06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

Peru Diamante Verde SHB EP - szemes kávé

Kód: 1749

A Diamante Verde olyan gazdák szövetsége, akik díjnyertes és certifikált kávét termesztenek a perui hegyekben. Ne hagyja ki a lehetőséget, hogy megkóstoljon egy ilyen különlegességet. Egy csésze tele tejcsokoládéval, zöld szőlővel és almával, egy kis lime-mal. A kávé nagyon jó egyensúlyt mutat, kellemes, krémes textúrával. A Diamante Verde híre biztosan nem hazudtolja meg a szóbeszédet!

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
18 244 Ft /1000 g 1 824 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk csütörtökig, 2023. 03. 30.
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Peru
Fajta
Fajta:
Caturra
Vidék
Vidék:
San Martin
Tengerszint f. m.
Tengerszint f. m.:
1600-1700
Íz
Íz:
Gyümölcs, Tejes csokoládé
Feldolgozás
Feldolgozás:
Nedves

Összetétel

Arabica 100%

Crema és a kávé íze

A Peru Diamante Verde SHB EP a friss gyümölcsök intenzív jegyeivel rendelkező kávék egyike. Könnyen felfedezhetünk zöld almát és zöld szőlőt, frissítő lime-ot és még tejcsokoládét is az alaphangokban. Élénk, pezsgő kávé, hosszú, kellemes utóízzel és az összes aromakomponens szép egyensúlyával.

A kávé eredete

Először is nézzük meg, honnan származik ez a kávé. Peru San Martin régiója a harmadik legnagyobb kávétermő terület az országban. Az egyik legnagyobb helyi mezőgazdasági termelőszövetkezet az 1999-ben alapított Oro Verde. A Diamante Verde szövetkezet csak 2017-ben kezdte el írni a történetét, de évről évre egyre jobb. Három évvel a megalakulása után már több mint 200 tagja volt. A kezdeti anyagi források hiánya miatt gazdái iparilag előállított műtrágyák és permetszerek használata nélkül művelték ültetvényeiket. Ami hátránynak tűnt, azt sikerült nagy előnnyé változtatniuk. A biokávétermesztésben való kezdeteiket bio- és Fair Trade minősítéssel koronázták meg.

A fiatal csapatnak a nulláról kellett felküzdenie magát. Ennek eredményeként pontosan tudják, hogy a San Martin régióban lévő kávéfáknak mire van szükségük, hogyan kell gondozni őket, hogyan kell feldolgozni a termést, és hogyan és hol lehet azt nyereségesen értékesíteni. Ennek a tudásnak a szövetkezeti tagok közötti megosztása segítette a gazdákat a kiváló minőségű kávéhoz vezető úton, és megtanította őket a legjobb termesztési gyakorlatok és feldolgozási eljárások kiválasztására.

A Diamante Verde kis ültetvényeken termesztenek, amelyeket gyakran vadon élő állatok vesznek körül. A talaj vulkanikus eredetű, ezért magas az ásványi anyag tartalma. A domboldalakat számos forrás szeli át, amelyek nagyon jótékony hatással vannak a kávénövényre.

A betakarítás általában áprilistól júliusig, a körülményektől függően néha augusztusban történik. A gazdák gépek nélkül, kézzel szedik le a vörös kávébogyókat a kis ültetvényekről. Peruban jellemző, hogy a kávét úgynevezett mosással dolgozzák fel. A munkások a bogyókat vízbe öntik, és zúzólemezeken keresztül nyomják őket. Ez eltávolítja a felső bőrt. A termést ezután vízzel teli tartályokba töltik, ahol több napig erjed. Ez idő alatt a zöld kávébabot körülvevő pép lebomlik. Miután kiszabadították, a gazdáknak meg kell tisztítaniuk, friss vízben meg kell mosniuk és teraszokon kell szárítaniuk.

A perui Diamante Verde az SHB és az EP jelölést viseli. Az első rövidítés (SHB - Strictly Hard Bean) arra utal, hogy a kávé magasan fekszik, ahonnan származik. Csak az 1 200 méteres tengerszint feletti magasságban betakarított bab kapja meg ezt a megnevezést. Miért fontos ez? Mivel a magasan fekvő kávénak hosszabb ideig tart az érlelés, és több aromát tud magába szívni a környezetéből. Az EP (European Preparation) betűk azt jelzik, hogy a kávét az európai piacra szánják. Méret és szín szerint szétválogatták, és a hibás babokat eltávolították.

Peru főként az Egyesült Államokba, Németországba és Belgiumba exportálja kávéját. Országszerte több mint negyedmillió család foglalkozik a kávéiparral, amelynek körülbelül egynegyede szövetkezetekben vagy társulásokban dolgozik. Jelenleg körülbelül nyolcvan ilyen van Peruban.

Hatásai - kávék

Arabica
Hatásai - arabica

Kávé csomagolásának bemutatása

A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.

Használati útmutató

A kávét a fajtájának megfelelően őröljük meg.
Egy csésze kávéhoz használjon legalább 1,5-2 teáskanál (kb. 7 g) őrölt kávét.
Kb. 95 ° C-os vízzel öntsük le a kávét.

Íz és tónus:
Intenzitás
Savasság
Pörkölés
Szem
Feldolgozás

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manucafe.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


COSTA RICA SAN RAFAEL TARRAZU SHB RZ szemes kávé
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

COSTA RICA SAN RAFAEL TARRAZU SHB RZ szemes kávé

Még nem kóstolt Costa Ricai kávét? Akkor tegye meg minél hamarabb! A közép-amerikai vulkanikus talaj testes, nemes ízt kölcsönöz. A Tarazu régióból a San Raffaell fajta estében a hatás bársonyosan édes karamell árnyalatú. Adja át ízlelőbimbóit a szakértőknek,hiszen Costa Ricán 400 millió kávécserje nő. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
17 843 Ft /1000 g 1 784 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk csütörtökig, 2023. 03. 30.

KUBA SERRANO SUPERIOR szemes kávé
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

KUBA SERRANO SUPERIOR szemes kávé

Mesés íz élmény! Ez az ültetvény-kávé Kuba déli partjáról csaknem nulla savassággal dicsekedhet, de telt ízzel és kiemelkedően csokoládé és karamell árnyalattal. A Sierra Maestra hegységeiben született, ami édesen mézes és nádcukor illattal gazdagította. Ha megkóstolja, felfedezi a füstös árnyalatokat és a kubai rumot is. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
16 957 Ft /1000 g 1 696 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk csütörtökig, 2023. 03. 30.

Kuba Turquino Lavado - szemes kávé
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

Kuba Turquino Lavado - szemes kávé

A kubai kávé az egyik legízletesebb és legkiegyensúlyozottabb kávé. Az exkluzív Kuba Turquino Lavado nemcsak a csokoládé, a méz, a fűszerek és a dohány jegyeivel különleges. Ugyanakkor kiemelkedik nagyon alacsony savtartalmával és igazán hosszú utóízével, amely bársonyosan édesnek tűnik. Ez a legjobb kávé, amelyet a kubai ültetvényekről kóstolhat. Ugyanolyan körülmények között termesztik, mint a jamaicai Blue Mountaint, így nem csoda, hogy ugyanolyan csodálatos és rendkívül… Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
22 759 Ft /1000 g 2 276 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk csütörtökig, 2023. 03. 30.
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozásra »