

INDONÉZIA BALI PARADISE - szemes kávé
A balinéziak nem tartoznak a kávéjukkal a hollandoknak, mint a kollégáik Jáván vagy Szumátrán, hanem a szomszédos Lombok szigetének kereskedőinek. Az első ültetvények Kintamani körztbe ültetése volt a helyes irányba tett lépés. A dombokon, a narancs fák árnyékában a gyümölcsök azóta édes ízű szemekkel érnek, amelyek ötvözik a mandula és a kakaó finomságát a gyümölcs frissességével és a fűszerek fűszerességével.
Összetétel
Arabica 100%Krém és a kávé íze
Az Indonézia Bali Paradise szemes kávé jellegzetes, teljes testű fajták közé tartozik. Egyesíti a mandulat, a kakaót, a gyümölcsöt és a fűszereket. A kompozíció harmonikusnak és frissnek hangzik.
A kávé eredete
Valószínűleg hallott Bali szépségeiről. Indonézia szigete, amelynek partját az Indiai-óceán mossa, népszerű turisztikai célpont. Híres a lélegzetelállító természete, a gyönyörű templomokról és a gazdag kulturális életről. De jóval kevesebbet írnak a jó kávéról Bali kapcsán. Változtassunk rajta.
Az arab kávéfák (Coffea arabica) első ültetvényei 1980 körül jelentkeztek a Kintamani régióban. Nem a hollandok hozták, mint más indonéz szigeteken hanem a szomszédos Lombokból származó kereskedők. A balinéz dombos táj, a gazdag vulkáni talaj és a narancs liget árnyéka kiváló körülményeket biztosított a bokrok számára. Az 1200 méter tengerszint feletti magasságban a helyi gazdák kiváló paraméterekkel rendelkező kávét kezdtek betakarítani. Bár a kávé most máshol is termesztett Balin, Kintamani továbbra is a sziget fő termelési területe.
A mezőgazdasági termelők nagyon óvatosan tartják fenn a harmóniát, ez a balinéz Tri Hita Karana filozófiájának része, amely egyensúlyra épít az emberek és Isten, az emberek egymás, valamint az emberek és a környezetük között. Nem csoda, hogy a kávét amit termesztenek a nyugati világ (Fair Trade) méltányos kereskedelemnek vagy biogazdálkodásnak hív.
Az összes betakarítást és feldolgozást kézzel végzik, más indonéz gazdaságokkal ellentétben a balinézek az úgynevezett nedves módszert, azaz mosást választják. Az érett gyümölcsöket először megfosztják a bőrtől és részben a gyyümölcs húsától, a laza szemeket színük és méretük szerint osztályozzák, majd csak ezután vizet tartalmazó erjesztőedényekben erjesztik őket. Az egész folyamat 32 órát vesz igénybe, amelynek során a magvakat körülvevő pép maradványai feloldódnak, és a kávé megkapja a megfelelő savasságot és aromát. A folyamat befejezése után a gazdák a kávét beton teraszra terjesztik, és több napig a napon szárítják.
Összefoglalva Seniman Coffee Studio szavát: "A Baliban nedves eljárással készített kávé sokkal tisztább és erősebb, mint a régió többi kávéja." Minden bizonnyal gyümölcs íz található,a Jávában, Timorban és Floresben, de kevés hasonlít Sulawesi-re. vagy Szumátraira, kivéve a nedves eljárásból származó ritka kávékat "- mondta Rodney Glick a vilondo.com-nak.
Kávé csomagolásának bemutatása
A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.
Használati útmutató
A kávét a fajtájának megfelelően őröljük meg.
Egy csésze kávéhoz használjon legalább 1,5-2 teáskanál (kb. 7 g) őrölt kávét.
Kb. 95 ° C-os vízzel öntsük le a kávét.

























Tanácsra van szüksége?

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok
Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:

BRAZÍLIA SANTOS NY2 SSFC 17/18 szemes kávé

KUBA SERRANO SUPERIOR szemes kávé
