

PÁPUA ÚJ GUINEA (PNG) Sigri Estate szemes kávé
Félmeztelen bennszülöttek, veszélyes krokodilok és bugyborékoló vulkánok? Igen, ilyen Pápua Új Guinea. Mi onnan vonzóbb kóstolót hoztunk. A kávé, amely a híres Eastern Highlands régióban nevelkedett, olyan, mint az egyenlítői föld, pikáns és illatos. A magas minőségű arabika termesztésére főleg a kis családi ültetvények összpontosítanak.
Összetétel
Arabica 100%A KÁVÉ ÍZE ÉS HABJA
Egyforma méretű kávészemek, finom íz, kerek testtel és közepes savassággal - ilyen a Pápua Új-Guinea-ból származó viszonylag fiatal kávé.A gyümölcsök és fűszerek kellemes utóíze egyedivé teszi a terméket.A kávét úgy pörköljük, hogy az aromájából a maximumot hozzuk elő. A kávé habja világos,tömény, közepes sűrűségű.
A KÁVÉ SZÁRMAZÁSA
A Coffea arabica cserjéi Pápua Új-Guinea-ban újdonságnak számítanak.Először 1950 körül kezdték ültetni a cserjéket. A kávéültetvények megmunkálói kis családi gazdálkodók, akik mind arabica, úgy robusta kávé termelésével is foglalkoznak. Az ültetvényeiket leggyakrabban erdők mélyén, tisztások közelében találhatók, ahol nem érhetők el mezőgazdasági és egyéb gépekkel.Ezért a helyi kávé szerves ökológiai terméknek tekinthető, mivel a kávét nem kezelik sem kémiai permettel, sem ipari műtrágyával. Ezek az anyagok nem juttathatók el az ültetvényekig az elhelyezkedésük miatt, és nem utolsó sorban anyagilag is nagyon igényes volna.
A kávébogyók begyűjtése 100% -ban manuálisan történik.A magas színvonalú betakarítás érdekében a kormány minőségi előírásokat vezetett be a kávé számára.A legalacsonyabb minőségű kávébabok teljesen eltűntek a piacról, és a Pápua Új-Guinea kávéja meredeken felmászott a ranglétrán a világ legnépszerűbb kávéi közé.
A leszüretelt kávébogyókat úgynevezett átmosási technikával dolgozzák fel.A bogyókat nagy vizes tartályokba öntik (alacsony minőségű bogyók a felszínen lebegnek, ezek el vannak távolítva, a minőségi kávébogyók a tartáj aljára esnek).Speciális préslemezek segítségével a kávébaboktól eltávolítják a bevonatukat. Fermentáció és szárítás követi ezt a folyamatot.Végül a kávébabok minőségi ellenőrzésen mennek át, azután juta zsákokba csomagolják őket.
Kávé csomagolásának bemutatása
A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.
Használati útmutató
- A kávét a fajtájának megfelelően őröljük le.
- Egy csésze kávéhoz használjon legalább 1,5-2 kávéskanál (kb. 7 g) őrölt kávét.
- Kb. 95 °C-os vízzel öntse le a kávét.

























Tanácsra van szüksége?

8. 26.
A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok
Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:

KENYA AA SZUPERSZTÁR szemes kávé

GUATEMALA - ANTIQUA SAN JUAN SCR90 szemes kávé
