06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

KELET -TIMOR - szemes kávé

Kód: 1355

Kis terület, nagy szerelem a kávé iránt. Kelet-Timor egy nehéz sorsú ország. Ennek ellenére kiváló minőségű és tökéletes ízű kávét ad a világnak. Az egyedi hibrid kávé növényeket vidéki gazdák termesztik, elavult infrastruktúrától és ingatag gazdaságoktól függően. Szerencsére erős kezekkel és elegendő tapasztalattal rendelkeznek. Ennek eredményeként a kávébabot Alf Kramer, a vezető szakember úgy jellemezte, hogy „among the top 1% in quality and price worldwide“.

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
11 986 Ft /1000 g 1 199 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk csütörtökig, 6. 24. 2021
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Timor
Fajta
Fajta:
Catimor
Íz
Íz:
Keserű csokoládé, Enyhe, Édes
Feldolgozás
Feldolgozás:
Nedves

Összetétel

Arabica 100%

A kávé íze és habja

Az Arabica Kelet-Timor az alacsony savasságú kávékhoz tartozik. Puha és könnyű, ízében azonban felismerheti a csokoládét, a kakaót és egy csipetnyi fűszert. Az illata gyönyörű, az aromája kissé citrusos-csokoládés. Amire számíthat egy alacsony, de puha és stabil krém.

A kávé eredete

Menjünk együtt utazni az ujjunkkal a térképen. Mutasson rá Ausztráliára, és célozza meg körülbelül 400 kilométerre a kis Szunda szigetcsoportját. Keletén keresse meg egy Timor Leste nevű államot, Kelet-Timor. Területével (14 609 km 2) a 154. helyen áll, népsűrűségével (69 lakos / km 2) a 98. helyet foglalja el a világon. A lakosság körülbelül fele képes olvasni és írni, az emberek túlnyomó többsége mezőgazdasági tevékenységet folytat, az állam főként az olajtermelésből származik. Kelet-Timor története nagyon összetett és időnként kegyetlen. 1975-ben sikerült kinyilvánítania a függetlenséget, de csak 2002-ben kapott elismerést világszerte. Ma egyike a fejlődő országoknak, ahol kissé javul a politikai helyzet.

Milyen kávét várhatunk Kelet-Timor gazdáitól?  The National Co-operative Business Association szerint a világ egyik legjobb és legegyedibb. Ezt megerősíti Alf Kramer, a Specialty Coffee Association szakértője és első elnöke, valamint a Starbucks ügyfelek között, akinek igazgatója Linneman értékeli a kávé globális minőségét és helyi eredetét.

A kávéipar a gazdaság egyik fő pillére. Azt állítják, hogy a kávégyártás mintegy 200 000 embert foglalkoztat, főleg Maubesse, Aifu és Liquica körzetekben. A termelés felét azonban az Ermer régió gondozza. Fontos megjegyezni, hogy Kelet-Timorban a kávétermelés a félig vad ültetvények kezelésén alapul. A bejutó utak nagyon rossz állapotban vannak, sőt a kávébabot sem modern gépekkel és berendezésekkel dolgozzák fel. A gazdálkodók azonban képesek valóban kiváló minőségű kávét termeszteni és exportálni.


A kávé növényeket 1000-1600 méter tengerszint feletti magasságban termesztik. Gyakran ezek a növények, amelyeket a Coffea arabica és a Coffea canephora strukturálatlan keresztjei képeznek, Hybrido de Timor néven. Az Arabica és a Robusta hibrid változatának előnye mind a megművelt kávé jellemzőinek megőrzése, mind a kevésbé kedvező szigeti hegyekben való növekedés képessége, beleértve a magas hozamot is. Kelet-Timor éghajlata nem teljesen optimális a kávénövények számára - a hosszú aszályok csak rövid esős időszakokkal váltakoznak, sok területen a talaj természetesen kevésbé termékeny. A helyi gazdálkodók azonban nem használnak rovarirtókat, tehát abszolút minden termelést biogazdálkodásnak lehet tekinteni. Az aszály ellen azáltal küzdenek, hogy a növényeket árnyékban termesztik. A termést május és október között szüretelik és úgynevezett mosással dolgozzák fel.

Évente mintegy 104 000 zsák (1 zsák = 60 kg) utazik Kelet-Timorból a világba, így az ország 28. a kávétermelők között.

Hatásai - kávék

Arabica
Hatásai - arabica

Kávé csomagolásának bemutatása

A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.

Használati útmutató

  1. A kávét a fajtájának megfelelően őrölje meg.
  2. Egy  csésze kávéhoz  használjon legalább 1,5-2 teáskanál (kb. 7 g) őrölt kávét.
  3. Kb. 95 ° C-os vízzel  öntse le a kávét .
Íz és tónus:
Intenzitás
Savasság
Pörkölés
Szem
Feldolgozás

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manucafe.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


15% KEDVEZMÉNY
JAVA JAMPIT A/WP-1X Estates szemes kávé
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

JAVA JAMPIT A/WP-1X Estates szemes kávé

"Frissíti az elmét és tisztítja a bőrt," - így definiálta a kávét ezer évvel ezelőtt a középkori perzsiai tanítvány Ibn Síná. Európában, kezdetben gyógyszerként használták és csak úgy nem engedhették meg maguknak. Amikor a piacra több kávé került, az ára is alacsonyabb lett. A frissítő ital nagy bumm-ot élt meg. Ma már válogathatunk - például a kivételes ínyencséget Jáva szigetéről. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
16 172 Ft /1000 g 13 746 Ft /1000 g 1 375 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk csütörtökig, 6. 24. 2021

 INDONÉZIA BALI PARADISE - szemes kávé
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

INDONÉZIA BALI PARADISE - szemes kávé

A balinéziak nem tartoznak a kávéjukkal a hollandoknak, mint a kollégáik Jáván vagy Szumátrán, hanem a szomszédos Lombok szigetének kereskedőinek. Az első ültetvények Kintamani körztbe ültetése volt a helyes irányba tett lépés. A dombokon, a narancs fák árnyékában a gyümölcsök azóta édes ízű szemekkel érnek, amelyek ötvözik a mandula és a kakaó finomságát a gyümölcs frissességével és a fűszerek fűszerességével. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
13 831 Ft /1000 g 1 383 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk csütörtökig, 6. 24. 2021

VIETNAM LAM DONG ARABICA G1 - szemes kávé
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

VIETNAM LAM DONG ARABICA G1 - szemes kávé

Ha meg akarja őrizni a stílusát, akkor készítse el ezt a csokoládésan-diós arabikát filteren keresztül egy kevés sűrített tejjel. Pontosan így készítenék el a hazájában is, Vietnamban. Az ország déli részén található Lam Dong régióból származó betakarítást jól kiegyensúlyozott, enyhén savas és általában gazdag test jellemzi. Az arabica-t a helyi gazdák viszonylag rövid ideje termesztik, de el kell ismerni, hogy különös érzésük van hozzá. Kóstolja meg, és igazat fog nekünk… Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
9 211 Ft /1000 g 921 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk csütörtökig, 6. 24. 2021
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozásra »