06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

Málnás instant kávé

Kód: 1671
Értékelés: átlag alatti, 1 vélemény

Tudta, hogy a grönlandi mitológiában a Málna a Nap istennője? Véleményünk szerint ez egyértelműen bizonyítja, hogy minden ami málnás alkalmas mind a forró nyári napokon, mind a hideg téli fagyokban. Biztosak vagyunk benne, hogy miután megkóstolta az instant Málnás kávét, egyetért velünk. Pompás jégkockákkal és egy szál mentával, valamint egy kupac tejszínhabbal és egy kis mézeskaláccsal. A málna felfrissít, energiát ad és finom ízű.

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
14 281 Ft /1000 g 1 428 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk péntekig, 2023. 06. 09.
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Mexikó
Tengerszint f. m.
Tengerszint f. m.:
1350
Íz
Íz:
Málna
Feldolgozás
Feldolgozás:
Fagyasztva szárítás

Összetétel

Arabica 80%, Robusta 20%, Természetes aroma

Crema és a kávé íze

Az instant Málnás kávé a mexikói arabica és a robusta keverékén alapul, így íze a bársonyos krémességet és a kellemes citrusosságot ötvözi. Ezt a friss, édes málna finom íze követi. Az így kapott ital kiegyensúlyozott, vonzó és alkalmas minden alkalomra. Csak öntsön forró vagy hideg vízet néhány teáskanál instant kávéra. Gyorsan megkapja a felmelegítő vagy éppen ellenkezőleg,felfrissítő kávét.

A kávé eredete

A mexikói gazdák többnyire arabicát termesztenek, de még a robusta sem marad ki az érdeklődésükből. Az első kávéfákat a Veracruz régióban valamikor a 18. század végén ültették. Az ültetvények fokozatosan kiterjedtek más területekre is, és a 20. században a kávé már az ország egyik legfontosabb exportterméke volt, amely számos munkalehetőséget biztosított. Becslések szerint ma több mint félmillió mexikói dolgozik a kávéiparban.

A kávécserjéket novembertől márciusig szüretelik, a legtöbb termesztett fajta a Typica, a Bourbon, a Caturra és a Mundo Novo. A mexikói kávé túlnyomó része az ország déli régióiból származik, azaz Chiapasból, Oaxacából, Veracruzból és Pueblából. A gazdák általában a kávét kézzel szüretelik, és úgynevezett nedves módon dolgozzák fel, sok gazdaság biogazdálkodási módban működik. Végül is Mexikó a BIO tanúsítvánnyal rendelkező kávé egyik legnagyobb exportőre. Az is érdekes, hogy a betakarítás nagy részét közvetlenül az országban fogyasztják el. A jelentések szerint minden egyes lakos évente 1,8 kg kávét fogyaszt évente.

Az instant kávé előállítása a zöld kávébabból meglehetősen nagy kihívás. Természetesen a kávét először jól meg kell pörkölni, majd egy nagyon vastag, szirupos állagú "italt" főznek belőle, amelyből tovább elpárolog a víz. Az így képződött kávékoncentrátumot őrölni és liofilizálni kell. Nagyon alacsony hőmérsékleten és csökkentett nyomáson "fagyasztva szárítás" megy végbe, amelynek során az anyagot szublimációval dehidrálják. A liofilizált kávé egyes darabjai sima élű kis kristályokhoz hasonlítanak.

Az instant kávé előállításának van egy második változata is, vagyis a permetezés. Bár olcsóbb, mint a liofilizálás, a kávé ritka aromájának jelentős részét elveszíti. Ezért inkább a fagyasztva szárítást részesítjük előnyben.

Hatásai - kávék

Arabica
Hatásai - arabica
Robusta
Hatásai - robusta

Kávé csomagolásának bemutatása

A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.

Használati útmutató

A jó előkészítés érdekében válasszon ki egy 90 ml-es kis csészét.

Használjon 1-2 teáskanálnyi kávét, és öntsön rá 90 °C-os forralt vizet. A forró víz elveszi a kávé jellegzetes ízét.

A kávé elkészítéséhez mindig friss vizet használjon.

Íz és tónus:
Intenzitás
Savasság
Pörkölés
Szem
Feldolgozás

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manucafe.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

9. 12.

Értékelés: átlag alatti
Utálom azt írni, hogy ebben a kávéban személy szerint csalódtam. Kellemes illata van a zacskóban, de az íze nem túl jó, és magát a kávét iszonyú gyengének találom a többi ízhez képest.

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


TOJÁSLIKŐR instant kávé
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

TOJÁSLIKŐR instant kávé

Olyan igazi házi tojáslikőr az igazi kóstoló! Ne várjon, míg valaki meghívja. Dobjon a kosarába egy fél kiló oldható kávét rum, vanília és tojássárgájával. Elég két kanálnyit leönteni forró vízzel és az ünnepi illatok az egész lakásban elterjednek. Az alapja az ecuadori kávé, amely kiemelkedik a harmonikus és telt ízével. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
14 281 Ft /1000 g 1 428 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk péntekig, 2023. 06. 09.

IRISH CREAM instant kávé
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

IRISH CREAM instant kávé

Néhányan a túl édes, szájat összetapasztó italra gondolnak, de ez ne tévessze meg Önt. Az alkohol fogyasztók körében az Irish cream likőr az egyik legnépszerűbb. A likőr eredeti receptjét a gyártók nem árulják el még akkor sem, ha hordóban valló megfulladással fenyegetnék őket. Általában 15-20 százalékos ír whiskyt, tejszínt, vaníliát és kávét tartalmaz. Van, aki csokoládé, mások kókuszkivonatot adnak az italhoz. Most pedig próbálja meg elképzelni, hogy eme remek italhoz… Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
14 281 Ft /1000 g 1 428 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk péntekig, 2023. 06. 09.

Sós karamellás instant kávé
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

Sós karamellás instant kávé

Ha szereti az édes, és a sós ízt egyben, akkor ez az a kávé, amelyet okvetlen meg kell kóstolnia. Minőségi kávéból, fagyasztva szárítással készül és enyhén ízesített, épp ezért tökéletesen illik azokhoz a reggelekhez, amelyeket a természetben tölt el, de a délutáni film nézéshez is kitűnő partner. A Sós karamellás instant kávé feloldja a levertséget és a lustaságot. Örömöt és energiát önt az ereibe. Nem is csoda, hisz ezek a mexikói kávészemek csordultig vannak napsütéssel! Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
14 281 Ft /1000 g 1 428 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk péntekig, 2023. 06. 09.
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozásra »