

Peru Diamante Verde SHB EP - szemes kávé
A Diamante Verde olyan gazdák szövetsége, akik díjnyertes és certifikált kávét termesztenek a perui hegyekben. Ne hagyja ki a lehetőséget, hogy megkóstoljon egy ilyen különlegességet. Egy csésze tele tejcsokoládéval, zöld szőlővel és almával, egy kis lime-mal. A kávé nagyon jó egyensúlyt mutat, kellemes, krémes textúrával. A Diamante Verde híre biztosan nem hazudtolja meg a szóbeszédet!
Összetétel
Arabica 100%Crema és a kávé íze
A Peru Diamante Verde SHB EP a friss gyümölcsök intenzív jegyeivel rendelkező kávék egyike. Könnyen felfedezhetünk zöld almát és zöld szőlőt, frissítő lime-ot és még tejcsokoládét is az alaphangokban. Élénk, pezsgő kávé, hosszú, kellemes utóízzel és az összes aromakomponens szép egyensúlyával.
A kávé eredete
Először is nézzük meg, honnan származik ez a kávé. Peru San Martin régiója a harmadik legnagyobb kávétermő terület az országban. Az egyik legnagyobb helyi mezőgazdasági termelőszövetkezet az 1999-ben alapított Oro Verde. A Diamante Verde szövetkezet csak 2017-ben kezdte el írni a történetét, de évről évre egyre jobb. Három évvel a megalakulása után már több mint 200 tagja volt. A kezdeti anyagi források hiánya miatt gazdái iparilag előállított műtrágyák és permetszerek használata nélkül művelték ültetvényeiket. Ami hátránynak tűnt, azt sikerült nagy előnnyé változtatniuk. A biokávétermesztésben való kezdeteiket bio- és Fair Trade minősítéssel koronázták meg.
A fiatal csapatnak a nulláról kellett felküzdenie magát. Ennek eredményeként pontosan tudják, hogy a San Martin régióban lévő kávéfáknak mire van szükségük, hogyan kell gondozni őket, hogyan kell feldolgozni a termést, és hogyan és hol lehet azt nyereségesen értékesíteni. Ennek a tudásnak a szövetkezeti tagok közötti megosztása segítette a gazdákat a kiváló minőségű kávéhoz vezető úton, és megtanította őket a legjobb termesztési gyakorlatok és feldolgozási eljárások kiválasztására.
A Diamante Verde kis ültetvényeken termesztenek, amelyeket gyakran vadon élő állatok vesznek körül. A talaj vulkanikus eredetű, ezért magas az ásványi anyag tartalma. A domboldalakat számos forrás szeli át, amelyek nagyon jótékony hatással vannak a kávénövényre.
A betakarítás általában áprilistól júliusig, a körülményektől függően néha augusztusban történik. A gazdák gépek nélkül, kézzel szedik le a vörös kávébogyókat a kis ültetvényekről. Peruban jellemző, hogy a kávét úgynevezett mosással dolgozzák fel. A munkások a bogyókat vízbe öntik, és zúzólemezeken keresztül nyomják őket. Ez eltávolítja a felső bőrt. A termést ezután vízzel teli tartályokba töltik, ahol több napig erjed. Ez idő alatt a zöld kávébabot körülvevő pép lebomlik. Miután kiszabadították, a gazdáknak meg kell tisztítaniuk, friss vízben meg kell mosniuk és teraszokon kell szárítaniuk.
A perui Diamante Verde az SHB és az EP jelölést viseli. Az első rövidítés (SHB - Strictly Hard Bean) arra utal, hogy a kávé magasan fekszik, ahonnan származik. Csak az 1 200 méteres tengerszint feletti magasságban betakarított bab kapja meg ezt a megnevezést. Miért fontos ez? Mivel a magasan fekvő kávénak hosszabb ideig tart az érlelés, és több aromát tud magába szívni a környezetéből. Az EP (European Preparation) betűk azt jelzik, hogy a kávét az európai piacra szánják. Méret és szín szerint szétválogatták, és a hibás babokat eltávolították.
Peru főként az Egyesült Államokba, Németországba és Belgiumba exportálja kávéját. Országszerte több mint negyedmillió család foglalkozik a kávéiparral, amelynek körülbelül egynegyede szövetkezetekben vagy társulásokban dolgozik. Jelenleg körülbelül nyolcvan ilyen van Peruban.
Kávé csomagolásának bemutatása
A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.
Használati útmutató
A kávét a fajtájának megfelelően őröljük meg.
Egy csésze kávéhoz használjon legalább 1,5-2 teáskanál (kb. 7 g) őrölt kávét.
Kb. 95 ° C-os vízzel öntsük le a kávét.

























Tanácsra van szüksége?

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok
Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:

GUATEMALA - ANTIQUA SAN JUAN SCR90 szemes kávé

BRAZIL DOLCE DIAMANTINA - szemes kávé
