

Kenya AA Top Muranga Gakui washed - Micro Lot
Kényeztesse magát egy törzskönyvezett kávéval. Miért? Mert az édes csokoládé, a ribizli és a lédús szeder egyedülálló kombinációját fogja megkóstolni. Mert ugyanazt a kávét sehol máshol a világon nem lehet beszerezni. És mivel a mikrolotok nemcsak ritkák, hanem nagyon gondosan termesztik, szüretelik és feldolgozzák őket. A Muranga régió ültetvényeiről származó arabica meggyőzi Önt arról, hogy a legendák, amelyek szerint Kenya a kávé ígéret földje, biztosan igazak.
Összetétel
Arabica 100%Crema és a kávé íze
A kenyai AA Top Muranga Gakui washed azok közé tartozik, amelyek gazdag ízükkel, mély savasságukkal és rendkívül kellemes illatukkal tűnnek ki. Kóstolva az édes csokoládé és a friss, élénk gyümölcsjegyek - különösen a piros ribizli és az érett szeder - teljességével találkozhat. Ez azonban határozottan nem egy savanyú kávé. A csésze intenzív ízzel és hosszú utóízzel örvendezteti meg Önt.
Eredet
Ha ellátogatna a Közép-Kenyában található Murang'a megye régiójába, a gyönyörű táj és a számos turisztikai látványosság elragadja majd. Meglátogathatja Paramount Karuri Gakure törzsfőnök síremlékét, felfedezheti a Mau Mau-barlangokat, vagy részt vehet egy hegymászó expedíción az Aberdare-hegységben. A terület híres a műlegyező horgásztáborairól is, ahová a világ minden tájáról érkeznek horgászok. A Mathioya folyó egyben Kenya egyik legnehezebb raftingfolyója is.
Ezenkívül minden bizonnyal találkozhat a teaültetvényekkel is, amelyek nagy hasznát veszik a helyi éghajlatnak. Csakúgy, mint a kávékat. A tea és a kávé ugyanis Murang'a megye fő készpénztermelő növényei közé tartozik. Az SL sorozat népszerű kenyai arabica fajtáinak (különösen az SL 34 és SL 28) bokrai életképesek és kiváló minőségű szemeket teremnek. Az SL rövidítés a Scott Laboratories, az e fajtákat kifejlesztő kenyai kutatóközpont nevéből ered. Ezek a kávéfák magasak, hegyes levelűek, kevés műtrágyát igényelnek és szárazságtűrők. A hihetetlenül szívós növények gyümölcsei lassan érnek be, hogy ízgazdag, jó savtartalmú és gyümölcsös aromájú kávét hozzanak létre.
A talaj, amelybe a gazdák a kávéfákat ültetik, vulkanikus eredetű, ezért tápanyagokban gazdag. A bokrok körülbelül 1 700 méteres tengerszint feletti magasságban fejlődnek. A területet kisgazdák művelik, akiknek egyenként körülbelül 150 kávéfát birtokolnak. Ha az összes termesztésben lévő kávéültetvényt megszámolnánk, akkor megközelítenénk a 400 000-et. A vörös kávécseresznyét kézzel és szelektíven szedik a munkások. Október és december között, majd júniustól augusztusig leszedik az érett gyümölcsöt, hogy még aznap elszállítsák a Gakui kávégyár feldolgozóüzemébe.(Gakui Coffee Factory.)
A mosóállomás szigorú kávéfeldolgozási szabványokat tart be. Az egész folyamatot több alkalmazott felügyeli, akik az éretlen vagy sérült cseresznyét kidobják. A Cherry Clerk, az a személy, akinek feladata, hogy nyilvántartást vezessen az átvett és feldolgozott kávéról, valamint arról, hogy a gazdának mennyit kell fizetnie az állomásnak. Miután a papírmunkát elvégezték és a termést ellenőrizték, a munkások a pépesítőbe töltik.
Innen a kávé az erjesztő tartályokba kerül, ahol körülbelül 12 órán át marad. Ezután megmossák és eltávolítják a babot borító nyálkás anyagokat. Ezután további 24 órára tiszta vízbe merítik az áztatómedencékben. Ez lehetővé teszi, hogy a babok összetett gyümölcsízeket fejlesszenek ki. A folyamatot lassú, gyakran 2-3 hétig tartó szárítási folyamat zárja le. A folyamat során a kávét meg kell fordítani, és a nap legmelegebb részében ponyvával kell letakarni.
Az ilyen egyéni gondoskodás eredménye egy csodálatos mikrolot, amelyet tapasztalt pörkölőnk finomít, hogy minden csodálatos jegyét és aromáját kihozza.
Kávé csomagolásának bemutatása
A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.
Használati útmutató
A kávét a fajtájának megfelelően őrölje le.
Egy csésze kávéhoz használjon legalább 1,5-2 teáskanál (kb. 7 g) őrölt kávét.
Kb. 95 °C-os vízzel öntse le a kávét.

























Tanácsra van szüksége?

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok
Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:

KENYA AA SZUPERSZTÁR szemes kávé

KUBA SERRANO SUPERIOR szemes kávé
