HONDURAS SHG BIO SWISS WATER DECAF – szemes kávé
Az ültetvényes koffeinmentes kávé mindenkinek kielégíti az igényeit. kávét. A népszerű stimuláns nélkül is annyit élvezhet, amennyit csak akar. Garantáltan bio minőségű, nagyszerű, mély ízű. A Honduras SHG esetében édes csokoládé és karamell jegyei várják Önt, amelyeket a piros ribizli frissessége egyensúlyoz ki.
Összetétel
Arabica BIO 100%Crema és a kávé íze
A hondurasi SHG BIO koffeinmentes kávébabok nem tagadják meg eredetüket. A hondurasi termést karamell, csokoládé és bogyós gyümölcsök jellemzik. Mindez megtalálható benne. A kellemes édességet szépen kiegészíti a friss piros ribizli. Az összetett ízt a közepes pörkölés fokozza. A crema sima, könnyű és kompakt.
A kávé eredete
Hondurasban több mint 100 000 család termeszt kávéfákat, amelyeknek körülbelül háromnegyede 2 hektárnál kisebb területen gazdálkodik. Az ültetvényeket általában 1 500 méter körüli magasságban telepítik. Ez a helyzet a koffeinmentes hondurasi SHG BIO (ahol az SHG a Strictly High Grown rövidítése) esetében is, amely az ország nyugati részén található Copan régióból származik. Amellett, hogy a minőségi kávé egyik fő termelőjeként ismeri, talán a régészeti lelőhelyről is tud, amely a maja civilizáció egyik legnagyobb városa.
Ezt a kávét a Cooperativa Cafetalera Capucas Limitada termelői termesztik és állítják elő, egy olyan szervezet, amely a termelők támogatásának, oktatásának és a turizmus (különösen az ökoturizmus) fejlesztésének szenteli magát. A szövetkezet éttermet és több üvegházat is üzemeltet, valamint méhészettel is foglalkozik. Fő célja, hogy lehetővé tegye tagjai számára a gazdasági növekedést és a függetlenséget. Ez azt is lehetővé teszi, hogy egyes farmok a bio minősített kávé termesztésére összpontosítsanak. A biokávé előállítása nagyobb kihívást jelent és költségesebb, mivel az ipari permetszerek és műtrágyák nélkül a kávéfák terméshozama és kártevőkkel szembeni ellenálló képessége alacsonyabb.
Talán még mindig kíváncsi vagy, hogy a kávébabok hogyan lettek koffeinmentesítve. Ezt a Swiss Water Proces végeztük. Ez egy tanúsított eljárás, amelynek során a kávét forró vízbe merítik, és a kivont koffeint aktívszénszűrőkben fogják fel. A szűrés cirkuláris és több órát vesz igénybe. Mivel a koffeinmolekulák viszonylag nagyok, a szűrőkben maradnak, míg az aromamolekulák és más anyagok, amelyek hozzájárulnak a kávé egyedi ízéhez és aromájához, áthaladnak a szűrőkön és visszakerülnek a kávébabokba. A svájci koffeinmentesítési módszer legnagyobb előnye, hogy egyáltalán nem használ kémiai oldószereket, és a folyamat során felhasznált vizet öntözésként visszajuttatja a kávénövényekhez.
Hatásai - kávék
Kávé csomagolásának bemutatása
A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.
Használati útmutató
A kávét a fajtájának megfelelően őrölje meg.
Egy csésze kávéhoz használjon legalább 1,5-2 teáskanál (kb. 7 g) őrölt kávét.
Kb. 95 ° C-os vízzel öntsük le a kávét.