06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

Nikaragua Matagalpa Microlot - szemes kávé

Kód: 1789

Vulkánok, tavak, egzotikus virágok és trópusi fák. Nicaragua a rendkívüli biológiai sokféleség országa, és ezért abszolút tökéletes kávé. A bizonyíték a Matagalpa régióból származó arabica, egy egyedülálló mikrolot, karamellás, citrusos és csokoládés ízekkel. A helyi éghajlatot örök tavasznak nevezik, a helyi kávé pedig szerelem első kortyra. Győződjön meg róla saját maga.

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
17 759 Ft /1000 g 1 776 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk szerdáig, 2024. 04. 17.
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Nicaragua
Fajta
Fajta:
Caturra
Vidék
Vidék:
Balsamo
Tengerszint f. m.
Tengerszint f. m.:
1200m
Íz
Íz:
Csokoládé , Karamella, Citrus
Feldolgozás
Feldolgozás:
Nedves

Összetétel

Arabica 100%

Crema és a kávé íze

A Nicaragua Matagalpa Mikrolot egy kiegyensúlyozott ízvilágú kávé, amely az édes karamell, a lédús és friss citrusfélék és a csokoládé jegyeit tükrözi. Nagyon harmonikus, mégis folyamatosan kényeztet az ízrétegeivel. A különböző elkészítési módszerekkel az egyes ízértékek jobban kiemelkedhetnek. Tesztelje ezt a gyönyörű arabicát karos kávéfőzőben, de filteren vagy mokafőzőben is.

A kávé eredete

A micro-lotnak nevezett kávé azért különleges, mert egy adott területről származik, és az egész tételt, ahogyan az Ön csomagjába kerül, egyetlen "tételben" dolgozták fel. Tökéletesen tükrözi az ültetvény természetes adottságait és a feldolgozási módszert. A mikrolotok egyedi ízzel és aromával rendelkeznek, nagy keresletnek örvendenek, és viszonylag ritkán állnak rendelkezésre. Ezért örömmel mutatjuk be Önnek a mesés Nicaragua Matagalpa Mikrolotot, amely a híres nicaraguai kávérégióból, valamint a kiváló minőségű kakaójáról és tökéletes dohányáról híres régióból származik.

Matagalpa a hegyekben fekszik, így éghajlata nagyon kellemes. Nem véletlenül hívják az ottaniak "örök tavasznak". A régió túlnyomó többsége a biogazdálkodásra és a természethez való visszatérésre szakosodott. A gazdák közösségekbe szerveződnek, és így jutnak hozzá a méltányos kereskedelem piacaihoz, mivel egyénileg nem engedhetnék meg maguknak az előírt szabványok teljesítésének magas költségeit.

A kávécseresznyét márciustól októberig bérmunkások szedik. A szezon lassan indul, így eleinte csak néhány férfi és nő munkálkodik nagy kosarakkal, de amikor a bogyók nagy része megérik, az ültetvényeken beindul a nyüzsgés mivel magasak a követelmények a termés időben történő és pontos feldolgozásával szemben. Nicaraguában a mosott eljárás a jellemző. Először is a cseresznyét vízben kell tenni, és az éretlen vagy hibás gyümölcsöket ki kell válogatni. A következő lépésben a kávét meg kell szabadítani a felső héjától, ami úgy történik, hogy átnyomják a zúzólemezeken. A feldolgozott babot vízzel együtt erjesztő tartályokba helyezik, ahol több órán vagy napon át erjed. Ez feloldja a babot borító édes pépet. Végül a zöld kávét újra megmossák, és vagy szárítóban, vagy közvetlen napfényben hagyják száradni.

A nicaraguaiak jellemzően 14 hektáros ültetvényeket művelnek, és évente körülbelül 2 millió zsák kávét termelnek, amelynek több mint 90 százalékát exportálják a világba. Igaz, hogy a nicaraguai kávé még mindig keresi a helyét a rivaldafényben, de az elmúlt években hamar elfogyott a piacon, ami jól jelzi a magas minőségét.

Hatásai - kávék

Arabica
Hatásai - arabica

Kávé csomagolásának bemutatása

A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.

Használati útmutató

A kávét a fajtájának megfelelően őrölje le.
1. Egy csésze kávéhoz használjon legalább 1,5-2 teáskanál (kb. 7 g) őrölt kávét.
2. Kb. 95 °C-os vízzel öntse le a kávét.

Íz és tónus:
Intenzitás
Savasság
Pörkölés
Szem

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manucafe.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


KENYA AA SZUPERSZTÁR szemes kávé
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

KENYA AA SZUPERSZTÁR szemes kávé

A dupla ás szupersztár nagyon intenzív koffein élményt nyújt. Ez a száz százalékos kenyai arabika a garancia a kiemelkedő aromára, a kellemes savasságra és a gyümölcsös harmóniára. A bársonyos lágyságba rögtön az első korty után beleszeret. A második igazolja, hogy a legjobbat választotta. A harmadik kóstolással a mennyország felé repül. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
21 622 Ft /1000 g 2 162 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk szerdáig, 2024. 04. 17.

TOJÁSLIKŐR szemes kávé
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

TOJÁSLIKŐR szemes kávé

Emlékszik, hogyan járt az anyukája tojáslikőrjét iszogatni a hűtőbe? Olyan édes volt, hogy összeragadt tőle a szája. Most torkoskodhat lelkiismeret furdalás nélkül és ráadásul majdnem kalóriamentesen. A kedvenc tojásos konyak ízt fogyassza, mint luxuspontot az ízletes ebéd után. Vagy illatos kávéval kezdje a napot. Ön hozza a döntést, hogy milyen formában fogja fogyasztani az isteni italt. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
15 117 Ft /1000 g 1 512 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk szerdáig, 2024. 04. 17.

EL SALVADOR SHG FINCA LOS NARANJOS - Micro Lot
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

EL SALVADOR SHG FINCA LOS NARANJOS - Micro Lot

Salvador je země velká asi jako Morava a dalo by se říct, že i podobně úrodná. Středoamerický stát na pacifickém pobřeží má sice zcela odlišné klimatické a půdní poměry, nicméně ojedinělým plodinám věnuje stejně speciální péči. Zřejmým příkladem je tento mikrolot z plantáže ležící na úbočí sopky. Jedna z nejpozoruhodnějších vysokohorských káv na světě chutná po mléčné čokoládě… Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
22 659 Ft /1000 g 2 266 Ft /100 g
Szállítjuk szerdáig, 2024. 04. 17.
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozással »