06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

Robusta Java – szemes kávé

Kód: 1775

A kávé egyedisége az ízében és az aromájában rejlik. A világ hatodik legnagyobb szigetéről származó robusta mindkettővel büszkélkedhet. Mielőtt még megkóstolná, egy igazán erős illat fogadja, amely enyhén pálmacukor-illatú. És az íze? Rendkívüli! A keserű és az édes lenyűgöző egyensúlyát vonzó dohányos jegyek egészítik ki. A Sumatrának határozottan van mondanivalója a prémium robusta kedvelőinek.

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
10 401 Ft /1000 g 1 040 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk csütörtökig, 2024. 05. 23.
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Java / Indonézia
Fajta
Fajta:
Robusta
Vidék
Vidék:
Sumatra
Tengerszint f. m.
Tengerszint f. m.:
800m
Íz
Íz:
Dohányos, Erős, Keserédes
Feldolgozás
Feldolgozás:
Nedves

Összetétel

Robusta 100%

Crema és a kávé íze

A Robusta Java egyike azoknak a kávéknak, amelyekre az első korty után emlékszik az ember. A világon csak néhány fajta biztosít ilyen kivételesen erős ízt és szokatlanul intenzív aromát. Kóstolása keserédes élményt nyújt, talán meglepi Önt alacsony savtartalmával, és minden bizonnyal lenyűgözi Önt dohányos jegyeivel. Illatában a pálmacukor édességét és a mokka vonzó aromáját fogja felfedezni.

Az elkészítés során a legtöbb kávéfogyasztó a robustát a lágyabb arabicával kombinálja, hogy egyedi otthoni eszpresszó keveréket kapjon. Mindenképpen próbálja ki. De ne mondjon le a mokaedényben vagy szűrőben való készítésről. Ez a kávé mindenképpen megérdemli, hogy kísérletezzünk vele, és felfedezzük a maga sokféle változatában.

A kávé eredete

Szumátrán a kávéfákat (Coffea arabica) 760 és 1520 méter közötti magasságban termesztik. Szakértők szerint ez 1884 óta tart - az első ültetvényeket a világ legnagyobb vulkanikus tava, a Toba-tó közelében létesítették. Ebből következik, hogy a kávécserjéknek jót tesz az ásványi anyagokban gazdag vulkanikus talaj, de a sziget forró és párás éghajlata is. Az alacsonyan fekvő területeket gyakori esőzések jellemzik, általában november és április között. Szumátrán a legszárazabb hónapok május és október. A szumátraiak általában ekkor szüretelik a kávét.

Egy átlagos kávétermelő körülbelül egy hektár földet művel Szumátrán. Segédmunkásokat alkalmaz, hogy az érett kávécseresznyét kézzel szüreteljék, és a termést kézzel dolgozzák fel. Leggyakrabban a betakarítás után rövid ideig hagyják száradni, majd lehúzzák a felső héját, és a napon szárítják az édes pépbe burkolt babot. Amint a nedvességtartalom eléri a 11-13 százalékot, a szemekből eltávolítják a maradék pépet, és előkészítik az exportra. Ennek a feldolgozásnak az eredménye egy tipikusan édes és harmonikus ízű kávé, nagyon alacsony savtartalommal.

A Robusta Java mind ízével, mind magas koffeintartalmával kitűnik: 2,2-2,7 százalék. Az arabica viszont 1,2-1,5 százalék koffeint tartalmaz. A világ legnagyobb robusta-termelői Vietnam, Brazília és Indonézia.

Hatásai - kávék

Robusta
Hatásai - robusta

Kávé csomagolásának bemutatása

A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.

Használati útmutató

A kávét a fajtájának megfelelően őrölje le.
Egy csésze kávéhoz használjon legalább 1,5-2 teáskanál (kb. 7 g) őrölt kávét.
Kb. 95 °C-os vízzel öntse le a kávét.

Íz és tónus:
Intenzitás
Savasság
Pörkölés
Szem
Feldolgozás

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manucafe.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


ROBUSTA INDIA MONSOONED szemes kávé
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

ROBUSTA INDIA MONSOONED szemes kávé

Rengeteg koffein és keserű íz. Az indiai robusta a nagy fiúk és lányok kávéja.  Hosszú utakon nagyon praktikus. Az unalmas gyűléseken és az éjszakai műszak során fogja a legjobban értékelni. De ne féljen, a csípős íz alatt a keserű csoki és a crema egyenesen figyelemreméltó. A robustát használja alapnak az eszpresszóhoz. A megfelelő arányban az arabicával óriási nyalánkságot  kaphat. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
15 201 Ft /1000 g 1 520 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk csütörtökig, 2024. 05. 23.

ROBUSTA INDIE CHERRY AA
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

ROBUSTA INDIE CHERRY AA

Két A Indiából - egyértelmű jele a nagyon jó minőségnek. Száz százalékos robusta kitűnő crema-val és telt, enyhén mogyorós ízzel, elvarázsolja az intenzív íz élménnyel azokat is, akik szeretnek experimentálni. Hozzákeverheti a kedvenc arabikájához és varázsolhat az arányokkal a végtelenségig. Vagy kóstolgassa különböző elkészítési módszerekkel. Más ízű lesz dzsezvéből, más aeropresszből és más mokka kannából. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
12 107 Ft /1000 g 1 211 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk csütörtökig, 2024. 05. 23.

INDIE ROBUSTA PARCHMENT PB
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

INDIE ROBUSTA PARCHMENT PB

Más fajta. Kerek, kemény, megkülönböztető, apró. Ráadásul a PB-kávé ritka és rendkívül vonzó. Az úgynevezett gyöngykávé az ikertestvére nélkül nő a kávé cseresznyében. Így még kerekebb, koncentráltabb, tökéletesen kiegyensúlyozott ízű. Az indiai robusta peaberry az egyik legjobb valaha. Kóstolja meg egyedül, vagy próbálja meg kikeverni a saját eszpresszó keverékét a kedvenc arabicájával. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
13 729 Ft /1000 g 1 373 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk csütörtökig, 2024. 05. 23.
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozással »