06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

Peru Diamante Verde SHB EP - szemes kávé

Kód: 1749

A Diamante Verde olyan gazdák szövetsége, akik díjnyertes és certifikált kávét termesztenek a perui hegyekben. Ne hagyja ki a lehetőséget, hogy megkóstoljon egy ilyen különlegességet. Egy csésze tele tejcsokoládéval, zöld szőlővel és almával, egy kis lime-mal. A kávé nagyon jó egyensúlyt mutat, kellemes, krémes textúrával. A Diamante Verde híre biztosan nem hazudtolja meg a szóbeszédet!

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
18 328 Ft /1000 g 1 833 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk péntekig, 2023. 09. 29.
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Peru
Fajta
Fajta:
Caturra
Vidék
Vidék:
San Martin
Tengerszint f. m.
Tengerszint f. m.:
1600-1700
Íz
Íz:
Gyümölcs, Tejes csokoládé
Feldolgozás
Feldolgozás:
Nedves

Összetétel

Arabica 100%

Crema és a kávé íze

A Peru Diamante Verde SHB EP a friss gyümölcsök intenzív jegyeivel rendelkező kávék egyike. Könnyen felfedezhetünk zöld almát és zöld szőlőt, frissítő lime-ot és még tejcsokoládét is az alaphangokban. Élénk, pezsgő kávé, hosszú, kellemes utóízzel és az összes aromakomponens szép egyensúlyával.

A kávé eredete

Először is nézzük meg, honnan származik ez a kávé. Peru San Martin régiója a harmadik legnagyobb kávétermő terület az országban. Az egyik legnagyobb helyi mezőgazdasági termelőszövetkezet az 1999-ben alapított Oro Verde. A Diamante Verde szövetkezet csak 2017-ben kezdte el írni a történetét, de évről évre egyre jobb. Három évvel a megalakulása után már több mint 200 tagja volt. A kezdeti anyagi források hiánya miatt gazdái iparilag előállított műtrágyák és permetszerek használata nélkül művelték ültetvényeiket. Ami hátránynak tűnt, azt sikerült nagy előnnyé változtatniuk. A biokávétermesztésben való kezdeteiket bio- és Fair Trade minősítéssel koronázták meg.

A fiatal csapatnak a nulláról kellett felküzdenie magát. Ennek eredményeként pontosan tudják, hogy a San Martin régióban lévő kávéfáknak mire van szükségük, hogyan kell gondozni őket, hogyan kell feldolgozni a termést, és hogyan és hol lehet azt nyereségesen értékesíteni. Ennek a tudásnak a szövetkezeti tagok közötti megosztása segítette a gazdákat a kiváló minőségű kávéhoz vezető úton, és megtanította őket a legjobb termesztési gyakorlatok és feldolgozási eljárások kiválasztására.

A Diamante Verde kis ültetvényeken termesztenek, amelyeket gyakran vadon élő állatok vesznek körül. A talaj vulkanikus eredetű, ezért magas az ásványi anyag tartalma. A domboldalakat számos forrás szeli át, amelyek nagyon jótékony hatással vannak a kávénövényre.

A betakarítás általában áprilistól júliusig, a körülményektől függően néha augusztusban történik. A gazdák gépek nélkül, kézzel szedik le a vörös kávébogyókat a kis ültetvényekről. Peruban jellemző, hogy a kávét úgynevezett mosással dolgozzák fel. A munkások a bogyókat vízbe öntik, és zúzólemezeken keresztül nyomják őket. Ez eltávolítja a felső bőrt. A termést ezután vízzel teli tartályokba töltik, ahol több napig erjed. Ez idő alatt a zöld kávébabot körülvevő pép lebomlik. Miután kiszabadították, a gazdáknak meg kell tisztítaniuk, friss vízben meg kell mosniuk és teraszokon kell szárítaniuk.

A perui Diamante Verde az SHB és az EP jelölést viseli. Az első rövidítés (SHB - Strictly Hard Bean) arra utal, hogy a kávé magasan fekszik, ahonnan származik. Csak az 1 200 méteres tengerszint feletti magasságban betakarított bab kapja meg ezt a megnevezést. Miért fontos ez? Mivel a magasan fekvő kávénak hosszabb ideig tart az érlelés, és több aromát tud magába szívni a környezetéből. Az EP (European Preparation) betűk azt jelzik, hogy a kávét az európai piacra szánják. Méret és szín szerint szétválogatták, és a hibás babokat eltávolították.

Peru főként az Egyesült Államokba, Németországba és Belgiumba exportálja kávéját. Országszerte több mint negyedmillió család foglalkozik a kávéiparral, amelynek körülbelül egynegyede szövetkezetekben vagy társulásokban dolgozik. Jelenleg körülbelül nyolcvan ilyen van Peruban.

Hatásai - kávék

Arabica
Hatásai - arabica

Kávé csomagolásának bemutatása

A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.

Használati útmutató

A kávét a fajtájának megfelelően őröljük meg.
Egy csésze kávéhoz használjon legalább 1,5-2 teáskanál (kb. 7 g) őrölt kávét.
Kb. 95 ° C-os vízzel öntsük le a kávét.

Íz és tónus:
Intenzitás
Savasság
Pörkölés
Szem
Feldolgozás

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manucafe.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


GUATEMALA - ANTIQUA SAN JUAN SCR90 szemes kávé
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

GUATEMALA - ANTIQUA SAN JUAN SCR90 szemes kávé

A híres Bourbon fajtát kicsi és egyenletes szemek, összetett savasság és teljes testesség jellemzi. A guatemalai ültetvény-kávé nem hiányozhat a kedvenc finomságai portfóliójából. Kivételesen intenzív, gyümölcsösen aromás és közepesen pörkölt - ízletes lesz ristrettoként és klasszikus eszpresszóként is. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
14 649 Ft /1000 g 1 465 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk péntekig, 2023. 09. 29.

BRAZIL DOLCE DIAMANTINA - szemes kávé
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

BRAZIL DOLCE DIAMANTINA - szemes kávé

Azon a területen ahol ez a kávé született a vad természet mellett gyémántok is megcsodálhatóak. Igen, a brazíliai Cerrado egyes helyein ritka ásványaikról híresek. Mint az ott található kávébab, amelyek a világon az egyik legkeresettebbek. A tökéletes Dolce Diamantina tetszeni fog az ízlelőbimbóinak - jellegzetes édességével, jó testével és finom diós utóízzel. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
15 201 Ft /1000 g 1 520 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk péntekig, 2023. 09. 29.

Nicaragua Los Altiplanos,fajta Java Lavado BIO - Micro Lot
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

Nicaragua Los Altiplanos,fajta Java Lavado BIO - Micro Lot

A kávé, amely egy természetvédelmi terület közepén termett, nem nevezhető másnak, mint igazi különlegességnek. A Nicaragua Los Altiplanos - Java Lavado BIO finom testével, enyhe savasságával és aszalt gyümölcsök, fűszerek, diófélék és marcipán jegyeivel ejti rabul az ízlelőbimbókat. A farm tulajdonosa, Ricardo Cuadra Fajardo példásan gondozza mind a kávéfákat, mind az ültetvény melletti egész területet. Az eredmények pedig egyértelműek. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
23 027 Ft /1000 g 2 303 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk péntekig, 2023. 09. 29.
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozásra »