

ECUADORI - liofilizált instant kávé
Nem rázni, keverni. Az oldható kávét egy szempillantás alatt elkészítheti. Az ekvádori specialitás az Andokból tartalmaz lágy Arabikát és erős Robustát is. Pontosan fél fél arányban. Ennek köszönhetően az íz eredmény kiegyensúlyozott, kellemesen borosan citrusos. Lehet, felfefedezi benne a vadságot és a sokszínűséget, amelyet az ottani természet kölcsönöz. Ekvádor ugyanis a legnagyobb négyzetméternyi terület a biológiai sokféleségével.
Összetétel
Arabica 70%, Robusta 30%A kávé íze és habja
Miután forró vízzel leönti a kávéját erős ízű, közepes savassággal rendelkező italt fog
kapni. A liofilizált ecuadori kávé az édes bor és friss citrusfélék nyomait hordozza
magában. A habja lágy és könnyed.
A kávé származása
Ecuador nem tartozik a világ legnagyobb kávé termelői közé. Mégis az Andok-lejtőin
végzett éves betakarítások eredménye magas minőségű kávébabok.
Az első olyan terület, ahol a kávécserjéket elültették 1860-ban Jipijapa Manabi tartomány volt. Negyven évvel később a világpiac az ecuadori kávékivitel csökkenését tapasztalta, de az 1980-as években ismét megnőtt a termelés iránti kereslet. A hivatalos kormányzati adatok szerint 2012-ben az egyenlítő mentén fekvő ország területén kb. 150 000 hektár földterületet különítettek el a kávé termesztésére. Az Arabica és a Robusta kávé termesztésének az aránya kiegyensúlyozott. A kávé nagy részét Ecuadorból Oroszországba, Lengyelországba, Németországba, Kolumbiába, Olaszországba és Hollandiába importálják.
Az ecuadori kávé még oldható kávé formájában sem veszíti el a kiváló hatásait és a jellegzetes ízét. Az ecuadori oldható kávét úgynevezett liofilizálással állítják elő, azaz fagyasztással. Az eljárás a kávébabok klasszikus kezelését (a bevonat eltávolítása a kávészemektől, szárítás, pörkölés) foglalja magában. Az Arabica és a Robusta kávét 1: 1 arányban főzik meg, nagy részét elpárologtatják a főzés közben. A kávé koncentrátumot ezután -40 ° C- on lefagyasztják. A kapott anyagot ezután összezúzzák. Speciális, alacsony nyomású gép segítségével a kapott anyagot szublimáció által megszabadítják a jégkristályoktól. Az így kapott kávé kristályok azonnal csomagolhatók.
Ha a liofilizált kávé vízzel érintkezik nagyon könnyen feloldódik benne. Ezért az oldható kávé rendkívül népszerű. Már 1937 óta van a piacon, Nestle cég kezdte el elsőként forgalmazni. A második világháború idején és közvetlenül azután az oldódó kávé eladása teljes mértékben fellendült. A Nemzetközi Kávészervezet szerint a csehek átlagban 3,26 kg instant kávét fogyasztanak személyenként évente. Ezzel Európa - szerte vezető szerepet töltenek be.
Kávé csomagolásának bemutatása
A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.
Használati útmutató
- A jó előkészítés érdekében válasszon ki egy 90 ml-es kis bögrét.
- Használjon 1 vagy 2 teáskanál kávét, és öntse fel a forralt vizzel 90 ° C. A forró víz előkészíti a kávét a jellegzetes ízére.
- A kávé elkészítéséhez használjon mindig friss vizet.

























Tanácsra van szüksége?

5. 10.
A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok
Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:

MEXICO instant kávé - arabica és robusta keverék

ECUADORI instant kávé 100% robusta
