

INDIE PLANTATION AA szemes kávé
Száz százalékos arabika keleti tálalásban! Egyedülálló fűszeres íz, elegáns savasság és vonzó édesség sorolja a nagy kedvencek közé az indiai Kernataky kávét. A Kents fajta a helyi specialitás, amely egy angliairól kapta a nevét, aki 1920-ban ültette az első cserjéket a környéken. Európában a kávé Indiából származik és főleg eszpresszó készítésére alkalmazzák.
Összetétel
Arabica 100%A KÁVÉ ÍZE ÉS HABJA
Az indiai ültetvényes kávé lágy és enyhén fűszeres íz jellemzi. Tükröződik benne a kardamom, a szegfűszeg, a bors és a szerecsendió is. A nem átlagos íze bizonyos mértékig a feldolgozási módjának és India természeti feltételeinek köszönhető. A kávé főzete szép ,világos színű, a habja kompakt és finom.
A KÁVÉ SZÁRMAZÁSA
Kernataka egy tengerparti terület Délnyugat-Indiában. Az éghajlatot hat évszak befolyásolja: tavasz, nyár, esős évszak, kora és késő ősz és tél. Júniustól szeptemberig, az országot először érinti a monszun, a második hulláma az esős évszaknak október és december között jelentkezik. Az arabicát magasabb tengerszint feletti magasságokban termesztik, a kávé viszonylag érzékeny a kártevőkre. Ezért nagy figyelmet fordítanak a védelmükre.Minden indiai kávét árnyékban termesztenek, gyakran fűszerekkel kombinálva.
Indiában a Coffea arabica kávécserjeit valószínűleg 1670-ben vitték el Jemenből. Amikor az indiai kávét Európába exportálták hajókon, a hosszú, út során a sós környezetben nyerte el eredeti ízét. És mivel az európaiak valószínűleg meglehetősen konzervatívak, és szükségük van az indiai kávéra igy oda kell figyelnünk, hogy még a légi utazás során is megőrizzék a karakterüket. Ezért a gazdálkodók ma a kávékülönlegességeket úgynevezett monszunonálással dolgozzák fel, ez egy különleges eljárás, melynek során a kávébabot nedves levegőnek és monszunszellőztetésnek tesszük ki 7 hétig.
Indiában a kávégyártás mintegy 70 százalékát exportálják. Ez egynegyed millió termelőtől származik.
Kávé csomagolásának bemutatása
A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.
Használati útmutató
1. A kávét a fajtájának megfelelő durvaságúra daráljuk le .
2. 1 pohár kávé elkészítéséhez 1,5 -2 teáskanálnyi ( kb .7 gramm kávé) őrölt kávét használjon.
3. A kávét kb. 95°C -os vízzel ajánlatos leforralni

























Tanácsra van szüksége?

11. 11.
A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok
Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:

COSTA RICA SAN RAFAEL TARRAZU SHB RZ szemes kávé

ETHIOPIA DJIMMAH szemes kávé
