódnak vagy részben megolvadnak. A csokoládé minőségét ez a változás nem befolyásolja.

Csokoládé és kakaó csomagolásának bemutatása

Csokoládéink és kakaóink jó minőségű alumínium tasakba vannak csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A minőségi csomagolás megőrzi a kakaó és a csokoládé jellegét. A kakaó és a csokoládé mindig hermetikusan lezártak, hogy ellenálljanak a nedvességnek, a fénynek és az idegen szagoknak.

Használati útmutató

A csokoládé lencsét lehet "csak úgy", enni nagyszerű ízű forró tejben feloldva vagy különböző desszertekben.

Íz és tónus:
Intenzitás
Feldolgozás

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manucafe.hu
Tápérték / 100g csokoládé pasztilla
energia érték: 2 465 kj / 592 kcal
Zsírok: 41 g
ebből telített zsírok: 25 g
Szénhidrátok: 48 g
ebből cukrok: 46 g
Fehérjék: 6,5 g
Só: 0,21 g
Segítsen másoknak is a választásban:

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


GALAPAGOS SC 18 SAN CRISTOBAL BIO
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

GALAPAGOS SC 18 SAN CRISTOBAL BIO

Milyen ízű lehet, az év legjobb kávéja? Mi kipróbáltuk és állíthatjuk, hogy isteni! A Galapagos SC 18 a San Cristobal szigetéről szerintünk az egyik legjobb az ültetvény- kávék közül. Az intenzív aromája, a test és a savasság kitűnő egyensúlya nagy kedvencet csinál belőle. Fedezze fel Ön is az édes karamellt a lime gyengéd érintésével. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
A megfigyelő elküldésével egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

CSOKOLÁDÉ LENCSÉK ARRIBA ECUADORI TEJES 39%
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

CSOKOLÁDÉ LENCSÉK ARRIBA ECUADORI TEJES 39%

Honnan hozza ezeket a babokat? De rio arriba! - Párbeszéd a svájci csokoládé gyártó és az ekvádori kakaó termelő között séta közben a Guayas folyó felső áramlásánál. Legalábbis a legenda szerint. A helyi magokat termelő fák rendkívüli tulajdonságuk miatt kapták az Arriba családnevet. Azóta az ekvádori Forastero Arriba kakaóbabból készült csoki a legjobb minőségű a világon. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
29 097 Ft /1000 g 2 910 Ft /100 g
Szállítjuk szerdáig, 2025. 07. 16.

KAKAÓPOR - PERU (10/12)
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

KAKAÓPOR - PERU (10/12)

Bár Peru nem tartozik a világ legnagyobb kakaó termelők közé, de nem szabad kihagyni. A 71ezer tonnát, amelyet a világbörzére szállít, megérdemli a figyelmet. Egy a kevés ország közül, amely lágy és aromás kakaót gyárt. A kakaóbabok majdnem mindenhol nőnek, úgy a parton, mint az Amazon esőerdőben is.  Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
20 050 Ft /1000 g 2 005 Ft /100 g
Szállítjuk szerdáig, 2025. 07. 16.
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozással »