06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

Kenya AA Top Muranga Gakui washed - Micro Lot

Kód: 1777

Kényeztesse magát egy törzskönyvezett kávéval. Miért? Mert az édes csokoládé, a ribizli és a lédús szeder egyedülálló kombinációját fogja megkóstolni. Mert ugyanazt a kávét sehol máshol a világon nem lehet beszerezni. És mivel a mikrolotok nemcsak ritkák, hanem nagyon gondosan termesztik, szüretelik és feldolgozzák őket. A Muranga régió ültetvényeiről származó arabica meggyőzi Önt arról, hogy a legendák, amelyek szerint Kenya a kávé ígéret földje, biztosan igazak.

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
20 401 Ft /1000 g 2 040 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk szerdáig, 2023. 02. 01.
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Kenya
Fajta
Fajta:
SL 34
Vidék
Vidék:
Murang’a County
Tengerszint f. m.
Tengerszint f. m.:
1700m
Íz
Íz:
Csokoládé , Szeder, Ribizli
Feldolgozás
Feldolgozás:
Nedves

Összetétel

Arabica 100%

Crema és a kávé íze

A kenyai AA Top Muranga Gakui washed azok közé tartozik, amelyek gazdag ízükkel, mély savasságukkal és rendkívül kellemes illatukkal tűnnek ki. Kóstolva az édes csokoládé és a friss, élénk gyümölcsjegyek - különösen a piros ribizli és az érett szeder - teljességével találkozhat. Ez azonban határozottan nem egy savanyú kávé. A csésze intenzív ízzel és hosszú utóízzel örvendezteti meg Önt.

Eredet

Ha ellátogatna a Közép-Kenyában található Murang'a megye régiójába, a gyönyörű táj és a számos turisztikai látványosság elragadja majd. Meglátogathatja Paramount Karuri Gakure törzsfőnök síremlékét, felfedezheti a Mau Mau-barlangokat, vagy részt vehet egy hegymászó expedíción az Aberdare-hegységben. A terület híres a műlegyező horgásztáborairól is, ahová a világ minden tájáról érkeznek horgászok. A Mathioya folyó egyben Kenya egyik legnehezebb raftingfolyója is.

Ezenkívül minden bizonnyal találkozhat a teaültetvényekkel is, amelyek nagy hasznát veszik a helyi éghajlatnak. Csakúgy, mint a kávékat. A tea és a kávé ugyanis Murang'a megye fő készpénztermelő növényei közé tartozik. Az SL sorozat népszerű kenyai arabica fajtáinak (különösen az SL 34 és SL 28) bokrai életképesek és kiváló minőségű szemeket teremnek. Az SL rövidítés a Scott Laboratories, az e fajtákat kifejlesztő kenyai kutatóközpont nevéből ered. Ezek a kávéfák magasak, hegyes levelűek, kevés műtrágyát igényelnek és szárazságtűrők. A hihetetlenül szívós növények gyümölcsei lassan érnek be, hogy ízgazdag, jó savtartalmú és gyümölcsös aromájú kávét hozzanak létre.

A talaj, amelybe a gazdák a kávéfákat ültetik, vulkanikus eredetű, ezért tápanyagokban gazdag. A bokrok körülbelül 1 700 méteres tengerszint feletti magasságban fejlődnek. A területet kisgazdák művelik, akiknek egyenként körülbelül 150 kávéfát birtokolnak. Ha az összes termesztésben lévő kávéültetvényt megszámolnánk, akkor megközelítenénk a 400 000-et. A vörös kávécseresznyét kézzel és szelektíven szedik a munkások. Október és december között, majd júniustól augusztusig leszedik az érett gyümölcsöt, hogy még aznap elszállítsák a Gakui kávégyár feldolgozóüzemébe.(Gakui Coffee Factory.)

A mosóállomás szigorú kávéfeldolgozási szabványokat tart be. Az egész folyamatot több alkalmazott felügyeli, akik az éretlen vagy sérült cseresznyét kidobják. A Cherry Clerk, az a személy, akinek feladata, hogy nyilvántartást vezessen az átvett és feldolgozott kávéról, valamint arról, hogy a gazdának mennyit kell fizetnie az állomásnak. Miután a papírmunkát elvégezték és a termést ellenőrizték, a munkások a pépesítőbe töltik.
Innen a kávé az erjesztő tartályokba kerül, ahol körülbelül 12 órán át marad. Ezután megmossák és eltávolítják a babot borító nyálkás anyagokat. Ezután további 24 órára tiszta vízbe merítik az áztatómedencékben. Ez lehetővé teszi, hogy a babok összetett gyümölcsízeket fejlesszenek ki. A folyamatot lassú, gyakran 2-3 hétig tartó szárítási folyamat zárja le. A folyamat során a kávét meg kell fordítani, és a nap legmelegebb részében ponyvával kell letakarni.

Az ilyen egyéni gondoskodás eredménye egy csodálatos mikrolot, amelyet tapasztalt pörkölőnk finomít, hogy minden csodálatos jegyét és aromáját kihozza.

Hatásai - kávék

Arabica
Hatásai - arabica

Kávé csomagolásának bemutatása

A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.

Használati útmutató

A kávét a fajtájának megfelelően őrölje le.
Egy csésze kávéhoz használjon legalább 1,5-2 teáskanál (kb. 7 g) őrölt kávét.
Kb. 95 °C-os vízzel öntse le a kávét.

Íz és tónus:
Intenzitás
Savasság
Pörkölés
Szem
Feldolgozás

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manucafe.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


KUBA SERRANO SUPERIOR szemes kávé
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

KUBA SERRANO SUPERIOR szemes kávé

Mesés íz élmény! Ez az ültetvény-kávé Kuba déli partjáról csaknem nulla savassággal dicsekedhet, de telt ízzel és kiemelkedően csokoládé és karamell árnyalattal. A Sierra Maestra hegységeiben született, ami édesen mézes és nádcukor illattal gazdagította. Ha megkóstolja, felfedezi a füstös árnyalatokat és a kubai rumot is. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
16 957 Ft /1000 g 1 696 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk szerdáig, 2023. 02. 01.

KOLUMBIA MARAGOGYPE GIGANTE FINCA EL BOTÓN - szemes kávé
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

KOLUMBIA MARAGOGYPE GIGANTE FINCA EL BOTÓN - szemes kávé

Hegyek, zöldek, folyók, hagyományok. A szokatlanul nagyméretű kávébabok Kolumbia északi részéről a legjobbat szívták magukba, amit az Antioquia régió kínál. Ezért édes csokoládés kávét készíthet belőle, őszibarack és enyhe savtartalommal. Minél nagyobb a kávé, annál kevesebbet szüretelnek belőle. A Maragogype fajtát azonban mindenképpen érdemes megkóstolni. Különösen a Herrán család által vezetett El Botón farmról. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
26 388 Ft /1000 g 2 639 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk szerdáig, 2023. 02. 01.

Peru SHB EP Finca Rosenheim - microlot
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

Peru SHB EP Finca Rosenheim - microlot

Ha kíváncsi, hogy milyen az egyik legjobb perui kávé íze, akkor rajta! A Peru SHB EP Finca Rosenheim első kortyra elragadó lesz. Egyedisége gyümölcsös jegyeiben rejlik, amelyeket csokoládés-fahéjas utóíz kísér. Az illat csodálatosan virágos, a savak nagyon visszafogottak. A Rosenheim családi farmról származó kávét a Rainforest Alliance tanúsítvánnyal látja el. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
16 288 Ft /1000 g 1 629 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk szerdáig, 2023. 02. 01.
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozásra »