

Málnás instant kávé
Tudta, hogy a grönlandi mitológiában a Málna a Nap istennője? Véleményünk szerint ez egyértelműen bizonyítja, hogy minden ami málnás alkalmas mind a forró nyári napokon, mind a hideg téli fagyokban. Biztosak vagyunk benne, hogy miután megkóstolta az instant Málnás kávét, egyetért velünk. Pompás jégkockákkal és egy szál mentával, valamint egy kupac tejszínhabbal és egy kis mézeskaláccsal. A málna felfrissít, energiát ad és finom ízű.
Összetétel
Arabica 80%, Robusta 20%, Természetes aromaCrema és a kávé íze
Az instant Málnás kávé a mexikói arabica és a robusta keverékén alapul, így íze a bársonyos krémességet és a kellemes citrusosságot ötvözi. Ezt a friss, édes málna finom íze követi. Az így kapott ital kiegyensúlyozott, vonzó és alkalmas minden alkalomra. Csak öntsön forró vagy hideg vízet néhány teáskanál instant kávéra. Gyorsan megkapja a felmelegítő vagy éppen ellenkezőleg,felfrissítő kávét.
A kávé eredete
A mexikói gazdák többnyire arabicát termesztenek, de még a robusta sem marad ki az érdeklődésükből. Az első kávéfákat a Veracruz régióban valamikor a 18. század végén ültették. Az ültetvények fokozatosan kiterjedtek más területekre is, és a 20. században a kávé már az ország egyik legfontosabb exportterméke volt, amely számos munkalehetőséget biztosított. Becslések szerint ma több mint félmillió mexikói dolgozik a kávéiparban.
A kávécserjéket novembertől márciusig szüretelik, a legtöbb termesztett fajta a Typica, a Bourbon, a Caturra és a Mundo Novo. A mexikói kávé túlnyomó része az ország déli régióiból származik, azaz Chiapasból, Oaxacából, Veracruzból és Pueblából. A gazdák általában a kávét kézzel szüretelik, és úgynevezett nedves módon dolgozzák fel, sok gazdaság biogazdálkodási módban működik. Végül is Mexikó a BIO tanúsítvánnyal rendelkező kávé egyik legnagyobb exportőre. Az is érdekes, hogy a betakarítás nagy részét közvetlenül az országban fogyasztják el. A jelentések szerint minden egyes lakos évente 1,8 kg kávét fogyaszt évente.
Az instant kávé előállítása a zöld kávébabból meglehetősen nagy kihívás. Természetesen a kávét először jól meg kell pörkölni, majd egy nagyon vastag, szirupos állagú "italt" főznek belőle, amelyből tovább elpárolog a víz. Az így képződött kávékoncentrátumot őrölni és liofilizálni kell. Nagyon alacsony hőmérsékleten és csökkentett nyomáson "fagyasztva szárítás" megy végbe, amelynek során az anyagot szublimációval dehidrálják. A liofilizált kávé egyes darabjai sima élű kis kristályokhoz hasonlítanak.
Az instant kávé előállításának van egy második változata is, vagyis a permetezés. Bár olcsóbb, mint a liofilizálás, a kávé ritka aromájának jelentős részét elveszíti. Ezért inkább a fagyasztva szárítást részesítjük előnyben.
Kávé csomagolásának bemutatása
A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.
Használati útmutató
A jó előkészítés érdekében válasszon ki egy 90 ml-es kis csészét.
Használjon 1-2 teáskanálnyi kávét, és öntsön rá 90 °C-os forralt vizet. A forró víz elveszi a kávé jellegzetes ízét.
A kávé elkészítéséhez mindig friss vizet használjon.

























Tanácsra van szüksége?

9. 12.
A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok
Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:

IRISH CREAM instant kávé

Mogyorós instant kávé
