06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

ROBUSTA UGANDA KCFCS - szemes kávé

Kód: 1220
Értékelés: kitűnő, 1 vélemény

Ugandában nemcsak a termőföld  szenzációs, de a farmerek is és a kávé gazdasági fejlesztésére kialakított speciális iroda is szakképzett. Ez természetesen nem lenne elég, ha a termelőknek és gyártóknak hiányozna az öröm érzése, a tisztesség és vágy az új dolgok tanulása iránt. Szerencsére nem hiányzik. Ezért az ugandai robusta ízében teljes, kissé savanyú és imádni valóan füstös. Kóstolja meg a koffeinnel felturbózott kávét, amely kiemelkedik egyedül is, de keverékben ültetvény arabikával is.

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
12 207 Ft /1000 g 1 221 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk csütörtökig, 2024. 03. 07.
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Uganda
Fajta
Fajta:
Robusta
Vidék
Vidék:
Bugis
Tengerszint f. m.
Tengerszint f. m.:
1500m
Íz
Íz:
Teljes, Füstös
Feldolgozás
Feldolgozás:
Nedves

Összetétel

Robusta 100%

A kávé íze és habja

A Robusta Uganda kávé íze teljes és gazdag. A többi kávétól leginkább a vonzó füstös ízével különbözik. A savassága mérsékelt, de a koffein tartalma magas. Ez a kávé a legalkalmasabb az eszpresszó, vagy az úgynevezett török ​​kávé elkészítéséhez. Remek kávét készíthet akkor is, ha Arabica-val keveri össze a Robustáját.

A kávé származása

Uganda a kávé legnagyobb afrikai exportőre. Az elnöki köztársaságot „Afrika gyöngyszemének” tartják nyilván azóta, amióta Winston Churchill így nevezte el. A kissé ívelt, 900 méter tengerszint feletti magasságú táj, vadvilággal övezve valóban gyönyörű. A kávé termesztéséhez a helyi trópusi éghajlat és a gazdag talaj szó szerint ajándék az égből.

Az első jelentések a kávéról Ugandából származnak a 19. századból. A kávét az energia növelésére használták az hosszabb utazások során, vagy a cigarettát helyettesítették vele. A történelem azt sugallja, hogy a második világháború után az ugandai kávéból származó jövedelem volt az egyedüli jövedelemforrás a feldúl brit gazdaság számára. A legfontosabb időszak az 1980-as évekre tolható vissza, amikor a mezőgazdasági termelők közel 200 000 hektárnyi Robusta-t és 33 000 hektár Arabica-t ültettek el. 1984-1986-ban az Európai Gazdasági Közösség (EGK) a kávéültetvények és a kávégyárak rehabilitációját, és a gazdálkodók képzését is finanszírozta.

Ugandában a Robusta kávét főként a Kibale-i esőerdőben termesztik. 1999-2002-ben mind a gazdálkodók, mind a kormány nagy erőfeszítéseket tettek annak érdekében, hogy a kávét prémium minőségűvé tekintsék, és a belőle származó bevételt a természetvédelmi tevékenységek finanszírozására fordíthassák. A kávéültetvények a Victoria-tó környékét díszítik, amely a második legnagyobb tó Afrikában.

A kisgazdaságok többnyire száraz technikával dolgozzák fel a kávébabokat – a napsugarak alatt szárítják őket, de a kávéipar fejlődésével számos termelő az úgynevezett nedves módszerre váltott.

Hatásai - kávék

Robusta
Hatásai - robusta

Kávé csomagolásának bemutatása

A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.

Használati útmutató

A kávét a fajtájának megfelelően őröljük meg.
Egy csésze kávéhoz használjon legalább 1,5-2 teáskanál (kb. 7 g) őrölt kávét.
Kb. 95 ° C-os vízzel öntsük le a kávét.

Íz és tónus:
Intenzitás
Savasság
Pörkölés
Szem
Feldolgozás

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manucafe.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

10. 25.

Értékelés: kitűnő
Szeretem a Robustát nem keverem össze az Arabicával, magába iszom. Véleményem szerint ez a legjobb Robusta (már sokat próbáltam). Kevésbé savas, jellegzetes íz. Határozottan ajánlom, hogy próbálja ki.

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


BRAZÍLIA SANTOS NY2 SSFC 17/18 szemes kávé
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

BRAZÍLIA SANTOS NY2 SSFC 17/18 szemes kávé

A forró Brazília a világnak nemcsak kitűnő focistákat ad, de ásványi növényeket és az emlékművek megtekintését is. De a rendkívüli minőségű kávé exportja által is nagyon híres földrész. A száz százalékos arabika Santos NY2 a klasszikusok közé tartozik, amelyet nem lehet megunni. Ki tud a csokinak és a mogyorónak ellenállni? Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
11 037 Ft /1000 g 1 104 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk csütörtökig, 2024. 03. 07.

BELGA PRALINÉ szemes kávé
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

BELGA PRALINÉ szemes kávé

Az élet olyan, mint a bonbon... Ne legyen szerény és válassza a legjobbat. A belga praliné a minőségi ültetvény-kávé hullámán örömöt okoz, élénkít és simogat. A száz százalékos arabikát perui csokoládé aromával ízesíteni zseniális ötlet. Értékelni fogja nyugodt reggelinél vagy ünnepi ebéd után. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
15 669 Ft /1000 g 1 567 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk csütörtökig, 2024. 03. 07.

ROBUSTA INDIA MONSOONED szemes kávé
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

ROBUSTA INDIA MONSOONED szemes kávé

Rengeteg koffein és keserű íz. Az indiai robusta a nagy fiúk és lányok kávéja.  Hosszú utakon nagyon praktikus. Az unalmas gyűléseken és az éjszakai műszak során fogja a legjobban értékelni. De ne féljen, a csípős íz alatt a keserű csoki és a crema egyenesen figyelemreméltó. A robustát használja alapnak az eszpresszóhoz. A megfelelő arányban az arabicával óriási nyalánkságot  kaphat. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
15 201 Ft /1000 g 1 520 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk csütörtökig, 2024. 03. 07.
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozással »