06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

Nikaragua Matagalpa Microlot - szemes kávé

Kód: 1789

Vulkánok, tavak, egzotikus virágok és trópusi fák. Nicaragua a rendkívüli biológiai sokféleség országa, és ezért abszolút tökéletes kávé. A bizonyíték a Matagalpa régióból származó arabica, egy egyedülálló mikrolot, karamellás, citrusos és csokoládés ízekkel. A helyi éghajlatot örök tavasznak nevezik, a helyi kávé pedig szerelem első kortyra. Győződjön meg róla saját maga.

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
17 759 Ft /1000 g 1 776 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk szerdáig, 2023. 12. 20.
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Nicaragua
Fajta
Fajta:
Caturra
Vidék
Vidék:
Balsamo
Tengerszint f. m.
Tengerszint f. m.:
1200m
Íz
Íz:
Csokoládé , Karamella, Citrus
Feldolgozás
Feldolgozás:
Nedves

Összetétel

Arabica 100%

Crema és a kávé íze

A Nicaragua Matagalpa Mikrolot egy kiegyensúlyozott ízvilágú kávé, amely az édes karamell, a lédús és friss citrusfélék és a csokoládé jegyeit tükrözi. Nagyon harmonikus, mégis folyamatosan szórakoztat a rétegeivel. A különböző elkészítési módszerekkel az egyes ízértékek jobban kiemelkedhetnek. Tesztelje ezt a gyönyörű arabicát karos kávéfőzőben, de filteren vagy mokafőzőben is.

A kávé eredete

A micro-lotnak nevezett kávé azért különleges, mert egy adott területről származik, és az egész tételt, ahogyan az Ön csomagjába kerül, egyetlen "tételben" dolgozták fel. Tökéletesen tükrözi az ültetvény természetes adottságait és a feldolgozási módszert. A mikrolotok egyedi ízzel és aromával rendelkeznek, nagy keresletnek örvendenek, és viszonylag ritkán állnak rendelkezésre. Ezért örömmel mutatjuk be Önnek a mesés Nicaragua Matagalpa Mikrolotot, amely a híres nicaraguai kávérégióból, valamint a kiváló minőségű kakaójáról és tökéletes dohányáról híres régióból származik.

Matagalpa a hegyekben fekszik, így éghajlata nagyon kellemes. Nem véletlenül hívják az ottaniak "örök tavasznak". A régió túlnyomó többsége a biogazdálkodásra és a természethez való visszatérésre szakosodott. A gazdák közösségekbe szerveződnek, és így jutnak hozzá a méltányos kereskedelem piacaihoz, mivel egyénileg nem engedhetnék meg maguknak az előírt szabványok teljesítésének magas költségeit.

A kávécseresznyét márciustól októberig bérmunkások szedik. A szezon lassan indul, így eleinte csak néhány férfi és nő van nagy kosarakkal, de amikor a bogyók nagy része megérik, az ültetvényeken nagy a nyüzsgés. Ez fokozott követelményeket támaszt a termés időben történő és pontos feldolgozásával szemben. A mosás Nicaraguára jellemző. Először is a cseresznyét vízben kell tenni, és az éretlen vagy hibás gyümölcsöket ki kell válogatni. A következő lépésben a kávét meg kell szabadítani a felső héjától, ami úgy történik, hogy átnyomják a zúzólemezeken. A feldolgozott babot vízzel együtt erjesztő tartályokba helyezik, ahol több órán vagy napon át erjed. Ez feloldja a babot borító édes pépet. Végül a zöld kávét újra megmossák, és vagy szárítóban, vagy közvetlen napfényben hagyják száradni.

A nicaraguaiak jellemzően 14 hektáros ültetvényeket művelnek, és évente körülbelül 2 millió zsák kávét termelnek, amelynek több mint 90 százalékát exportálják a világba. Igaz, hogy a nicaraguai kávé még mindig keresi a helyét a rivaldafényben, de az elmúlt években nem sokáig volt a piacon, ami jól jelzi a magas minőségét.

Hatásai - kávék

Arabica
Hatásai - arabica

Kávé csomagolásának bemutatása

A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.

Használati útmutató

A kávét a fajtájának megfelelően őrölje le.
1. Egy csésze kávéhoz használjon legalább 1,5-2 teáskanál (kb. 7 g) őrölt kávét.
2. Kb. 95 °C-os vízzel öntse le a kávét.

Íz és tónus:
Intenzitás
Savasság
Pörkölés
Szem

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manucafe.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


ETHIOPIA YIRGA CHEFFE szemes kávé
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

ETHIOPIA YIRGA CHEFFE szemes kávé

Az emberek két csoportját különböztetjük meg, a kávé imádók csoportját és akik csak most kezdik a kávé ízét megkedvelni. Készítse a Yirga Cheffe válogatott  kávét nagyobb társaság számára. A virágos aromájával több jelenlévőt is odacsalogat.  Az egyik legnemesebb etiópiai kávé forró, mint az ottani napocska és olyan változatos, mint a kelet-afrikai táj. Örömöt, energiát és a természet csodáit találhatja benne. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
17 809 Ft /1000 g 1 781 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk szerdáig, 2023. 12. 20.

15% KEDVEZMÉNY
EL SALVADOR SHG EP Santa Ana Miravalle H1 szemes kávé
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

EL SALVADOR SHG EP Santa Ana Miravalle H1 szemes kávé

Salvador a legkisebb állam Közép-Amerikában, de a térképen semmi sem helyettesítheti. És főleg a minőségi kávék térképén nem. A Balsamo hegységeiben csak kiváló kávét szüretelnek. A tápanyagokat a völgy tiszta forrásaiból nyeri, az illatát a Csendes-óceántól jövő szélnek köszönheti. A gyönyörű karamell árnyalat összeforr az ínyenc savassággal. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
17 529 Ft /1000 g 14 900 Ft /1000 g 1 490 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk szerdáig, 2023. 12. 20.

Kóstoló készlet Kávék a világ minden sarkáról
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

Kóstoló készlet Kávék a világ minden sarkáról

Kóstolja meg az egész világot! Öt rendkívüli ültetvényes kávét raktunk össze, amelyek számos szuperlatívuszban dicsekedhetnek. Kivételes természeti környezetben találhatók, tapasztalt gazdák termesztik őket, és tökéletes arabicát termelnek. Összehasonlíthatja gazdag aromájukat, rétegzett ízüket, valamint a babok színét és formáját. Ízlés szerint. Biztosak vagyunk benne, hogy el lesz varázsolva. Több az áru részleteiben
5 076 Ft ÁFA-val
Szállítjuk szerdáig, 2023. 12. 20.
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozásra »