06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

ROBUSTA UGANDA KCFCS - szemes kávé

Kód: 1220
Értékelés: kitűnő, 1 vélemény

Ugandában nemcsak a termőföld  szenzációs, de a farmerek is és a kávé gazdasági fejlesztésére kialakított speciális iroda is szakképzett. Ez természetesen nem lenne elég, ha a termelőknek és gyártóknak hiányozna az öröm érzése, a tisztesség és vágy az új dolgok tanulása iránt. Szerencsére nem hiányzik. Ezért az ugandai robusta ízében teljes, kissé savanyú és imádni valóan füstös. Kóstolja meg a koffeinnel felturbózott kávét, amely kiemelkedik egyedül is, de keverékben ültetvény arabikával is.

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
12 140 Ft /1000 g 1 214 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk kedd, 2022. 12. 13.
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Uganda
Fajta
Fajta:
Robusta
Vidék
Vidék:
Bugis
Tengerszint f. m.
Tengerszint f. m.:
1500m
Íz
Íz:
Teljes, Füstös
Feldolgozás
Feldolgozás:
Nedves

Összetétel

Robusta 100%

A kávé íze és habja

A Robusta Uganda kávé íze teljes és gazdag. A többi kávétól leginkább a vonzó füstös ízével különbözik. A savassága mérsékelt, de a koffein tartalma magas. Ez a kávé a legalkalmasabb az eszpresszó, vagy az úgynevezett török ​​kávé elkészítéséhez. Remek kávét készíthet akkor is, ha Arabica-val keveri össze a Robustáját.

A kávé származása

Uganda a kávé legnagyobb afrikai exportőre. Az elnöki köztársaságot „Afrika gyöngyszemének” tartják nyilván azóta, amióta Winston Churchill így nevezte el. A kissé ívelt, 900 méter tengerszint feletti magasságú táj, vadvilággal övezve valóban gyönyörű. A kávé termesztéséhez a helyi trópusi éghajlat és a gazdag talaj szó szerint ajándék az égből.

Az első jelentések a kávéról Ugandából származnak a 19. századból. A kávét az energia növelésére használták az hosszabb utazások során, vagy a cigarettát helyettesítették vele. A történelem azt sugallja, hogy a második világháború után az ugandai kávéból származó jövedelem volt az egyedüli jövedelemforrás a feldúl brit gazdaság számára. A legfontosabb időszak az 1980-as évekre tolható vissza, amikor a mezőgazdasági termelők közel 200 000 hektárnyi Robusta-t és 33 000 hektár Arabica-t ültettek el. 1984-1986-ban az Európai Gazdasági Közösség (EGK) a kávéültetvények és a kávégyárak rehabilitációját, és a gazdálkodók képzését is finanszírozta.

Ugandában a Robusta kávét főként a Kibale-i esőerdőben termesztik. 1999-2002-ben mind a gazdálkodók, mind a kormány nagy erőfeszítéseket tettek annak érdekében, hogy a kávét prémium minőségűvé tekintsék, és a belőle származó bevételt a természetvédelmi tevékenységek finanszírozására fordíthassák. A kávéültetvények a Victoria-tó környékét díszítik, amely a második legnagyobb tó Afrikában.

A kisgazdaságok többnyire száraz technikával dolgozzák fel a kávébabokat – a napsugarak alatt szárítják őket, de a kávéipar fejlődésével számos termelő az úgynevezett nedves módszerre váltott.

Hatásai - kávék

Robusta
Hatásai - robusta

Kávé csomagolásának bemutatása

A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.

Használati útmutató

A kávét a fajtájának megfelelően őröljük meg.
Egy csésze kávéhoz használjon legalább 1,5-2 teáskanál (kb. 7 g) őrölt kávét.
Kb. 95 ° C-os vízzel öntsük le a kávét.

Íz és tónus:
Intenzitás
Savasság
Pörkölés
Szem
Feldolgozás

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manucafe.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

10. 25.

Értékelés: kitűnő
Szeretem a Robustát nem keverem össze az Arabicával, magába iszom. Véleményem szerint ez a legjobb Robusta (már sokat próbáltam). Kevésbé savas, jellegzetes íz. Határozottan ajánlom, hogy próbálja ki.

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


BRAZÍLIA SANTOS NY2 SSFC 17/18 szemes kávé
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

BRAZÍLIA SANTOS NY2 SSFC 17/18 szemes kávé

A forró Brazília a világnak nemcsak kitűnő focistákat ad, de ásványi növényeket és az emlékművek megtekintését is. De a rendkívüli minőségű kávé exportja által is nagyon híres földrész. A száz százalékos arabika Santos NY2 a klasszikusok közé tartozik, amelyet nem lehet megunni. Ki tud a csokinak és a mogyorónak ellenállni? Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
10 987 Ft /1000 g 1 099 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk kedd, 2022. 12. 13.

ROBUSTA INDIA MONSOONED szemes kávé
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

ROBUSTA INDIA MONSOONED szemes kávé

Rengeteg koffein és keserű íz. Az indiai robusta a nagy fiúk és lányok kávéja.  Hosszú utakon nagyon praktikus. Az unalmas gyűléseken és az éjszakai műszak során fogja a legjobban értékelni. De ne féljen, a csípős íz alatt a keserű csoki és a crema egyenesen figyelemreméltó. A robustát használja alapnak az eszpresszóhoz. A megfelelő arányban az arabicával óriási nyalánkságot  kaphat. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
12 659 Ft /1000 g 1 266 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk kedd, 2022. 12. 13.

KUBA SERRANO SUPERIOR szemes kávé
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

KUBA SERRANO SUPERIOR szemes kávé

Mesés íz élmény! Ez az ültetvény-kávé Kuba déli partjáról csaknem nulla savassággal dicsekedhet, de telt ízzel és kiemelkedően csokoládé és karamell árnyalattal. A Sierra Maestra hegységeiben született, ami édesen mézes és nádcukor illattal gazdagította. Ha megkóstolja, felfedezi a füstös árnyalatokat és a kubai rumot is. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
16 957 Ft /1000 g 1 696 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk kedd, 2022. 12. 13.
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozásra »