Nikaragua Matagalpa Microlot - szemes kávé
Vulkánok, tavak, egzotikus virágok és trópusi fák. Nicaragua a rendkívüli biológiai sokféleség országa, és ezért abszolút tökéletes kávé. A bizonyíték a Matagalpa régióból származó arabica, egy egyedülálló mikrolot, karamellás, citrusos és csokoládés ízekkel. A helyi éghajlatot örök tavasznak nevezik, a helyi kávé pedig szerelem első kortyra. Győződjön meg róla saját maga.
Összetétel
Arabica 100%Crema és a kávé íze
A Nicaragua Matagalpa Mikrolot egy kiegyensúlyozott ízvilágú kávé, amely az édes karamell, a lédús és friss citrusfélék és a csokoládé jegyeit tükrözi. Nagyon harmonikus, mégis folyamatosan kényeztet az ízrétegeivel. A különböző elkészítési módszerekkel az egyes ízértékek jobban kiemelkedhetnek. Tesztelje ezt a gyönyörű arabicát karos kávéfőzőben, de filteren vagy mokafőzőben is.
A kávé eredete
A micro-lotnak nevezett kávé azért különleges, mert egy adott területről származik, és az egész tételt, ahogyan az Ön csomagjába kerül, egyetlen "tételben" dolgozták fel. Tökéletesen tükrözi az ültetvény természetes adottságait és a feldolgozási módszert. A mikrolotok egyedi ízzel és aromával rendelkeznek, nagy keresletnek örvendenek, és viszonylag ritkán állnak rendelkezésre. Ezért örömmel mutatjuk be Önnek a mesés Nicaragua Matagalpa Mikrolotot, amely a híres nicaraguai kávérégióból, valamint a kiváló minőségű kakaójáról és tökéletes dohányáról híres régióból származik.
Matagalpa a hegyekben fekszik, így éghajlata nagyon kellemes. Nem véletlenül hívják az ottaniak "örök tavasznak". A régió túlnyomó többsége a biogazdálkodásra és a természethez való visszatérésre szakosodott. A gazdák közösségekbe szerveződnek, és így jutnak hozzá a méltányos kereskedelem piacaihoz, mivel egyénileg nem engedhetnék meg maguknak az előírt szabványok teljesítésének magas költségeit.
A kávécseresznyét márciustól októberig bérmunkások szedik. A szezon lassan indul, így eleinte csak néhány férfi és nő munkálkodik nagy kosarakkal, de amikor a bogyók nagy része megérik, az ültetvényeken beindul a nyüzsgés mivel magasak a követelmények a termés időben történő és pontos feldolgozásával szemben. Nicaraguában a mosott eljárás a jellemző. Először is a cseresznyét vízben kell tenni, és az éretlen vagy hibás gyümölcsöket ki kell válogatni. A következő lépésben a kávét meg kell szabadítani a felső héjától, ami úgy történik, hogy átnyomják a zúzólemezeken. A feldolgozott babot vízzel együtt erjesztő tartályokba helyezik, ahol több órán vagy napon át erjed. Ez feloldja a babot borító édes pépet. Végül a zöld kávét újra megmossák, és vagy szárítóban, vagy közvetlen napfényben hagyják száradni.
A nicaraguaiak jellemzően 14 hektáros ültetvényeket művelnek, és évente körülbelül 2 millió zsák kávét termelnek, amelynek több mint 90 százalékát exportálják a világba. Igaz, hogy a nicaraguai kávé még mindig keresi a helyét a rivaldafényben, de az elmúlt években hamar elfogyott a piacon, ami jól jelzi a magas minőségét.
Hatásai - kávék
Kávé csomagolásának bemutatása
A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.
Használati útmutató
A kávét a fajtájának megfelelően őrölje le.
1. Egy csésze kávéhoz használjon legalább 1,5-2 teáskanál (kb. 7 g) őrölt kávét.
2. Kb. 95 °C-os vízzel öntse le a kávét.