06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

Robusta Java – szemes kávé

Kód: 1775

A kávé egyedisége az ízében és az aromájában rejlik. A világ hatodik legnagyobb szigetéről származó robusta mindkettővel büszkélkedhet. Mielőtt még megkóstolná, egy igazán erős illat fogadja, amely enyhén pálmacukor-illatú. És az íze? Rendkívüli! A keserű és az édes lenyűgöző egyensúlyát vonzó dohányos jegyek egészítik ki. A Sumatrának határozottan van mondanivalója a prémium robusta kedvelőinek.

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
A megfigyelő elküldésével egyetért a személyes adatok feldolgozásával.
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Java / Indonézia
Fajta
Fajta:
Robusta
Vidék
Vidék:
Sumatra
Tengerszint f. m.
Tengerszint f. m.:
800m
Íz
Íz:
Dohányos, Erős, Keserédes
Feldolgozás
Feldolgozás:
Nedves

Összetétel

Robusta 100%

Crema és a kávé íze

A Robusta Java egyike azoknak a kávéknak, amelyekre az első korty után emlékszik az ember. A világon csak néhány fajta biztosít ilyen kivételesen erős ízt és szokatlanul intenzív aromát. Kóstolása keserédes élményt nyújt, talán meglepi Önt alacsony savtartalmával, és minden bizonnyal lenyűgözi Önt dohányos jegyeivel. Illatában a pálmacukor édességét és a mokka vonzó aromáját fogja felfedezni.

Az elkészítés során a legtöbb kávéfogyasztó a robustát a lágyabb arabicával kombinálja, hogy egyedi otthoni eszpresszó keveréket kapjon. Mindenképpen próbálja ki. De ne mondjon le a mokaedényben vagy szűrőben való készítésről. Ez a kávé mindenképpen megérdemli, hogy kísérletezzünk vele, és felfedezzük a maga sokféle változatában.

A kávé eredete

Szumátrán a kávéfákat (Coffea arabica) 760 és 1520 méter közötti magasságban termesztik. Szakértők szerint ez 1884 óta tart - az első ültetvényeket a világ legnagyobb vulkanikus tava, a Toba-tó közelében létesítették. Ebből következik, hogy a kávécserjéknek jót tesz az ásványi anyagokban gazdag vulkanikus talaj, de a sziget forró és párás éghajlata is. Az alacsonyan fekvő területeket gyakori esőzések jellemzik, általában november és április között. Szumátrán a legszárazabb hónapok május és október. A szumátraiak általában ekkor szüretelik a kávét.

Egy átlagos kávétermelő körülbelül egy hektár földet művel Szumátrán. Segédmunkásokat alkalmaz, hogy az érett kávécseresznyét kézzel szüreteljék, és a termést kézzel dolgozzák fel. Leggyakrabban a betakarítás után rövid ideig hagyják száradni, majd lehúzzák a felső héját, és a napon szárítják az édes pépbe burkolt babot. Amint a nedvességtartalom eléri a 11-13 százalékot, a szemekből eltávolítják a maradék pépet, és előkészítik az exportra. Ennek a feldolgozásnak az eredménye egy tipikusan édes és harmonikus ízű kávé, nagyon alacsony savtartalommal.

A Robusta Java mind ízével, mind magas koffeintartalmával kitűnik: 2,2-2,7 százalék. Az arabica viszont 1,2-1,5 százalék koffeint tartalmaz. A világ legnagyobb robusta-termelői Vietnam, Brazília és Indonézia.

Hatásai - kávék

Robusta
Hatásai - robusta

Kávé csomagolásának bemutatása

A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.

Használati útmutató

A kávét a fajtájának megfelelően őrölje le.
Egy csésze kávéhoz használjon legalább 1,5-2 teáskanál (kb. 7 g) őrölt kávét.
Kb. 95 °C-os vízzel öntse le a kávét.

Íz és tónus:
Intenzitás
Savasság
Pörkölés
Szem
Feldolgozás

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manucafe.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


BRAZÍLIA SANTOS NY2 SSFC 17/18 szemes kávé
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

BRAZÍLIA SANTOS NY2 SSFC 17/18 szemes kávé

A forró Brazília a világnak nemcsak kitűnő focistákat ad, de ásványi növényeket és az emlékművek megtekintését is. De a rendkívüli minőségű kávé exportja által is nagyon híres földrész. A száz százalékos arabika Santos NY2 a klasszikusok közé tartozik, amelyet nem lehet megunni. Ki tud a csokinak és a mogyorónak ellenállni? Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
11 037 Ft /1000 g 1 104 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk péntekig, 2023. 06. 09.

INDIE ROBUSTA PARCHMENT PB
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

INDIE ROBUSTA PARCHMENT PB

Más fajta. Kerek, kemény, megkülönböztető, apró. Ráadásul a PB-kávé ritka és rendkívül vonzó. Az úgynevezett gyöngykávé az ikertestvére nélkül nő a kávé cseresznyében. Így még kerekebb, koncentráltabb, tökéletesen kiegyensúlyozott ízű. Az indiai robusta peaberry az egyik legjobb valaha. Kóstolja meg egyedül, vagy próbálja meg kikeverni a saját eszpresszó keverékét a kedvenc arabicájával. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
13 729 Ft /1000 g 1 373 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk péntekig, 2023. 06. 09.

Elefántcsontparti Robusta – szemeskávé
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

Elefántcsontparti Robusta – szemeskávé

Az Elefántcsontpartról származó kávét diós és fűszeres ízek jellemzik. Ez a robusta egy erős, kellemesen földes fajta. Ha figyelmesen kóstol, édes karamellás jegyeket is felfedezhet. A nyugat-afrikai robusta ideális házi eszpresszó keverék készítéséhez - adjuk hozzá kedvenc arabicánkhoz, hogy erős, vonzó és élénkítő italt kapjunk. Gyönyörű crema-val. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
11 338 Ft /1000 g 1 134 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk péntekig, 2023. 06. 09.
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozásra »