06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

KOLUMBIA EXCELSO NARINO - Micro Lot

Kód: 1406
Értékelés: kitűnő, 2 vélemény

A Kolumbia Excelso Narino egy különleges kávé, amelyet elsősorban  Columbia -  Narino terület - e térségének földrajzi megkönnyítése okoz. Ez a terület nagyon durva és hegyes, ami nagyon jó a kávé termesztésére. A kávé ültetvényeket olyan kistermelők tulajdonítják, akik a kávé magas színvonaláról gondoskodnak. Ezt az egyedülálló kávét a csokoládé aromája jellemzi a cukornád utóízzel.

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
A megfigyelő elküldésével egyetért a személyes adatok feldolgozásával.
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Kolumbia
Fajta
Fajta:
Bourbon
Vidék
Vidék:
NARINO
Tengerszint f. m.
Tengerszint f. m.:
1750 - 1900m
Íz
Íz:
Csokoládé , Cukornád
Feldolgozás
Feldolgozás:
Nedves

Összetétel

Arabica 100%

A kávé íze és habja

A Kolumbia Excelso Narino kávé valóban rendkívüli. A testét közepesnek, és jól kiegyensúlyozottnak írhatnánk le, az ízében pedig megtalálhatja csokoládé, a cukornád, a karamell, és enyhén a mandarin utóhangjait.

A kávé eredete

Most pedig képzelje el a magas hegyeket, amelyek szinte a Csendes-óceánból magaslanak ki. Képzelje el a meleg, nedves éghajlatot, amelye, amit emelkedik magasabbra átváltja a hideg, és a gyakori csapadékkal rendelkező éghajlat. Képzelje el a vad természetet. Most már tudja, hogy is néz ki Kolumbia nyugati részén található, Narino régió. Ilyen körülmények között gondoskodnak a kisgazdálkodók a kávécserjéikről. A kisgazdálkodóknak nincs könnyű dolguk, mivel meg kell mászniuk a domboldalakat, hogy eljuthassanak az ültetvényeikhez. A kávé piros, cseresznyére hasonító gyümölcseit kézzel, fokozatosan szüretelik be.  Az első kávécserjéket a 19. század elején ültették el Kolumbiában. A bokrok elterjedése Francisco Romero tiszteletesnek köszönhető. Az a hír járja, hogy Salazar de la Palmas városában, azért, hogy a bűnösöket feloldozza vétkeik alól, el kellet kezdeniük gazdálkodni, és kávét termeszteni. A 19. század közepén Kolumbia földtulajdonosai úgy döntöttek, hogy kihasználják az új lehetőségeket, és tekintettel a dohány, és a kinin növekvő keresletére, tartózkodtak a kávécserjék termesztésétől. A kis kávétermelők száma csak 1875 után kezdett növekedni. Ezt nagyban segítette a Nemzeti Cafeteros de Colombia Szövetsége, a helyi gazdálkodók, és kisüzemek szervezete 1905-1935-ben. Lehetővé tette számukra, hogy szembesüljenek a logisztikai, és kereskedelmi nehézségekkel, a termékek megkülönböztetésével, és támogatták (és a mai napig támogatják) a betakarítás jobb minőségét. Jelenleg Kolumbia minden hegységében termesztenek kávét, a kávétermesztés több, mint félmillió helyi családnak biztosít megélhetést. A kolumbiai kávéért 1958-ben a National Federation of Coffee Growers of Colombia „harcba” küldte Juan Valdezt. Ez a kitalált kolumbiai gazdálkodó számos reklámban rámutatott a 100% -os kolumbiai kávé minőségére. A Juan Valdez nevet számos kávékereskedő át vette, így a nevével ma nemcsak Kolumbiában, hanem Chile-ben, Costa Ricán, Ecuadorban, Panamában, Kuvaitban, USA-ban, és Spanyolországban is találkozhatunk.

Hatásai - kávék

Arabica
Hatásai - arabica

Kávé csomagolásának bemutatása

A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.

Használati útmutató

A kávét a fajtájának megfelelően őröljük le.
Egy csésze kávéhoz használjon legalább 1,5-2 kávéskanál (kb. 7 g) őrölt kávét.
Kb. 95 °C-os vízzel öntse le a kávét.

Íz és tónus:
Intenzitás
Savasság
Pörkölés
Szem
Feldolgozás

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manucafe.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

3. 20.

Értékelés: kitűnő
Kiváló kávé, szép krémmel, csak enyhén, de nagyon kellemesen savas, teljes ízzel. Hiába csak Kolumbia, olyan amilyennek lennie kell. Ajánlom!

9. 23.

Értékelés: nagyon jó
Egzotikus dél-amerikai kávé, de nagyon lágy és csak mérsékelten savas. Az íze a finom csokoládét emlékezteti, amelyet egy kis grapefruit követ. Összehasonlítva az itt elérhető Excelso Medelin - el, a Narino lágyabb és könnyebb, a savassága kevésbé markáns.

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


BRAZÍLIA SANTOS NY2 SSFC 17/18 szemes kávé
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

BRAZÍLIA SANTOS NY2 SSFC 17/18 szemes kávé

A forró Brazília a világnak nemcsak kitűnő focistákat ad, de ásványi növényeket és az emlékművek megtekintését is. De a rendkívüli minőségű kávé exportja által is nagyon híres földrész. A száz százalékos arabika Santos NY2 a klasszikusok közé tartozik, amelyet nem lehet megunni. Ki tud a csokinak és a mogyorónak ellenállni? Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
11 037 Ft /1000 g 1 104 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk szerdáig, 2023. 12. 20.

MEXICO instant kávé - arabica és robusta keverék
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

MEXICO instant kávé - arabica és robusta keverék

Gyors és rendkívülien jó! Az oldható kávé Mexikóból tökéletes választás olyan alkalmakra, ha nincs kéznél kávédaráló, kávéfőző vagy szemes kávé. Elég egy kanállal szórni a kedvenc bögréjébe és forró vízzel leönteni. A harmonikus arabica és robusta keverék bársonyosan krémes, kellemes citrusos véggel. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
13 763 Ft /1000 g 1 376 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk szerdáig, 2023. 12. 20.

Brazília Yellow B. Fazenda da Lagoa
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

Brazília Yellow B. Fazenda da Lagoa

Szuper lágy, kivételesen illatos és édesen csokoládés. A kávé a népszerű Fazenda da Lagoa (Farm a tónál) brazil ültetvényről a világ leglátogatottabbjai közé tartozik. Az esőerdő karjai között érik, hegyekkel és kristálytiszta tóval körbevéve. Közepes intenzitással pörköljük, hogy megmaradjon a tökéletesen sima testessége és gyümölcsös aromája.  Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
18 612 Ft /1000 g 1 861 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk szerdáig, 2023. 12. 20.
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozásra »