06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 3 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
3 900 Ft

NICARAGUA SHB EP MARAGOGYPE - szemes kávé

Kód: 1596
Értékelés: kitűnő, 1 vélemény

Nicaragua vulkanikus talajai kiváló feltételeket biztosítanak a kávéfák számára. Nem csoda tehát, hogy az ottani termés enyhe gyümölcsös fényességgel kimutatható csokoládéjegyekkel rendelkezik,. Ezek elsősorban a Nueva Segovia régióból származó kávéban jelennek meg, amelyet karamell és mogyoró illata egészít ki. A termelés korántsem szédítő, mivel a Maragogype fajta kevésbé termékeny. Ezért a kávébab szebb és vonzóbb aromát kínál a kávé szerelmeseinek.

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
22 542 Ft /1000 g 2 254 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk péntekig, 2023. 03. 24.
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 3 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
3 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Nicaragua
Fajta
Fajta:
Bourbon
Vidék
Vidék:
Nueva Segovia
Tengerszint f. m.
Tengerszint f. m.:
1200m - 1500m
Íz
Íz:
Karamella, Mogyoró, Keserű csokoládé
Feldolgozás
Feldolgozás:
Nedves

Összetétel

Arabica 100%

Krém és a kávé íze

A Nicaragua SHB EP Maragogype kávébab enyhén savas. A friss gyümölcs helyett a sötét csokoládé, a karamell és a mogyoró ízét fogja észrevenni. Mielőtt megkóstolná, kivételesen erős illatával vonzza magához. Az első korty után elmondhatjuk, hogy megtiszteltetés számára, hogy tökéletesen kiegyensúlyozott kávét iszik. Felfdezett egy ínyenc kávét minden egyes napra.

A kávé eredete

Nicaragua a 12. legnagyobb kávéexportőr a világon, és termelésének több mint 90% -át exportálja. Ha más szemszögből nézünk rá, úgy találjuk, hogy a nicaraguai kávé a világpiac csupán 1,4 százalékát teszi ki. Ez már nem olyan sok. A kávébab minőségéről és népszerűségéről azonban mindig többet mondanak, mint a számok, maguk a fogyasztók tapasztalatai. És Nicaragua esetében az SHB EP Maragogype nem spórol a dicséretekkkel.

Közismert tény, hogy a közép-amerikai kávék édesebbek, és ha a savtartalom található benne, akkor általában alacsonyabb árnyalatú sárgabarack vagy a papaya. Sokkal jellegzetesebbek az étcsokoládé, a nugát, a karamellára vonatkozó utalások. Gazdag csokoládé és mandula édesség jellemző a Nueva Segovia régió kávészemekre. Innen származik ez a kávé.

A Nueva Segovia Nicaragua északi részén, Honduras határán található. A helyi gazdák kis ültetvényeket művelnek, az átlagos terület körülbelül 3 hektár. Mind a termékeny vulkáni talaj, mind a tengerszint feletti magasság és az árnyék amelyben a kávéfák nőnek jelentősen hozzájárul a kávé aromájához és ízéhez. A Nicaragua SHB EP Maragogype egyedi íze mögött azonban látnunk kell az arabica fajtát Bourbon, pontosabban annak Maragogype néven nevezett mutációját (Elephant Beans, elefántbab). Ez egy olyan fajta, amely a magas hegyekben, példátlan méretű termést eredményez. A kávéfa és az extra nagy bab tartósságának adója a cserjék viszonylag alacsony hozama. A világ legnagyobb kávébabjából viszonylag kevés van, ezért ritka és nagyra becsült.

A kávéfákat kézzel kell betakarítani, mert nehezen megközelíthető dombos tájakon nőnek. A nagy szemekhez speciális feldolgozás szükséges. A gyümölcs szedése után, eljutnak az úgynevezett malmokba, ahol megfosztják a bőrtől és a pép azon részeiről, amelyek a szemeket körülveszik. Ezt követően a kávét erjesztési edényekbe helyezik, és ezekben 24-72 órán keresztül erjesztik. Végül szárításra kerül sor, amely 5-7 napot vesz igénybe. Mielőtt piacra küldik, a gazdálkodók hagyják, hogy a zöld kávé egy ideig pihenjen. Csak akkor csomagolják a jutazsákokba és exportálják a nagyvilágba.

Meglepheti az EP rövidítése ennek a kávénak a nevében. Ez garantálja, hogy a szemes kávé az európai piacon további minőség-ellenőrzésen ment keresztül (EP = európai produkt).

Hatásai - kávék

Arabica
Hatásai - arabica

Kávé csomagolásának bemutatása

A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.

Használati útmutató

A kávét a fajtájának megfelelően őröljük meg.
Egy csésze kávéhoz használjon legalább 1,5-2 teáskanál (kb. 7 g) őrölt kávét.
Kb. 95 ° C-os vízzel öntsük le a kávét.

Íz és tónus:
Intenzitás
Savasság
Pörkölés
Szem
Feldolgozás

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manucafe.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

3. 30.

Értékelés: kitűnő
Rendkívül finom, alacsony savtartalmú kávé, hasonlóan a Brazil Dolce Diamantina kévéhoz.

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


KUBA SERRANO SUPERIOR szemes kávé
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

KUBA SERRANO SUPERIOR szemes kávé

Mesés íz élmény! Ez az ültetvény-kávé Kuba déli partjáról csaknem nulla savassággal dicsekedhet, de telt ízzel és kiemelkedően csokoládé és karamell árnyalattal. A Sierra Maestra hegységeiben született, ami édesen mézes és nádcukor illattal gazdagította. Ha megkóstolja, felfedezi a füstös árnyalatokat és a kubai rumot is. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
16 957 Ft /1000 g 1 696 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk péntekig, 2023. 03. 24.

KOLUMBIA MARAGOGYPE GIGANTE FINCA EL BOTÓN - szemes kávé
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

KOLUMBIA MARAGOGYPE GIGANTE FINCA EL BOTÓN - szemes kávé

Hegyek, zöldek, folyók, hagyományok. A szokatlanul nagyméretű kávébabok Kolumbia északi részéről a legjobbat szívták magukba, amit az Antioquia régió kínál. Ezért édes csokoládés kávét készíthet belőle, őszibarack és enyhe savtartalommal. Minél nagyobb a kávé, annál kevesebbet szüretelnek belőle. A Maragogype fajtát azonban mindenképpen érdemes megkóstolni. Különösen a Herrán család által vezetett El Botón farmról. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
26 388 Ft /1000 g 2 639 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk péntekig, 2023. 03. 24.

Kuba Turquino Lavado - szemes kávé
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

Kuba Turquino Lavado - szemes kávé

A kubai kávé az egyik legízletesebb és legkiegyensúlyozottabb kávé. Az exkluzív Kuba Turquino Lavado nemcsak a csokoládé, a méz, a fűszerek és a dohány jegyeivel különleges. Ugyanakkor kiemelkedik nagyon alacsony savtartalmával és igazán hosszú utóízével, amely bársonyosan édesnek tűnik. Ez a legjobb kávé, amelyet a kubai ültetvényekről kóstolhat. Ugyanolyan körülmények között termesztik, mint a jamaicai Blue Mountaint, így nem csoda, hogy ugyanolyan csodálatos és rendkívül… Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
22 759 Ft /1000 g 2 276 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk péntekig, 2023. 03. 24.
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozásra »