

NICARAGUA SHB EP MARAGOGYPE - szemes kávé
Nicaragua vulkanikus talajai kiváló feltételeket biztosítanak a kávéfák számára. Nem csoda tehát, hogy az ottani termés enyhe gyümölcsös fényességgel kimutatható csokoládéjegyekkel rendelkezik,. Ezek elsősorban a Nueva Segovia régióból származó kávéban jelennek meg, amelyet karamell és mogyoró illata egészít ki. A termelés korántsem szédítő, mivel a Maragogype fajta kevésbé termékeny. Ezért a kávébab szebb és vonzóbb aromát kínál a kávé szerelmeseinek.
Összetétel
Arabica 100%Krém és a kávé íze
A Nicaragua SHB EP Maragogype kávébab enyhén savas. A friss gyümölcs helyett a sötét csokoládé, a karamell és a mogyoró ízét fogja észrevenni. Mielőtt megkóstolná, kivételesen erős illatával vonzza magához. Az első korty után elmondhatjuk, hogy megtiszteltetés számára, hogy tökéletesen kiegyensúlyozott kávét iszik. Felfdezett egy ínyenc kávét minden egyes napra.
A kávé eredete
Nicaragua a 12. legnagyobb kávéexportőr a világon, és termelésének több mint 90% -át exportálja. Ha más szemszögből nézünk rá, úgy találjuk, hogy a nicaraguai kávé a világpiac csupán 1,4 százalékát teszi ki. Ez már nem olyan sok. A kávébab minőségéről és népszerűségéről azonban mindig többet mondanak, mint a számok, maguk a fogyasztók tapasztalatai. És Nicaragua esetében az SHB EP Maragogype nem spórol a dicséretekkkel.
Közismert tény, hogy a közép-amerikai kávék édesebbek, és ha a savtartalom található benne, akkor általában alacsonyabb árnyalatú sárgabarack vagy a papaya. Sokkal jellegzetesebbek az étcsokoládé, a nugát, a karamellára vonatkozó utalások. Gazdag csokoládé és mandula édesség jellemző a Nueva Segovia régió kávészemekre. Innen származik ez a kávé.
A Nueva Segovia Nicaragua északi részén, Honduras határán található. A helyi gazdák kis ültetvényeket művelnek, az átlagos terület körülbelül 3 hektár. Mind a termékeny vulkáni talaj, mind a tengerszint feletti magasság és az árnyék amelyben a kávéfák nőnek jelentősen hozzájárul a kávé aromájához és ízéhez. A Nicaragua SHB EP Maragogype egyedi íze mögött azonban látnunk kell az arabica fajtát Bourbon, pontosabban annak Maragogype néven nevezett mutációját (Elephant Beans, elefántbab). Ez egy olyan fajta, amely a magas hegyekben, példátlan méretű termést eredményez. A kávéfa és az extra nagy bab tartósságának adója a cserjék viszonylag alacsony hozama. A világ legnagyobb kávébabjából viszonylag kevés van, ezért ritka és nagyra becsült.
A kávéfákat kézzel kell betakarítani, mert nehezen megközelíthető dombos tájakon nőnek. A nagy szemekhez speciális feldolgozás szükséges. A gyümölcs szedése után, eljutnak az úgynevezett malmokba, ahol megfosztják a bőrtől és a pép azon részeiről, amelyek a szemeket körülveszik. Ezt követően a kávét erjesztési edényekbe helyezik, és ezekben 24-72 órán keresztül erjesztik. Végül szárításra kerül sor, amely 5-7 napot vesz igénybe. Mielőtt piacra küldik, a gazdálkodók hagyják, hogy a zöld kávé egy ideig pihenjen. Csak akkor csomagolják a jutazsákokba és exportálják a nagyvilágba.
Meglepheti az EP rövidítése ennek a kávénak a nevében. Ez garantálja, hogy a szemes kávé az európai piacon további minőség-ellenőrzésen ment keresztül (EP = európai produkt).
Kávé csomagolásának bemutatása
A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.
Használati útmutató
A kávét a fajtájának megfelelően őröljük meg.
Egy csésze kávéhoz használjon legalább 1,5-2 teáskanál (kb. 7 g) őrölt kávét.
Kb. 95 ° C-os vízzel öntsük le a kávét.

























Tanácsra van szüksége?

3. 30.
Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:

KUBA SERRANO SUPERIOR szemes kávé

KOLUMBIA MARAGOGYPE GIGANTE FINCA EL BOTÓN - szemes kávé
