06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

INDIA ROBUSTA PARCHMENT AB BIO – szemes kávé

Kód: 1413
Értékelés: kitűnő, 1 vélemény

Az indiai kávé népszerű az érdekes íze miatt, amelyet az ültetvények kitűnő klímája és elhelyezkedése miatt nyert. Ez köszönhető a meleg és párás levegőnek amely Indiában van a monszun szezon alatt. Ez az időtartam több hétig tart, és ennek során a kávé fák színe és íze megváltozik. Az India Robusta Pergament kávé megszólítja önt a teljes csokoládés földes ízével. A közepes savasságú, magas koffein tartalmú kávék közé tartozik.

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
18 913 Ft /1000 g 1 891 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk kedd, 2025. 07. 15.
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
India
Fajta
Fajta:
Robusta
Vidék
Vidék:
Wayanaad
Tengerszint f. m.
Tengerszint f. m.:
600 - 900m
Íz
Íz:
Csokoládé
Feldolgozás
Feldolgozás:
Nedves
BIO
BIO:
Igen

Összetétel

100 % Robusta BIO

CREMA ÉS KÁVÉ ÍZ

Az India Robusta Parchment AB BIO kávé csodálatos csokoládé ízű és nagyon gazdag crema-val rendelkezik. Ez a kávé világszerte nagy keresletnek örvend, számos népszerű kávétermelő használja az indiai robustát az otthoni, valamint az éttermekben és kávézókban használt keverékeiben.

A kávé eredete

Wayanad egy körzet az északkelet-indiai Kerala államban. Számos vízforrással, magas hegyekkel és számos turisztikai látványossággal büszkélkedhet. A helyi élővilág változatos, a Karnataka és Tamil Nadu környéki erdőkben olyan vadállatok élnek, mint az elefántok és a medvék. A helyi gazdaság gerincét a mezőgazdaság adja, és a földek nagy részét erre a célra használják. A helyiek leginkább kávé- és teafát termesztenek, a kakaó, a bors, a vanília, a rizs, a kókuszdió, a kardamom és a gyömbér pedig a termelés jelentős részét teszi ki. A szarvasmarha-tenyésztés egy másik bevételi forrás.
Az indiai kávéültetvényekre jellemző módon gyümölcsfák és fűszerkertek veszik körül őket. Ezek aromája tükröződik a kávé ízében és illatában. Ennek a robusta kávénak az esetében meg kell említeni a biojellegét. A termesztés és a betakarítás során nem használnak iparilag előállított műtrágyákat, permetszereket vagy más olyan vegyületeket, amelyek káros maradványokat hagyhatnak a végtermékben. A kávé feldolgozása az úgynevezett nedves módszerrel, azaz mosással történt. Vízzel választják szét a héjat és a gyümölcspépet, amely általában két kávébabot tartalmaz. A parasztok először a kávészemeket vízzel teli edényekbe tették, majd zúzólemezeken keresztül préselték. A kávét ezután erjesztő tartályokba öntik, ahol erjed, teljesen feloldva a babokat körülvevő maradék pépet. Végül a zöld kávét szárítani kell, vagy szárítógépben, vagy közvetlen napfényben.

A kávétermesztésnek nagyon hosszú története van Indiában. A jelek szerint 1670-ben ültették először, az első igazi ültetvényt pedig 1840 körül hozták létre. Kezdetben a helyi gazdák főleg arabicát termesztettek, de a kávérozsdajárvány következtében, amely a bokrok túlnyomó többségét érintette, áttértek az ellenállóbb robusta növények termesztésére. 1942-ben a Kereskedelmi és Ipari Minisztérium által irányított szervezet, az Indiai Kávétanács vette át az ültetvények felügyeletét és az exportált kávé minőségének ellenőrzését. Ma körülbelül 250 000 paraszt foglalkozik kávétermesztéssel, 98 százalékuk kisgazda. Az indiai kávé a világpiac mintegy 4,5 százalékát teszi ki, amelynek nagy részét Németországba, Oroszországba, Spanyolországba, Olaszországba és Belgiumba exportálják.


Íz és aroma

A kíméletesebben pörkölt kávé gazdagabb és összetettebb ízprofilt kínál. Jobban megőrzi a termőterületre jellemző eredeti árnyalatokat, beleértve a gyümölcsös, virágos vagy diós jegyeket.

Egészségügyi előnyök

Különösen az ideális profilra pörkölt minőségi kávé tartalmazhat nagyobb mennyiségű antioxidánst, például klorogénsavat és más fenolos vegyületeket. Ezek az anyagok gyulladáscsökkentő és antioxidáns hatásúak. A pörköletlen prémium kávé a gyomor számára is kíméletesebb, mivel kevesebb olyan savakat tartalmaz, amelyek irritációt okozhatnak.

Környezetbarát

Az ültetvényes kávét gyakran a természet nagyobb tiszteletben tartásával termesztik, hangsúlyt fektetve a felelősségteljes termesztésre és a tisztességes kereskedelemre, ami pozitív hatással lehet a termesztésre és közösségekre.

Hatásai - kávék

Robusta
Hatásai - robusta

Kávé csomagolásának bemutatása

A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.

Használati útmutató

A kávét a fajtájának megfelelően őröljük meg.
Egy csésze kávéhoz használjon legalább 1,5-2 teáskanál (kb. 7 g) őrölt kávét.
Kb. 95 ° C-os vízzel öntsük le a kávét.

Íz és tónus:
Intenzitás
Savasság
Pörkölés
Szem
Feldolgozás

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manucafe.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

1. 28.

Értékelés: kitűnő
Hatásra, nekem ez a robusta kávé jön be a legjobban. Folyékony optimizmus reggelente.

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


Brazília Yellow B. Fazenda da Lagoa
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

Brazília Yellow B. Fazenda da Lagoa

Szuper lágy, kivételesen illatos és édesen csokoládés. A kávé a népszerű Fazenda da Lagoa (Farm a tónál) brazil ültetvényről a világ leglátogatottabbjai közé tartozik. Az esőerdő karjai között érik, hegyekkel és kristálytiszta tóval körbevéve. Közepes intenzitással pörköljük, hogy megmaradjon a tökéletesen sima testessége és gyümölcsös aromája.  Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
20 518 Ft /1000 g 2 052 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk kedd, 2025. 07. 15.

MEXICO CHIAPAS szemes kávé BIO & Fair Trade
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

MEXICO CHIAPAS szemes kávé BIO & Fair Trade

Mexikói Chiapas kávét árnyékban termesztik. Leggyakrabban magas fenyők, vagy a banánfák koronái alatt. Ennek köszönhetően hosszabb ideig és lassabban érnek be a kávécserjék gyümölcsei. A kávécserjék ellenállnak a kártevőknek, és az ország megspórolja a szükséges vizet. A környező természethez kapcsolódó biogazdálkodás megőrzi Chiapas dombjainak a biológiai sokféleségét, és munkahelyeket biztosít a helyiek számára. Hogy milyen ízű ez a BIO kávé? Édes, teljes, enyhén… Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
23 829 Ft /1000 g 2 383 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk kedd, 2025. 07. 15.

ETHIOPIA DJIMMAH szemes kávé BIO & Fair Trade
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

ETHIOPIA DJIMMAH szemes kávé BIO & Fair Trade

A kávé hazájából, a Nagy-tavak hegyvidéki tájáról hoztuk el Önnek eme kiemelkedő királynőt. Az etiópiai kávé pótolhatatlan helyet foglal el a piacon. Azt, hogy mennyire ízlett a Kaldi nevű kecskepásztor lánynak, aki először kóstolhatta meg eme remek italt már sajnos nem tudhatjuk meg. A mi tapasztalatunk a kávéval kapcsolatosanviszont egyértelmű: Etiópia Djimmah BIO harmonikus, teljes, enyhén virág ízű, átitatva a szőlő aromájával. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
25 268 Ft /1000 g 2 527 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk kedd, 2025. 07. 15.
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozással »