06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

Marcipános-narancsos szemes kávé

Kód: 1825

Egy csendes vasárnap délután, egy évforduló megünneplése, egy karácsonyi családi összejövetel... Ez a kávé tökéletes a jólét azon ritka pillanataihoz, amelyeket a lehető legteljesebben szeretne élvezni. A marcipán és a narancs varázslatos kombinációját kínálja, amely olyan harmonikus, hogy egy csésze sem lesz elég. Ez a népszerű perui arabica egyszerűen csodálatos, és egy csipetnyi természetes aromával teljesen felejthetetlen.

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
15 669 Ft /1000 g 1 567 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk csütörtökig, 2024. 06. 27.
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Peru
Fajta
Fajta:
Typica
Vidék
Vidék:
Puno Norte
Tengerszint f. m.
Tengerszint f. m.:
1900m
Íz
Íz:
Marcipán, Narancs
Feldolgozás
Feldolgozás:
Nedves

Összetétel

Arabica 100%

Crema és a kávé íze

A Marcipános-narancsos  szemes kávé egy nagyszerű perui kávébabon alapul, így az alapanyagában csokoládét és gyümölcsöt fog felismerni. A természetes aroma édes marcipán és lédús narancs jegyeit adja hozzá. Összességében az ital rendkívül harmonikusnak és ízletesnek tűnik.

A kávé eredete

Ha valamit tudni akarunk ennek a kávénak az eredetéről, akkor egy kis időt kell Peruban töltenünk. Ez az az ország, amelynek ültetvényeiről a karácsonyi ízesítésű kávébabot hoztuk. A világ 20 legnagyobb kávétermelője közé tartozik, lakosai mégsem rajonganak érte. A peruiak állítólag évente átlagosan csak 800 grammot fogyasztanak fejenként. Ennyivel több perui nagyszerű termés jut el az Egyesült Államokba, Németországba, Kolumbiába, Svédországba és Belgiumba. Évente mintegy negyedmillió tonna zöldbabot termesztenek, főként arabica fajtából.

Peruban sok gazdálkodó a Centrocafe szövetkezetbe tömörült, amely feldolgozóüzemeket működtet, és a pénzügyi, marketing és kereskedelmi ügyekkel is foglalkozik. A Centrocafe kávéinak túlnyomó többsége bio, 100 százalékban Fair Trade minősítésű. Ennek a szervezetnek is köszönhető, hogy a perui kávé világviszonylatban is kiemelkedő jelentőségűvé vált, és jól megállja a helyét az erős versenyben.

Az egyik kiváló perui kávét, a Peru Andes Goldot választottuk, és természetes aromákkal ízesítettük. Az eredeti, egyedi, csokoládés-gyümölcsös karaktert a marcipán és a narancs extra vonzó jegyeivel egészítették ki. A perui Andes Gold egy alpesi kávé, amelyet az Andok nehéz terepén termesztenek. A Titicaca-tóról híres Puno régió ültetvényeiről származik. A kávéfákat (Coffea arabica) évente többször szüretelik a gazdák, hogy csak a legérettebb, gazdag ízű és erős aromájú gyümölcsök kerüljenek feldolgozásra. A vörös kávécseresznyét ezután egy mosás néven ismert eljárás során megfosztják a felső héjától és az édes pépétől (vízzel teli tartályokban erjesztve). Végül a fellazított zöld kávébabot szárítóban vagy közvetlen napfényben szárítják.

Ami az említett aromát illeti, a pörkölő a zöldbabot pörkölés előtt vivőolajjal permetezte be, és csak ezután adta hozzá a természetes aromát. Az aroma és az íz így tökéletesen beépül a babba, hosszú ideig megmarad, és az olcsóbb eljárásokkal ellentétben a pörkölés nem változtatja meg.

Ízesített kávé elkészítése automata kávéfőzőben

Ha ízesített kávét kíván használni automatikus adagolóval ellátott automata kávéfőzőben, javasoljuk, hogy győződjön meg róla, hogy ez lehetséges a kávéfőző használati útmutatójában. Ha a készülék gyártója nem ad információt az ízesített kávéról, kérjük, kövesse az alábbi ajánlásokat.

A természetes aroma, amellyel a kávé ízesített, hosszabb ideig tartó érintkezés esetén reakcióba léphet a tartályban lévő műanyagokkal, és kifehéredhet.

  • A kávéfőzőbe mindig csak annyi ízesített kávét töltsön be, amennyit azonnal elfogyaszt.
  • Az ízesített kávé elkészítése után a következő csésze legyen aromamentes kávé. Ez megtisztítja a készüléket a természetes aromás anyagok maradványaitól.

Ugyanezt a szabályt kell betartani az ízesített kávé őrlésénél (kézi és elektromos).

Hatásai - kávék

Arabica
Hatásai - arabica

Kávé csomagolásának bemutatása

A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.

Használati útmutató

A kávét a fajtájának megfelelően őrölje le.
1. Egy csésze kávéhoz használjon legalább 1,5-2 teáskanál (kb. 7 g) őrölt kávét.
2. Kb. 95 °C-os vízzel öntse le a kávét.

Íz és tónus:
Intenzitás
Savasság
Pörkölés
Szem
Feldolgozás

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manucafe.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


IRISH CREAM szemes kávé
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

IRISH CREAM szemes kávé

Még nem választott? Akkor jusson eszébe, milyen nemes ízű az irish cream. Karamell, tejszín, vanília, mandula, whiskey és természetesen kávé... Választott is! A száz százalékos arabika a híres likőr ízesítéssel megér egy próbát. Biztosak vagyunk, hogy nemcsak egyszer fog belőle rendelni. Ugyanis az irish cream lu-xu-sos! Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
15 117 Ft /1000 g 1 512 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk csütörtökig, 2024. 06. 27.

CSOKOLÁDÉS - NARANCSOS szemes kávé
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

CSOKOLÁDÉS - NARANCSOS szemes kávé

A 100% Arabica ennek a kávénak teljes testet és finom csokoládés ízt ad. Néhány csepp természetes narancs aroma hozzáadásával a kávé frissességet kap. Ez az unhatatlan ízkombináció nem szabad, hogy hiányozzon az Ön háztartásásból sem. Tökéletes kedves vendégek fogadásához, vagy szép estékhez kettesben a párjukkal. A csokoládés-narancsos kávét akkor is értékelni fogják, amikor jegeskávét készítenek belőle, illetve akkor is, amikor a klasszikus forró változatát választják… Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
15 117 Ft /1000 g 1 512 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk csütörtökig, 2024. 06. 27.

SZICÍLIAI NARANCS szemes kávé
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

SZICÍLIAI NARANCS szemes kávé

Minden nap otthonába lehet a forró Szicília tele színnel és élettel. Élvezze az egyedi kávét, lédús vérnarancs árnyalataival, élvezze a csodálatos aromát, és élvezze az ízletes ital energiáját. A szicíliai narancs szemes kávé örömmel szolgálja munka közben sportteljesítmény után vagy könyvet olvasva. Próbálja ki, csak azért is! Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
15 117 Ft /1000 g 1 512 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk csütörtökig, 2024. 06. 27.
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozással »