06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 3 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
3 900 Ft

SZICÍLIAI NARANCS szemes kávé

Kód: 1508
Értékelés: nagyon jó, 1 vélemény

Minden nap otthonába lehet a forró Szicília tele színnel és élettel. Élvezze az egyedi kávét, lédús vérnarancs árnyalataival, élvezze a csodálatos aromát, és élvezze az ízletes ital energiáját. A szicíliai narancs szemes kávé örömmel szolgálja munka közben sportteljesítmény után vagy könyvet olvasva. Próbálja ki, csak azért is!

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
15 033 Ft /1000 g 1 503 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk péntekig, 2023. 03. 24.
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 3 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
3 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Peru
Fajta
Fajta:
Typica
Vidék
Vidék:
Puno Norte
Tengerszint f. m.
Tengerszint f. m.:
1900m
Íz
Íz:
szicíliai narancs
Feldolgozás
Feldolgozás:
Nedves

Összetétel

Arabica 100%, Természetes aroma

Krém és a kávé íze

A perui Arabica ültetvényen alapult szicíliai narancs kávé kiváló paraméterekkel büszkélkedhet - lenyűgöző aromájával és csodálatos, közepes édes ízével, teljes testel. Hozzáadva a vérnarancs természetes aromáját, gyümölcsös és egzotikus frissességet is kapott.

A kávé eredete

Ha még nem járt Szicíliában, akkor közelebbről bemutatjuk. Miért? Hogy jobban el tudja képzelni, mi ösztönözött minket ezúttal a perui arabica ízesítésére. A varázslatos ellentétek szigete - oly sok cím Szicília. Barangolhat a csendes falvak körül, vagy elindulhat az ókori városok nyüzsgéséhez. Felmászhat az Etna-hegyre, vagy akár lustálkodhat egésznap a tengerparton. Étkezhet a legszebb éttermekben, vagy az út szélén egy narancsot a fáról. Belsejében vérvörös lesz, és a gyümölcsleve egész nap felfrissíti. Szicília egy kis paradicsom.
Mesélünk egy keveset a szicíliai narancs kávéról. Csodálatos tulajdonságai mögött több tucat, talán több száz embert kell látnunk. Minden a perui magas hegyekben kezdődik, ahol a gazdák kávéfák cserjéit (Coffea arabica) termesztik. Leginkább kistermelők, mindössze néhány hektár földterületet gondoznak. De együttesen képesek előállítani a világ kávévolumenének körülbelül egynegyedét.

 Május és szeptember között az ültetvényekre indulnak a legérettebb bogyós gyümölcsök betakarítására. El kell szállítani őket (általában saját hátukban vagy öszvér vagy szamár segítségével) a feldolgozási helyre. A gyümölcsöket a vízbe öntik és aprító lemezeken keresztül tolják a vörös bőr eltávolításához. Ezt követően a még mindig sárgás-fehér húsba csomagolt kávébabot erjesztési tartályokban kell erjesztni. A természetes kémiai folyamatnak köszönhetően a húsa feloldódik, és a kávébab felszabadul. Az így kapott zöld kávét akár közvetlen napfényben (gyakran forgó), akár szárító kemencében szárítják.

Mások gondoskodnak arról, hogy a kávét 60 kg-os zsákokba csomagolják, a tőzsdére szállítsák, és repülőgépekre vagy hajókra rakják. Amikor a kávé megérkezik hozzánk, pörkölő mesterünk gondoskodásában részesül - minden tételt előre meg kell vizsgálni, hogy meghatározzák a legmegfelelőbb hőmérsékletet és a pörkölési időt. A Szicíliai narancs kávé esetében permetezi a zöldbabot, természetes aromával hordozó olajjal mielőtt pörköli (ez ártalmatlan és nem okoz egészségügyi problémákat). Az aroma a babban mélyen tárolódik, és megfelelő tárolás esetén hosszú hetekig tartanak fenn.

Ízesített kávé elkészítése automata kávéfőzőben

Ha ízesített kávét kíván használni automatikus adagolóval ellátott automata kávéfőzőben, javasoljuk, hogy győződjön meg róla, hogy ez lehetséges a kávéfőző használati útmutatójában. Ha a készülék gyártója nem ad információt az ízesített kávéról, kérjük, kövesse az alábbi ajánlásokat.

A természetes aroma, amellyel a kávé ízesített, hosszabb ideig tartó érintkezés esetén reakcióba léphet a tartályban lévő műanyagokkal, és kifehéredhet.

  • A kávéfőzőbe mindig csak annyi ízesített kávét töltsön be, amennyit azonnal elfogyaszt.
  • Az ízesített kávé elkészítése után a következő csésze legyen aromamentes kávé. Ez megtisztítja a készüléket a természetes aromás anyagok maradványaitól.

Ugyanezt a szabályt kell betartani az ízesített kávé őrlésénél (kézi és elektromos).

Hatásai - kávék

Arabica
Hatásai - arabica

Kávé csomagolásának bemutatása

A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.

Használati útmutató

A kávét a fajtájának megfelelően őrölje le.
Egy csésze kávéhoz használjon legalább 1,5-2 teáskanál (kb. 7 g) őrölt kávét.
Kb. 95 °C-os vízzel öntse le a kávét.

Íz és tónus:
Intenzitás
Savasság
Pörkölés
Szem
Feldolgozás

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manucafe.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

4. 11.

Értékelés: nagyon jó
Finom narancsos ízű kávé. Kiemelkedő gyümölcsös jegyek, de nem túlzásba vitt. 2022-es felfedezésem :)

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


CSOKOLÁDÉS - NARANCSOS szemes kávé
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

CSOKOLÁDÉS - NARANCSOS szemes kávé

A 100% Arabica ennek a kávénak teljes testet és finom csokoládés ízt ad. Néhány csepp természetes narancs aroma hozzáadásával a kávé frissességet kap. Ez az unhatatlan ízkombináció nem szabad, hogy hiányozzon az Ön háztartásásból sem. Tökéletes kedves vendégek fogadásához, vagy szép estékhez kettesben a párjukkal. A csokoládés-narancsos kávét akkor is értékelni fogják, amikor jegeskávét készítenek belőle, illetve akkor is, amikor a klasszikus forró változatát választják… Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
15 033 Ft /1000 g 1 503 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk péntekig, 2023. 03. 24.

MÁLNÁS SZEMES KÁVÉ
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

MÁLNÁS SZEMES KÁVÉ

Mi jut az eszébe, ha azt mondjuk nyár? Nekünk a málna illata jut az eszünkbe. Egy málnással benőtt lejtő, a lenyugvó nap, és a kakukk távoli hívása. Most hasonló romantikát válthat ki, csupán azzal, hogy lenyalja a kávés kanalát. Elég, ha egy vízforralót készít elő, a Málnás szemes kávét, és meghívja az Ön számára a legkedvesebb személyeket vendégségbe. Mindezt évszaktól függetlenül megteheti. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
15 033 Ft /1000 g 1 503 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk péntekig, 2023. 03. 24.

Marcipános - Narancsos szemes kávé
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

Marcipános - Narancsos szemes kávé

Egy csendes vasárnap délután, egy évforduló megünneplése, egy karácsonyi családi összejövetel... Ez a kávé tökéletes a jólét azon ritka pillanataihoz, amelyeket a lehető legteljesebben szeretne élvezni. A marcipán és a narancs varázslatos kombinációját kínálja, amely olyan harmonikus, hogy egy csésze sem lesz elég. Ez a népszerű perui arabica egyszerűen csodálatos, és egy csipetnyi természetes aromával teljesen felejthetetlen. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
15 585 Ft /1000 g 1 559 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk péntekig, 2023. 03. 24.
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozásra »