06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

ROBUSTA GUATEMALA SAN MARCOS – szemes kávé

Kód: 1753

A robusta az arabica ízesebb testvére. Több koffeint tartalmaz, és tökéletes az eszpresszó keverékekhez vagy egy igazán erős csésze kávé elkészítéséhez. Imádni fogja a Robusta Guatemala San Marcos jegyeit, akár arabica keverékként, akár önálló kóstolásra használja. Megtalálható benne a jellegzetes földesség, enyhe citrusos frissesség és diófélék nyomai. Ne féljen kísérletezni!

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
13 729 Ft /1000 g 1 373 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk szerdáig, 2023. 02. 01.
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Guatemala
Fajta
Fajta:
Robusta
Vidék
Vidék:
San Marcos
Tengerszint f. m.
Tengerszint f. m.:
1300m
Íz
Íz:
Citrus, Dió, Földes
Feldolgozás
Feldolgozás:
Nedves

Összetétel

Robusta 100%

Crema és kávé íz

A Robusta Guatemala San Marcos természetesen határozottan földes ízű. Másrészt kellemesen meglepő, citrusos jegyekkel, enyhe savakkal és diós jegyekkel. Ez egy jellegzetes ízű kávé, amely virágos, csokoládés és gyümölcsös ízvilágával jól illik az arabica kávéhoz. Robustát használhat saját eszpresszó keverékének elkészítéséhez. Nemcsak telt, "sűrű" ízt, hanem gyönyörű crema-t is ad.

A kávé eredete

Guatemala kávé hírneve több mint jó. A vulkanikus, tápanyagokban gazdag talaj, a kellemes hőmérséklet és a bőséges csapadék teszi ezt a közép-amerikai országot a világ egyik legfontosabb minőségi kávétermelőjévé. A San Marcos régió különösen büszkélkedhet a kávétermelők számára ideális természeti adottságokkal. Ez az a terület, ahol a leghosszabb a kávétermesztés története, itt esik a legtöbb csapadék és itt a legmelegebb az éghajlat Guatemalában.

Az ország nyugati részén található hegyvidéki területről azt mondják, hogy "vulkánok ébredeznek". Az is igaz azonban, hogy például a Tajumulco, Közép-Amerika legmagasabb vulkánja (4 220 méteres magasságával) utoljára 1893-ban volt aktív. A helyiek nemzeti parkká nyilvánították. Megmászása állítólag igazi élvezet. Tiuchán falutól mindössze 7 kilométer a csúcs, de a túrázónak mintegy 1200 métert kell megmásznia.

Az esős évszak április közepén kezdődik és november közepén ér véget. A kávéfákat a gazdák árnyékban ültetik, általában 1 300 és 1 800 méteres tengerszint feletti magasságban. A bokrok ezért viszonylag gyorsan virágoznak, de a gyümölcsök érése hosszabb időt vesz igénybe, így a kávé összetettebb ízvilágot tud kifejlődni. A szokásos szüreti módszer a kávébogyók kézzel történő szedése és mosással történő feldolgozása - az úgynevezett nedves módszer kihozza a kávé gyümölcsös jellegét. A zöld kávébabot jól meg kell szárítani. Gyakori és kiszámíthatatlan csapadékos körülmények között gyakori, hogy a munkások a termést részben a napon, részben pedig tető alatt vagy alacsony hőmérsékletű mechanikus szárítókban szárítják.

A guatemalai robusta a világ egyik legismertebb fajtája. Valójában Guatemala volt az első ország, amely bevezette a kávé eredetét jelölő rendszert, és 2018-ban felvette kávéját a Intangible Heritage of the Guatemalan Nation a guatemalai nemzet szellemi örökségének egyfajta listájára. Nem meglepő, hogy a guatemalaiak az 1850-es évek óta exportálják a kávét, és a termés évente több százmillió dollárt hoz a költségvetésükbe. Ma több mint 125 000 helyi család termeszt kávéfákat, főként kis gazdaságokban.

Végül a robusta a kávénövény (Coffea canephora) olyan fajtája, amelynek a kávébabja magasabb koffeintartalommal rendelkezik (akár 80 százalékkal is), és kevesebb ízváltozást mutat. Maga a cserje kevésbé fogékony a betegségekre, és a terméshozam is jobb. A robusztát általában eszpresszó keverékekben használják (arabicával 20:80 arányban keverve), és instant kávé előállításához is használják.

Hatásai - kávék

Tea csomagolásának bemutatása 

Egy erős alumínium tok, cipzárral, amely lehetővé teszi az ismétlődő zárást nyitáskor. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a tea jellegét. A tea mindig hermetikusan le van zárva, ezáltal ellenáll a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak. E három dologra a tea nagyon hajlamos, és nagy hatással van az ital minőségére.

Robusta
Hatásai - robusta

Kávé csomagolásának bemutatása

A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.

Használati útmutató

A kávét a fajtájának megfelelően őröljük meg.
Egy csésze kávéhoz használjon legalább 1,5-2 teáskanál (kb. 7 g) őrölt kávét.
Kb. 95 ° C-os vízzel öntsük le a kávét.

Íz és tónus:
Intenzitás
Savasság
Pörkölés
Szem
Feldolgozás

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manucafe.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


BRAZÍLIA SANTOS NY2 SSFC 17/18 szemes kávé
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

BRAZÍLIA SANTOS NY2 SSFC 17/18 szemes kávé

A forró Brazília a világnak nemcsak kitűnő focistákat ad, de ásványi növényeket és az emlékművek megtekintését is. De a rendkívüli minőségű kávé exportja által is nagyon híres földrész. A száz százalékos arabika Santos NY2 a klasszikusok közé tartozik, amelyet nem lehet megunni. Ki tud a csokinak és a mogyorónak ellenállni? Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
10 987 Ft /1000 g 1 099 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk szerdáig, 2023. 02. 01.

Robusta Java – szemes kávé
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

Robusta Java – szemes kávé

A kávé egyedisége az ízében és az aromájában rejlik. A világ hatodik legnagyobb szigetéről származó robusta mindkettővel büszkélkedhet. Mielőtt még megkóstolná, egy igazán erős illat fogadja, amely enyhén pálmacukor-illatú. És az íze? Rendkívüli! A keserű és az édes lenyűgöző egyensúlyát vonzó dohányos jegyek egészítik ki. A Sumatrának határozottan van mondanivalója a prémium robusta kedvelőinek. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
10 334 Ft /1000 g 1 033 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk szerdáig, 2023. 02. 01.

Elefántcsontparti Robusta – szemeskávé
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

Elefántcsontparti Robusta – szemeskávé

Az Elefántcsontpartról származó kávét diós és fűszeres ízek jellemzik. Ez a robusta egy erős, kellemesen földes fajta. Ha figyelmesen kóstol, édes karamellás jegyeket is felfedezhet. A nyugat-afrikai robusta ideális házi eszpresszó keverék készítéséhez - adjuk hozzá kedvenc arabicánkhoz, hogy erős, vonzó és élénkítő italt kapjunk. Gyönyörű crema-val. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
11 288 Ft /1000 g 1 129 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk szerdáig, 2023. 02. 01.
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozásra »