

Panama Reserva Candela - szemes kávé
Mi a különleges ebben a kávéban? Véleményünk szerint a simaság és az egyensúly az étcsokoládé ízével és egy enyhe citromos ízzel párosul. A Gallardo családi gazdaságokból származó babok nem tagadják meg panamai származásukat. A termés legjobbjait válogatták ki az Ön számára, és nem csoda, hogy számos versenyen sikeresek. A kávéjuk olyan harmonikus, hogy hamar a napja részévé válik.
Összetétel
Arabica 100%Crema és a kávé íze
A Panama Reserva Candela egy közepesen savas, könnyű és kiegyensúlyozott kávé. Íze az étcsokoládét citrusfélékkel ötvözi - a citrom aromájának finom beborítása rendkívül vonzó. Mivel arabica kávéról van szó, a crema alacsony, de tömör és hosszan tartó.
Ez a kávé kiválóan elkészíthető szűrőn, mokkafőzőben vagy automata kávéfőzőben. Simaságának köszönhetően egész napos kortyolgatásra való.
A kávé eredete
A 20. század fordulóján a panamai kávénak nem volt túl jó híre a világban. A Panamai Köztársaság azonban szembesült ezzel a ténnyel, és kávéja áruértékének növelése érdekében megrendezte a The Best of Panama elnevezésű versenyt, amelyen a legjobb tételeket díjazták. Egy ezt követő online árverésen sikerült a prémium minőségű panamai babot megismertetni a globális vevőkkel. Ma a legjobb kávék listáját nemcsak a panamai Geisha, hanem számos más, kiváló paraméterekkel rendelkező fajta is "elfoglalja".
Hozzá kell tenni, hogy a fent említett tevékenység nem tette volna széles körben ismertté Panamát a kávékedvelők körében. A népszerűség a kávéfák kiváló természeti feltételeinek és a gazdák által nyújtott kiváló gondozásnak is köszönhető.
Candela régió Chiriqui tartományban található. Panama nyugati részén, a Csendes-óceán partján található. Nagyon változatos éghajlat jellemzi, beleértve a forró és nedves alföldeket és a hűvös, esős hegyvidékeket. A helyiek számára Chiriqui népszerű turistacélpont - több kilométernyi érintetlen strandot, látványos hegyi tájat, forró forrásokat, buja esőerdőt és a Csendes-óceán zátonyai között sznorkelezést kínál. Ha valaha is ellátogat Chiriquibe, semmiképpen sem hagyhatja ki a Panama legmagasabb hegyére, a Barú vulkánra való feljutást. Ennek a hegynek a lábánál termesztik a gazdák ezt a nagyszerű arabicát.
Az Arabica Panama Reserva Candela a Gallardo család által vezetett ültetvényekről származik. Tagjai a Finca La Santa, a Finca Zambrano, a Finca Santa Clara és a Jurutungo gazdaságokat gondozzák. Mindezen gazdaságok terméseredményei kiválónak számítanak, és egészen 1960-ig visszamenőleg. A Gallardo család nagyon büszke arra, hogy a kávé előállításának teljes folyamatát ők irányítják. Nagy gondossággal végzik az érett kávécseresznye betakarítását, feldolgozását és a zöld kávébabok szárítását. Az Arabica Panama Reserva Candela egy adott szüret legjobb babjaiból válogat, így a családi gazdaságot abszolút kiváló módon képviseli.
Az úgynevezett nedves feldolgozási módszernek köszönhetően,(wet processing) amelynek során a termést nagy víztartályokban hagyják erjedni, a kávé kellemes gyümölcsös jegyeket és egyensúlyt kap. Ezt a választott kávénövényfajta - ebben az esetben a Caturra - is hangsúlyozza. Gyümölcsei édes, összetett és friss ízükről ismertek. A Caturra bab a legkeresettebb, és a teljes kávéfogyasztás 60 százalékát teszi ki.
Az úgynevezett nedves feldolgozási módszernek köszönhetően,(wet processing) amelynek során a termést nagy víztartályokban hagyják erjedni, a kávé kellemes gyümölcsös jegyeket és egyensúlyt kap. Ezt a választott kávénövényfajta - ebben az esetben a Caturra - is hangsúlyozza. Gyümölcsei édes, összetett és friss ízükről ismertek. A Caturra bab a legkeresettebb, és a teljes kávéfogyasztás 60 százalékát teszi ki.
Kávé csomagolásának bemutatása
A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.
Használati útmutató
A kávét a fajtájának megfelelően őrölje le.
1. Egy csésze kávéhoz használjon legalább 1,5-2 teáskanál (kb. 7 g) őrölt kávét.
2. Kb. 95 °C-os vízzel öntse le a kávét.

























Tanácsra van szüksége?

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok
Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:

DOMINICANA BARAHONA AA –szemes kávé

PANAMA ARABICA SHB EP BOQUETE LAS DALIAS FINCA MARY - Micro Lot
