

Robusta Java – szemes kávé
A kávé egyedisége az ízében és az aromájában rejlik. A világ hatodik legnagyobb szigetéről származó robusta mindkettővel büszkélkedhet. Mielőtt még megkóstolná, egy igazán erős illat fogadja, amely enyhén pálmacukor-illatú. És az íze? Rendkívüli! A keserű és az édes lenyűgöző egyensúlyát vonzó dohányos jegyek egészítik ki. A Sumatrának határozottan van mondanivalója a prémium robusta kedvelőinek.
Összetétel
Robusta 100%Crema és a kávé íze
A Robusta Java egyike azoknak a kávéknak, amelyekre az első korty után emlékszik az ember. A világon csak néhány fajta biztosít ilyen kivételesen erős ízt és szokatlanul intenzív aromát. Kóstolása keserédes élményt nyújt, talán meglepi Önt alacsony savtartalmával, és minden bizonnyal lenyűgözi Önt dohányos jegyeivel. Illatában a pálmacukor édességét és a mokka vonzó aromáját fogja felfedezni.
Az elkészítés során a legtöbb kávéfogyasztó a robustát a lágyabb arabicával kombinálja, hogy egyedi otthoni eszpresszó keveréket kapjon. Mindenképpen próbálja ki. De ne mondjon le a mokaedényben vagy szűrőben való készítésről. Ez a kávé mindenképpen megérdemli, hogy kísérletezzünk vele, és felfedezzük a maga sokféle változatában.
A kávé eredete
Szumátrán a kávéfákat (Coffea arabica) 760 és 1520 méter közötti magasságban termesztik. Szakértők szerint ez 1884 óta tart - az első ültetvényeket a világ legnagyobb vulkanikus tava, a Toba-tó közelében létesítették. Ebből következik, hogy a kávécserjéknek jót tesz az ásványi anyagokban gazdag vulkanikus talaj, de a sziget forró és párás éghajlata is. Az alacsonyan fekvő területeket gyakori esőzések jellemzik, általában november és április között. Szumátrán a legszárazabb hónapok május és október. A szumátraiak általában ekkor szüretelik a kávét.
Egy átlagos kávétermelő körülbelül egy hektár földet művel Szumátrán. Segédmunkásokat alkalmaz, hogy az érett kávécseresznyét kézzel szüreteljék, és a termést kézzel dolgozzák fel. Leggyakrabban a betakarítás után rövid ideig hagyják száradni, majd lehúzzák a felső héját, és a napon szárítják az édes pépbe burkolt babot. Amint a nedvességtartalom eléri a 11-13 százalékot, a szemekből eltávolítják a maradék pépet, és előkészítik az exportra. Ennek a feldolgozásnak az eredménye egy tipikusan édes és harmonikus ízű kávé, nagyon alacsony savtartalommal.
A Robusta Java mind ízével, mind magas koffeintartalmával kitűnik: 2,2-2,7 százalék. Az arabica viszont 1,2-1,5 százalék koffeint tartalmaz. A világ legnagyobb robusta-termelői Vietnam, Brazília és Indonézia.
Kávé csomagolásának bemutatása
A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.
Használati útmutató
A kávét a fajtájának megfelelően őrölje le.
Egy csésze kávéhoz használjon legalább 1,5-2 teáskanál (kb. 7 g) őrölt kávét.
Kb. 95 °C-os vízzel öntse le a kávét.

























Tanácsra van szüksége?

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:

BRAZÍLIA SANTOS NY2 SSFC 17/18 szemes kávé

INDIE ROBUSTA PARCHMENT PB
