

KOLUMBIA EXCELSO NARINO - Micro Lot
A Kolumbia Excelso Narino egy különleges kávé, amelyet elsősorban Columbia - Narino terület - e térségének földrajzi megkönnyítése okoz. Ez a terület nagyon durva és hegyes, ami nagyon jó a kávé termesztésére. A kávé ültetvényeket olyan kistermelők tulajdonítják, akik a kávé magas színvonaláról gondoskodnak. Ezt az egyedülálló kávét a csokoládé aromája jellemzi a cukornád utóízzel.
Összetétel
Arabica 100%A kávé íze és habja
A Kolumbia Excelso Narino kávé valóban rendkívüli. A testét közepesnek, és jól kiegyensúlyozottnak írhatnánk le, az ízében pedig megtalálhatja csokoládé, a cukornád, a karamell, és enyhén a mandarin utóhangjait.
A kávé eredete
Most pedig képzelje el a magas hegyeket, amelyek szinte a Csendes-óceánból magaslanak ki. Képzelje el a meleg, nedves éghajlatot, amelye, amit emelkedik magasabbra átváltja a hideg, és a gyakori csapadékkal rendelkező éghajlat. Képzelje el a vad természetet. Most már tudja, hogy is néz ki Kolumbia nyugati részén található, Narino régió. Ilyen körülmények között gondoskodnak a kisgazdálkodók a kávécserjéikről. A kisgazdálkodóknak nincs könnyű dolguk, mivel meg kell mászniuk a domboldalakat, hogy eljuthassanak az ültetvényeikhez. A kávé piros, cseresznyére hasonító gyümölcseit kézzel, fokozatosan szüretelik be. Az első kávécserjéket a 19. század elején ültették el Kolumbiában. A bokrok elterjedése Francisco Romero tiszteletesnek köszönhető. Az a hír járja, hogy Salazar de la Palmas városában, azért, hogy a bűnösöket feloldozza vétkeik alól, el kellet kezdeniük gazdálkodni, és kávét termeszteni. A 19. század közepén Kolumbia földtulajdonosai úgy döntöttek, hogy kihasználják az új lehetőségeket, és tekintettel a dohány, és a kinin növekvő keresletére, tartózkodtak a kávécserjék termesztésétől. A kis kávétermelők száma csak 1875 után kezdett növekedni. Ezt nagyban segítette a Nemzeti Cafeteros de Colombia Szövetsége, a helyi gazdálkodók, és kisüzemek szervezete 1905-1935-ben. Lehetővé tette számukra, hogy szembesüljenek a logisztikai, és kereskedelmi nehézségekkel, a termékek megkülönböztetésével, és támogatták (és a mai napig támogatják) a betakarítás jobb minőségét. Jelenleg Kolumbia minden hegységében termesztenek kávét, a kávétermesztés több, mint félmillió helyi családnak biztosít megélhetést. A kolumbiai kávéért 1958-ben a National Federation of Coffee Growers of Colombia „harcba” küldte Juan Valdezt. Ez a kitalált kolumbiai gazdálkodó számos reklámban rámutatott a 100% -os kolumbiai kávé minőségére. A Juan Valdez nevet számos kávékereskedő át vette, így a nevével ma nemcsak Kolumbiában, hanem Chile-ben, Costa Ricán, Ecuadorban, Panamában, Kuvaitban, USA-ban, és Spanyolországban is találkozhatunk.
Kávé csomagolásának bemutatása
A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.
Használati útmutató
A kávét a fajtájának megfelelően őröljük le.
Egy csésze kávéhoz használjon legalább 1,5-2 kávéskanál (kb. 7 g) őrölt kávét.
Kb. 95 °C-os vízzel öntse le a kávét.

























Tanácsra van szüksége?

3. 20.
9. 23.
Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:

BRAZÍLIA SANTOS NY2 SSFC 17/18 szemes kávé

DOMINICANA AA JUNCALITO
