

INDONÉZIA JAVA BLAWAN ESTATE - Micro Lot
A "fűszerek szigetéről" származó kávékra jellemző az ízek rétegessége és az élénksége. Általában a gyümölcsök és épp azok a fűszerek jellennek meg az ízükben, amelyeket a gazdák a kávéültetvények közelében termesztenek. Ugyanez vonatkozik az Ijen régióból származó Indonésie Java Blawan Estate - MICRO LOT szemes kávéra is, amelynek karakterét több vulkán komplexuma határozza meg. A speciális talajviszonyok, a fennsík magasabb elhelyezkedése és a térség mikroklímája mind bele írja magát a kávészemek ízébe és aromájába.
Összetétel
Arabica 100%A kávé íze és habja
Az Indonésie Java Blawan Estate szemes kávé szép testtel rendelkezik enyhe savassággal, az aromája csokoládésan fűszeres, a dohány nyomaival. Ízében felismeri a fahéjat, a csokoládét, a szőlőt és a mandarint, mindegyik tökéletesen kiegyensúlyozott, harmonikus, remek utóízzel. Ami a kávé habját illeti, ha a kávét eszpresszóként készíti el puha, tömör, könnyű habot fog kapni.
A kávé eredete
Amikor 1696-ban az Indiában dolgozó holland kormányzó kávé palántákat küldött kollégájának Jakartába, biztosan nem tudta, hogy olyan iparágat hoz létre, amely Indonéziát a világ öt legnagyobb kávétermelőjévé fogja tenni. Azonban, hogy pontosak legyünk az első küldeményt elmost az árvíz. Az 1699-es második kísérlet már sikeres volt, és neki köszönhető, hogy Indonézia először exportálhatott kávét Európába. Ez első exportot Európába 1711-ben küldték Java-ból.
A kávéfák növekedéséhez az ideális körülmények Java keleti végén, az Ijen vulkáni képződménye körül találhatók. A vulkánok jelenleg inaktívak, a legmagasabb 2779 méter tengerszint feletti magasságot éri el. Természetesen a vulkánok vonzzák a turisták figyelmét, akiket a leggyakrabban a kráter repedéseiből ostorozó kék lángok vonzzák. Rendkívüli látvány, az öt méteres tűz sok embert vonz az éjszakai kétórás túrára. Figyelemre méltó a kráter-tó is, amelyet a világ legsavasabb tavának tartanak. További érdekes tény az a tény, hogy más kávé-országokkal ellentétben Jávában a kávét többnyire a kormány által ellenőrzött nagy ültetvényeken termesztik. Ezek az állami gazdaságok azonban odafigyelnek a betakarítás magas színvonalára, és a föld egy részét mikrolotoknak - nyilvánvaló eredetű kávénak - szentelik. Pontosan ilyen kávé az Indonésie Java Blawan Estate kávé is, amely Ijenből származik. Az indonéziai betakarítási idény május és szeptember közötti hónapokra esik, a kávécseresznyéket leggyakrabban közvetlen a napfényben mossák át és szárítják ki. Annak érdekében, hogy a kávészemektől eltávolítsák a vörös bevonatukat a kávécseresznyéket zúzólemezeken keresztül átzúzzák. A zöld kávészemeket megkell szabadítani a fennmaradt rostanyagoktól is, mégpedig úgy, hogy a kávészemeket néhány órára nagy vízzel teli tartájokba öntik és hagyják őket erjedni. A végső "átmosás" tökéletesen megtisztítja a kávészemeket, és felkészíti őket a szárításukra. A csomagolásuk előtt a dolgozók átválogatják a kávészemeket, és eltávolítják a hibás darabokat.
Kávé csomagolásának bemutatása
A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.
Használati útmutató
A kávét a fajtájának megfelelően őröljük le.
Egy csésze kávéhoz használjon legalább 1,5-2 teáskanál (kb. 7 g) őrölt kávét.
Kb. 95 °C-os vízzel öntse le a kávét.

























Tanácsra van szüksége?

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok
Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:

INDONÉSIE SUMATRA LINTONG szemes kávé

PANAMA SHG EP BOQUETE INDIAN BARU
