06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

KOLUMBIA EXCELSO NARINO - Micro Lot

Kód: 1406
Értékelés: kitűnő, 2 vélemény

A Kolumbia Excelso Narino egy különleges kávé, amelyet elsősorban  Columbia -  Narino terület - e térségének földrajzi megkönnyítése okoz. Ez a terület nagyon durva és hegyes, ami nagyon jó a kávé termesztésére. A kávé ültetvényeket olyan kistermelők tulajdonítják, akik a kávé magas színvonaláról gondoskodnak. Ezt az egyedülálló kávét a csokoládé aromája jellemzi a cukornád utóízzel.

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
17 659 Ft /1000 g 1 766 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk csütörtökig, 2024. 05. 23.
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Kolumbia
Fajta
Fajta:
Bourbon
Vidék
Vidék:
NARINO
Tengerszint f. m.
Tengerszint f. m.:
1750 - 1900m
Íz
Íz:
Csokoládé , Cukornád
Feldolgozás
Feldolgozás:
Nedves

Összetétel

Arabica 100%

A kávé íze és habja

A Kolumbia Excelso Narino kávé valóban rendkívüli. A testét közepesnek, és jól kiegyensúlyozottnak írhatnánk le, az ízében pedig megtalálhatja csokoládé, a cukornád, a karamell, és enyhén a mandarin utóhangjait.

A kávé eredete

Most pedig képzelje el a magas hegyeket, amelyek szinte a Csendes-óceánból magaslanak ki. Képzelje el a meleg, nedves éghajlatot, amelye, amit emelkedik magasabbra átváltja a hideg, és a gyakori csapadékkal rendelkező éghajlat. Képzelje el a vad természetet. Most már tudja, hogy is néz ki Kolumbia nyugati részén található, Narino régió. Ilyen körülmények között gondoskodnak a kisgazdálkodók a kávécserjéikről. A kisgazdálkodóknak nincs könnyű dolguk, mivel meg kell mászniuk a domboldalakat, hogy eljuthassanak az ültetvényeikhez. A kávé piros, cseresznyére hasonító gyümölcseit kézzel, fokozatosan szüretelik be.  Az első kávécserjéket a 19. század elején ültették el Kolumbiában. A bokrok elterjedése Francisco Romero tiszteletesnek köszönhető. Az a hír járja, hogy Salazar de la Palmas városában, azért, hogy a bűnösöket feloldozza vétkeik alól, el kellet kezdeniük gazdálkodni, és kávét termeszteni. A 19. század közepén Kolumbia földtulajdonosai úgy döntöttek, hogy kihasználják az új lehetőségeket, és tekintettel a dohány, és a kinin növekvő keresletére, tartózkodtak a kávécserjék termesztésétől. A kis kávétermelők száma csak 1875 után kezdett növekedni. Ezt nagyban segítette a Nemzeti Cafeteros de Colombia Szövetsége, a helyi gazdálkodók, és kisüzemek szervezete 1905-1935-ben. Lehetővé tette számukra, hogy szembesüljenek a logisztikai, és kereskedelmi nehézségekkel, a termékek megkülönböztetésével, és támogatták (és a mai napig támogatják) a betakarítás jobb minőségét. Jelenleg Kolumbia minden hegységében termesztenek kávét, a kávétermesztés több, mint félmillió helyi családnak biztosít megélhetést. A kolumbiai kávéért 1958-ben a National Federation of Coffee Growers of Colombia „harcba” küldte Juan Valdezt. Ez a kitalált kolumbiai gazdálkodó számos reklámban rámutatott a 100% -os kolumbiai kávé minőségére. A Juan Valdez nevet számos kávékereskedő át vette, így a nevével ma nemcsak Kolumbiában, hanem Chile-ben, Costa Ricán, Ecuadorban, Panamában, Kuvaitban, USA-ban, és Spanyolországban is találkozhatunk.

Hatásai - kávék

Arabica
Hatásai - arabica

Kávé csomagolásának bemutatása

A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.

Használati útmutató

A kávét a fajtájának megfelelően őröljük le.
Egy csésze kávéhoz használjon legalább 1,5-2 kávéskanál (kb. 7 g) őrölt kávét.
Kb. 95 °C-os vízzel öntse le a kávét.

Íz és tónus:
Intenzitás
Savasság
Pörkölés
Szem
Feldolgozás

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manucafe.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

3. 20.

Értékelés: kitűnő
Kiváló kávé, szép krémmel, csak enyhén, de nagyon kellemesen savas, teljes ízzel. Hiába csak Kolumbia, olyan amilyennek lennie kell. Ajánlom!

9. 23.

Értékelés: nagyon jó
Egzotikus dél-amerikai kávé, de nagyon lágy és csak mérsékelten savas. Az íze a finom csokoládét emlékezteti, amelyet egy kis grapefruit követ. Összehasonlítva az itt elérhető Excelso Medelin - el, a Narino lágyabb és könnyebb, a savassága kevésbé markáns.

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


KOLUMBIA SUPREMO MEDELIN ANDEANO szemes kávé
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

KOLUMBIA SUPREMO MEDELIN ANDEANO szemes kávé

Száz százalék arabika, száz százalékos élmény! Az elegáns Kolumbia Supremo Medelin feledhetetlen találkozást biztosít az egzotikus gyümölcsökkel és csokoládéval. Bár erős és aromás, harmonikus, sőt enyhe hatással rendelkezik. Exkluzív és szabályos kávészemek sötéten vannak pörkölve, ez által hangsúlyossá válnak a finom olajak és a vonzó illatok. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
15 485 Ft /1000 g 1 548 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk csütörtökig, 2024. 05. 23.

PERU ALADINO DELGADO WASHED - Micro Lot
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

PERU ALADINO DELGADO WASHED - Micro Lot

Ki Aladino Delgado? Tapasztalt földműves, aki Peru észak-nyugati részén termeszti, szüreteli és feldolgozza ezt az egyedülálló kávét. A tizenegy hektárnyi területtel rendelkező farmja hozzákapcsolódott a legerősebb perui szövetséghez. Ők segítik a földműveseket a kávé értékesítésében és az igazságos árak biztosításában. A Peru Aladino Delgado olyan kávé, amely megvalósítja az álmokat. Peruban is és nálunk is. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
16 572 Ft /1000 g 1 657 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk csütörtökig, 2024. 05. 23.

15% KEDVEZMÉNY
COLUMBIA HUILA WOMEN´S COFFEE PROJECT - Micro Lot
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

COLUMBIA HUILA WOMEN´S COFFEE PROJECT - Micro Lot

Dél-nyugat Kolumbiában, a magas hegyek vulkanikus talajában érik a kávé. Ezen még semmi különös nincs. A piros bogyók magukban egyedülálló ízeket és illatokat takarnak. Ilyenek máshol a világon nem nőnek. Ezért tarozik a mikrolot a Huila területről a leglátogatottabbak közé. A színfalak mögött 21 farm női állnak, akik a mi torkosságunknak köszönhetően tudják iskolába járatni gyerekeiket és biztosítani az orvosi ellátást. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
20 539 Ft /1000 g 17 458 Ft /1000 g 1 746 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk csütörtökig, 2024. 05. 23.
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozással »