06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

KELET -TIMOR - szemes kávé

Kód: 1355

Kis terület, nagy szerelem a kávé iránt. Kelet-Timor egy nehéz sorsú ország. Ennek ellenére kiváló minőségű és tökéletes ízű kávét ad a világnak. Az egyedi hibrid kávé növényeket vidéki gazdák termesztik, elavult infrastruktúrától és ingatag gazdaságoktól függően. Szerencsére erős kezekkel és elegendő tapasztalattal rendelkeznek. Ennek eredményeként a kávébabot Alf Kramer, a vezető szakember úgy jellemezte, hogy „among the top 1% in quality and price worldwide“.

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
17 057 Ft /1000 g 1 706 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk csütörtökig, 2023. 03. 30.
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Timor
Fajta
Fajta:
Catimor
Íz
Íz:
Keserű csokoládé, Enyhe, Édes
Feldolgozás
Feldolgozás:
Nedves

Összetétel

Arabica 100%

A kávé íze és habja

Az Arabica Kelet-Timor az alacsony savasságú kávékhoz tartozik. Puha és könnyű, ízében azonban felismerheti a csokoládét, a kakaót és egy csipetnyi fűszert. Az illata gyönyörű, az aromája kissé citrusos-csokoládés. Amire számíthat egy alacsony, de puha és stabil krém.

A kávé eredete

Menjünk együtt utazni az ujjunkkal a térképen. Mutasson rá Ausztráliára, és célozza meg körülbelül 400 kilométerre a kis Szunda szigetcsoportját. Keletén keresse meg egy Timor Leste nevű államot, Kelet-Timor. Területével (14 609 km 2) a 154. helyen áll, népsűrűségével (69 lakos / km 2) a 98. helyet foglalja el a világon. A lakosság körülbelül fele képes olvasni és írni, az emberek túlnyomó többsége mezőgazdasági tevékenységet folytat, az állam főként az olajtermelésből származik. Kelet-Timor története nagyon összetett és időnként kegyetlen. 1975-ben sikerült kinyilvánítania a függetlenséget, de csak 2002-ben kapott elismerést világszerte. Ma egyike a fejlődő országoknak, ahol kissé javul a politikai helyzet.

Milyen kávét várhatunk Kelet-Timor gazdáitól?  The National Co-operative Business Association szerint a világ egyik legjobb és legegyedibb. Ezt megerősíti Alf Kramer, a Specialty Coffee Association szakértője és első elnöke, valamint a Starbucks ügyfelek között, akinek igazgatója Linneman értékeli a kávé globális minőségét és helyi eredetét.

A kávéipar a gazdaság egyik fő pillére. Azt állítják, hogy a kávégyártás mintegy 200 000 embert foglalkoztat, főleg Maubesse, Aifu és Liquica körzetekben. A termelés felét azonban az Ermer régió gondozza. Fontos megjegyezni, hogy Kelet-Timorban a kávétermelés a félig vad ültetvények kezelésén alapul. A bejutó utak nagyon rossz állapotban vannak, sőt a kávébabot sem modern gépekkel és berendezésekkel dolgozzák fel. A gazdálkodók azonban képesek valóban kiváló minőségű kávét termeszteni és exportálni.


A kávé növényeket 1000-1600 méter tengerszint feletti magasságban termesztik. Gyakran ezek a növények, amelyeket a Coffea arabica és a Coffea canephora strukturálatlan keresztjei képeznek, Hybrido de Timor néven. Az Arabica és a Robusta hibrid változatának előnye mind a megművelt kávé jellemzőinek megőrzése, mind a kevésbé kedvező szigeti hegyekben való növekedés képessége, beleértve a magas hozamot is. Kelet-Timor éghajlata nem teljesen optimális a kávénövények számára - a hosszú aszályok csak rövid esős időszakokkal váltakoznak, sok területen a talaj természetesen kevésbé termékeny. A helyi gazdálkodók azonban nem használnak rovarirtókat, tehát abszolút minden termelést biogazdálkodásnak lehet tekinteni. Az aszály ellen azáltal küzdenek, hogy a növényeket árnyékban termesztik. A termést május és október között szüretelik és úgynevezett mosással dolgozzák fel.

Évente mintegy 104 000 zsák (1 zsák = 60 kg) utazik Kelet-Timorból a világba, így az ország 28. a kávétermelők között.

Hatásai - kávék

Arabica
Hatásai - arabica

Kávé csomagolásának bemutatása

A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.

Használati útmutató

  1. A kávét a fajtájának megfelelően őrölje meg.
  2. Egy  csésze kávéhoz  használjon legalább 1,5-2 teáskanál (kb. 7 g) őrölt kávét.
  3. Kb. 95 ° C-os vízzel  öntse le a kávét .
Íz és tónus:
Intenzitás
Savasság
Pörkölés
Szem
Feldolgozás

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manucafe.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


PERU ANDES GOLD szemes kávé
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

PERU ANDES GOLD szemes kávé

Azok számára, akik szeretik a megtartani a tempót, de a kávéház rajongóinak is gazdag és személyre szabott ínyencséget hoztunk. A dél-amerikai kávé valódi öröm forrás - megtalálhatjuk benne a kedvenc kombinációt, az édes csokoládét és gyümölcsöt minimális mogyoró utóízzel. Az alacsony savasság adja a kellemes könnyedséget ennek a száz százalékos arabikának. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
13 963 Ft /1000 g 1 396 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk csütörtökig, 2023. 03. 30.

KUBA SERRANO SUPERIOR szemes kávé
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

KUBA SERRANO SUPERIOR szemes kávé

Mesés íz élmény! Ez az ültetvény-kávé Kuba déli partjáról csaknem nulla savassággal dicsekedhet, de telt ízzel és kiemelkedően csokoládé és karamell árnyalattal. A Sierra Maestra hegységeiben született, ami édesen mézes és nádcukor illattal gazdagította. Ha megkóstolja, felfedezi a füstös árnyalatokat és a kubai rumot is. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
16 957 Ft /1000 g 1 696 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk csütörtökig, 2023. 03. 30.

MYANMAR PADUAK WASHED AA (BURMA) - szemes kávé
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

MYANMAR PADUAK WASHED AA (BURMA) - szemes kávé

Felfedezés! Olyan réteges ízű a mosott arabica, hogy minden korty élmény, abszolút lenyűgözött minket. Biztosak vagyunk benne, hogy értékelni fogja a csokoládé, a mogyorófélék, a fűszerek és figyelem - a zöld tea - harmóniáját. Délkelet-Ázsia kávéiparának növekedése folyamatban van, a termelés minősége versenytársa a világ ültetvényeinek, és a kávé szerelmesei mosolyognak a bajszuk alatt. A dupla AA – s Myanmar Paduak egy másik drágakő az egyedi ízek gyűjteményében. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
17 809 Ft /1000 g 1 781 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk csütörtökig, 2023. 03. 30.
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozásra »