06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

INDONÉZIA BALI PARADISE - szemes kávé

Kód: 1594

A balinéziak nem tartoznak a kávéjukkal a hollandoknak, mint a kollégáik Jáván vagy Szumátrán, hanem a szomszédos Lombok szigetének kereskedőinek. Az első ültetvények Kintamani körztbe ültetése volt a helyes irányba tett lépés. A dombokon, a narancs fák árnyékában a gyümölcsök azóta édes ízű szemekkel érnek, amelyek ötvözik a mandula és a kakaó finomságát a gyümölcs frissességével és a fűszerek fűszerességével.

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
18 361 Ft /1000 g 1 836 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk szerdáig, 2023. 09. 27.
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Bali
Fajta
Fajta:
mix
Vidék
Vidék:
Kintamani - Ulian
Tengerszint f. m.
Tengerszint f. m.:
1200m
Íz
Íz:
Gyümölcs, Fűszer, Kakaós, Mandula
Feldolgozás
Feldolgozás:
Nedves

Összetétel

Arabica 100%

Krém és a kávé íze

Az Indonézia Bali Paradise szemes kávé jellegzetes, teljes testű fajták közé tartozik. Egyesíti a mandulat, a kakaót, a gyümölcsöt és a fűszereket. A kompozíció harmonikusnak és frissnek hangzik.

A kávé eredete

Valószínűleg hallott Bali szépségeiről. Indonézia szigete, amelynek partját az Indiai-óceán mossa, népszerű turisztikai célpont. Híres a lélegzetelállító természete, a gyönyörű templomokról és a gazdag kulturális életről.  De jóval kevesebbet írnak a jó kávéról Bali kapcsán. Változtassunk rajta.

Az arab kávéfák (Coffea arabica) első ültetvényei 1980 körül jelentkeztek a Kintamani régióban. Nem a hollandok hozták, mint más indonéz szigeteken hanem a szomszédos Lombokból származó kereskedők. A balinéz dombos táj, a gazdag vulkáni talaj és a narancs liget árnyéka kiváló körülményeket biztosított a bokrok számára. Az 1200 méter tengerszint feletti magasságban a helyi gazdák kiváló paraméterekkel rendelkező kávét kezdtek betakarítani. Bár a kávé most máshol is termesztett Balin, Kintamani továbbra is a sziget fő termelési területe.

A mezőgazdasági termelők nagyon óvatosan tartják fenn a harmóniát, ez a balinéz Tri Hita Karana filozófiájának része, amely egyensúlyra épít az emberek és Isten, az emberek egymás, valamint az emberek és a környezetük között. Nem csoda, hogy a kávét amit termesztenek a nyugati világ (Fair Trade) méltányos kereskedelemnek vagy biogazdálkodásnak hív.

Az összes betakarítást és feldolgozást kézzel végzik, más indonéz gazdaságokkal ellentétben a balinézek az úgynevezett nedves módszert, azaz mosást választják. Az érett gyümölcsöket először megfosztják a bőrtől és részben a gyyümölcs húsától, a laza szemeket színük és méretük szerint osztályozzák, majd csak ezután vizet tartalmazó erjesztőedényekben erjesztik őket. Az egész folyamat 32 órát vesz igénybe, amelynek során a magvakat körülvevő pép maradványai feloldódnak, és a kávé megkapja a megfelelő savasságot és aromát. A folyamat befejezése után a gazdák a kávét beton teraszra terjesztik, és több napig a napon szárítják.

Összefoglalva Seniman Coffee Studio szavát: "A Baliban nedves eljárással készített kávé sokkal tisztább és erősebb, mint a régió többi kávéja." Minden bizonnyal gyümölcs íz található,a Jávában, Timorban és Floresben, de kevés hasonlít Sulawesi-re. vagy Szumátraira, kivéve a nedves eljárásból származó ritka kávékat "- mondta Rodney Glick a vilondo.com-nak.

Hatásai - kávék

Arabica
Hatásai - arabica

Kávé csomagolásának bemutatása

A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.

Használati útmutató

A kávét a fajtájának megfelelően őröljük meg.
Egy csésze kávéhoz használjon legalább 1,5-2 teáskanál (kb. 7 g) őrölt kávét.
Kb. 95 ° C-os vízzel öntsük le a kávét.

Íz és tónus:
Intenzitás
Savasság
Pörkölés
Szem
Feldolgozás

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manucafe.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


15% KEDVEZMÉNY
BRAZÍLIA SANTOS NY2 SSFC 17/18 szemes kávé
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

BRAZÍLIA SANTOS NY2 SSFC 17/18 szemes kávé

A forró Brazília a világnak nemcsak kitűnő focistákat ad, de ásványi növényeket és az emlékművek megtekintését is. De a rendkívüli minőségű kávé exportja által is nagyon híres földrész. A száz százalékos arabika Santos NY2 a klasszikusok közé tartozik, amelyet nem lehet megunni. Ki tud a csokinak és a mogyorónak ellenállni? Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
11 037 Ft /1000 g 9 381 Ft /1000 g 938 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk szerdáig, 2023. 09. 27.

KUBA SERRANO SUPERIOR szemes kávé
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

KUBA SERRANO SUPERIOR szemes kávé

Mesés íz élmény! Ez az ültetvény-kávé Kuba déli partjáról csaknem nulla savassággal dicsekedhet, de telt ízzel és kiemelkedően csokoládé és karamell árnyalattal. A Sierra Maestra hegységeiben született, ami édesen mézes és nádcukor illattal gazdagította. Ha megkóstolja, felfedezi a füstös árnyalatokat és a kubai rumot is. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
17 040 Ft /1000 g 1 704 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk szerdáig, 2023. 09. 27.

KUBA ALTURA LAVADO EXCLUSIVE
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

KUBA ALTURA LAVADO EXCLUSIVE

Karib szigetek, szivarok, rum...Mi mást kell még tudni Kubáról? Még hogy kitűnő kávé nő! A Sierra Maestra hegységben a sziget dél-keleti részén kis földművesek termesztik. Egész kilencven százaléka a kubai kávénak a mély alföld vad folyóinak partjairól a sűrű erdőből származik. Gyönyörű környék, amely védett nemzeti park rezsimben. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
23 612 Ft /1000 g 2 361 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk szerdáig, 2023. 09. 27.
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozásra »