06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

Peru Diamante Verde SHB EP - szemes kávé

Kód: 1749

A Diamante Verde olyan gazdák szövetsége, akik díjnyertes és certifikált kávét termesztenek a perui hegyekben. Ne hagyja ki a lehetőséget, hogy megkóstoljon egy ilyen különlegességet. Egy csésze tele tejcsokoládéval, zöld szőlővel és almával, egy kis lime-mal. A kávé nagyon jó egyensúlyt mutat, kellemes, krémes textúrával. A Diamante Verde híre biztosan nem hazudtolja meg a szóbeszédet!

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
A megfigyelő elküldésével egyetért a személyes adatok feldolgozásával.
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Peru
Fajta
Fajta:
Caturra
Vidék
Vidék:
San Martin
Tengerszint f. m.
Tengerszint f. m.:
1600-1700
Íz
Íz:
Gyümölcs, Tejes csokoládé
Feldolgozás
Feldolgozás:
Nedves

Összetétel

Arabica 100%

Crema és a kávé íze

A Peru Diamante Verde SHB EP a friss gyümölcsök intenzív jegyeivel rendelkező kávék egyike. Könnyen felfedezhetünk zöld almát és zöld szőlőt, frissítő lime-ot és még tejcsokoládét is az alaphangokban. Élénk, pezsgő kávé, hosszú, kellemes utóízzel és az összes aromakomponens szép egyensúlyával.

A kávé eredete

Először is nézzük meg, honnan származik ez a kávé. Peru San Martin régiója a harmadik legnagyobb kávétermő terület az országban. Az egyik legnagyobb helyi mezőgazdasági termelőszövetkezet az 1999-ben alapított Oro Verde. A Diamante Verde szövetkezet csak 2017-ben kezdte el írni a történetét, de évről évre egyre jobb. Három évvel a megalakulása után már több mint 200 tagja volt. A kezdeti anyagi források hiánya miatt gazdái iparilag előállított műtrágyák és permetszerek használata nélkül művelték ültetvényeiket. Ami hátránynak tűnt, azt sikerült nagy előnnyé változtatniuk. A biokávétermesztésben való kezdeteiket bio- és Fair Trade minősítéssel koronázták meg.

A fiatal csapatnak a nulláról kellett felküzdenie magát. Ennek eredményeként pontosan tudják, hogy a San Martin régióban lévő kávéfáknak mire van szükségük, hogyan kell gondozni őket, hogyan kell feldolgozni a termést, és hogyan és hol lehet azt nyereségesen értékesíteni. Ennek a tudásnak a szövetkezeti tagok közötti megosztása segítette a gazdákat a kiváló minőségű kávéhoz vezető úton, és megtanította őket a legjobb termesztési gyakorlatok és feldolgozási eljárások kiválasztására.

A Diamante Verde kis ültetvényeken termesztenek, amelyeket gyakran vadon élő állatok vesznek körül. A talaj vulkanikus eredetű, ezért magas az ásványi anyag tartalma. A domboldalakat számos forrás szeli át, amelyek nagyon jótékony hatással vannak a kávénövényre.

A betakarítás általában áprilistól júliusig, a körülményektől függően néha augusztusban történik. A gazdák gépek nélkül, kézzel szedik le a vörös kávébogyókat a kis ültetvényekről. Peruban jellemző, hogy a kávét úgynevezett mosással dolgozzák fel. A munkások a bogyókat vízbe öntik, és zúzólemezeken keresztül nyomják őket. Ez eltávolítja a felső bőrt. A termést ezután vízzel teli tartályokba töltik, ahol több napig erjed. Ez idő alatt a zöld kávébabot körülvevő pép lebomlik. Miután kiszabadították, a gazdáknak meg kell tisztítaniuk, friss vízben meg kell mosniuk és teraszokon kell szárítaniuk.

A perui Diamante Verde az SHB és az EP jelölést viseli. Az első rövidítés (SHB - Strictly Hard Bean) arra utal, hogy a kávé magasan fekszik, ahonnan származik. Csak az 1 200 méteres tengerszint feletti magasságban betakarított bab kapja meg ezt a megnevezést. Miért fontos ez? Mivel a magasan fekvő kávénak hosszabb ideig tart az érlelés, és több aromát tud magába szívni a környezetéből. Az EP (European Preparation) betűk azt jelzik, hogy a kávét az európai piacra szánják. Méret és szín szerint szétválogatták, és a hibás babokat eltávolították.

Peru főként az Egyesült Államokba, Németországba és Belgiumba exportálja kávéját. Országszerte több mint negyedmillió család foglalkozik a kávéiparral, amelynek körülbelül egynegyede szövetkezetekben vagy társulásokban dolgozik. Jelenleg körülbelül nyolcvan ilyen van Peruban.

Hatásai - kávék

Arabica
Hatásai - arabica

Kávé csomagolásának bemutatása

A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.

Használati útmutató

A kávét a fajtájának megfelelően őröljük meg.
Egy csésze kávéhoz használjon legalább 1,5-2 teáskanál (kb. 7 g) őrölt kávét.
Kb. 95 ° C-os vízzel öntsük le a kávét.

Íz és tónus:
Intenzitás
Savasság
Pörkölés
Szem
Feldolgozás

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manucafe.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


BRAZÍLIA SANTOS NY2 SSFC 17/18 szemes kávé
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

BRAZÍLIA SANTOS NY2 SSFC 17/18 szemes kávé

A forró Brazília a világnak nemcsak kitűnő focistákat ad, hanem természeti kincsekben és látnivalókban is gazdag. De a rendkívüli minőségű kávé exportja által is nagyon híres ország. A száz százalékos arabika Santos NY2 a klasszikusok közé tartozik, amelyet nem lehet megunni. Ki tud a csokinak és a mogyorónak ellenállni? Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
11 037 Ft /1000 g 1 104 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk szerdáig, 2024. 04. 17.

KOLUMBIA SUPREMO MEDELIN ANDEANO szemes kávé
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

KOLUMBIA SUPREMO MEDELIN ANDEANO szemes kávé

Száz százalék arabika, száz százalékos élmény! Az elegáns Kolumbia Supremo Medelin feledhetetlen találkozást biztosít az egzotikus gyümölcsökkel és csokoládéval. Bár erős és aromás, harmonikus, sőt enyhe hatással rendelkezik. Exkluzív és szabályos kávészemek sötéten vannak pörkölve, ez által hangsúlyossá válnak a finom olajak és a vonzó illatok. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
15 485 Ft /1000 g 1 548 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk szerdáig, 2024. 04. 17.

IRISH CREAM szemes kávé
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

IRISH CREAM szemes kávé

Még nem választott? Akkor jusson eszébe, milyen nemes ízű az irish cream. Karamell, tejszín, vanília, mandula, whiskey és természetesen kávé... Választott is! A száz százalékos arabika a híres likőr ízesítéssel megér egy próbát. Biztosak vagyunk, hogy nemcsak egyszer fog belőle rendelni. Ugyanis az irish cream lu-xu-sos! Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
15 117 Ft /1000 g 1 512 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk szerdáig, 2024. 04. 17.
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozással »