06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

Kenya AA Top Muranga Gakui washed - Micro Lot

Kód: 1777

Kényeztesse magát egy törzskönyvezett kávéval. Miért? Mert az édes csokoládé, a ribizli és a lédús szeder egyedülálló kombinációját fogja megkóstolni. Mert ugyanazt a kávét sehol máshol a világon nem lehet beszerezni. És mivel a mikrolotok nemcsak ritkák, hanem nagyon gondosan termesztik, szüretelik és feldolgozzák őket. A Muranga régió ültetvényeiről származó arabica meggyőzi Önt arról, hogy a legendák, amelyek szerint Kenya a kávé ígéret földje, biztosan igazak.

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
22 960 Ft /1000 g 2 296 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk csütörtökig, 2024. 03. 07.
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Kenya
Fajta
Fajta:
SL 34
Vidék
Vidék:
Murang’a County
Tengerszint f. m.
Tengerszint f. m.:
1700m
Íz
Íz:
Csokoládé , Szeder, Ribizli
Feldolgozás
Feldolgozás:
Nedves

Összetétel

Arabica 100%

Crema és a kávé íze

A kenyai AA Top Muranga Gakui washed azok közé tartozik, amelyek gazdag ízükkel, mély savasságukkal és rendkívül kellemes illatukkal tűnnek ki. Kóstolva az édes csokoládé és a friss, élénk gyümölcsjegyek - különösen a piros ribizli és az érett szeder - teljességével találkozhat. Ez azonban határozottan nem egy savanyú kávé. A csésze intenzív ízzel és hosszú utóízzel örvendezteti meg Önt.

Eredet

Ha ellátogatna a Közép-Kenyában található Murang'a megye régiójába, a gyönyörű táj és a számos turisztikai látványosság elragadja majd. Meglátogathatja Paramount Karuri Gakure törzsfőnök síremlékét, felfedezheti a Mau Mau-barlangokat, vagy részt vehet egy hegymászó expedíción az Aberdare-hegységben. A terület híres a műlegyező horgásztáborairól is, ahová a világ minden tájáról érkeznek horgászok. A Mathioya folyó egyben Kenya egyik legnehezebb raftingfolyója is.

Ezenkívül minden bizonnyal találkozhat a teaültetvényekkel is, amelyek nagy hasznát veszik a helyi éghajlatnak. Csakúgy, mint a kávékat. A tea és a kávé ugyanis Murang'a megye fő készpénztermelő növényei közé tartozik. Az SL sorozat népszerű kenyai arabica fajtáinak (különösen az SL 34 és SL 28) bokrai életképesek és kiváló minőségű szemeket teremnek. Az SL rövidítés a Scott Laboratories, az e fajtákat kifejlesztő kenyai kutatóközpont nevéből ered. Ezek a kávéfák magasak, hegyes levelűek, kevés műtrágyát igényelnek és szárazságtűrők. A hihetetlenül szívós növények gyümölcsei lassan érnek be, hogy ízgazdag, jó savtartalmú és gyümölcsös aromájú kávét hozzanak létre.

A talaj, amelybe a gazdák a kávéfákat ültetik, vulkanikus eredetű, ezért tápanyagokban gazdag. A bokrok körülbelül 1 700 méteres tengerszint feletti magasságban fejlődnek. A területet kisgazdák művelik, akiknek egyenként körülbelül 150 kávéfát birtokolnak. Ha az összes termesztésben lévő kávéültetvényt megszámolnánk, akkor megközelítenénk a 400 000-et. A vörös kávécseresznyét kézzel és szelektíven szedik a munkások. Október és december között, majd júniustól augusztusig leszedik az érett gyümölcsöt, hogy még aznap elszállítsák a Gakui kávégyár feldolgozóüzemébe.(Gakui Coffee Factory.)

A mosóállomás szigorú kávéfeldolgozási szabványokat tart be. Az egész folyamatot több alkalmazott felügyeli, akik az éretlen vagy sérült cseresznyét kidobják. A Cherry Clerk, az a személy, akinek feladata, hogy nyilvántartást vezessen az átvett és feldolgozott kávéról, valamint arról, hogy a gazdának mennyit kell fizetnie az állomásnak. Miután a papírmunkát elvégezték és a termést ellenőrizték, a munkások a pépesítőbe töltik.
Innen a kávé az erjesztő tartályokba kerül, ahol körülbelül 12 órán át marad. Ezután megmossák és eltávolítják a babot borító nyálkás anyagokat. Ezután további 24 órára tiszta vízbe merítik az áztatómedencékben. Ez lehetővé teszi, hogy a babok összetett gyümölcsízeket fejlesszenek ki. A folyamatot lassú, gyakran 2-3 hétig tartó szárítási folyamat zárja le. A folyamat során a kávét meg kell fordítani, és a nap legmelegebb részében ponyvával kell letakarni.

Az ilyen egyéni gondoskodás eredménye egy csodálatos mikrolot, amelyet tapasztalt pörkölőnk finomít, hogy minden csodálatos jegyét és aromáját kihozza.

Hatásai - kávék

Arabica
Hatásai - arabica

Kávé csomagolásának bemutatása

A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.

Használati útmutató

A kávét a fajtájának megfelelően őrölje le.
Egy csésze kávéhoz használjon legalább 1,5-2 teáskanál (kb. 7 g) őrölt kávét.
Kb. 95 °C-os vízzel öntse le a kávét.

Íz és tónus:
Intenzitás
Savasság
Pörkölés
Szem
Feldolgozás

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manucafe.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


KENYA AA SZUPERSZTÁR szemes kávé
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

KENYA AA SZUPERSZTÁR szemes kávé

A dupla ás szupersztár nagyon intenzív koffein élményt nyújt. Ez a száz százalékos kenyai arabika a garancia a kiemelkedő aromára, a kellemes savasságra és a gyümölcsös harmóniára. A bársonyos lágyságba rögtön az első korty után beleszeret. A második igazolja, hogy a legjobbat választotta. A harmadik kóstolással a mennyország felé repül. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
21 622 Ft /1000 g 2 162 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk csütörtökig, 2024. 03. 07.

ETHIOPIA SIDAMO GRADE1 szemes kávé
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

ETHIOPIA SIDAMO GRADE1 szemes kávé

Mindig frissen pörkölt, mindig a legjobb minőség! Következő etiópiai finomság különleges gyümölcsös aromával és hazával, amely a világ egyik legöregebb farmjáról jutott el a mi piacunkra. Sidamo az eredeti királyi lakosok, Kaffa után kapta a nevét. Hogy mi történt velük, azt már nem fogjuk megtudni, de azt biztosra tudjuk, hogy a kivételesen érdekes Sidamo kávé az egész világon nagyon keresett. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
17 140 Ft /1000 g 1 714 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk csütörtökig, 2024. 03. 07.

ETHIOPIA YIRGA CHEFFE szemes kávé
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

ETHIOPIA YIRGA CHEFFE szemes kávé

Az emberek két csoportját különböztetjük meg, a kávé imádók csoportját és akik csak most kezdik a kávé ízét megkedvelni. Készítse a Yirga Cheffe válogatott  kávét nagyobb társaság számára. A virágos aromájával több jelenlévőt is odacsalogat.  Az egyik legnemesebb etiópiai kávé forró, mint az ottani napocska és olyan változatos, mint a kelet-afrikai táj. Örömöt, energiát és a természet csodáit találhatja benne. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
17 809 Ft /1000 g 1 781 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk csütörtökig, 2024. 03. 07.
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozással »