TANZÁNIA BIO LIOFILIZÁLT INSTANT KÁVÉ 100% ARABICA
A liofilizálás nem egy varázsszó, amely az ügyfeleink megzavarására szolgál. Épp ellenkezőleg. Ha liofilizálással feldolgozott oldható kávéval találkozik, ne habozzon megkóstolni. Ízletes lesz, többrétegű és kiegyensúlyozott. Tanzánia BIO esetében gyümölcs, és csokoládé tónusokkal kiegészítve. Készítse elő a kedvenc csészéjét, forró vizet, és egy kanalat: és már kezdődhet is a napja.
Összetétel
Arabica BIO 100%A kávé íze és habja
Az oldható, liofilizált Tanzánia BIO kávé azok közé a kávék közé tartozik, amelyek villám gyorsan elkészíthetők és kiváló ízűek. Az úgynevezett kifagyasztással történő eljárás nem vesz el a kávé aromájából, és színéből sem, igazán örömteli élményt nyújt. A becsületes és finom arabica, lédús gyümölcsökkel és csokoládéval kombinálva minden kávészerelmest megnyer az első korty után.
A kávé eredete
Aki a szafari szerelmese, az már talán ismeri az Oldeani hegyet. Tanzánia híres hegyeit és a híres, már nem aktív Ngorongoro-vulkánnal a világ nyolcadik csodájának tekintik. Így Észak-Tanzánia területe a világ minden tájáról vonzza a turisták és a vadon élő állatok szakértőinek a figyelmét. És nemutolsó sorban vonzza a kávé szerelmeseit is. A helyi mezőgazdasági termelők kiváló paraméterekkel rendelkező kávészemeket termelnek.
Tanzánia legfontosabb export terméke a kávé, az ország évente 30–40 000 tonnát termel, ebből 70% az Arabica és 30% a Robusta. Kávéfákat (Coffea arabica), amelyeket a leginkább a kistermelők gondozzák, október és február között takarítják be. A hivatalos adatok több mint negyedmillió embert említenek, akik a kávéiparban jártassak. A tanzániaiak számára azonban a kávé nagyon drága (az éves fogyasztás a teljes termelés 10% -a alatt van), ezért inkább teát fogyasztanak. Az az út, amelyet a kávé bejár mielőtt liofilizált termékré válik, hosszú és nehéz. Annak érdekében, hogy az eredmény kiváló legyen, minden feldolgozónak ügyelnie kell a termék gondozására és legmagasabb minőségére. A kávécseresznyéket a tanzániai mezőgazdasági termelői egymás után többször is betakarítják, ahogy fokozatosan beérnek. Az úgynevezett átmosási módszerrel eltávolítják a gyümölcsök héját és húsát, felszabadítják a zöld kávészemeket és hagyják, hogy vízben erjedjenek néhány órán keresztül. Csak akkor kerülhet eladásra a termék, ha a kávébabok már tökéletesen kiszáradtak.
A liofilizált kávé következő lépése a pörkölése. A pörköléstől függ a kávé aromája. A pörkölést egy erős kivonat készítése követi, amelyet a vízben oldódó "por" előállításához ki kell szárítani. Az egyik módszer az úgynevezett permetezés - az extraktum forró levegőn történő permetezése. A második, igényesebb folyamat a liofilizálás. Az utóbb említett eljárás esetében a kávé kivonatot mélyhűtik, és alacsony nyomáson szublimálással "megszilárdítják" (szilárd anyag átváltozása gázneművé). Az így előállított oldható kávé felismerhető mind megjelenése (nagy, sima kristályok), mind íze (teljes, harmonikus, réteges), és aromája (erős) alapján. Tanzániai kávészemekből készült fagyasztva szárított kávé az egyik legmagasabb minőségű, és a leginkább kedvelt kávé. Ezenkívül BIO minőségű, tehát sem a kávéfák termesztése, sem a kávé feldolgozása nem gyakorol negatív hatást a környezetre.
Hatásai - kávék
Kávé csomagolásának bemutatása
A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.
Használati útmutató
A jó előkészítés érdekében válasszon ki egy 90 ml-es kis bögrét.
Használjon 1 vagy 2 teáskanál kávét, és öntse fel a forralt vizzel 90 ° C. A forró víz előkészíti a kávét a jellegzetes ízére.
A kávé elkészítéséhez használjon mindig friss vizet.