06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

KOLUMBIA EXCELSO NARINO - Micro Lot

Kód: 1406
Értékelés: kitűnő, 2 vélemény

A Kolumbia Excelso Narino egy különleges kávé, amelyet elsősorban  Columbia -  Narino terület - e térségének földrajzi megkönnyítése okoz. Ez a terület nagyon durva és hegyes, ami nagyon jó a kávé termesztésére. A kávé ültetvényeket olyan kistermelők tulajdonítják, akik a kávé magas színvonaláról gondoskodnak. Ezt az egyedülálló kávét a csokoládé aromája jellemzi a cukornád utóízzel.

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
16 555 Ft /1000 g 1 656 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk péntekig, 2023. 06. 09.
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Kolumbia
Fajta
Fajta:
Bourbon
Vidék
Vidék:
NARINO
Tengerszint f. m.
Tengerszint f. m.:
1750 - 1900m
Íz
Íz:
Csokoládé , Cukornád
Feldolgozás
Feldolgozás:
Nedves

Összetétel

Arabica 100%

A kávé íze és habja

A Kolumbia Excelso Narino kávé valóban rendkívüli. A testét közepesnek, és jól kiegyensúlyozottnak írhatnánk le, az ízében pedig megtalálhatja csokoládé, a cukornád, a karamell, és enyhén a mandarin utóhangjait.

A kávé eredete

Most pedig képzelje el a magas hegyeket, amelyek szinte a Csendes-óceánból magaslanak ki. Képzelje el a meleg, nedves éghajlatot, amelye, amit emelkedik magasabbra átváltja a hideg, és a gyakori csapadékkal rendelkező éghajlat. Képzelje el a vad természetet. Most már tudja, hogy is néz ki Kolumbia nyugati részén található, Narino régió. Ilyen körülmények között gondoskodnak a kisgazdálkodók a kávécserjéikről. A kisgazdálkodóknak nincs könnyű dolguk, mivel meg kell mászniuk a domboldalakat, hogy eljuthassanak az ültetvényeikhez. A kávé piros, cseresznyére hasonító gyümölcseit kézzel, fokozatosan szüretelik be.  Az első kávécserjéket a 19. század elején ültették el Kolumbiában. A bokrok elterjedése Francisco Romero tiszteletesnek köszönhető. Az a hír járja, hogy Salazar de la Palmas városában, azért, hogy a bűnösöket feloldozza vétkeik alól, el kellet kezdeniük gazdálkodni, és kávét termeszteni. A 19. század közepén Kolumbia földtulajdonosai úgy döntöttek, hogy kihasználják az új lehetőségeket, és tekintettel a dohány, és a kinin növekvő keresletére, tartózkodtak a kávécserjék termesztésétől. A kis kávétermelők száma csak 1875 után kezdett növekedni. Ezt nagyban segítette a Nemzeti Cafeteros de Colombia Szövetsége, a helyi gazdálkodók, és kisüzemek szervezete 1905-1935-ben. Lehetővé tette számukra, hogy szembesüljenek a logisztikai, és kereskedelmi nehézségekkel, a termékek megkülönböztetésével, és támogatták (és a mai napig támogatják) a betakarítás jobb minőségét. Jelenleg Kolumbia minden hegységében termesztenek kávét, a kávétermesztés több, mint félmillió helyi családnak biztosít megélhetést. A kolumbiai kávéért 1958-ben a National Federation of Coffee Growers of Colombia „harcba” küldte Juan Valdezt. Ez a kitalált kolumbiai gazdálkodó számos reklámban rámutatott a 100% -os kolumbiai kávé minőségére. A Juan Valdez nevet számos kávékereskedő át vette, így a nevével ma nemcsak Kolumbiában, hanem Chile-ben, Costa Ricán, Ecuadorban, Panamában, Kuvaitban, USA-ban, és Spanyolországban is találkozhatunk.

Hatásai - kávék

Arabica
Hatásai - arabica

Kávé csomagolásának bemutatása

A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.

Használati útmutató

A kávét a fajtájának megfelelően őröljük le.
Egy csésze kávéhoz használjon legalább 1,5-2 kávéskanál (kb. 7 g) őrölt kávét.
Kb. 95 °C-os vízzel öntse le a kávét.

Íz és tónus:
Intenzitás
Savasság
Pörkölés
Szem
Feldolgozás

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manucafe.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

3. 20.

Értékelés: kitűnő
Kiváló kávé, szép krémmel, csak enyhén, de nagyon kellemesen savas, teljes ízzel. Hiába csak Kolumbia, olyan amilyennek lennie kell. Ajánlom!

9. 23.

Értékelés: nagyon jó
Egzotikus dél-amerikai kávé, de nagyon lágy és csak mérsékelten savas. Az íze a finom csokoládét emlékezteti, amelyet egy kis grapefruit követ. Összehasonlítva az itt elérhető Excelso Medelin - el, a Narino lágyabb és könnyebb, a savassága kevésbé markáns.

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


BRAZÍLIA SANTOS NY2 SSFC 17/18 szemes kávé
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

BRAZÍLIA SANTOS NY2 SSFC 17/18 szemes kávé

A forró Brazília a világnak nemcsak kitűnő focistákat ad, de ásványi növényeket és az emlékművek megtekintését is. De a rendkívüli minőségű kávé exportja által is nagyon híres földrész. A száz százalékos arabika Santos NY2 a klasszikusok közé tartozik, amelyet nem lehet megunni. Ki tud a csokinak és a mogyorónak ellenállni? Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
11 037 Ft /1000 g 1 104 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk péntekig, 2023. 06. 09.

DOMINICANA AA JUNCALITO
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

DOMINICANA AA JUNCALITO

Ha a Dominikai köztársaság az álom kirándulása, akkor tegyen hozzá még egy fogalmat: luxus kávé. Gyönyörű földrész a Karib szigeteken a következő cél a kávéültetvények felfedezésére. Képzeljen el egy hosszú fehér tengerpartot, kristálytiszta tengert és egy csésze eszpresszót. Mi többet kívánhatnánk... Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
18 361 Ft /1000 g 1 836 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk péntekig, 2023. 06. 09.

INDONÉZIA WAHANA ESTATE - Micro Lot
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

INDONÉZIA WAHANA ESTATE - Micro Lot

Tartson velünk Szumátra északi részére, az egyenlítő által ketté szegett szigetre, amely esőerdővel borított, és vadon élő állatok által lakott. Csak miután körbe jártunk pár tavat, áthaladunk a füstölgő vulkánok mellett, átszeltük a dzsungelt, jutunk el a Wahana Estate ültetvényre. Az ültetvényen 2016 óta a Sidikalang szomszédságában élő emberek munkálkodnak. A kávéjuk kiválóan fűszeres, édes, csokoládé ízű. A világon sehol nem terem hozzá hasonló kávé. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
23 579 Ft /1000 g 2 358 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk péntekig, 2023. 06. 09.
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozásra »