06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

KOLUMBIA HUILA ROJAS ESTATE GEISHA - Micro Lot

Kód: 1679

Összetartásukat és kemény munkájukat minden szomszédjuk, kávéjukat minden ínyenc csodálja. Eliécer Rojas úr családja, aki Kolumbia délnyugati részén vezet egy gazdaságot, példaként áll a termelők előtt. A "törzskönyvezett" Geisha egyedülálló ízprofillal rendelkezik, amelyben az alma, a lime, a papaya és a mandula árnyalatait ábrázolják. Az illata tipikusan virágos, édes. Ez az exkluzív fajta biztosan Önt is érdekelni fogja.

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
A megfigyelő elküldésével egyetért a személyes adatok feldolgozásával.
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Kolumbia
Fajta
Fajta:
Geisha
Vidék
Vidék:
Huila
Tengerszint f. m.
Tengerszint f. m.:
1450 - 1650m
Íz
Íz:
Mandula, Alma, Zöldcitrom, Papája
Feldolgozás
Feldolgozás:
Nedves

Összetétel

Arabica 100%

Crema és a kávé íze

A kolumbiai Huila Rojas Estate Geisha szemes kávé természetüknél fogva abszolút fényűzőek. A Geisha fajta édes ízéről, gazdag gyümölcs és virág jegyeiről ismert. Mindez megjelenik ebben a kávéban - az alma, a papaya és a lime csodálatos kombinációja, amelyet keserédes mandula egészít ki. A virágos, édes illat megkoronázza a kávé összbenyomását. Mivel ez egy arabica, könnyű, összefüggő és világos crema-t kap.

A kávé eredete

Amikor a bevezető szövegben azt mondjuk, hogy ez "törzskönyvvel" ellátott kávé, egyáltalán nem viccelünk. Az úgynevezett mikrolotok olyan fajták, amelyeket egy adott helyen termesztenek, és nem több szüretből és több ültetvényből származnak. A microlotok esetében mindig pontosan tudja, hogy hol termesztették, így élvezheti azt az egyedi ízt, amely csak az adott parcellából származik.  Különleges tulajdonságaik hangsúlyozása érdekében az ültetvény többi kávéjától elkülönítve dolgozzák fel.Ezeket az ültetvény többi kávéfajtájától elkülönítve dolgozzák fel, hogy kiemeljék különleges tulajdonságaikat. Ez az oka annak, hogy a microlotok nagyon keresettek, másrészt viszont csak korlátozott mennyiségben állnak rendelkezésre.

Az Eliécer és Elvia Rojas, valamint öt lányuk és négy fia által vezetett El Bolsón farm Kolumbia nyugati részén található. A Huila régió hegyvidéki, beleértve az ország harmadik legmagasabb hegyét - a Nevado de Huila vulkánt. A terület Kolumbia legnagyobb folyójának, a Magdalénának a forrása, amelyen a Betania-gát található. A kávéültetvények 1 450 és 1 650 méteres tengerszint feletti magasságban helyezkednek el, és 26 hektárnyi területet foglalnak el. A területnek azonban csak 2 százalékát borítja a gésa fajta - összesen 9 000 növényt.

Álljunk meg egy pillanatra Gésánál. Ez egy Etiópia Gesha régiójából származó őshonos kávéfajta. A növény akár 5 méter magasra is megnőhet, és 1 400 méter feletti magasságban bőséges termést hoz. Nem szereti a közvetlen napfényt, amely károsítja a leveleit. A gésa egyedülálló ízprofiljáról, és ezért magas exkluzivitásáról és eladási áráról híres.

A kolumbiai Huila Rojas Estate Geisha microlotot október és november között szüretelték. A régióban, áprilisban és májusban, ismét betakarítják a kávéfákat. Mivel ez egy egyedi kávé, a piros bogyókat kizárólag kézzel szedik a Rojas család tagjai, hogy kizárják az éretlen vagy sérült bogyókat.Ezután malmokba öntötték őket, amelyekben a héjat és a rostanyag részeit vízsugár és zúzólemezek segítségével eltávolították. Az így felszabadult kávébabok vízzel teli hordókba kerültek, ahol több órán át erjedtek. Ez lehetővé tette, hogy a maradék pép természetes módon feloldódjon. A gazdák az úgynevezett mosott kávét közvetlen napfényben szárították.

Az El Bolsón Farm a Cadefihuila Szövetkezet és a Guacacallo Egyesület tagja. A tagok közös célja a termesztési és termelési folyamatok tökéletesítése, hogy az eredmény a lehető legjobb kávé legyen.

Hatásai - kávék

Arabica
Hatásai - arabica

Kávé csomagolásának bemutatása

A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.

Használati útmutató

A kávét a választott kávéfajtának megfelelő durvaságúra őrölje.
Egy csésze kávéhoz használjon legalább 1,5-2 teáskanál (kb. 7 g) őrölt kávét.
Kb. 95 °C-os vízzel öntse le a kávét.

Íz és tónus:
Intenzitás
Savasság
Pörkölés
Szem
Feldolgozás

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manucafe.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok

Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozással »