ROBUSTA MEXICO CHIAPAS BIO - szemes kávé
A BIO minőségű ültetvényes robusta alkalmas olyan alkalmakra, amikor jó adag biztatásra van szüksége, vagy ha egy kicsit kísérletezni akar. Az első esetben külön készítse el, a másodikban keverje össze valamelyik arabicával.. A csészében mindig egy édeskésen karamellás, enyhén csokoládés és kellemesen gyümölcsös ital várja Önt. A mexikói robusta kiegyensúlyozott és gazdag ízvilágú.
Összetétel
100%Crema és a kávé íze
A Robusta Mexico Chiapas BIO kávébabot közepes savasság, gazdag aroma, csokoládé, karamell és citrus jegyek jellemzik. A csészében sűrű, magasabb és tömör crema-t ad.
A kávé eredete
Chiapas Mexikó egyik állama, amelyet párás trópusi éghajlat jellemez. A korábbi időkben alföldjeit esőerdők borították, de át kellett adnia a helyét a mezőgazdasági területeknek. A kávéfák 1954-ben, Veracruz térségében léptek be az országba. Évtizedekkel később az első ültetvényeket Chiapas régióban is telepítették. Hamarosan Mexikó legnagyobb kávétermelője lett. Bár a mexikói kávéról ritkán beszélnek, ez az egyik csúcsminőségű, erős gyümölcsprofilú fajta. A helyi gazdák általában kicsi, hegyi ültetvényekkel gazdálkodnak. Becslések szerint Mexikóban mintegy félmillió ember termeli a kávét és a kapcsolódó iparágakat. Mexikó a világ egyik legnagyobb biokávé-termelője is.
A kávéfák gyümölcsét általában mosással dolgozzák fel. Ez azt jelenti, hogy a betakarítás után a munkások az úgynevezett feldolgozó üzemekbe szállítják őket, ahol a vízbe öntik, amelynek folyama áttolja őket a zúzólemezeken. Ez eltávolítja a bogyók feszes héját és részben a zöld szemeket körülvevő édes húst is. A következő lépés az erjedés - a felszabadult kávé egy hordó vízbe jut, ahol akár 36 órán át marad, ezalatt a természetes folyamat feloldja a maradék nyálkás pépet és rostolat. Öblítés után a gazdák betonlapokra terítik a kávét, ahol hagyták jól megszáradni. A szárítás során gyakran kell gereblyézni, hogy a kávé ne penészedjen. Amikor ez a szakasz is véget ér, következik a válogatás és a csomagolás.
Említsük meg röviden a robusztát, amely bizonyos szempontból jelentősen eltér az arabicától. A Coffea robusta (valójában Coffea canephora) növény Afrika szubszaharai származású. Eléri a 10 méteres magasságot, nagyobb hozamú, mint az arabica, magjai több koffeint (2,7%; arabica 1,5%) és kevesebb cukrot tartalmaznak. Ugyanakkor a robusta kevésbé érzékeny a kártevőkre, ezért kevesebb ipari permetezést és kezelést igényel a termesztés során.
Kávé csomagolásának bemutatása
A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.
Használati útmutató
Őrölje a kávét a választott elkészítési módnak megfelelő durvaságúra.
Használjon legalább 1,5-2 teáskanál (kb. 7 g) őrölt kávét csészénként.
Öntsön körülbelül 95 °C-os vizet a kávéra.