06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

INDONÉZIA BALI PARADISE - szemes kávé

Kód: 1594

A balinéziak nem tartoznak a kávéjukkal a hollandoknak, mint a kollégáik Jáván vagy Szumátrán, hanem a szomszédos Lombok szigetének kereskedőinek. Az első ültetvények Kintamani körztbe ültetése volt a helyes irányba tett lépés. A dombokon, a narancs fák árnyékában a gyümölcsök azóta édes ízű szemekkel érnek, amelyek ötvözik a mandula és a kakaó finomságát a gyümölcs frissességével és a fűszerek fűszerességével.

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
18 361 Ft /1000 g 1 836 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk szerdáig, 2024. 04. 17.
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Bali
Fajta
Fajta:
mix
Vidék
Vidék:
Kintamani - Ulian
Tengerszint f. m.
Tengerszint f. m.:
1200m
Íz
Íz:
Gyümölcs, Fűszer, Kakaós, Mandula
Feldolgozás
Feldolgozás:
Nedves

Összetétel

Arabica 100%

Krém és a kávé íze

Az Indonézia Bali Paradise szemes kávé jellegzetes, teljes testű fajták közé tartozik. Egyesíti a mandulat, a kakaót, a gyümölcsöt és a fűszereket. A kompozíció harmonikusnak és frissnek hangzik.

A kávé eredete

Valószínűleg hallott Bali szépségeiről. Indonézia szigete, amelynek partját az Indiai-óceán mossa, népszerű turisztikai célpont. Híres a lélegzetelállító természete, a gyönyörű templomokról és a gazdag kulturális életről.  De jóval kevesebbet írnak a jó kávéról Bali kapcsán. Változtassunk rajta.

Az arab kávéfák (Coffea arabica) első ültetvényei 1980 körül jelentkeztek a Kintamani régióban. Nem a hollandok hozták, mint más indonéz szigeteken hanem a szomszédos Lombokból származó kereskedők. A balinéz dombos táj, a gazdag vulkáni talaj és a narancs liget árnyéka kiváló körülményeket biztosított a bokrok számára. Az 1200 méter tengerszint feletti magasságban a helyi gazdák kiváló paraméterekkel rendelkező kávét kezdtek betakarítani. Bár a kávé most máshol is termesztett Balin, Kintamani továbbra is a sziget fő termelési területe.

A mezőgazdasági termelők nagyon óvatosan tartják fenn a harmóniát, ez a balinéz Tri Hita Karana filozófiájának része, amely egyensúlyra épít az emberek és Isten, az emberek egymás, valamint az emberek és a környezetük között. Nem csoda, hogy a kávét amit termesztenek a nyugati világ (Fair Trade) méltányos kereskedelemnek vagy biogazdálkodásnak hív.

Az összes betakarítást és feldolgozást kézzel végzik, más indonéz gazdaságokkal ellentétben a balinézek az úgynevezett nedves módszert, azaz mosást választják. Az érett gyümölcsöket először megfosztják a bőrtől és részben a gyyümölcs húsától, a laza szemeket színük és méretük szerint osztályozzák, majd csak ezután vizet tartalmazó erjesztőedényekben erjesztik őket. Az egész folyamat 32 órát vesz igénybe, amelynek során a magvakat körülvevő pép maradványai feloldódnak, és a kávé megkapja a megfelelő savasságot és aromát. A folyamat befejezése után a gazdák a kávét beton teraszra terjesztik, és több napig a napon szárítják.

Összefoglalva Seniman Coffee Studio szavát: "A Baliban nedves eljárással készített kávé sokkal tisztább és erősebb, mint a régió többi kávéja." Minden bizonnyal gyümölcs íz található,a Jávában, Timorban és Floresben, de kevés hasonlít Sulawesi-re. vagy Szumátraira, kivéve a nedves eljárásból származó ritka kávékat "- mondta Rodney Glick a vilondo.com-nak.

Hatásai - kávék

Arabica
Hatásai - arabica

Kávé csomagolásának bemutatása

A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.

Használati útmutató

A kávét a fajtájának megfelelően őröljük meg.
Egy csésze kávéhoz használjon legalább 1,5-2 teáskanál (kb. 7 g) őrölt kávét.
Kb. 95 ° C-os vízzel öntsük le a kávét.

Íz és tónus:
Intenzitás
Savasság
Pörkölés
Szem
Feldolgozás

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manucafe.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


BELGA PRALINÉ szemes kávé
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

BELGA PRALINÉ szemes kávé

Az élet olyan, mint a bonbon... Ne legyen szerény és válassza a legjobbat. A belga praliné a minőségi ültetvény-kávé hullámán örömöt okoz, élénkít és simogat. A száz százalékos arabikát perui csokoládé aromával ízesíteni zseniális ötlet. Értékelni fogja nyugodt reggelinél vagy ünnepi ebéd után. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
15 669 Ft /1000 g 1 567 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk szerdáig, 2024. 04. 17.

Brazília Yellow B. Fazenda da Lagoa
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

Brazília Yellow B. Fazenda da Lagoa

Szuper lágy, kivételesen illatos és édesen csokoládés. A kávé a népszerű Fazenda da Lagoa (Farm a tónál) brazil ültetvényről a világ leglátogatottabbjai közé tartozik. Az esőerdő karjai között érik, hegyekkel és kristálytiszta tóval körbevéve. Közepes intenzitással pörköljük, hogy megmaradjon a tökéletesen sima testessége és gyümölcsös aromája.  Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
18 612 Ft /1000 g 1 861 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk szerdáig, 2024. 04. 17.

15% KEDVEZMÉNY
GUATEMALA - ANTIQUA SAN JUAN SCR90 szemes kávé
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

GUATEMALA - ANTIQUA SAN JUAN SCR90 szemes kávé

A híres Bourbon fajtát kicsi és egyenletes szemek, összetett savasság és teljes testesség jellemzi. A guatemalai ültetvény-kávé nem hiányozhat a kedvenc finomságai portfóliójából. Kivételesen intenzív, gyümölcsösen aromás és közepesen pörkölt - ízletes lesz ristrettoként és klasszikus eszpresszóként is. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
14 657 Ft /1000 g 12 458 Ft /1000 g 1 246 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk szerdáig, 2024. 04. 17.
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozással »